Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Hanımlar merhabalar aranıza yeni katıldım bütün yazılarınızı okudum maşallah bıcır bıcırsınız,size moral vermek için yazıyorum.ben geç evlendim eşimde sperm problemi vardı benim hiç bir sorunum yok çok şükür.tüp bebek tedavisiyle 3.5 Yaşında bir kızım var yine tedaviyle şuanda 34 haftalık ikiz hamileyim yaşım 41 bence pes etmeyin mücadele edin stresten uzak durun çok isteyince Rabbim verir isteyin yeterki hepinizin en kısa zamanda dilekleriniz kabul olur inşallah

MErhabaaaa ne güzel haberlerle gelmişsin öyle:))
Hepimize moral oldun gerçekten..
Dilerim çok daha mutlu olursunuz.. Bebeklerine rabbim sağlıklı bir ömür nasip etsin:)

Bize verebileceğin öneriler var mı?
Benim de problemim yok ama eşimde sperm azlığı var.
4 tüp yaptım tutmadı.

O yaştan sonra bulacağı Türk, gencinden de sıkıcı olur beya. "Evi olsun, arabası olsun, SSK sı olsun, beni genç kız gibi yaşatsın, ben keyif süreyim, adam ölsün..." diyen biri kalır bahtına

[Qportakales, post: 40850623, member: 629199"] yase07 vallahii hergün 30 km den fazla gidip geliyoruz heralde :)
2 saat git, 2 saat dön ...
oyyyy oyyyyy
Kiz ilahi hahhh simdi ben kafadan yazdım evden uzak tabi daglardan geciyozz valla dogru yakın sayilir ama yükseklik adamı mahvediyor işe gidiş geliş benimde zor hahhh 10dk yürüyerek[/QUOTE]

Çok zormuş yaw. Bir de üstüne 20 km. yakın diyoruz. Ayıp bize vallahi

Benim gözümde sorun ya ben pek ortamı sevmiyorum ordakileri ondan ama evin icine girdim kim karışsin dimi insallah orda huzurum olur diyecem ama mesele benim icin işi bırakırsam topdan kafayı yedirirler

Çevre önemli, haklısın. Ortamı sevmiyorsan zor oluyor. Burada bir- iki mecburi hoşgeldin ziyareti dışında kimse evimize gelmedi. Biz de kimseye gitmedik. Taşınacağımız muhittekiler de aynı. Kedilerimle köpeğim konuşturmasa gün boyu tek kelime konuşmuyorum. Neyse ki eşim banimle arkadaş olmayı deniyor. Akşamları tavla, masa tenisi oynamaya, haftasonları dolaşmaya bazen Edirne' ye sinemaya falan gidiyoruz, yetiyor. Yoksa çıldırmak işten değil...

Hanımlar bende 5 defa tüp bebek tedavisi gördüm.ilki tutmadı 2.kızım oldu ben kızımda çok incir yedim tedavi aşamasında kuru YAŞ farketmez kızımdan sonra 3. Ve 4. Tutmadı bunlarda incir yemedim 5. Yaşımda 40 oldu dondurulmuş embriyoların vardı saklama süremiz bitiyordu atmaya kıyamadım bu tedavimde stresten uzak bol bol gezdim yaşım 40 ya tutma şansım 100/10 incir yedim ama birde baktım ikizmiş doktor bile şaşırdı Rabbim ol derdimi olur.sizler anlatın biraz yaşınız kaç yumurta kaliteniz sayınız nasıl anlatında bende size yardımcı olabiliyim tüp bebek yazılarını okumaktan prof oldum çok araştırmacıyımdır herşeyi didik didik incelerim ben elimden geleni yaptım gerisi rabbimin bileceği iş

Yaşın kaç önceki tedavilerinde kaç yumurtan oldu kaçı döllendi kaçı birinci kalitedeydi biraz anlatırmısın

Canım yaşım 29 Eşimin 37
Yumurtalarım hep 20 civarı toplandı.. genelde 14 tanesi döllendi ilk 2 tedavimde 5.güne 2şer embriyo kaldı. kaliteleri orta idi ama malesef zaten tutmadılar.
3. tedavimde sperm havuzu yapıldığı için 5. güne 6 embriyo kaldı. 1 tane 1. kalite, 2 tanesi 2. kalite, 3 tanesi 3. kalite idi..
birinci ve ikinci kalite 2 embriyo transfer edildi onlarda tutmadı.. Geriye kalan 4 embriyo donduruldu..
Onlarıda geçen aylarda trasnfer ettirdim işte bi ikinci bi üçüncü kalite onlarda tutunmadı. zaten geriye kalanlarda öldü..

Kaliteli embriyonun sayısı azmış spermdende olabiliyor nerde tedavi oldun laboratuvar çok önemli benim ilk tedavimde 12 yumurtam oldu 8 tanesi döllendi 1 tane transfer ettiler ilk tedavim yurtdışında oldu isveçte tutmadı dondurulmuşları deneyelim dedik çözünürken hepsi öldü dediler düşün laboratuvar çok önemli bu son tedavimde 7 embriyomdan bir tanesi öldü dediler birinin kalitesi düşük dedi doktor 5 tane kaliteli embriyo transfer edildi farka bak birde doktor ümitsizya benden 5 tane koydu düşün yani

Valla canım sanırım bizim spermler biraz güçsüz bilemiyorum.. İlk tedavim Fulya Bahçeçi'de, ikincisi Alman Hast. 3ve4 de Anadolu Sağlık Hastanesi ( Johns Hopkins) de oldu... Doktorlar muhtemel hep benden ötürü ümitli gibi gözüküyorlar ama vakti değil herhalde ne bileyim..

Spermlere Yıkama işlemi yapıyorlar güçlendiriyorlar ondan sorun olmaz Demişti benim doktorum bende 2,3,4,5 hep Türkiye'de oldum incir ye yumurta kaliteni arttırır birde başka bitkileri araştır yumurta kalitesini arttıran şeylere bak yaşın çok genç bencede sende umut var asla karamsar olma tamammı

Tamam canım teşekkür ederim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…