- 9 Haziran 2014
- 721
- 1.116
- 128
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #41.341
Yalnız değilsin şekerim. Arızalı da çoook deli de çok.Geriye dönük önceki mesajları okumadım henüz, mesajım gidince sayfada bu mesaj vardı.
Yazarlara mail yazan bir arızalı ben değilim yaşasınnnnnnnnnnnnnnnn
"Artık kütüphanemde sizin kitaplarınızı istemiyorum" diyerek imzalı kitaplarını geri iade ettiğim de var hahahahaha
Hahahah seni seni seniii:)) Anladım canım peki o zaman mantıklı buldum bu açıklamayı ve içim rahatladı :)
Ben de severim canımm kendisini özellikle gezi ye verdiği destekten ötürü daha çok sevdim.. Şarkıları ayrıdır falan filan..
Az önce sıcak tarçınlı bitki çayı içtim, haliyle sıcakladım. İşyerinden sağ olsunlar menapoz başlangıcı teşhisi koydular. Ya ben insanları anlamıyorum, sağır sultan bile duydu tüp bebek meselemi, bu insanlar beni ölmeden mezarımı eşip içine yatırıyorlar. Canım sıkıldı şimdi ama(((
Gebeliğe bağlı zaten. Soyumda da sopumda da diyabeti olan yok. Gebelik döneminde vücut bebeğe giden glikozun sekteye uğramaması için insülini baskılıyormuş. Yani normal zamanda insülin salgılanıyorken hamilelikte "şişşt dur bakimm, senin bebeğin var, onu tehlikeye atamazsın, şu kadardan fazla insülin yok, bebeğe şeker gitmeli" deyip duruma müdahale diyormuş. Muhtemelen benim iştahsızlığım da bundandı bence de.. Benim de ilk aklıma o geldi. Hamilelik bitince herşey normale dönecek de işte.. Bu dönemde damarlarıma ve sistemlerime zarar verebilirmiş yüksek seyreden şeker düzeyi. Belki de iyi oldu diyorum bir yandan, hep endişeliydim yeterince beslendim mi ki acaba bugün diye.. Diyetisyen diyet yazınca öyle bir endişem olmayacak artık.Gebeliğe bağlı da olabilir. Fazla endişelenme. Günde iki çay bardağı tarçın çayı içip testi tekrar yaptır. Tabi glikoz yüklemesinin Cemre' ye zararı olmayacaksa. Tarçın diyabet ve yan gelişmelerinde çok etkili. İçine şeker koyma. İlla tatlandıracaksan balla karıştır. Hararet yaparsa bir - iki damla limon ekleyebilirsin içine. Ya da salatalık yiyebilirsin. Çok sıcak olmasına gerek yok, ılık içmen yeterli. İştahının açılmaması bundan olabilir bak. Vücut, dengesi bozulduğunda kendini savunmaya alıyor hemen. Üzüm, muz ve patatesten bir süre uzak durmaya çalış. Tabi şekerden de.
Dilerim kolayca atlatacağın bir durumdur. Birazcık tedbirle kontrol altına alırsın...
Sensin teyze...
Annemin bir arkadaşı var, evet, annemden 5-6 yaş küçük.. Ama benden 3 yaş küçük en büyük kız.. Ona teyze diye hitap ettiğim için bana uyuz oluyormuş hep. Sorumun cevabında hep "ablam" diye bitiriyor cümlesini. Bana abla demeni istiyorum diyor ama ben hiç umursamıyorum, aynen devam teyze demeye..Annemin kardeşi gibi ne de olsa..
Tarçın çayını nasıl yapacağım? Sıcak suya çubuk tarçın mı? Ben çayda şeker kullanmayalı26 sene oluyor sanırım. Tatlandırma ihtiyacı duymam zaten de.. Bitki çaylarından hiç hazzetmiyorum. Ama faydası olacaksa içerim tabii ki..Gebeliğe bağlı da olabilir. Fazla endişelenme. Günde iki çay bardağı tarçın çayı içip testi tekrar yaptır. Tabi glikoz yüklemesinin Cemre' ye zararı olmayacaksa. Tarçın diyabet ve yan gelişmelerinde çok etkili. İçine şeker koyma. İlla tatlandıracaksan balla karıştır. Hararet yaparsa bir - iki damla limon ekleyebilirsin içine. Ya da salatalık yiyebilirsin. Çok sıcak olmasına gerek yok, ılık içmen yeterli. İştahının açılmaması bundan olabilir bak. Vücut, dengesi bozulduğunda kendini savunmaya alıyor hemen. Üzüm, muz ve patatesten bir süre uzak durmaya çalış. Tabi şekerden de.
Dilerim kolayca atlatacağın bir durumdur. Birazcık tedbirle kontrol altına alırsın...
Kizlar, Can Pareler Merhaba,
Biliyorum aslinda cezali olmam gerekir. Cok uzun zamandir yazmadim foruma. Her gün aklimda ve dualarimdasiniz ama inanin ki bir türlü vakit bulamadim. Sagolsun Duova sizlerle mutlulugumuzu paylasmis. canimin ici gözümün nuru ici oglum, Emir Osmanim 5 Martta dünyaya geldi. Doktorlar hamilelik sekerinden dolayi büyük bir bebek oldugunu, neredeyse 4 kilo oldugunu ve giderek de büyüdügü endisesi ile gününden önce dogumu baslatmaya karar verdiler ve hesaplanan dogum tarihinden 3 hafta önce dayadilar suni sanciyi. oglusumun da gelecegi varmis tabii cünkü daha 24 saat bile gecmeden dogdu melegim. iri bebek diye tutturmuslardi ama oglusum 3200 gram ve 51 cm dogdu. gerci sonuna kadar bekleseydik herhalde 4 kiloyu gecerdi :)))
simdi 11. haftamizda 6 kiloyu biraz gectik ve 61 cm oldu. Allahim hepimize bu güzelligi ve harika duyguyu tattirsin. uykusuz geceler, yorgunluklar bir minik gülümseme ile unutuluyor inanin. Ogluma her dakika daha asik oluyorum.
Teyzeleri icin bir de resim ayarladik. Ben umudumu kaybetmisken Yüce Rabbim yüzüme güldü, umudunuzu hic kaybetmeyin kizlar. Yarin umutlarla dolu yeni bir günün habercisi. Hepinizi kocaman öpüyoruz.
Eki Görüntüle 1541294
Ben anneanneyim bi kerenem
Annenin arkadaşına gülümsedim. Annemin bir akrabası üstelik yaşça da büyük olmasına rağmen hiç evlenmediği için kimsenin kendisine teyze demesine izin vermedi. 70 yaşında, hala çoluk çocuk 'abla' diyor
Tarçın çayını nasıl yapacağım? Sıcak suya çubuk tarçın mı? Ben çayda şeker kullanmayalı26 sene oluyor sanırım. Tatlandırma ihtiyacı duymam zaten de.. Bitki çaylarından hiç hazzetmiyorum. Ama faydası olacaksa içerim tabii ki..
Biz de öyle olur muyuz ki acep? Ben 30'larımda tripteydim de.. Hep 29 yaşında kaldım 3-4 yıl kadar.. 35'e doğru 32 yaşındayım diyebiliyordum. Gerçi sevgilim küçüktü o zaman benden, muhtemelen onun da etkisi vardı. Ama 40'ta hiç tıkanmadım söylerken. Doğum günümü kutlayanlar kaç oldun diye sordu, direk gayet rahat 40 demiştim. Hatta inanmadılar da nüfus cüzdanını çıkarttıydım. Ammaaaa 50'de 60'da ne olur bilemeyeceğim. Küçük sevgili gibi yanımda yamacımda 10'lu yaşlarını sürmekte olan bir kız çocuğu olacak çünkü.. Amaaaaannn.. Muhtemelen estetik yaptırıp façayı biraz düzeltirim.
Gebeliğe bağlı zaten. Soyumda da sopumda da diyabeti olan yok. Gebelik döneminde vücut bebeğe giden glikozun sekteye uğramaması için insülini baskılıyormuş. Yani normal zamanda insülin salgılanıyorken hamilelikte "şişşt dur bakimm, senin bebeğin var, onu tehlikeye atamazsın, şu kadardan fazla insülin yok, bebeğe şeker gitmeli" deyip duruma müdahale diyormuş. Muhtemelen benim iştahsızlığım da bundandı bence de.. Benim de ilk aklıma o geldi. Hamilelik bitince herşey normale dönecek de işte.. Bu dönemde damarlarıma ve sistemlerime zarar verebilirmiş yüksek seyreden şeker düzeyi. Belki de iyi oldu diyorum bir yandan, hep endişeliydim yeterince beslendim mi ki acaba bugün diye.. Diyetisyen diyet yazınca öyle bir endişem olmayacak artık.
Kizlar, Can Pareler Merhaba,
Biliyorum aslinda cezali olmam gerekir. Cok uzun zamandir yazmadim foruma. Her gün aklimda ve dualarimdasiniz ama inanin ki bir türlü vakit bulamadim. Sagolsun Duova sizlerle mutlulugumuzu paylasmis. canimin ici gözümün nuru ici oglum, Emir Osmanim 5 Martta dünyaya geldi. Doktorlar hamilelik sekerinden dolayi büyük bir bebek oldugunu, neredeyse 4 kilo oldugunu ve giderek de büyüdügü endisesi ile gününden önce dogumu baslatmaya karar verdiler ve hesaplanan dogum tarihinden 3 hafta önce dayadilar suni sanciyi. oglusumun da gelecegi varmis tabii cünkü daha 24 saat bile gecmeden dogdu melegim. iri bebek diye tutturmuslardi ama oglusum 3200 gram ve 51 cm dogdu. gerci sonuna kadar bekleseydik herhalde 4 kiloyu gecerdi :)))
simdi 11. haftamizda 6 kiloyu biraz gectik ve 61 cm oldu. Allahim hepimize bu güzelligi ve harika duyguyu tattirsin. uykusuz geceler, yorgunluklar bir minik gülümseme ile unutuluyor inanin. Ogluma her dakika daha asik oluyorum.
Teyzeleri icin bir de resim ayarladik. Ben umudumu kaybetmisken Yüce Rabbim yüzüme güldü, umudunuzu hic kaybetmeyin kizlar. Yarin umutlarla dolu yeni bir günün habercisi. Hepinizi kocaman öpüyoruz.
Eki Görüntüle 1541294
merhabalar arkadaşlar
duymuş olmalısınız son tedavimdende negatifle çıktım, bu bana çok ağır geldi.. tüp bebek sürecinde sekiz yıldır çok sıkıntılı ve kötü sonuçlanan süreçler geçirmiştim ama hiç bukadar derinden etkilenmemiştim.. günlerce ağladım, sonuca değilde bıkkınlığa, yorgunluğa ve umutsuzluğa ağladım.. böyle işte bir yavrunun derdi var bende...
negatifi aldığım gün eski işyerim aramış tekrar işbaşı yapmamı rica etmişti.. biliyorsunuz 14 yıl çalışıp tedavilere ağırlık vermek için 1,5 yıl önce istifa etmiştim.. bu 1,5 yıla 5 tedavi, laparaskopi, histereskopi, 3 aylık hamilelik, bir kürtaj ve tonla üzüntü sıkıntı sığdırdım ama olmadı.. evde çok bunaldım, doktorlardan bunaldım, hastanelerden bıktım, düşündüm tekrar işbaşı yapmaya karar verdim.. yarın sabah işbaşı yapıyorum.. biraz buruk başlıyorum çünkü çok büyük umutlarla ayrılmıştım şimdi ise 10 tedavi ama elde var sıfır olarak geçmişe geri dönüyorum.. ilerleyen aylarda biraz ara verip tekrar tedavi olmayı düşünüyorum ama hayat ne getirir bilinmez.. yazılarınızı zaman zaman takip ettim mesajlarınıza teşekkürler.. fırsat buldukca yazılarınıza katılırım..görüşürüz..
Biz de öyle olur muyuz ki acep? Ben 30'larımda tripteydim de.. Hep 29 yaşında kaldım 3-4 yıl kadar.. 35'e doğru 32 yaşındayım diyebiliyordum. Gerçi sevgilim küçüktü o zaman benden, muhtemelen onun da etkisi vardı. Ama 40'ta hiç tıkanmadım söylerken. Doğum günümü kutlayanlar kaç oldun diye sordu, direk gayet rahat 40 demiştim. Hatta inanmadılar da nüfus cüzdanını çıkarttıydım. Ammaaaa 50'de 60'da ne olur bilemeyeceğim. Küçük sevgili gibi yanımda yamacımda 10'lu yaşlarını sürmekte olan bir kız çocuğu olacak çünkü.. Amaaaaannn.. Muhtemelen estetik yaptırıp façayı biraz düzeltirim.
Ben de şimdi Konstantiniyye Oteli'ni okuyorum. Benim şöfer değişiyor sürekli :)) ahahha
şeker portaklı benimde çantamda duruyor fırsat buldukça okuyorum
ben buket uzuneride severek okuyorum su kitabından sonra toprakda çıktı hemen aldım tabiki sanada tavsiye ederim
bu kitabıde hemen alacaklarımın listesine ekledimsen okuyunca yorumunuda bekliyorum
takma kafana işyerindekiler bu ara can sıkmak için kodlanmışlar galiba salla gitsin
maşallah kuzuna Allah nazarlardan korusun sana ve babasına çok bağışlasın
Tamam canım hemen yorumlarım.. Bundan önce Sabahattin Ali nin Kuyucaklı Yusuf'unu okudum müthişş hemenn okuu..
Hatta şöyle bir yorumum var alakasız..
Sabahattin'nin kitabı 13 tl ve içerisinde ayracı bile var
Ama Livaneli nin kitabı 25tl ve içinde ayraç yok oyüzden biraz kıl oldum...
Nerdeyse aynı kalınlıkta olan kitaplar ama fiyatlar bambaşkaa
kitap ayraçlarını bende çok seviyorum mıknatıslı olanları kullanıyorum bu ara
bazı kitapların kapağına bitişik oluyo ayraçlar debbie macomberin kitapları öyleydi sarah jio nunda öyle hepsi bir olmuyoki gülüm
tavsiyen içinde sağol canım Kuyucaklı yusufuda alacaklar listeme ekledim yıllar önce bu kitabın filmini izlemiştim çok etkilenmiştim yanlış hatırlamıyorsam bir tecavüz sahnesi vardı o beni kötü etkilemişti kitapta da o sahne varmı varsa okumak istemem açıkçası
Günaydın canımm..
Aaaa öyle mi filmini izlemedim ve bilmiyordum.. Hatta okurken iyi film olur bundan demiştimm ahahahahah:)
Tecavüz an olarak yok canım ama üstü kapalı uğradığına dair bilgi var.. Bence kesinlikle oku.. Yani edebiyat var içinde birde eski türkçe kısmen de olsa insanın hoşuna gidiyor..
Sarah jio nun kitaplarını okudum pek severimm
Ağzının payını verme mertebesi benden çok uzak, ahhh keşke keşke üslubuyla insanlara haddini bildirsem ama yapım kurusun, berbat bir yapım var. Herkesi Allaha havale ediyorum, yada en kötü yaptığım şey arkamı dönüp küfürü basıyorum (çok özür dilerim) Anca bu şekilde rahatlıyorum çünkü. İnsan bu yaşa kadar çok kişiyle muhatap oluyor, ne yapsak yaranamıyoruz, üstüne de azar gibi akıl işitiyoruz."Densiz" kelimesinin oluşumuna katkı sağlayanlar o insanların atalarıymış... Üzme kendini ve sıkma canını.
Gerçekten umurmamak lazım... Hassas noktalarda bunu başarmak zor olsa da, ben hep şu yöntemi kullanıyorum belki senin için de işe yarar...
"Hiçbir şeyim olan insanların ne dediğini umursamayacak kadar çok her şeyim olan insanlar var..."
Sonra zaman içinde umursamamayı başarmakla beraber ara ağız payı verip terbiye etme mertebesine geçtim. O da başkalarına aynı şeyler olmasın diye. Şimdi iki kez düşünmeden patavatsızlık edebilecek hiç kimse yok ortalıkta, olanlar da oradan buradan zamanlık denk gelinen iş veya hizmet insanları ki onlar da baştaki hiddetli duruştan olsa gerek bulaşmayalım diyorlar herhalde :))))
aaaaa o bende de var, şubatta 41 oldum ama soranlara kırkıma girdim diyorumBende gençlik kompleksi var sanırım. Doğumgünüm Nisan' da, ben Ocak'ta başlıyorum yeni yaşımı söylemeye
Eki Görüntüle 1542193
Okuyan okuduğunu anlatırsa ayrılmayı bekleyen henüz okunmadığı için kütüphanede yerlerini alamamışlar boşa çıkacak :) Siz daha önce yazdınız diye şezlong kitaplarına Sarah Jio'da eklemiştim. Henüz ayrımlarını yapmadığım için bu kitap dağının içinde bir yerlerdeler :))))
Ayraç olarak mıknatıslıları ben de çok kullanıyorum. Çok pratik.
Bir de ışıklı gözlüğüm var ki evlere şenlik. Camları yok arada parmağımı sokup gözlerimi oğuşturabiliyorum :) Her iki yanda tuşu var hahahah çok ürkütücü görüntü olsa da arabada veya gece karanlığında çok faydalı oluyor :) Tavsiye ederim...
merhabalar arkadaşlar
duymuş olmalısınız son tedavimdende negatifle çıktım, bu bana çok ağır geldi.. tüp bebek sürecinde sekiz yıldır çok sıkıntılı ve kötü sonuçlanan süreçler geçirmiştim ama hiç bukadar derinden etkilenmemiştim.. günlerce ağladım, sonuca değilde bıkkınlığa, yorgunluğa ve umutsuzluğa ağladım.. böyle işte bir yavrunun derdi var bende...
negatifi aldığım gün eski işyerim aramış tekrar işbaşı yapmamı rica etmişti.. biliyorsunuz 14 yıl çalışıp tedavilere ağırlık vermek için 1,5 yıl önce istifa etmiştim.. bu 1,5 yıla 5 tedavi, laparaskopi, histereskopi, 3 aylık hamilelik, bir kürtaj ve tonla üzüntü sıkıntı sığdırdım ama olmadı.. evde çok bunaldım, doktorlardan bunaldım, hastanelerden bıktım, düşündüm tekrar işbaşı yapmaya karar verdim.. yarın sabah işbaşı yapıyorum.. biraz buruk başlıyorum çünkü çok büyük umutlarla ayrılmıştım şimdi ise 10 tedavi ama elde var sıfır olarak geçmişe geri dönüyorum.. ilerleyen aylarda biraz ara verip tekrar tedavi olmayı düşünüyorum ama hayat ne getirir bilinmez.. yazılarınızı zaman zaman takip ettim mesajlarınıza teşekkürler.. fırsat buldukca yazılarınıza katılırım..görüşürüz..
aaaaa o bende de var, şubatta 41 oldum ama soranlara kırkıma girdim diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?