Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Geçerken Antalya'dan bol bol dua ettim size.. O nem ne öyle, nemden pus çökmüş..

Boşver sen o doktoru canım.. Kırılma onlarda öğretileni uyguluyor, söylüyor. Pufy tedavi sırasında doğal hamile kaldı diye Hatırlıyorum.

Selenyum 'tiroid'i yok ettiTürkiye'de yaygın sağlık sorunlarından biri olan tiroid hastalığının bir türü olan otoimmün tiroidit’e, selenyum umut oldu.

Sağlık

Ahu Coşkun

Tiroid hastalığının bir türü olan otoimmün tiroidit’e (vücudun savunma hücrelerinin oluşturduğu tiroid bezi harabiyeti), selenyumun iyi geldiği ortaya çıktı.

Yapılan bir araştırmada selenyum verilen hastalarda savunma hücrelerinde meydana gelen hasarda yüzde 50 oranında azalma meydana geldi.

İlk kez Münih Üniveristesi'nde yapılan araştırmanın benzeri ülkemizde de Ege Üniveristesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı'nda Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu'nun danışmanlığında Dr. Ömer Türker tarafından yapıldı. İki yıl süren ve Avrupa Tiroit Kongresi’nde sunulan araştırmaya 100 hasta katıldı. Araştırmada, hastalara tablet olarak verilen selenyum, hastaların tedavilerinde yüzde 50 oranında başarı sağladı. Selenyumun ciddi bir yan etkisi olmadığını belirten Türker,"Kadınlarda yüzde 10, erkeklerde ise yüzde 2 oranında rastlanılan bu rahatsızlık, orta yaşa doğru hastaların yüzde 90'ında tiroid bezini kaybetmelerine neden oluyor. Selenyum ile hastalar üzerinde büyük bir başarı elde ettik" dedi.

Selenyumun toprakta bulunan bir madde olduğunu belirten Türker, selenyumun en çok karabiberde bulunduğunu söyledi. Sebzelerde de selenyumun bol miktarda yer aldığına dikkat çeken Türker, selenyumun ayrıca hamilelikte de kullanıldığını hatırlattı.

Selenyum ayrıca deniz ürünleri, susam, mantar, lahana, tavuk, karaciğer, kabakta bulunuyor.

Kizlar bunu bir okuyun

Umuseleme canim mutlaka kulan ben burda eczane den tesaduf almistim selenyumu 50 mg kulaniyordum doktora anlatim kulandigimi ozaman 100mg kulan troid ilacini birak demisti bu ay deniyorum böyle ay sonu kana bakilacak Hamilelikte de kulaniliyor selenyum ama mutlaka doktora sorun

Bize günaydın sana iyi uykular mı? Sanırım gece vardiyasında çalışıyorsun. Sıcaklar biraz etkiliyor, göbüş de büyüyünce hareket kabiliyeti azalıyor ama olsun, hiç şikayetim yok, keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Sevgimi vererek Güneş'e yol arkadaşı olmaya çalışacağım, bakalım hayırlısı, nitelikli-verimli-mutlu bir insan olsun (endüstri ürünü gibi oldu) başka bir şey istemiyorum, gelirken kuzenlerini de çağırsın. Sizin şanslı da bence geliş hazırlığı yapıyor. Her şey gönlünce olsun, sevgiler.

Canım benim ben sana yazmamıştım ya.. Kusurumu kabul et.. Bazı yazılarını okudum.. Ne kadar güçlü bir kadınsın sen
Yok be balımmm güçlü falan değilim sadece ama sizler öyle güzel yüreklisiniz ki beni görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz

Canım bende kanda t3 t4 normaldi ama haşimoto yolda deyip ilaç ayarlandı az bi doz 2 yıldır kullanıyorum stresli dönemde bogazımı sıkıyorlar gibi olurum selemyumda iciyorum ace plus selenyum günde bir..ama ilacı bırakamam troitten korkuyorum 2 gebelik kaybım var dr hamileyken hormon etkisi olabilir dedi korkum var , bırakamam dr dr degişiyor troid ilac kullanımı kimi dr ki cogunluk vermiyor levetron kanda cıkmayınca,yani selenyum gebelik icin takviye yazdı dr insallah o yöndende faydasını görürüz canım sagol bilgin için

Oyyy teşekkürler daha güzel bişey göndermek isterdimm heheh tablette virüs girip duruyo yok american hacerler tarafından haclenecek hahhhh kim ne etsinn benimm bilgilerii ama deneyecemmm bi
cabum benim güzel dileklerini göndermişsin ya çok kıymetli onlar

Boşver sen o doktoru canım.. Kırılma onlarda öğretileni uyguluyor, söylüyor. Pufy tedavi sırasında doğal hamile kaldı diye Hatırlıyorum.

Pufy tup bebekle alyasi oldu canim sisli memorial..darisi tum istiyenlerin basina..

Paylasimlarin ocin cok trsekkurler canim onun miktarini dok.ayarlamasi gerekiyo sanirim en azindan brslenmemize katalim

Sahol canim aynen devam bi degisiklik yok..sen nasilsin cok sicakmis adana esim orda ben ist.dayim burasi iyi ya sicakda olsa bunaltmiyor aksamlaruda baya bi isi farki oluuo serinliyo..

sağol balımmm lütfen iyi ol iyi olalım valla dün göstergeler 61 gösteriyordu düşün yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…