- 9 Haziran 2014
- 721
- 1.116
- 128
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #41.321
Araştır bakalım. Benim çok fırsatım olmadı HSG için piyasa araştırması yapmaya.. Umarım sen de o aşamada hamile kalırsın. Ben HSG için adet olmayı beklerken 2 defa hamile kaldım. Ve hala HSG çekilmedi.alpcemre
Fakültede asistanlar yapıyormuş en iyisi özelde şifa 500 dedi bide memorial soracgım nede olsa orayıda tüpde düşünüyorum hayırlısı 15 günde insallah tüm sonuclar cıkar bir yol yaparız bakalım
Merhabalar,Herkese merhaba,
uzun bir süreden sonra yine geldim. Umarım hepiniz iyisinizdir.
Bende negatif sonucu alınca biraz kendimi bıraktım (bir ay sadece :) ) ama hazırım tekrar, ilk amacım yumurtanın geç döllenmesine ve sonraki etaplarda 2. kalite embriyo oluşmasına neden olan yumurtalarımı güçlendirme yoluna gitmek.
Şimdi :
Öğrendiklerimi yazıyorum, bana bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim. Benim doktorumun çok pardon bir halt yapacağı yok. Bende zaman aleyhime işliyor diyerek denemeye karar verdiğim bir ilacı yapmak istiyorum.
1. Öncelikle ciddi bir diyet uygulamaya başladım : sebze ağırlıklı beslenmeye başladım, bakliyat ve protein kaynaklarını min. kıstım. Tatlıyı yasakladım kendime. Bol su içiyorum, hareketlendim, ama spor yapamıyorum.
2. bugün alıp da kullanmaya başlayacağım ilaçlar :
Biosteron dhea, koenzim q10, b12, omega 3 (hala kullandığım folik asidi de sayarsak 5 adet ilaç kullanmış olacağım)
3. kestane balı+çörek otu+tarçın+polen kullanmaya başladım (yaklaşık 4 gündür)
Arkadaşlar bu önerilenleri daha önce kullanan oldu mu acaba? Öncelikle bunu sorayım. Tüm maddi olanaklarımı zorluyorum ve Allahın izniyle tekrar başlamak istiyorum, negatifi alalı bir ay oldu ama ben bir ay daha beklemek istiyorum ve bu ilaçları kullanarak kaliteyi yükseltmek istiyorum.
Düşüncelerinizi bekliyorum.
Merhabalar..mrb ben 38 yaşındayım ve eylülde 39 olacağım.beni hatırlamış olabilirsiniz ben 16 aylık evliyim ve doğal yolla üç düşük yaşadım. iki kere kürtaj oldum 6 haftalıktı son düşük 1 ay önce kanama ile yaptım.
herşeyim yapıldı eşimle genetik sprem benim hormonlar çok iyi amh 3.56.
bende tüp bebek kararı verdim ve bülent tıraşa gittim baktı ve yumurta rezervi çok iyi dedi ama benim sorum şu amh ve rezerv bu kadar iyiken kalite sadece yaşamı bağlı?
bülent hoca genetikli tüp bebek dedi, sayı fazlayken kalite az olabilirmi sizce?
Önceikle geçmiş olsun canım, kayınpederin için acil şifalar diliyorum. Ucuz atlatmış bence, Allah korumuş.. Tez zamanda sağlığına kavuşsun inşallah!!Okudum hatmettim, yemeğimi de yedim... Bitmeyecek roman gibi kalın hepiniz ve en ummadık zamanında bir sürü "minik" hikayeler eklesin :)
Ve tabii bu durumdan dolayı bugün yalan oldu yokluğumdan haberleri yazayım sonra eve gideyim bahçe işlerimin hepsi beni bekliyor :) Hep planlı programlı, ön araştırmacı olan ben hiç plansız programsız ilerlemek neymiş onu test etmek durumunda kaldım yokluğumda. Hiç planlamadan ilerleyemiyormuşum, zamanı yetiştiremiyormuşum onu gördüm. Hiçbir yere yetişemiyor hissettim kendimi... Dağıldım hem özel hayatımda hem işyerinde... Geçti bitti şimdi ama çok uzun süredir ilk kez bu kadar iyi sarstı maşallah :)
Hiç hesapta yokken tüm değişkenleri kontrol dışında olan bir işin içine girdik hiç mübalağasız 23 Nisan, 1 Mayıs ve sonrasında 19 Mayıs da dahil olmak üzere tüm resmi tatiller, Cumartesi-Pazar, normal günlerde de 22-23.00 çıkışlı yoğuuuuun bir iş trafiği yaşadım ki evlere şenlik :) Olmazı oldurduk oldu bitti geçti diyelim :)
Oysa ki biz o tarihler için uçak rezervasyonlarımızı bile hazırlamıştık malum bu tatilleri birleştirip her ikimizin de ailesiyle birlikte geleneksel mailece bahar tatilimizin programını yapıyorduk, hah! erteledik, uçaklarda istediğimiz gibi yer olmayınca 22 Mayıs akşamına araç kiralayıp buradan hep birlikte gitmek üzere hazırlandık.
Tüm bu koşturmacanın sonuçlarından biri olarak bir daha da gelmesem şu ülkeye gitmediğim başka ülkelere gitsem dediğim İspanya'ya 5 günlük 5. kez gerçekleşen seyahatim oldu. Denize sınır illerini ve Endülüs tarafını seviyor olsam da kaç kez yıldızlarımı barıştıramadığım Madrid'i bu kez tekrar barıştırmaya çalıştım, ı ıhh olmadı... Karasular inmiş ayaklarım ve "hafiflemiş" cüzdanımdan başka bir getirisi pardon götürüüüüüüüsü olmadı. Bir de çok sıcaktı amele yanığı oldum geldim :)
Oh be! tamam rutine dönebilirim, programlarımı yapabilirim derken 22 Mayıs akşamı mailece seyahate gideceğimiz aracı havaalanındaki acentadan mı teslim alsak vs derken gecenin bir yarısı gelen telefonla programların programsızlaşabileceğini bir kere daha anlamak zorunda kaldık. Bypass'ı henüz 6 ay önce yapılan canım kayınpederimin ambulansla, 29 nabızla hastaneye götürüldüğü haberini aldık. Arızalıyım ya inanmaya devam ettim tetkikler yapılana ve hangi aksiyon alınacağı söylenene kadar arabayı iptal etmedim :) Sonuç kalp pili takılması olarak kesinleşince, Datça'dan, o canımmm köylerden birinden bir cee demek ihtimali suya düştü. Hızlandırılmış bir ameliyat sürecini geçirdik, hastaneden çıkarttık ve her şey çok iyi ve şimdi bir köy yerine koca şehrin ortasında, buradayım :)
Hain kaçamak planlarımız sürmüyor mu, sürüyor ama şimdilik şunu yapalım diye kesin bir şey öngöremiyorum. 7 Haziran seçimleri olmasaydı bu Cuma 5-10 gün kaçmaya hazırdık ama zaman yeterli olmayacak, kısası bizi kesmez uzunu vatan işlerine aykırı... 1 oy 1 oydur :) Sonuç olarak şu son 1-1.5 ay yaptığım ne plan varsa bozuldu. Her şey plansız programsız hesapsız kitapsız oldu :) E madem yapınca olmuyor diye hayıflanmak yerine bir sürü plansız kalmaya kararlıyım :)))) O yüzden saldık çayıra mevlam isterse kayıra :)
Heyyy Evren!
Sana uzun zamandır yazılı mesaj yollayamıyorum... İçimden içimden gönderdim. Çok yorgunken güç istedim verdin, çok fuzuli akılsızlıklar varken akıl ihsan istedim birileri için verdin, endişelerimiz çoğaldığında iç huzuru istedim verdin, kendim ve sevdiklerim için sağlık istedim, ameliyatlı da olsa verdin. Çok teşekkür ederim :)
Ama isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü demişler ya yakın zamana planlanmış veya planlanmamış fark etmiyor şöyle bir 10 günlük kaçamak ver bize... Sevgiliyle sevgililiğimizi hatırlayalım. 1.5 aydır ev otel, bizler de farklı zamanlarda giriş çıkış yapan müşterilerdik... Randevuyla zor gördük birbirimizi, hasretiz... Giderelim :)
Zaten bende peynirsiz asla yaşamayanlardanım. Tüm tadım tuzum kayboldu. Benim doktorum resmen üç maymunu oynadığı için kendi kendime bişeyler yapmaya çalışıyorum. Ya ben kesin doktorumu değiştiricem yaaa, adam beni umursamazlığı ile bunalıma sokuyor. İnsan bi diyet önerir, yumurta kalitesini şöyle iyileştirelim der. Offf yine sinirim tepeme geldi.Merhabalar,
Protein almamanın pek iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum. Ne de olsa protein vücudun yapı taşı. Tam tersine sağlıklı yumurta elde etmek için protein ağırlıklı beslenmeyi öneriyor doktorlar.. Yine de bir bilene (diyetisyene, doktora) sorsan iyi olur derim.
Merhabalar,Merhaba sevgili dostlar
Size guzel bir haberle gelmrk isterdim ama malesef bu defa dahada kotu bir haberle geldim istedim ki sizlerde bilin ve kendinizr dikkat edin.aci hikayeme gelince nisanda negatif biten tedaviden sonra sislideki malum hastanede dr ayse hanimla negatif gorusmesine adetle birlikte gittiğimde 5 folikulgoruldu ve E2 27 Fsh 10 ciçıkınca ara vermeden ikinci tedaviye basladik gunlul 250 doz gonalef ile.devaminda solda 2 yumi sagda 1 yumi tedaviye cevap verdi ve soldakilet dahahizli ilerleyince soldski iki yumi ile 15 mayista opuya girdim.beni takip eden doktor ayse hn oldugu icin opuyada onun yapmasini ozellikle istedim sabah 9.20 de ayse hn opuya aldi ssonrasında esim 3 kez asagi inip beni soruyor ne oldu diye ama cevap alamiyor ve aslinda 15-20 dak suren islem bende dahada uzun suruyor ve nihayet beni odaya aliyorlar uyandigimda ilk soyledigim cok siddetli agrim olduguydu hemen igne yapildi ve biz saat 2 ye kadar odada ayse hn bekledik defalarca sormamiza ragmen gelen giden olmadi hemsireler ulasamafi ve bize hicbir evrak verilmedi.esim ise donecegi icin biz eve donduk agrimla ve tam eve girdik ayse hn aradi yumurtalarimin ikiside sozde bos cikmis alamayinca defalarca yikama yapmis vr yine alamayinca dr melih beyi cagirip onada baktirmis ve neticede benim 2 yumi heba olmus.oysa ben opuya 544 E2 ile girdim ve iki yuminin cok iyi oldugunu kendisi bana bizzat soyledi.sonrasinda benim agrilar dinmek bilmedi afedersiniz yerime oturamiyordum ama 4 gun rulid kullnsninca gececegini dudundum fakat gecmeyip arttikca 20 mayista kontrole gittim siddetli agri ile guclukle muayene olup tahlillet yapildi ve crp 5.7 mcv 94.7 mch 31.6 cikti ayni gun bana antibiyotik verip eve gonderdiler ancak sabaha kadar uyuyamadim ve sabah daha da kotu bir agri ve migde bulantisiyla ayni hastaneye gittim hemen yatis yapildi ve 27 saat orda kaldim buarada ayni degerlerde artis cikti ve birdunya serum agri kesici antibiyotik ile guc bela agrilarim hafifledi .opu esnasinda yumilerde fazla yikama yapildigi icin enfeksiyon olusmus ve ben 12 gundur hala agri cekiyorum hala beni serseme ceviren ilaclari iciyorum.
basinizi agrittiysay cok uzgunum ben yasadim sizler yasamayi n. Onca emekle olusan yumurtalarimdan oldugum gibi sagligimdanda oldum.sevgilerimle
Zaten bende peynirsiz asla yaşamayanlardanım. Tüm tadım tuzum kayboldu. Benim doktorum resmen üç maymunu oynadığı için kendi kendime bişeyler yapmaya çalışıyorum. Ya ben kesin doktorumu değiştiricem yaaa, adam beni umursamazlığı ile bunalıma sokuyor. İnsan bi diyet önerir, yumurta kalitesini şöyle iyileştirelim der. Offf yine sinirim tepeme geldi.
Canım, doktorlar genellikle öyle şeyleri pek önermiyorlar. Sanırım aldıkları eğitimle çatıştığını düşünüyorlar alternatif tıbbın.. Yumurta kalitesini arttırmak için de bir şey öneriyorlarsa eğer bu mutlaka bir ilaç oluyor.. Folik asit ya da DHEA gibi.. Onun için doktorlardan böyle bir yardım beklememen senin için daha iyi olur derim. En azından sinirin bozulmaz. Ama eğer doktorundan şüphe duymaya başlamışsan, sorguluyorsan kesinlikle değiştirmelisin. Elektrik önemli.. Tedavide inanç da çok önemli..Zaten bende peynirsiz asla yaşamayanlardanım. Tüm tadım tuzum kayboldu. Benim doktorum resmen üç maymunu oynadığı için kendi kendime bişeyler yapmaya çalışıyorum. Ya ben kesin doktorumu değiştiricem yaaa, adam beni umursamazlığı ile bunalıma sokuyor. İnsan bi diyet önerir, yumurta kalitesini şöyle iyileştirelim der. Offf yine sinirim tepeme geldi.
Sensin teyze...Nünaydın teezeleyyyy
O bibloyu Madridden mi aldın? Aynısının kırmızılısını ben de almıştım. Ayyy.. Tatile gidesim geldi yaaa.. Gidemiyorum bir yere maalesef!Üst taraf çoğunlukla şezlonga götürülmek üzere olanlar olsa da herhangi bir sıralaması olmadan sıra sıra ofiste biriktirdiklerim :)
Arabada da Şeker Portakalı'm var... Trafikten fırsat oldukça okuyorum, şöferim sevgilim :) oldukça okuyorum... Tam anlamıyla okuyamamakla beraber Zeze minik şeker portakalı fidanıyla henüz tanıştı.
Eki Görüntüle 1541199
Oy oy oyyy.. Maşallaaaaahhhhhh!!Kizlar, Can Pareler Merhaba,
Biliyorum aslinda cezali olmam gerekir. Cok uzun zamandir yazmadim foruma. Her gün aklimda ve dualarimdasiniz ama inanin ki bir türlü vakit bulamadim. Sagolsun Duova sizlerle mutlulugumuzu paylasmis. canimin ici gözümün nuru ici oglum, Emir Osmanim 5 Martta dünyaya geldi. Doktorlar hamilelik sekerinden dolayi büyük bir bebek oldugunu, neredeyse 4 kilo oldugunu ve giderek de büyüdügü endisesi ile gününden önce dogumu baslatmaya karar verdiler ve hesaplanan dogum tarihinden 3 hafta önce dayadilar suni sanciyi. oglusumun da gelecegi varmis tabii cünkü daha 24 saat bile gecmeden dogdu melegim. iri bebek diye tutturmuslardi ama oglusum 3200 gram ve 51 cm dogdu. gerci sonuna kadar bekleseydik herhalde 4 kiloyu gecerdi :)))
simdi 11. haftamizda 6 kiloyu biraz gectik ve 61 cm oldu. Allahim hepimize bu güzelligi ve harika duyguyu tattirsin. uykusuz geceler, yorgunluklar bir minik gülümseme ile unutuluyor inanin. Ogluma her dakika daha asik oluyorum.
Teyzeleri icin bir de resim ayarladik. Ben umudumu kaybetmisken Yüce Rabbim yüzüme güldü, umudunuzu hic kaybetmeyin kizlar. Yarin umutlarla dolu yeni bir günün habercisi. Hepinizi kocaman öpüyoruz.
Eki Görüntüle 1541294
Gel şekerim! Kocayı boşa atla gel buraya.. Antalyada bir yaşam vaat ediyorum sana. Evim de var arabam da..
Hahahahaa... Ömürsün ya portakalım.. Canım şöyle bir durum var kitaplarda.. Eğer kitabın yazarı ölmüşse ve ölümünün üzerinden 50 yıl gibi bir süre (tam emin olamamakla beraber) geçmişse ailesine mirasçılarına telif bedeli ödemiyor yayınevleri.. Onun eserleri artık tüm insanlığa mal olmuş oluyor ve herkes basabiliyor. Dolayısıyla daha ucuza satılıyor. Ama Livaneli yaşıyor ve adam geçimini yazarlıktan kazanıyor. Bırak da biraz para kazansın ayol. Çok severim kendisini..Tamam canım hemen yorumlarım.. Bundan önce Sabahattin Ali nin Kuyucaklı Yusuf'unu okudum müthişş hemenn okuu..
Hatta şöyle bir yorumum var alakasız..
Sabahattin'nin kitabı 13 tl ve içerisinde ayracı bile var
Ama Livaneli nin kitabı 25tl ve içinde ayraç yok oyüzden biraz kıl oldum...
Nerdeyse aynı kalınlıkta olan kitaplar ama fiyatlar bambaşkaa
Sana hep diyorum ya, senin yaşadıklarını hissedebiliyorum diye.. Beni de bu forumda en iyi sen anladın, gördüğün gibi.. Önceki yaşamımızda karşılaşmış mıydık acaba?
Canım, gerçekten çok haklısın, herşey olacağına varıyor. İlişkimiz konusunda hemen bir karar vermek zorundaymışım gibi hissettiğim için kendimi gerdiğimi farkettim. Oysa ki hamilelik hormonlarıyla karar vermek yanıltıcı olabilir diye düşündüm ve askıya aldım vaziyeti. Haa.. Herşeyin düzeleceğine dair umudum var mı? Yok.Ama yine de doğumu beklemek, vaziyetleri mayalanmaya bırakmak en iyi gibi sanki..
merhabalar arkadaşlar
duymuş olmalısınız son tedavimdende negatifle çıktım, bu bana çok ağır geldi.. tüp bebek sürecinde sekiz yıldır çok sıkıntılı ve kötü sonuçlanan süreçler geçirmiştim ama hiç bukadar derinden etkilenmemiştim.. günlerce ağladım, sonuca değilde bıkkınlığa, yorgunluğa ve umutsuzluğa ağladım.. böyle işte bir yavrunun derdi var bende...
negatifi aldığım gün eski işyerim aramış tekrar işbaşı yapmamı rica etmişti.. biliyorsunuz 14 yıl çalışıp tedavilere ağırlık vermek için 1,5 yıl önce istifa etmiştim.. bu 1,5 yıla 5 tedavi, laparaskopi, histereskopi, 3 aylık hamilelik, bir kürtaj ve tonla üzüntü sıkıntı sığdırdım ama olmadı.. evde çok bunaldım, doktorlardan bunaldım, hastanelerden bıktım, düşündüm tekrar işbaşı yapmaya karar verdim.. yarın sabah işbaşı yapıyorum.. biraz buruk başlıyorum çünkü çok büyük umutlarla ayrılmıştım şimdi ise 10 tedavi ama elde var sıfır olarak geçmişe geri dönüyorum.. ilerleyen aylarda biraz ara verip tekrar tedavi olmayı düşünüyorum ama hayat ne getirir bilinmez.. yazılarınızı zaman zaman takip ettim mesajlarınıza teşekkürler.. fırsat buldukca yazılarınıza katılırım..görüşürüz..
Hahahahaa... Ömürsün ya portakalım.. Canım şöyle bir durum var kitaplarda.. Eğer kitabın yazarı ölmüşse ve ölümünün üzerinden 50 yıl gibi bir süre (tam emin olamamakla beraber) geçmişse ailesine mirasçılarına telif bedeli ödemiyor yayınevleri.. Onun eserleri artık tüm insanlığa mal olmuş oluyor ve herkes basabiliyor. Dolayısıyla daha ucuza satılıyor. Ama Livaneli yaşıyor ve adam geçimini yazarlıktan kazanıyor. Bırak da biraz para kazansın ayol. Çok severim kendisini..
Bu arada aklıma ne geldi. Leyl^'nın evini okuduktan sonra kitabın sonuna doğru bir yerlerde bir mantık hatası yaptığını farkettim. Ölmüş birini konuşturmuş gibiydi yanlış hatırlamıyorsam.. Yani o konuşmayı yanlış kısıma loymuştu ya da cümlede anı olduğu gibi bir izlenim yaratamamıştı. Ukalayım ya..Tuttum, eleştiri diye mail yolladım Livaneliye.. Adam mailime cevap verdi, kendi açıklamasını yazdı ve dedi ki: "Bu eleştiriyi çok aldım, sanırım ben kendimi burada iyi ifade edememişim, üslubumu gözden geçireceğim. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim" yazdı. Daha bir sevdim kendisini..
Hahahahaa... Ömürsün ya portakalım.. Canım şöyle bir durum var kitaplarda.. Eğer kitabın yazarı ölmüşse ve ölümünün üzerinden 50 yıl gibi bir süre (tam emin olamamakla beraber) geçmişse ailesine mirasçılarına telif bedeli ödemiyor yayınevleri.. Onun eserleri artık tüm insanlığa mal olmuş oluyor ve herkes basabiliyor. Dolayısıyla daha ucuza satılıyor. Ama Livaneli yaşıyor ve adam geçimini yazarlıktan kazanıyor. Bırak da biraz para kazansın ayol. Çok severim kendisini..
Bu arada aklıma ne geldi. Leyl^'nın evini okuduktan sonra kitabın sonuna doğru bir yerlerde bir mantık hatası yaptığını farkettim. Ölmüş birini konuşturmuş gibiydi yanlış hatırlamıyorsam.. Yani o konuşmayı yanlış kısıma loymuştu ya da cümlede anı olduğu gibi bir izlenim yaratamamıştı. Ukalayım ya..Tuttum, eleştiri diye mail yolladım Livaneliye.. Adam mailime cevap verdi, kendi açıklamasını yazdı ve dedi ki: "Bu eleştiriyi çok aldım, sanırım ben kendimi burada iyi ifade edememişim, üslubumu gözden geçireceğim. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim" yazdı. Daha bir sevdim kendisini..
Bekliyorum şekerim.. Başım gözüm üstüne..Aldım bohçamı, düştüm yola
Canan hocanın bas bas bağırması kafamı karıştırsa da Glikoz yükleme testini yaptırmaya karar vermiştim ve dün yaptırdım. Sonuçları maalesef Glikoz Toleransımın bozulduğunu gösterdi. Diyabetli değilim ama toleransım da bozulmuş. Sonuçlarımı doktora gösteremedim henüz ama sanırım diyet önerecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?