- Konu Sahibi akideciknane
-
- #43.601
Günaydın, hayırlı uğurlu olsun, sağlık sıhhatle meleğini kucağına alasın.38 lik hipotiroidi yeni hamile olarak herkese sevgiler selamlar...
Ben hollandada tedavi goruyorum. Burdaki doktorlar ilac dusmani. Kanamam oldugu halde progesteron ilaci bile vermiyolar o kadar sordugum halde. Sadece tedbir olsun diye kan sulandirici hic vermezler. rutin testler yapildi tedaviden once ama ne yapildi bilmiyorum haftaya kontrolumde dosyayi alip yapilmamissa pihtilasma yaptiracam testi.Sana jic bakilmadimi onlem icin coraspirin kullaniuomusun..bu testi aytica yapiliuo sonucda 1 hafta suruuo cikmasi.doktorlar onemli degil desede onemli olfugunu dudunuuorum bi cok dusuk yapmis bsyan kan dulsnfirici kullsnarak gebeligi devam etti..mutlaka dok.gorus gerekli onlemleri al canim bizim icin bu bebisler cok degerli hayirli saglikli dogumlar diliyorum
Cok saol canim cevabin icin. Yaptiracam testi. Benim tupde negatifim yok ama ilk gebeligimi 18 . haftada kaybettim. O zaman miyom vardi rahmimde onu aldirdim 3 ay sonra tedavide tekrar hamileyim. Fakat ilk hamileligim gibi kanamam var. O yuzden tedirginim yine.Aybikecim benim bundan once gittigim doktorum tip fak.kadin dogum bolum başkaniydi o 1 spontan 1 negatif olunca hemen genetige yolladi esimle bizi sonuclar 1 ayda cikti bende faktor 5 leiden sanirim rapor yanimda degil,mustafa hoca son gittigim doktorum gerek gormuyorum kan sulandiriciya dedi dusukleri ona baglamiyorum dedi ben kendim israrla igne oldum o sadece coraspirin verdi,arastirip okuduklarimdan aklimda kalan ozellikle ilk 3 aylik donemdeki dusuklerde embriyo kaynakli sorunlardan kaynaklandigini okudum ileri aylardaki kayiplarda etkisi olabilirmis,ama bence kafanda soru kalmasin testi yaptir ve varsa igneyi kullan,etrafimda ust uste dusuklerden sonra bu testi yaptiran ve igneyle tekrar bebek sahibi olanlar cok,karar senin,insallah saglikla dogsun
evet evet daha oncede demistim genetik tarama sart pihtiladma degil, yatkinligi bile bebegin yeteri kadar beslenememesine yol acabiliyor... gecmis olsun kuzum... ben kanama yasamadim henuz hic ama yasayan arkadaslarim var ve hepsinin bebisleti de yanlarinda, sakin uzulme dua et... hic bir sey olnayacak insallahBen hollandada tedavi goruyorum. Burdaki doktorlar ilac dusmani. Kanamam oldugu halde progesteron ilaci bile vermiyolar o kadar sordugum halde. Sadece tedbir olsun diye kan sulandirici hic vermezler. rutin testler yapildi tedaviden once ama ne yapildi bilmiyorum haftaya kontrolumde dosyayi alip yapilmamissa pihtilasma yaptiracam testi.
hadi hayirli olsuuuun....Tesekkur ederim :)
malesef bilmiyorum, ben dogal yolla gebe kaldim ve bende ise yarayan d vitaminim cok cok dusuktu, vitamin takviyesi aldim, omega 3 kisa bir sure kullandim, kafama estikce de civan percemi ara ara da testere disli aslan pencesi kullandim ama enn onemlisi ben bu takviyeleti bebek icin degil, artik kafamda bitirmistim bu konuyu, kendi sagligim icin yapmistim malum yas 41. .. erken menapoz vs olmadin diye. d vitaminin eksikligi de yataktan kalkarken cok agrim oluyordu, sirt, bel... rahatlamak icin kullandim.... bu arada gizli seker tanisi ile de 5 aydir tedavi goruyordum, dogal olarak karbonhidrat ve seker cok cok azaltilfi bolll protein ile beslendim... seker zor bir hastalik. ve bilincaltimda kenfimi serbest biraktim bebek konusunda. olsun dedim ya olmuyorsa da sahane bir esim var, dunyalara bedel... yasar gideriz... aaaa bi de baktim ki bir iki ay gecmeci hamile kalmisim.... inanamiyor tabi once insan.... cunku bosvermistim gercekten... o yuzden sanirim ilk kosul, kendimizi rahat birakmaktan geciyor bence.... yazmak istedim, insallah bir nebze de olsa yardimci olabilmisimdir... mucizeler yanimizda... inanin oyle...Kizlar birde agnucaston diy bi ilac var hayit otu ekstresi kullanan ve sonuc aln varmi gebe kalmak icin destekmis : )
selamlar hayirlisi olsun hamisliginizzzzz col sanslar .. Allah saglikla sihatle kicaginiza aldirsin bebisinizi38 lik hipotiroidi yeni hamile olarak herkese sevgiler selamlar...
evet evet daha oncede demistim genetik tarama sart pihtiladma degil, yatkinligi bile bebegin yeteri kadar beslenememesine yol acabiliyor... gecmis olsun kuzum... ben kanama yasamadim henuz hic ama yasayan arkadaslarim var ve hepsinin bebisleti de yanlarinda, sakin uzulme dua et... hic bir sey olnayacak insallah
Cok saol canim cevabin icin. Yaptiracam testi. Benim tupde negatifim yok ama ilk gebeligimi 18 . haftada kaybettim. O zaman miyom vardi rahmimde onu aldirdim 3 ay sonra tedavide tekrar hamileyim. Fakat ilk hamileligim gibi kanamam var. O yuzden tedirginim yine.
Genetik tarama tm olarak ne oluyo. Neyin genetigini arastiriyolar. hic cevremde boyle sorun yasayan olmadigi icin pek bilgim yok bu konularda.evet evet daha oncede demistim genetik tarama sart pihtiladma degil, yatkinligi bile bebegin yeteri kadar beslenememesine yol acabiliyor... gecmis olsun kuzum... ben kanama yasamadim henuz hic ama yasayan arkadaslarim var ve hepsinin bebisleti de yanlarinda, sakin uzulme dua et... hic bir sey olnayacak insallah
Aaahhhh aaahhhh buradaki doktorlar. Sen yine benden birderece sanslisin cunku belcika doktorlari bizden daha iyi. biz burda ameliyatlik hastalrimiz falan belcikaya gideriz genellikke burda once surundurup sonra ameliyat yaparlar. Bazen keske tedavimi belcikada yapsaydim diyorum ki Antwerpen bize rotterdam dan daha yakin. Roterdam Erasmus MC in labaratuari cok iyidir diye orayi sectim ki o konuda hakli ciktim ikide iki tuttu ama somrasini doktorlar getiremiyo. Gerci sonucta nasip kismet.Aybikeeee evet aybikecim iste bunu hastaneden ... benim de gecen hafta vermistim ya kan bagisiklik sistemi ve genetik tarama diye yazilmis ... yaklasik 20 gun yada daha fazla surer dediler ... dr umda bende onun sonuclarini bekliyoruz iste ... sende talep edebilirsin ... 18 haftalik kaybetmissin bebegini onceden bunun nedenini en azindan arastirmalari lazim .. Iste ben boyle oldugu zaman sinir oluyorum buralarda boyle bagirasim geliyor ...
Esim Izmirli acaba Izmire mi gelsem bu tedavi icin diyorum bazen ... Bu arada Universite hastaneleri daha cok ovuyorlar Izmirde bildigniz tanidiginiz dr veya yerler var mi arkadaslar Izmirde
Çok teşekkür ederim. :)selamlar hayirlisi olsun hamisliginizzzzz col sanslar .. Allah saglikla sihatle kicaginiza aldirsin bebisinizi
Ben hollandada tedavi goruyorum. Burdaki doktorlar ilac dusmani. Kanamam oldugu halde progesteron ilaci bile vermiyolar o kadar sordugum halde. Sadece tedbir olsun diye kan sulandirici hic vermezler. rutin testler yapildi tedaviden once ama ne yapildi bilmiyorum haftaya kontrolumde dosyayi alip yapilmamissa pihtilasma yaptiracam testi.
ayyyy canimcimmm yaaaa hepimizin hikayeleri birbirine yakin bende ayni sekilde 39 u bitirmek uzereyim ve bende senin gibi ilk bebisimi kaybettim supriz bir hamilelikti ama 9. hafta da kalbi durdu o zamandan beri de ugrasiyoruz...
bende 2 asilama ve 3 tup bebek denedim ama olmadi .. 4.cuye haziliyorum kendimi saniyorum ekim gibi falan olacak ... bu arada vucudumu harekete gecirici kurler yapiyorum .. ari sutu bal karisimi veya ampulu tavsiye ederim birde bana da burada soylemislerdi @40Asistani var arkadas onun sayfasinda cok guzel kurler var ... yogurt yeee bol bol diyorlar bende ona baslicam bu ay hatta basladim bile sayilir .. Ama yilmak yok alicaz insallah bebislerimizi bizlerde .. Biliyorum her seferinde kirmizilari gormek insani mahvediyor ... ben ilkinden sonra negativ olunca daha az kafama takarim nasilsa alisirim diyordum amaa tam tersi oldu 3. tedavideki negativ beni mahvetti gunlerce kendime gelemedim bogrerek agladim ama sukur toparladim kendimi ... bir sekilde hallolacak insallah .. Her kan tahlilinde diyorum ki ; Rabbim nolur birsey varsa ciksin neden olmuyor sebebi bulunsun " Insan birseyim ciksin diye dua eder mi ???? edermis valla ..
arastirdiklari sey kaniniz ile ilgili bir suru sey... internette detayli bilgiler bulabilirsinizGenetik tarama tm olarak ne oluyo. Neyin genetigini arastiriyolar. hic cevremde boyle sorun yasayan olmadigi icin pek bilgim yok bu konularda.
Saoll canim. baktim internetten anladim simdi.arastirdiklari sey kaniniz ile ilgili bir suru sey... internette detayli bilgiler bulabilirsiniz
rica edeim canimmmSaoll canim. baktim internetten anladim simdi.
Ben hollandada tedavi goruyorum. Burdaki doktorlar ilac dusmani. Kanamam oldugu halde progesteron ilaci bile vermiyolar o kadar sordugum halde. Sadece tedbir olsun diye kan sulandirici hic vermezler. rutin testler yapildi tedaviden once ama ne yapildi bilmiyorum haftaya kontrolumde dosyayi alip yapilmamissa pihtilasma yaptiracam testi.
Çok yaşa sen kedi değiliz ölmeyiz meraklıyız :)
İyi misin hayatım? Her şey yolundadır umarım...
Tedaviyi erteleyenler saldım çayıra mevlam kayıracılar diye bir grup oluşturuyoruz hızla..
Hız kesmeden devam edenlere destek vermeye devam, biraz da bize bulaşsın o şevk...
Ben mesela en çok @ensu dan şevk alıyorum. Onu bekliyorum galiba :)
Bir sürü de kaçak var sanırım. Hadi ben tatil ve iş programları yoğunluğundayım ama habersiz merakta bırakmıyorum :) Kaçakları tek tek tek ayak üstünde tutalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?