- Konu Sahibi akideciknane
-
- #42.421
Eşin sanırım biraz bencil.. Ailenden kop gel benim memlekete yerleş ve ailemin ızdarabına göz yum beni de çok sev diyor..
Tam sopalıkk ama sen seviyorsun diye kıymayacağım sözz ahahah
Çok iyi kalplisin canım dilerim ama biraz da kendine iyi olsan keşke...
Çok strese sokuyorlar seni bence sırf bu bile anne olmana engel olabilir.. Lütfenn onlara davranışları konusunda artık ayna ol.. Alttan alma bırak biraz da onların seni alttan alma vakti olsun
Acı ya yavrummmm bide bende guvatr var bogazım şişti gibi oldu hahhh neyse tessekkurler canimBen hazır suyunu almıştım ama o da acı. Ben bir iki surat buruşturmadan sonra komik göründüğüm bir yol buldum. Yudum yudum değil, bir dikişte içiyordum ve hemen ardından ağzımı sonuna kadar açıp bir süre o şekilde nefes alıyordum. Yine de hoş gelmiyor tadı ama daha kolay içiliyor. Bir de onu dene istersen. Bir de tohumları ezmeden kaynatanlar var. Biraz daha geç fayda sağlıyor ama boğazına takılacak tortu olmuyor
Acı ya yavrummmm bide bende guvatr var bogazım şişti gibi oldu hahhh neyse tessekkurler canim
Bebekler de çok tatlıdır, çok güzeldir. Bir de doğuranın çektikleri vardır. Aslında sezaryen istemiştim ama acısı daha uzun sürüyor dediler, vazgeçtim. Normal doğum olsun ki bir an önce toparlanıp işime bakayım dedim. İyi yapmış mıyım?
Sanırım erkek anneleri öyle arkadaşım yaa.. Bak, benim kendi annem bile gelinimizi 10 yıldan sonra kabullendi sanırım. Baştan istemedi kardeşimin onunla evlenmesini, sinmedi içine.. Hala da sevmez ama artık saygı duyuyor. Anneler oğullarını kıskanıyorlar sanırım. Özellikle erkek annesinin kocası yoksa.. Oğlunu özgür bırakması daha fazla zaman alıyor.
Eki Görüntüle 1565130
Fistigim bu öncelikle sana üzme kendini icin nasil istiyorsa öyle yap biraz uzaklasmak sanada iyi gelecek bence yasin daha cokkk genc herseyi hayra birak kendi kendinin piskologu öncelikle sen ol benim erkek kardesim aramizda 1 yas fark var doktorlar asla cocugun olmaz dedi kiz arkafadi bu yüzden birakti kardesimi 40yasinda spontan baba oldu iki oglu var ilk oglunda hastanedeydi omurilki de tümor vardi biz bile inanamadik ikinci herseyi ispatladi ölümlerden dondu simdide cocuguda var sende cok gencsin zaman ne suprizle gelir bilemessin kizma yarani destigim icin acip mesajini görünce yazayim dedim bende birakmayi düsündüm ama esim cok istiyor onu o cocuk askini görünce icim parcalaniyor hayirlisi hepimiz icin canim sadece üzülmeni istemiyorum öptüm tatli yanaklarindan
Eşin sanırım biraz bencil.. Ailenden kop gel benim memlekete yerleş ve ailemin ızdarabına göz yum beni de çok sev diyor..
Tam sopalıkk ama sen seviyorsun diye kıymayacağım sözz ahahah
Çok iyi kalplisin canım dilerim ama biraz da kendine iyi olsan keşke...
Çok strese sokuyorlar seni bence sırf bu bile anne olmana engel olabilir.. Lütfenn onlara davranışları konusunda artık ayna ol.. Alttan alma bırak biraz da onların seni alttan alma vakti olsun
Arkadaşım, fiziksel sıkıntılarının duygusal kaynaklı olması normal. Hayatında hoşlanmadığın ama uzak ta tutamadığın sıkıntılar var. Hani bazı evlerde olur ya tesisat eskidir ve evde sürekli ağır bir hava vardır. Kapı pencere açmak ta işe yaramaz. Kapattığın anda kokmasa da hissedersin o ağır havayı... Seninki de ona benziyor. Ya tesisat değişecek, ya evi değiştireceksin. İkisini de yapamadığın için o ağır havayı soluyarak beklediğinde elbet sağlık sorunları da çıkacak... Mümkün olduğunca, ruhunu havalandırmaya çalış. Bakarsın bir gün belediye alt yapıda düzeltmeler yapmaya karar verir...
Yine de çok takılma. Gider borusu bu. İçinden atık sular geçiyor. Eninde sonunda kokacak
Benim de gidelim deyip te yolların kapalı olduğunu sandığım zamanlar oldu. Hem de kaç kere. Annesiyle yaşarken, Denizli' de kendi evimize çıktıktan sonra, Lalapaşa' da sorunlar arttığında, bir önceki evi beğenmediğimde... Bir anda kendimi "Allah' ım kurtar bizi buradan" diye dua ederken bulurdum. Hani öyle namaza durmak falan değil. Ev süpürürken, otururken, bilincim kendi derinliklerine dalmışken... Rabbim hep duydu sesimi, hep bir kapı açtı şükürler olsun. Sen yine de iyi niyetini kaybetme, Allah' a sığın. Gerçekten bunaldığında elinden tutacaktır. O arada bizimle paylaş ki, biz de senin için dua edelim. Bakarsın Rabbim kabul eder
Acı ya yavrummmm bide bende guvatr var bogazım şişti gibi oldu hahhh neyse tessekkurler canim
eşimde arada çok kalıyor bazen bunu dilede getiriyor bana hep bunları kafana takma sen bana bak ben hep senin yanındayım der böyle olmasa katlanması daha zor olur zaten bu yüzden onlara tahammül ediyorum ama olan sağlığıma oluyor
doktorlar bana diyorki senin çocuğun stresten olmuyor diye psikoloğumda sen beyninde bir noktayı kitlenmişsin çocuk konusunda ondan olmuyor demişti ama sanırım yeni yeni çözüyorum bunu anne olmayı hep istedim ama gerçekten tam anlamıyla yeni yeni istiyorum bunu farkettim
neyseki evlerde balkonlar varda arada çıkıp nefes alıyorum
sağol canım bende bu duayı sürekli yapıyorum Allahım bizi burdan kurtar diyorum inşallah duyacak sesimi bursaya çıkacak tayinim annemin yanına oooooh mis Antalya ve izmirden sonra bursaya karar verdim
(ALINTIDIR)
Çocuksuz olmak, dünyada başka hiçbir yoksunluğa benzemiyor. Çünkü diğer bütün yoksunluklar bu dünyaya ait. Bir tek çocuk, bir tek evlat başka… O, çok ötelerde seninle yaratılmış, seninle doğmuş, seninle yaşıyor.
Çocuk sahibi olma isteği; Allah Teala’nın bizi yaratırken, tabiri caizse toprağımızın harcına kattığı, ruhumuzun en derinlerine işlediği bir içgüdü, insanoğlunun soyunun devamı için. Bu nedenden ötürü çocuğu olmayan kadın, eksik hissediyor, tam olamıyor, yarım kalıyor sanki.
NEDEN BEN?
Bu gerçekle ilk yüzleştiğinde hastane köşelerinde oluyorsun genelde. Gönül ister istemez isyan ediyor önce. Kurumuş bir dal gibi oradan oraya savruluyorsun. Bir dönem inanmıyorsun, kabul etmiyorsun, başka başka doktorlara gidiyorsun. Ama sonuç hep aynı oluyor, ‘belki de çocuğunun hiç olmayacağı’ gerçeğini kabul ediyorsun sonunda. Yüzünü Allah’a çeviriyor, neden bu imtihanı sana yaşattığını anlamaya çalışıyorsun. Teslim oluyorsun O’na. En güzelini en doğrusunu bilen O’dur diye. İşte o zaman gücünü topluyor, inancını yeniden diriltiyor ve mücadeleye başlıyorsun. Bir yandan doktorlar, tedaviler, ilaçlar devam ediyor, bir yandan da hayat akıp gidiyor.
Bunun bir imtihan olduğunu en çok şöyle düşününce idrak ediyor insan: Zina edenlerin çocuğu oluyor, cami avlusuna bırakanların çocuğu oluyor, maddi ve manevi olarak çocuğa sahip çıkamayacak olanların çocuğu oluyor, Allah’a inanmayanların çocuğu oluyor, herkesin çocuğu oluyor, bir tek benim olmuyor. Neden? Allah onları senden çok mu seviyor ki, onlara veriyor da sana vermiyor, bir evladı senden mi esirgiyor? Tabii ki hayır…
Herkesin hikayesi başka... Herkes acılar çekiyor, çeşit çeşit imtihanlardan, hatta bazen neredeyse iğne deliğinden geçiyor insan bu dünyada. Çocuğu var diye özendiğin bir kadınla biraz sohbet ettiğinde, aslında ne sıkıntılar içinde olduğunu öğreniyorsun. Senin yerinde olmak isteyen ne kadar çok kadın var kim bilir? Senin imkanlarına sahip olamayan, ama 3-5 çocuğu olan nice anneler var…
Herkese her istediği verilmiyor burada, insan bir açıdan eksik bırakılıyor ki acziyetini ve kulluğunu bilsin. Hiçbir şeyden yoksun olmayan ve her şeyin sahibi olanın sadece “Allah” olduğunu unutmasın diye.
HÜZÜNLENDİREN HABERLER
Aile ve dost çevresinde, sıkça hamile hanımların haberlerini alıyorsun. Bazen kardeşlerinin, arkadaşlarının, eşinin yakınlarının anne olacağını duyuyorsun. Önce kendi yoksunluğunu hatırlayıp, kendine ağlıyorsun. Sonra da, doğan bebekleri en çok sen seviyorsun. Onlara kendi çocuğun gibi bağlanıyor, hasretini gideriyorsun. Şanslı olduğun durumlar da oluyor tabi. Mesela, bebekler en çok senin kucağında kalıyor. Herkes çocuğunu doya doya sevesin istiyor. Bütün çocuklar senin oluyor; sıkıntılarını anneler çekiyor, sana sevmek kalıyor.
En çok da sana yaşlı gözlerle bakarak dua ettiklerinde üzülüyorsun. Bazen hiç aklında yokken; yoksunluğunu, bebek hasretini hatırlatıyorlar sana. “Allah sana da versin evladım” diyerek vahlanıyorlar. İyi niyetli olduklarını biliyorsun ama istemeden de olsa seni üzüyorlar. Yeni doğum yapmış hanımları ziyarete gitmediğinde, sana darılanlar bile oluyor. Özelikle bu meclislerde seni görüp de acıyan gözlerle sana bakıldığında, için lime lime oluyor.
ŞAŞIRTAN TEKLİFLER
Senin için çocuk doğurmayı teklif eden yakınlarının karşısında şaşkınlık içinde kalıyorsun. Senin için doğuracak ve doğduğu gün senin kollarına bırakacak. Minnettar kalıyorsun bu kadar sevildiğin için, nasıl teşekkür edeceğini bilemiyorsun. Fakat “Nasıl kabul ederim bunu” diye düşünüyorsun. “Bu kadar bencilce nasıl davranabilirim?” İsteklerimin kölesi olup sadece anne kokusuyla avunan bir bebeği annesinden nasıl ayırabilirim diyorsun.
SEBEPSİZ HİÇBİR ŞEY YOK
Yaşadığımız her anın, attığımız her bir adımın manasının olduğu bu fani dünyada, anne olamamanın sana neler katacağını anlamaya çalışmak düşüyor insana belki de. Kim bilir, belki bir gün sen de anne olursun. Biliyorsun, Allah’ın kudreti engin ve hazinesi çok geniş. Sana bu isteği veren de, istediğini vermeyen de O. İşte bunun adı İMTİHAN oluyor.
Bir de merak duygusu seni hiç terk etmiyor. Acaba nasıl bir insan olurdu, kime benzerdi diye düşünüp duruyorsun. Ve şu soruların cevabını tam olarak alamıyorsun: İyi bir anne olur muydun? Sana “Anne” dendiğinde ne hissederdin? Bebeğine sarılıp uyumak nasıl bir duygu?...
TESELLİ BULMAK KOLAY DEĞİL
Ne kadar teslim olursan ol Allah’a, ne kadar kabullendim alıştım dersen de, dönem dönem depreşiyor duyguların. Teselli olamıyorsun bir türlü. Kendinin ve başkalarının bu yöndeki çabası yeterli olmuyor, gönlüne söz geçiremiyorsun. Gece uykuya dalmadan önce, hayaller kuruyorsun. Anne olduğunu, yanında bir meleğin uyuduğunu görmeye çalışıyorsun gözlerin kapalı… Hazreti Ayşe Validemizin de çocuğunun olmadığını hatırlayıp teselli bulmaya çalışıyorsun.
“Dua edin, icabet edeyim” ilahi hitabına sığınıp sabırla, ümitle, inançla bekliyorsun. Hz. Zekeriya’nın çocuk isteğine verilen karşılığın Hz. Yahya olduğunu düşünüyorsun. Hz. İshak ve Hz İsmail’in, Hz İbrahim’e verilen müjdeler olduğu geliyor aklına. Ve Allah’tan istemeye devam ediyorsun
ah ne de guzel anlatmissin duygularimi.... halimi.... kuzummm ne guzel yazmissin, insallah hepimiz saglik ve mutlulukla alabiliriz bebeklerimizi kucagimizaSen ne heyecanlısındır şimdi!Bir yandan dua ediyorsundur lütfen tamamına erdir allahım diye, bir yandan şükrediyorsundur, bir yandan şaşkınsındır, bir yandan içinde bir korku vardır.. Çok güzel bir süreç canım. Tadını çıkar mucizenin. Allahım tamamına erdirsin ve bu duyguyu isteyen her kadına yaşatsın.
kuzun oper aeni coook oper muuuuuucccckkkkkkGünaydın kızlarrrrr
2220 canım inşallah herşey gönlünce olsun kuzum bilge kadın sana sorum hayıt tohumu aldım akşam bi ezmeye çalıştım az bucuk neyse biraz karışık tozla çezvede bi tatlı kaşıgı klorlu suya yani önceden kaynamış sogumuş suya koydum kaynattım çok acı ya bogazım karabiber yemiş gibi yandı yani napayım nasıl içeyim bi tarif lütfen kuzum
kuddus canım kuzumm hahhhh olacak sıkıntın olmasın keyifle 9 ay diliyorum kuzuma
@alpcemre hemşomda gelmiş ye ye yarasınnnnn hahhhh ben bi yesem bi ayda alırım ayol o kiloyuuuuu iştahsız seni ya hahhhh akşamdan kalan pizayı işe getirdim kahvaltı hahhhh bana takıl hayatını yaşa
ben de 41 yasindayim ve benim de tedavisiz oldu. .. kesinlikle hic beklemiyorken hem de... ustelik diyabet yatkinligim var gizli seker... ama.çok güzel moral oldunuz benim üç doğal düşüğüm var 16 ayda inşallah sizin dedeğiniz gibi yapar kendimi güçlü hala getiririm.
Ayyy ben sana kuyamam canim yaa simdi nasil kizilmaz bu kaynanalara iyi kalpli balim takma kafaya diycem ama bende takarim sinir bir durum sana sabir diliyorum birgün patliyacagini yeti gayri diyecegini biliyorum sabir sabir esinin hatri icin katlaniyorsunda nereye kadar iste.... benim büyük görümcem ayni ayyy kadina hicbirseyi begendiremezsin ben saglikli yasarim der elinden sigara düsmez ama esim sagolsun hep arkamda ama hep cevabinida verir .Bir gün bunlarda biter arkadasim inan bana gel öpem seni yaaa eline saglik kesene berket dünki menü harikaydi kiymetini bilmeyenler utansin..yok anacım hepsi yenmiyor ama davet sofrası olunca özeniyorum işte ama benim kaynanamlar şahsına münhasır cins olduklarından herşeyden bir kaşık yediler yemekler olduğu gibi kaldı neymiş patates yemeği acı olmuşmuş hiç acı koymadım halbuki ve kızları bile şaşırdı annelerinin yemeğe acı demesine tuhaf insan yemeyeceksen yeme ama yemeğimede çamur atma hemde bu insan kendi evinde yemeğine acı süs biberini çekip toz biber yapıp katarak yiyen bi insan olmasa bu kadar kızmayacam ya neyse
paçanga böreğinin tarifini yazarım birazdan canım
annemlere gitmiştim canım kızkardeşimi nişanladık çok güzel geçti tatil hiç bitmesin istedim ama bitti maalesef
seninde eşine geçmiş olsun canım inşallah pazartesi günü güzel haberler alırsınız ondan sonra gelsin bebekler kıymetlim benim
hoşbulduk canım güzel geçti sen nasılsın güneş bebeğimiz nasıl ?
amin canım inşallah Rabbim senin sesini duyar hamilelerin duası kabul olur ya inşallah bu sene hepimiz hamile olup anneliği tadacaz
bende sizi özledim burası alışkanlık yapıyor sen nasılsın canım
kıyamam yaaaa keşke aynı şehirde olsak bize gelseydin iftara ne güzel olurdu
hoşbulduk canım sen nasılsın inanırmısın hep aklımdaydın şimdi nasıl ne yapıyor diye Allah yardımcın olsun arkadaşım kalbininin güzelliği mutlaka önüne çıkacak ve çok mutlu olacaksın inşallah
Masallah sana 41 kere canim sana ve mücizeneben de 41 yasindayim ve benim de tedavisiz oldu. .. kesinlikle hic beklemiyorken hem de... ustelik diyabet yatkinligim var gizli seker... ama.yeteeeeer cigimin de soyledigi bir soz var, kismetse el getirir yel getirir sel getirir, kismet degilse el goturur yel goturur sel goturur... ve rabbim sonsuz mucizelerin indigi bu donem, bizleri de goruyor, sadece ona birakmak yeterli oluyor.... canim hic kafana takma ve sukur etmeye devam, bak goreceksin her sey guzel olacaaak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?