- 19 Nisan 2014
- 1.472
- 2.043
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #41.581
Duyguuuuuuuu wishlerin Duygu .. Özlemişim seni.. Okudum ama cevap yazamadım."Tüm erkekleri eşşek sudan gelene kadar işkenceye tabi tutup eşeği de dönüş yolunda kaçırmayı düşünüyorum"
karnım kasıklarım totom her yanım ağrıyor bir de gülünce nasıl batıyor nasıl batıyor. Ama gel de gülme hahahahaahah
Evet hayalini kurduğumuz yere geldik.. Dilerim sen de en güzel zamanda (iyi ki şimdi olmuş, iyi ki burası olmuş Dediğin zamanda) hayalini kurduğun yere yerleşirsin.
Ben yaşadıklarımı anlatmalıyım aslında.. ;
Çok isteyip ve artık tamam deyip, gelmeye karar verdik. Ama zorlu bir süreçti, çünkü bizi yollamak istemediler. Biz tam 'aman neyse yolumuza mı baksak, İstanbul'da başka yere taşınsak' derken, tayin haberi geldi. Şok şok ben sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Harala güreme başladık taşınma işine. Benim bey
Bütün çevreni bırakıp gelmek kolay olmadı. 3 gün üzgün uyandığım gibi eşime de hayatı zindan ettim diyebilirim
Şimdi daha iyiyim, alışma Süreci. Sessiz sakin ve otla börtü böcekle bir yaşam. Konfor eksik. Buralar çok sıcak değil ve bizim evimiz meltem aldığı için rüzgârlı ve daha serin. Bildiğin üşüyorum:) ama şuan balkondayım ve Karşımda palmiye ağaçları, yan tarafta balkona doğru sarkan yenidünya ağacı.. Kuş sesleri.. Arada gelen uçak ve araba sesi dışında Doğa dışı ses yok. Diyeceğim o ki, hazır olmadan gelmek tehlikeli. Hep hayalini kurarız da bunaldığımızda ü, herşeyi herkesi bırakıp gelmek kolay değil. Istanbul'dan kurtulduğumuza memnunuz da zaman ne gösterecek bakalım, Allah'ım hayırlı etsin bütün aldığımız kararları hepimiz için.
Benim bile gözlerim dolduu gittin demek
Güzel günlerde oturmak nasip olsun... Güzel müjdelere sebep olsun inşallah..
İtalya rüyalarımdı ama şimdi o kadar da önemli değilmiş gibi geliyor... Başka bir sefere gideriz elbet..
Canımsın. Ben Mesajları farkettim mi onu bile bilmiyorum
Beklerim buralara yolun düşerse..
Günaydın kuzum. Senin de yeni evin, yeni hikayen hayırlı olsun. Mesajını dün akşam dışarıdayken okudum. Cevap yazmak için uygun bir ortam değildi, bu saate kaldı...
Kendimi bildim bileli taşınırım. Hem ailemin mesleği gereği, hem bekarlığımda kendi iş şartlarım ve tercihlerimden dolayı, hem eşimin iş düzeninden dolayı...
Taşınmak, yorucu bir iştir aslında. Hem bedenini hem gönlünü yorar. İzin verirsen tabi. Geride bıraktıkların yerine gelecekte yaşamayı umut ettiklerine odaklanmanı öneririm. Geride kalanlar, seni sevmeye devam edecekler. Gerçek olanlar ulaşabileceğin noktada bulunacak, ayıklanması gereken lüzumsuzlar, kendiliğinden hayatından çıkacak. (En sevdiğim kısımlardandır bu) Yeni ortamda yeni enerjiler alacaksın. Genellikle ilk tanışmada hep olumlu olacak. Her yeni güzeldir çünkü. Sen kendini ifade ederken, kendi içinde attığın adımları farkedeceksin. Ne kadar ilerleme kaydettiğini, neleri başardığını, hangi taşların yerine oturduğunu...
Arkana baktığın sürece hissedeceğin özlemler, seni yoracak, ilişkilerin etkilenecek. Buna fırsat verme. Sevdiğin adamın yanında, ekmeğinizin peşindesiniz. Bu yer değişiklikleri emekliliğe kadar hayatınızda olacak. İyi tarafından bakmaya çalış. Yenilenme, gençleşme, değişmenin keyfini sür. Çünkü burada seni yerinde kalmaya zorlayacak kimse yok. Derdini paylaştığın kimse olmadığı için, kimsenin yüzüne bakınca burukluk hissetmeyeceksin. Alışma süreci, eşin ve senin başbaşa kaldığınız bir tatil. Biraz uzun sürecek ama o enerjiyi yakalamak için bir fırsat. Yerleşene kadar kendi yaşamınızdaki ufak düzenlemeler de iyi gelecek size. Bir şeyler başarma duygunuzu besleyecek. Sonra çevreyi keşfetmeye başlayacaksınız. Mevsim de müsait. Haftasonları keşif gezileri için değerlendirilebilir. Tanışacağınız insanların hikayeleri, sizin hikayenize de ışık tutacaktır. Hiç kimse hayatımıza tesadüfen girmez. Sizin onlara, onların size katacağı değerler olacak, birbirinizin ruhlarını besleyeceksiniz.
Güzel günler bunlar. Bir şey paylaşman gerektiğinde sevdiklerin telefonun diğer ucunda. Bizler de buradayız. Şimdi o neşeli kuş seslerinin arasında kocaman gerin, hayatın enerjisinin seni sarmasına izin ver. Mis gibi havayı içine çek... Mutlu olmak için kendine izin ver ve hayatın tadını çıkar...
Ne güzel yazmışsın. Çok teşekkür ederim. Benim de baba mesleğinden dolayı küçüklüğümde taşınmalarımız olmuştu ama o benim göçüm değil, ailemin göçüydü ve böyle etkilenmezdim o zamanlar.. O zamanlar, çocukluk yıllarımda tam da Dediğin gibi bıraktıklarıma değilde, geleceklere heyecanlanırdım( ne duygusuzmuşum
Benim kendi hikayem başladığında, tek Başıma ; önce üniversite Eskişehir (orası yurt ortamı ve öğrencilikti zaten) ve istanbul 20 yıldır.. Sanırım kendi hikayemde biraz fazla yerleşmiştim memleketim olmayan İstanbul'a.. Bir de büyüsü var İstanbul'un işte...
Her geçen gün daha çok alışıyorum buraya. Bazı konfor eksiklikleri, Isınma sorunu gibi.. Ona da alışacağım artık.. Bir de eşim sakin sakin yerleşse beni yormadan
Eua Canım cok sevindim bende soracaktım sesin cıkmıyor diye kuzum inşallah herşey güzel olsun yeni mekan yeni huzur oh sevindim ama gurbet gibi gelir ilk başlarda alışırsın mutluluklar hayatına girdikçe ...ben tedavi gibi başladım ama tüp değil daha bakalım kist var bi @alpcemre sagolsun onun doktoruna gideceğim bakalım ne diyecek
yeteeeeer kuzum iyi gelmiş tatil ne güzel bende istiyorum bi kafa dinlemek pazartesi işe gitmesemm de dr gitme bahanesiyle işten kaçsamm ne güzel olur yaparım inşallah iş cıkmazsa,
bugün bi arkadaşımla harmoni testi yaptırdı gittim arkadaşım 16 haftalık hamile ve risk taşıdığı için dr baya canını sıkmış 650 dolara yaptırıyor ama baya bi yaptıranlar var demekki yaygınlaşmış adam izin çıkmasını bekliyoruz 4 yıldır var ama türkiyeye gelmesi 2 yılı bulur dedi 10 haftalık gebelikte bebişin dna sı kana karışıyormuş bende bilgilendim ve genetik taramayı sordum olası risk faktörleri 1400tl eşlerden alınan kanla doğacak bebişe kadar riks hastalıklar çıkıyormuş bi tüp bebek merkezimi arayım elime vermediler sonuç iyi dediler 2010da bin liraya yaptırdık 2 tüpden önce hep aynı yere gitme hatası benimki güvendim de işte şimdi verirlermi bilmem ona göre buraya yaptırmak mantıklı yani olası hastalıklar bile cıkıyormuş herşeyi para için yapıyorlar işte napalım el mahkumm yani
Canım evet aynen Dediğin gibi geldi "gurbet" .
Gurbet o kadar acı ki, ne varsa içimde...
Aslında Özünde İstanbul'da bana gurbetti, gurbetin gurbeti oldu bu bana ama güzel gurbet