Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Şu Türk erkeklerin de Rus takıntısını anlamıyorum gerçekten...
Nüyekine? Hatunlar taşşşş gibi. Çok güzel bir ırk yaa.. Erkeklerin çoğu özellikle gençlik çağlarında eşim olsun, dertleşelim, entelektüel konularda tartışalım, ufkumu açsın demiyorlar. En önemli konu seks. O konuda da türkler rusların eline su dökemez, bu bir gerçek. Hatunlar sanki sevişmeye programlanmış. Boy pos, endam, hal ve hareketleri çok seksi. Benim mahallemde de çok rus var. Antalyalılar 20 yıl sonra tüm güzellik yarışmalarında birinci olur zannımca.

Kız ben senin soruşunu severim.. Iyiyim bomba gibiyim. tayin oldu.. Taşınıyoruz.
Gidip ev bakacağız haftasonu Dalaman'da.. Hayırlı ve uğurlu olur inşallah ... Ağzım kulaklarımda
Canım hayırlı uğurlu olsun! İstanbuldan biri daha kurtuldu, çok şükür!! Sakin yerler daha iyidir emin ol, hayatını farkederek yaşarsın. Bu bile seni bebeğine kavuşturabilir biliyor musun? Umarım da öyle olur.. Üstelik Dalamanın konumu da mükemmel. Her yere yakın. Gözün aydın olsun tekrar. Hayırlara vesile olsun.

Reactions: Eua
İmmün sistemi nedir?

İmmün sistemi (lat. immunis, dokunulmaz, hür, temiz anlamında) hayvan ve insan gibi yüksek mertebedeki canlı varlıkların biyolojik savunma sistemlerine denir, zira bu sistem hastalık ajanları tarafından doku hasarına izin verilmesini engeller. Bedene giren zararlı mikroorganizmaları, yabancı maddeleri elemine eder ve ayrıca kanser hücrelerinde olduğu gibi bedenimizin ürettiği fakat dejenere olmaları sebebiyle bulunduğu bedene zarar verici hücreleri tanımlayarak imha edecek yeteneğe sahiptir.

Bağışıklık sistemi olarak da tanımlanan immün sistemi değişik organlardan (ör. lenf düğümleri, dalak, apandisit, timus bezi) , hücre tiplerinden (ör. T ve B Limfositler) ve moleküllerden oluşan karmaşık bir ağdır.

İmmün sisteminin olgunlaşması ve yaşlanması

İmmün sistemi anne rahminde ve doğumdan sonra belli bir süre hastalık ajanlarıni gerektiği şekilde karşı koyacak durumda değildir. O nedenle cenin ve bebek anne antikorları sayesinde korunması gerekmektedir, bu anne rahminde plasenta ve doğum sonrasında anne sütü üzerinden sağlanmaktadır, zamanla çocuk kendi savunma sistemini geliştirir ve de olgunlaştırır. Bu demek değildir ki bu sistem ölene kadar aynı verimlilikle işlev gösterir. Birçok değişik iç ve dış etkenlerden, psikolojik sebeplerden dolayı bu sistem zayıflayabilir hatta zamanla yaşlanır. O nedenle ilerleyen yaşla hastalıklara karşı direncimiz doğal olarak azalmaktadır. Bir yandan genel olarak tüm organ sistemlerinde hastalıklar oluşabilir, diğer yandan ise immün sisteminin kendisinde bile fizyolojik problemler oluşabilir ki bu tip hastalıklar başta kanser sebeplerindendir.

Şunu vurgulamak gerekir ki, hem yaşanan psikolojik olumsuzluklar hem de fizyolojik organ rahatsızlıkları imün sisteminin zayıflamasına sebep olur. İmmün sistemini güçlendirmek hangi tedavi yöntemi tercih edilirse edilsin kanser tedavisinde en baştan itibaren ve devamlı uygulanması gerekmektedir. Ancak bu şekilde gerçekleştirilen tedavi uygulamalarında kanser vakalarında olumlu sonuçlar alındığı gözlemlenmektedir. Tabiki bu duruma, doğal tıp felsefesi ile bakıldığında, bir nevi sebebe yönelik tedavi uygulması görünür. Sebep çok farklı alanlarda olsa bile yine de immün sistemi güçlendirilmesi sayesinde hastalarda nisbeten olumlu gelişmeler gözlemlenmektedir.

İmmün sistemini zayıflatan faktörler
Yaşlanmak doğal bir süreçtir fakat beraberinde otomatikman immün sisteminin zayıflamasınıda getirir. Bunun dışında bir sıra başka faktörler bağışıklığımızın gücünü düşürür.
Şu sebeplerden dolayı sağlık durumu zayıflar:
- Temiz hava, su ve ışık eksikliği
-Uzun ve kronik bir hastalık dönemi
- İlaçlı immünsüpresse uygulaması yani immün sistemini baskılayıcı ilaç tedavisi
- Organ nakli
- Düzenli nikotin, alkol ve uyuşturucu tüketimi
- Yetersiz beslenme, dolayısıyla vitamin, mineral ve iz elementlerin eksikliği
- Çevre zehirleri, ışın ve radyasyona maruz kalma
- Psikolojik faktörler
- Sürekli stres durumu
- Yetersiz uyku
-Yetersiz hareket
- Aşırı soğuğa maruz kalma, üşüme
İmmün sistemini güçlendirici önlemler
Sağlıklı ve güçlü bir immün sistemi sayesinde hastalık ajanlarına karşı kendimizi savunuruz ve böylelikle hastalanmayız. Aynı zamanda mevcut hastalıkların tedavisi ve daha kısa bir nekahat dönemi için de immün sisteminin güçlenmesi gerektiğini yukarıda vurgulamıştık.

- Sağlıklı bir yaşam için gerekli faktörlerin başında temiz hava, su ve ışık ile beraber düzenli hareket şarttır.

- Beslenme: Buna ek olarak sağlıklı yaşamın temelini oluşturan ve organizmamızın tazelenmesini, dengeli bir beslenme ile sağlarız. Burada tükettiğimiz gıdanın kalitesi çok önemlidir, mümkün olduğunca kimyasal maddelerle işlem görmemiş, mevsimsel, bölgesel, rafine edilmemiş ve de taze gıdalar tüketilmelidir. Bunların gerekli besleyici maddeleri içermesi gereklidir. ör. vitaminler, proteinler, yağlar, karbonhidratlar , Demir, Çinko ve Selenyum başta olmak üzere mineraller. Kış döneminde kök yumru (kereviz, turp, kırmızı pancar, havuç, yerelması...), soğanlı keskin (pırasa, soğan, sarımsak...), lahana, ıspanak, pazı, roka, tere gibi toprak üstü sebzeler tüketilmeli.

- Yeterli uyumalı ve stresten uzak durmalıdır.

Ayrıca şu uygulamalar kışa hazırlık olarak immün sistemimizin güçlenmesine yardımcı olacaktır:

-Hamam, sauna ve kaplıca ziyaretleri

-Soğuk-sıcak dönüşümlü duşlar, beden fırçalamaları,

-Masajlar, yoga, şiatsu ve diğer rahatlatıcı beden uygulamaları,

-Temiz havada yürüyüşler, doğa gezileri ve gürültüsüz ortamlarda bulunmak,

-Kişiye iyi gelen kültürel etkinlikler, sevilen insanlarla birlikte vakit geçirmek.

Şimdi bacım, bir kase yoğurda 1 tatlı kaşığı çörekotu yağı ile...

hahahahahahah

Bilmiyorum ama bana buzz gibi geliyorr... Ben sevişmem hahahahahha

Yaaaaaa çok güzel bişey bu.. portakales sana da güzel bir başlangıç diliyorum kuzum tam Sırası sanırım

İnşallahhh ne diyeyimm...
Bende ani bir değişiklikle İtalya turu mu başka bir sefere erteledimmm.. Kendi toprağımdan denizimden vaz geçemedim vallahiii:))

Şimdi bende bi süpriz bekliyorum artık şöyle havalara uçuracak olanlarından olsunnn... Lütfen lütfen lütfen....

İşi neden bırakacaksın ayol? 15 dk. lık yol. Burada aynı mesafeden her gün işe gidip gelen arkadaşlar var. Düzenini kurunca tekrar düşün derim

İki gün az bir süre. İnşallah gönlünüze göre bir ev bulur, içinde çok mutlu zamanlar geçirirsiniz...

Amin...

Evet canım çok az bir süre ama çok da beklemediğimiz bir anda olunca, yapılacak iş çok.. Ancak 2 gün gidip bakarız. Arkadaşlarım da var orada onlar da yardım edecek.. Allah rastgetirir inşallah enerjisi huzur dolu, sağlık ve bolluk bereket dolu bir ev..

Amin canım.. Çok çok teşekkür ederim.. Inşallah güzel olur heyecanlıyım.. Şaşkın Şaşkın geziyom ortalıkta

Inşallah o sürpriz seni bulsun ve bırakmasın Ömür boyu dolansın boynuna ve seni çok çok mutlu etsin emi..

hahahahahahah

Bilmiyorum ama bana buzz gibi geliyorr... Ben sevişmem hahahahahha
ahhahahhhaaa... Sevişirken buz gibi değiller emin ol. Hatunlar plajda bile arzulu istekli, adamların kucağında sürekli.. Tenhada nasılllardır bi düşün yani.. Ben erkek olsam kesinlikle Türk hatunla evlenmem.. Alırım bir Rus 20 yaşında.. 35-40'a kadar yiyip içip gezip tozup gece gündüz sevişirim. Temel İçgüdüde mi ne bi replik vardı ya.." Tavşanlar gibi yiyip içip sevişeceğiz." Hayatın anlamını sorgulamaya başladığım zaman boşanır geçerdim bir Türk'e.

[Qportakales, post: 40850623, member: 629199"] yase07 vallahii hergün 30 km den fazla gidip geliyoruz heralde :)
2 saat git, 2 saat dön ...
oyyyy oyyyyy[/QUOTE]
Kiz ilahi hahhh simdi ben kafadan yazdım evden uzak tabi daglardan geciyozz valla dogru yakın sayilir ama yükseklik adamı mahvediyor işe gidiş geliş benimde zor hahhh 10dk yürüyerek

İşi neden bırakacaksın ayol? 15 dk. lık yol. Burada aynı mesafeden her gün işe gidip gelen arkadaşlar var. Düzenini kurunca tekrar düşün derim
Benim gözümde sorun ya ben pek ortamı sevmiyorum ordakileri ondan ama evin icine girdim kim karışsin dimi insallah orda huzurum olur diyecem ama mesele benim icin işi bırakırsam topdan kafayı yedirirler

Zaten öyle yapıyorlar hahhh tövbe ya rabbim senin hormon tavan yaptı hahhhhh
Ben onlarin icin deyim inan sadece kıyafete rahat davranmak onlarinki vücud teshiri güzellik dedimi yok canım bizde güzeliz onlar kadar

Hahahahhahah Allah biliyor demek kimi erkek kimi kadın yapacagını :))
Ama bende derim başka ülkede yaşasaydım kesin evlenmezdim diye :)

Oy kuzum oyyy az kaldı sana hım hissediyorumm enerjiyıiiiiiiiii aaaaallllll yakallaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…