Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

evet(Devlet kendinin daha iyi baktıgını düşünüyor nedense!)kopyalıyorum ve düşünüyorum evet ne zor çocuk içinde aile içinde işte bu yüzdendir kiii hep söylerim BAKACAĞINKADAR COCUK YAPACAKSIN VEE (evlilik dışı çocuklar içinse ) VÜCUT SENİNDİR İSTEDİĞİNİ YAPARA İSTEDİĞİNLE İSTEDİĞİNİ YAŞARSIN AMA KORUN BE KARDEŞİM derim

O yüzden devletin aile planlaması ve koruyu önemlere destek vermesi lazım.. Ve evlat edinmeyide kolaylaştırması lazım.
Ama baktığın zaman o kurumlarda çocuk kalmazsa devlet oraya yapılan bağışlardan para kazanamaz:)

develetin neyi hesapladığını bilemem ama evlat edinmeyi (uygunlukraporu çıktıktan sonra bütün incelemeler tititzlikle yapıldıktan sonra )kolaylaştırmalılar buna yürekten katılıyorum

belki de birşeyleri karşılıksız yapmak gerekiyor...insanın kendi evladıyla bile ilişkisi böyledir...karşılıksız seversin...o birey olsun hayatını idame etsin ...ben bakarım ailesinin olduğunu ona söylemek onun hakkıdır...ayrıca aileninde çocuğunu görmek istemesi çok normal...önemli olan çocuğun psikolojisini bozmadan her iki ailenin karşılıklı özveride bulunması gerekir...her iki ailenin ''benim'' diye sahiplenmesi sağlıklı olmaz...her iki aileninde bunu demeye hakkı yoktur...çocuk bizden bağımsız kendi olabilme savaşı içersindedir...bu savaşında destekçisi olacaksın...bize düşen bu...ama bizi sever ama ailesini?o da onun tercihi...nasıl mutlu olacaksa seçim ona bırakılmalı...daha doğrusu böyle seçimle karşısına çıkmak yanlıştır...şimdi size söylesem desem ki seni başkaları doğurmuş...annen baban bildiğin insanlar sana bakmış?bu soruyu kendinize sorduğunda eminim ki herkes kendi gerçek ailesini merak eder...ama sizinle ilişkisi çoğunlukla aynı şekilde devam eder..bu kurduğunuz ilişkiye bağlıdır...

develetin neyi hesapladığını bilemem ama evlat edinmeyi (uygunlukraporu çıktıktan sonra bütün incelemeler tititzlikle yapıldıktan sonra )kolaylaştırmalılar buna yürekten katılıyorum
devletin zimmetindedir o çocuklar...ayrıca herkese çocuk verilmez...ve herkes bizler gibi vicdanlı olmayabilir...ben 17 yaşımda üniversitede okuyordum...sokakta bir çocuk gördüm onu sevdim sohpet ettim...meğer bir aile evlatlık almış...bir süre sonra adam çocuğu çok kötü dövüyormuş...ve çocuk sokakta yaşıyordu...devlet bu işi kolaylaştırsa eminim kötü insanlar bizden daha çok talep ederler...çünkü onların üzerinden para kazanan insanların sayısı az değil...dolaysıyla devleti bu konuda makul görmek lazım...bence bu durum çocuğu olan olmayan herkesin vicdani sorumluluğudur...her aile çocuk alabilir...

benim tanıdığım bir aile iki çocuk birden almış...bir kız bir erkek...karı koca mühendis...çocuklar o kadar güzel eğitilmiş ki hayran kaldım...biri boğaziçi mühendislik diğeri odtü mühendislikte okuyor...o aileye daha çok saygı duydum...ve çok mutlu bir aile tabloları var...birbirlerine bağlılar...çok hoşuma gitti neden bizlerde bunu başarmayalım...ülkemizi sevmenin de bir koşuludur...bir ülkenin eğitimlisi çoksa o ülke ilerler hırsızı kapkaççısı çok olan ülkede herkesin hayati tehlikesi vardır...çocuk sahibi olmayıp sırtımızdan zenginleri daha zengin yapıyoruz...tüp bebek merkezleri mesela...

çoğu yerde haklısın ama 2 ailenin anlaşamaması yüzünden gözümle gördüm çocukların ve evlatlık edinen ailenin nasıl psikolojik yıprandığını... bana öyle bir şey söyleseydin... tüm kalbimle söylüyorum ki... ben şahsen biyolojik ailemi merak etmezdim... ama insandan insana fark eder tabi bu... yanlış anlaşılmasın... amacım fikirden caydırmak değil kimseyi ama bu konuda herşey toz pembe değil...

Merhaba Karatay'ın kitabı son günlerde tv haberlerinde de çıkıyor, "anne adayları ve hamileler için karatay diyeti" hayykitap'tan. İnş faydasını görürsünüz. Kendi üzerimden örnek vereyim, sabah kaltısını önerdiği gibi yapıyordum sadece kuruyemişi yemiyordum saat 10 gibi acıkmaya başlıyordum, bu da kilo yapıyormuş. Tanıştığım hanım "k.yemişi de kahvaltıda tüketeceksiniz "dedi, acıkmıyormusunuz diye sorduğumda hayır, yediklerimizin 5 saat tok tuttuğunu belirtti. Pztsiden buyana uyguluyorum gerçekten de acıkmadım, midem ezilmedi.
İnş. faydasını görürsünüz, polyana gibi ben de mutlu olurum.
Bu arada farklı bir yoğurt mayalama yöntemi öğrendim ve uyguladım, sonuçtan memnunum. Şöyle, fırını hafiften ısıtıyorsunuz, 5 lt süte bir tatlı kaşığı kadar ev yourdu mayası kullanıyorsunuz, mayalama kabının ağzı açık olacak şekilde fırına bırakıyorsunuz, akşamdan sabaha bekleyince taş gibi yoğurdunuz oluyor, afiyet olsun. Sevgiler.

Evet canım çok güzel bir hikaye.. Ama duyduğumuz kötü hikayelerde var yapacak bir şey yok..
Bu iş gönül işi... Ben çocuğum olsa da evlat edinmek isterim tabii.. Dilerim böyle bir yola girmeye karar verirsek birgün inşallah her şey kolay olur..

kitabı inceleyecem canım teşekkür ederim.

merhaba cnm nasılsın, bebişin nasıl.. bebişinin cinsiyeti belli oldumu..

merhaba cnm nasılsın, bebişin nasıl.. bebişinin cinsiyeti belli oldumu..
Merhaba iyiyim teşekkürler, sen de iyisin ve tedavi sürecin de iyi geçiyor inş, annen sağlığı nasıl? Cinsiyet konusunda 2 dr "daha erken ama kız gibi görünüyor" dediler. Yaradan'dan hayırlısını diliyorum, kızı erkeği fark etmez. Ama kızlar fazlaca babacı oluyormuş, çevremdeki kızları gözlemledim de hak verdim. Gerçi ben de babamı daha fazla severdim. Ama yine de kıskanmaya başladım. Babayı kıskanma değil de, ben çok isteyeceğim bana bakmayacak babacı babacı diye baba peşinde koşacak. Eşime de söyledim, doğurduktan sonra o anne olacak ben baba. Rol çalmaya çalışacağım. Kesin sonucu önümüzdeki salı günü kan testi sonucu ile birlikte öğrenirim. Kan testinde şimdilik 17 kromozoma bakılıyormuş, Ağustosta piyasaya sürecekleri üründe ise tüm kromozomlara bakılacakmış. İkili testin ense ve burun kemiği ölçüleri sağlıklı çıktı, bu durum da dow sendromu olasılığını %30 düşürüyormuş. İsim önerilerini bekliyorum.
Benim süreçte bilgi ve moral anlamında çok katkın oldu, bir kez daha teşekkür ederim. Dip bilgi sen de biliyorsundur da ben yine hatırlatayım, bebek öncesi sürecinde de saç boyası ve makyaj malzemeleri çok zararlıymış.
Yumoşun gelişmesi nasıl, opu tarihi yakınlaştı mı? Herşey gönlünce olsun. Sevgiler.

canım sağol benim tedavide fena değil gidip geliyorum bakalım ne olacak.. inşallah iyi devam eder şimdilik çok takmadan rütunu yaşıyorum.. boya, makyaj yapmıyorum cnm bebek öncesindeki süreçte, oje bile sürmüyorum aylardır..

cinsiyet konusunda çok şanslısın cnm ya, bence her bayanın bi kız çocuğu olmalı.. tabi erkek çocukta ayrı bi tatlı oluyor ve erkek çocukla anne arasında bambaşka bi aşk oluyor bu ayrı bi konu ama kız çocuğuda anneye arkadaş oluyor, sırdaş oluyor, yaş ilerleyince anneyi yönlendiren oluyor, sahip çıkan oluyor.. biliyorsun bendede kız çocuk isteği çok fazla..
ben şahsen çok anneciyim, kıyaslama yapmak istemem ama annemin yerini hiçkimse alamaz çünkü Allahtan sonra annem benim yaratıcım sayılır, aylarca karnında taşıdı, ona olan sevgimin yerini hiçkimse alamaz ve en iyi arkadaşım.. belkide bu yüzden kızz evlat diye özlem çekiyorum.. isim konusunda bi ajandam var aklıma gelenleri oraya yazıyorum cnm çünkü yıllar geçtikçe unutmaya başladım:)) bebiş kesinleşsin bolcana yazarız buraya hepsini.. bebişine ve kendine iyi bak cnm görüşmek üzere..

canım (uygunluk raporu çıktıktan sonra ) derken bunu kast ettim tabiki söylediklerinde haklısın herkesde merhamet ve vicdan olsaydı dünyada kötülük olmazdı

Tedavi sirasinda mi oje. Saç boyası yok anlamadım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…