Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben de 71 liyim . O bebeğin seni seçeceğine inan ..ve bu doğru bir seçim olacak. Rahat ol. Herşey olacağına varır.ben öyle dedim ve organikten minnakım geldi.. tedavi süreçleri sıkıntılı .dr.lar yaşlarımızı öne sürerek olumsuz bakabiliyorlar. Biz onların söylemlerini takmıyoruz.. ya da takmamalıyız ki moralimiz yerinde olsun. Topiktekiler bilir .benim ilk kızım tüp bebek. Ikinci organik ve ben üçüncüyü 45 de yapacam. Bir de evlat edinme niyetimiz var.. düşün yani :) hadi gülümse..yanlız değilsin..

cnm merhaba hosgeldinn..bu yazdiklarini birzamanlar bizde okadar cok arastirdikki.. kutluk beylede maillesildi hep arkasi bos seyler oldugu anlasildi..cogu bosuna zaman kaybi ve oyalayici gereksiz para harcama.. turkiye tup bebek alaninda amerikadanda, bae dende ve tum avrupa ulkelerindende onde.. ilk siralarda, doktor pratigi, uygulamalar, bilgisi ve teknoloji acisindan..bunu hem oralarda oturan tedavi goren arkadaslardan tanidiklarimizdan hemde yillardir yaptigimiz arastirmalardan da anladik.. fsh degerin oldukca iyi.. nacizane tavsiyem memoril sisli gibi laboratuvari iyi olan bir merkezde veya arkadaslarin onerecegi iyi bir yerde tedavi olman.. memorial sisli veya bahceci en uygunlari.. birseylerin gelmesini bekleyerek zaman kaybetmemen gerekli.. bir ay bile degerli bizim icin.. gelse bile rezervin hepten biter, fsh tavan yapar hic tedaviye baslayamazsin.. her adetinde e2 ve fsh testi ver.. degerlerine gore tedavilerini hizlandir cnm.. yolun acik olsun..

Son düzenleme:
Hanımlar tekrar merhaba...
İyi dileklerle dolu mesajlarınızı epey önce okudum aslında yazamadım. Kızım çok hastaydı o ara sonra da kalınca kaldı. Arada bakıyorum gerçi size çok sıkı takip edemesemde...
Bebek bekleyenlere hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebekler. Dileyen ,çaba harcayan herkese de tez zamanda nasip etsin işallah Rabbim.
Benim tecrübeyle sabit olan bikaç önerim olacan naçizane.
Yumurta rezervi falan hikaye hiç bunlara takılmayın. Biliyorsunuz doktorun büyümemiş dediği tek yumurtamla oldu kızım.
Öncelikle rahim filmi mutlaka çektirin kesinlikle hemde tüplerde rahimde bir şey yoksa mutlaka olur.Rahim filmi tüplerden sıvı geçişi sağlandığı için bir nevi temizlik niteliğinde. Bunu atlamayın. Artık ağrısız çeken yerler de var.Adet döngüsünün tam ortasında yumurta akı kıvamında bir akıntı oluyor o yumurtanızın çatladığını gösteriyor o zamanlarda eşinizle birlikte olun. Rezerv az olunca her ay yumurta olmuyor belki ama en fazla bir iki ay sonra gene oluyor yumurta. Karamsarlık yok. Doğru zamanda doğru işlemi kaçırmayın yeter. Dediğim gibi sorununuz yoksa rezerv hikaye. Tüp bebekte çok yumurta elbette iyi ama hepimiz bir sperm ve bir yumurtanın ürünüyüz sonuçta.Menapoza girilmediği sürece hiçç sorun yok. Sürekli fsh irdelemek insanı daha çıkmaza sokuyor. Benim fikrim bu . Seviler...

Hoşgeldin. Öncelikle geçmiş olsun.
Moralini yüksek tut. Hiç değilse tekrar denemek için imkanın var. Benden şanslı olanlar arasındasın. İlk tedavimi Bahçeci Umut' ta, ikincisini Medicana Beylikdüzü'nde gördüm. Medicana' daki ekipten bir doktor (Berna Laçin) 48 yaşında tüp bebekle anne olan bir doktor. Hatta öncesinde -evlerden uzak- rahimağzı kanserini yenmiş.
Eski komşularımdan birisi 44 yaşında bir akrabasının kupa çektirdikten sonra hamile kaldığını anlatmıştı. Bir başka komşumuzun arkadaşı 40 yaşında evlenip 45 yaşına kadar tüp bebek denedikten sonra 52 yaşında doğal yoldan hamile kalmıştı. (En sevdiğim örneklerdendir) Allah kime neyi ne zaman vereceğini hatta verip vermeyeceğini bilir. Bize düşen elimizdeki imkanlarla yapabileceğimiz her şeyi yapıp sonuç için O' na güvenmek. Olmuyorsa da vardır bir bildiği.
FSH için DHEA ölçümü yapılarak mı ilaç verildi? Geçtiğimiz zamanlarda bu ilacın yan etkileriyle ilgili konuşmalar geçmişti.
FSH düşürmek için Hayıt suyu içebilirsin. Pek çok kişide fayda sağlıyor. Piyasada 1 lt. lik şişelerde bulabilirsin. 3 ay kullanım öneriliyor ama fiziksel bir sorunu olmayanlar genellikle ikinci şişe bitmeden hamile kalıyor. Kullanmak istersen kullanım şeklini tarif ederim. Önce bir araştır. Aklına yatarsa konuşuruz yine.
Yumurta kalitesi için arı sütü (Ensu bilgi verir) sayı için bal- tarçın- çörekotu ya da bal- yoğurt- çörekotuyağı karışımı kullanabilirsin. Ankara' da eskiden Maya Tüp Bebek Merkezi vardı adını çok duyduğum. Ama kapandı sanırım. İstanbul düşünürsen Memorial kendi adıma ilk tercih. Tabi yine araştır. Sorununun ne olduğu konusunda bilgi vermemişsin. Başka bir problemin olmadığını dileyerek yazdım. Önümüzdeki günlerde seni tanıdıkça çooook ağrıtırım başını

Bu bilgiyi geçen yıl bu zamanlarda paylaşmıştım bu topikte. Hatta Ankara' da yaşayan bir arkadaş doktora kadar ulaştı. O zaman denekler tespit edilmişti. Türkiye' den 6 kişi. Deneme aslında menapoza girmiş bayanlarda yumurtalıkları tekrar aktif hale getirip gebelik elde etmek için. Daha önce 72 yaşında bir bayan hormon ilaçlarıyla adet gördürülüp kendi yumurtasıyla hamile kalmıştı. Bu araştırmada genç ve sağlıklı bayanların yumurtalıklarından alınan kök hücrelerin menapozlu bayana transferi ile gebelik elde etmeye çalışılıyor. 41 yaş altını tercih etmeleri muhtemelen rahim yapısının gebeliğe daha müsait olmasıyla ilgili. Araştırmalar henüz çok yeni. Biz görür müyüz bilmem. Ama umut veren bir çalışma olduğu kesin. Yine de imkanım olsa acele etmezdim. Çünkü bir başka çalışmada insan derisinden aldıkları DNA ile hem yumurta hem sperm elde edildi. Ütopik gibi görünse de çalışmalar şimdilik olumlu sonuçlar veriyor.

Okumak için acele etme. Kafan dağıldıkça okursun. Kilolar da dert değil. İlk tedavimde 18 kilo aldım ben. İlaçları bırakınca önemli bir kısmı kendiliğinden gidiyor. Bu topikte ilk şart: Gönlünü ferah tut. Her konuda

arkadaşlar merhaba...nasılsınız?...transtan sonra progestan ve clexan0.4 yapılıyor...ve tabi progestan capsül...iğnelere dayanacak gücüm kalmadı...sizde de böyle mi oldu tedaviii....2 mayıs test günüm....bende hiçbir belirti yok....işe başlamak çok iyi oldu...tüp bebek yaptırdığımı unutuyorum....doktorum merdiven çıkma dedi ama ben unutup çıktım kaç kere...çalışmak çok işe yarıyor gerçekten...kaygıdan uzaklaşıyorsunuz...

devam edeyim. Ayrıca kadın 48 yaşında ve 7. tüp denemede hamiş olmuş.. Ve dr ümitlenme imkansız demiş.
Inat etmiş ahanda top gibi göbüşü kıpır kıpır bebişi var.. ümidini kaybedenlere duyrulur .
48 yaş diyooooooom.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…