Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhabalar, ben de aranıza katılmak istedim. 2. tüp bebek denememin sonucu da negatif oldu maalesef. Bugün sonucu aldım, sabahtan beri sinirlerim çok bozuk.
43.5 yaşındayım, yumurta rezervim yerlerde sürünüyor. Hiçbir doktor hamile kalabileceğime ihtimal vermiyor hatta burun kıvırıyor, açık açık paran boşuna gidiyor diyenler oldu. Yani tamamiyle havaya giden paralar söz konusu. Doktorları araştırıyorum ama sonuç hüsran. Hepsini alıp benim yerime koymak geçiyor içimden. Ankara'da oturduğumdan ilk transferimi Zekai Tahir'de denedim Aralık 2014'de 1. kalite embriyo oldu kese de oldu galiba ama devamı gelmedi. Diğeri Ankara Tüp Bebek'te yaptırdım bu ay. 3. kalite embriyo oluştu bence 12 saat bile yaşamadı.
Bizim yaşlarımızda olup da uygulaması olumlu netice veren var mı aramızda???
Doktorlar 44 yaş son diyor ama pratik pek de öyle değil. Lab. ortamlarının da iyi olması lazım, bana ve eşime hiçbir genetik, kromozom testi uygulanmadı. Zaten en fazla 3 yada 4 yumurta oluşuyor 1 tanesi dölleniyor, 2 yada 3. gün transfer oluyor ve sonuç hüsran. FSH'ım 15 di ama DHEA ile düşürdüm 12'ye. Acaip kilo aldım.
Ne önerirsiniz, nerenin lab'ı iyidir sizin tecrübelerinize göre??? Ne yeyip içmek lazım? Ankara dışında nereler var önerebileceğiniz? Antalya Memorial da Batu diye bir doktorun haberini okudum internetten 46 yaşında bir kadınının hamileliğini sağlamış. İstanbul'da Bahçeci var ne düşünürsünüz? Hanımlar nereyi tavsiye ediyorsunuz???

Ben kendi tecrübelerimden yukarıda yazdığım iki yeri de artık pek kimseye öneremiyorum. Imsi testini bile yaptıklarını sanmıyorum. Lütfen yardım....

Merhaba hosgeldin..ben bahceci fulyada tedavi goruyorum adanadan gidip geliyorum ..susli memorial hastanesinede cok iyi diyorlar bu iki hastaneninde lab.lari iyi..yalniz degilsin aramizda hamile kalan cok arkadas var hem dogal hem tup bebekle..savasan kazaniyor bi arkadasimiz paylasmisti 40 yas ustu hamilelik artmis diye ins.bebegine kavusursun.dogal organik saf ari sutu bal karidimi yiyebilirsin hucreleri yeniliyio..allah kolaylik versin..

Ben bir de ilk denemenin negatif olduğunu duyduğum günün akşamı Cnn haber lerdeydi sanırım yeni yöntemin lanse edildiğini duydum. Bulan kişi Kutluk Oktay diye Amerika'da yaşayan bir Türk doktor ve önemli bir araştırma merkezinin başında. Augment Terapi deniyor bu sisteme. Şuanda Amerika'da uygulanmıyor ama Kanada, İngiltere ve Birleşik Arap Emirliklerinde uygulanıyor. Kutluk bey Türk olduğu için Türkiye'de de benim haberi dinlediğim tarihte başlatıldığını aktardı. Ankara'da Ankara Üniversitesi proflarından Murat Sönmezer ve İstanbul'dan Genart'dan Volkan Baltacı da bu ekipteler. Türkiye'de etik kurulun neticelenmesi bekleniyor dedi. İlk 20 hastaya ücretsiz yapıldığı aktarıldı ve diğer ülkelerde de aynı sürecin devam ettiği veriler gelince paylaşılacak dendi. Olay şu: Bu yöntem halen yumurta üreten ama gebelik elde edilemeyenlere uygulanacak. Bizim DNA sarmallarımız yaşlılıktan dolayı kırılırmış ancak mitokondiri de bu kırılmayı tamir edemiyormuş o sebeple bizim gebeliğimiz oluşamıyormuş. Bu sebeple öncü hücre denen yumurtalıklardan hücreler seçilip içinden mitokondri alınıyor ve yumurta toplandıktan sonra spermle birlikte yumurtaya veriliyor. Daha kaliteli ve yaşama enerjisi fazla embriyolar oluşuyor. Ben de tabi önce Murat Sönmezer'e ulaştım ancak kendisi çalışmanın tamamladığı söyledi ve bu Mart ayından itabaren Türkiye'de uygulanacak dedi. Fiyatı buradan telafuz etmek istemiyorum cidden çok yüksek bir de galiba şu anda belli değil....Ben de fiyat cidden çok yüksek dedim tam bir fiyat belirlenmedi dedi. Neyse beni bir kez daha tüp bebek denemeye yönlendirdi ve sonuç hüsran oldu. Bu sürede Kanada ve Abu dahbi merkezleriyle de görüştüm, kanada 22500 kanada doları dedi, abu dabi deki bayan 30 bin USD dedi. 26 Mart tarihinde hem Kanada hem Türkiye aynı zamanda bu çalışmanın sonucu yayınladı. Buradan çıkardığım sonuç, henüz 41 yaş altına denemişler. Gebelikler artmış görünüyor ancak bu kanada tarafı şöyle bir not düşmüş ileri yaştaki kadınlarda da başarılı sonucu net anlayabilmemiz için lab. da halen çalışmalar devam ediyor demiş. Türkiye bir şey dememiş. Murat Bey'le tekrar görüşmek istiyorum ama gebe kalma ihtimalimizin ne kadarlık bir yüzde ile artabileceğini kestiremediğim bir ortamda binlerce doları da gözden çıkarmak gerekir mi bilemiyorum. Türkiye'nin durumu ortada, alım gücü belli. İnşallah Kutluk Bey bunu Amerika'da patronlarına iletir de bu uygulamanın fiyatı düşük olur. Hepsine de ayrı ayrı buradan çalışmalarının bizim açımızdan başarılı olması için dua ediyorum ve biran evvel bu çalışamayı sonuçlandırmalarını diliyorum. Ayrıca tüm hekimlerimize de başarılar diliyorum zaman zaman çok kızsam bile. Benim eşim de hekim çünkü...

Çok teşekkür ediyorum desteğin için biraz ağlayım da sakinleşirim birazdan nasıl olsa...
Manuf selam.
Bu topic adi ustunde 40 ve uzeri hatunlardan olusuyor. 40 yasina yakinlarimiz da var.
Hic panik yapma . Hepimiz ayni durumdayiz. Ve aramizda tup bebek ve spontan hamilelerimiz o kadar cokki bu da bizi cok motive ediyor. Ve bir suru dogmus bebislerimiz de var.

Kismetse olacak . Bebis gelecek. O yuzden kendini hic uzme ki bu surec sancili gecmesin..

hepimiz 40 lı yaşlardayız (az altında az üstünde ) inan bana kaderinde bir evlatla buluşmak varsa dr ne dediğinin hiç bir önemi yoktur sen yeniden araştır ve iyi merkez bul ALLAHTA kısmet ederse elbette sende anneliği yaşarasın

Allahııııım ..bu nasıl haber????? yeni doğmuş masum bir bebek ve tam 8 yerinden bıçaklanmış..lanet insan. Allah sana bin türlü belanı versin. Ne istedin ve o masumdan ve nasıl yaptın.. nasıl bir vicdan bu.. bırak yetiştirme yurduna. Ya da hastaneye git.. öldürmüşler ya.. daha nefes alamadan kıymışlar.. içim acıyo hala.. offffffffffffffffffff. Bulsunlar o caniyi.. valla idam etsinler ..

Çok teşekkür ediyorum desteğin için biraz ağlayım da sakinleşirim birazdan nasıl olsa...
Merhaba, önce aramıza hoş geldin. Sağlıkla ilgili senin ve eşinin herhangi bir sorunu var mı, troid, şeker, sperm azlığı-yetersizliği, kilo sorunu gibi? Var ise çözülebilecekse önce sorunların çözümü gerekli. Sonra inanç azim en iyi merkez labarutuvarı ve dr ile sonrası da ben elimden geleni yaptım gersi kader kısmet demekten başka yapılabilecek bir şey yok diye düşünüyorum.
40 asistanımızda süreçle ilgili bilgiler yer alıyor faydalanabilirsin. Ben 71'liyim bahçecideki tedavi sürecinde organiğim yeşerdi. Kullandığım vitaminleri, beslenme sürecini ve akapunkturu şubat 23'ten sonraki bir sayfada paylaşmıştım. Organik yada tüple bebiş bekleyen, bebişini kucağına alan bir çok arkadaşımız var, moral bozmaca yok. Topiğimizden faydalanacağını düşünüyorum. Sürecinde bol şans diliyorum. Sevgiler.

Çok teşekkür ederim. eşimde de ben de problem yok, zaten eşim de hekim olduğu için çok yakından takip ediyor vitamin mineral, şeker, tiroid seviyemi vs. Ayrıca ben de akapunktur çok yaptırdım çok da faydasını gördüm. Ama hiçbir doktor şu ana kadar genetik test vs. gibi yöntemlere yönlendirmedi. Söylenen hep zaten bu yaştasın (ben de 71 liyim bu arada) fazla da birşey bekleme şeklinde yorumlar oldu. Olmayınca da zaten biz sana söylemiştik modundalar.

Sizlere yani bu topikte iletisi olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bana gerçekten güç ve moral verdiniz. Sizin geçmiş sayfalarda yazdığınız iletiyi okuyacağım. Aslında dün tüm iletileri okumaya başladım ama zaten sinirlerim bozuk 1000. sayfadan sonra bırakmak zorunda kaldım. Psikolojim yeterli gelmedi daha fazla okumaya.

Allah hepimize sabır, güç ve sağlık versin. Bu kadar ilaç bizleri daha sonra ne yapacak onu da bilemiyorum tabii. Şu anda bile başladığım zamana nazaran 8 kilo fazlam var. Biran önce diyet yapacağım mecburen...

Sevgilerimle.

Aramıza hoşgeldin umarım yakın zamanda bebisine kavuşursun unutmaki en onemli sey stres şu an tedavilerle cok yıprandın kafanı boşalt bi mini tatil gibi sonra en iyi yerde sonuç alırsın belki organik yeşerecek kim bilir rabbim bilir ne mucizeler var inan ve rahatla, olacak insallah

Kımse rabbim versin cezasını pislik lanet insanlar canininde beteri bu ,hic bir sucu yok bebisin dünyaya gelecegine melek olduuuu cokkk üzüldüm cok

Çok teşekkürler yase07, herkese çok minnettarım. Zaten bi tek Allah'a sığınıyorum napiyim.
Herşeyde bir hayır var tabii. Hayırlısı hepimiz için. Çok saol gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…