- 14 Eylül 2009
- 2.046
- 3.873
- 658
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #48.081
Can'ım ben de aynısını yaşamıştım ve 24 mm di ve diğer kontrolde 16 mm olmuş diye hatta küçüldüğü için sevindi doktorum. Benim de bildiğim yumurta çatlar ve yok olur ama bilemedim şimdiIllusibecim ilgilenip cevap verdigin icin tesekkur ederim canim.
26 mm olana 19 mm olmus dedi.once anlamadim.Folikul catlayinca kuculur dedi.Ben catladiginda tamamen kaybolur diye biliyodum.Oyle olur mu dedi dr.Folikul catliyor,yumurta da tupde dolleniyormus.
inşallah Can'ım benim umudumuz hep var mücadeley devam edeceğiz Amh 0 olup hamile kalan var. Nasip kısmet ve biraz da mücadele.. Allah hepimize güç versin.Asssmnm canim bende konyadayim.Merkezde misiniz?Nova Fertile 3-4 sene once bende gitmistim ama tup bebek yaptirmadim.Sadece muayene oldum ve bilgi edinmek icin gitmistim.Tupu maddiyat acisindan yaptiramadim.Ilk defa bu ay klomen kullandim.Adetimi bekliyorum.Insallah olmam tabii.
Arkadasimiz 0.08 amh degerinden bahsetmis.Benim 4 sene once 0.25 idi ve dogal yolla hamile kaldim.Hemde korunmayi biraktigimiz ilk ay.Ama bos gebelik oldu.Fsh im 3 ayda 7 ye dustu.Ben 0.25 Amh ile hic umidimi kaybetmedim.Allahim elbet birgun karsiligini verecek.Hepimizin gobuslerini dolduracak.
Ah canim, su an yine mayis ayini bekliyorum, Turkiye'ye dondugumde, Ankara'da Gurkan klinik'in doktoru Teoman bey ile gorustum, oraya gidecegim. Bakmak istiyor degerlere, eger yumurta kalirsa o zamana kadar tabii. Bu arada burdada vakit kaybetmeyim, kisirlik uzmani bir doktora gorunuyorum, ama bu doktor da oldukca pasif, teshis koyamadi bir turlu, biraktim onu da o yuzden su an bekliyorum yazi bakalim.Can'ım İnan aynı diyalogları doktorlarla yaşamış birisi olarak ne yaşadığını anlıyorum.(( şimdi hangi aşamadasın acaba?
canım ben ereğlideyim.sizlere bakıyorum değerlerinizi biliyorsunuz hepiniz yazmışsınız ben bunları hiç bilmiyorum.değerlerime baktırmak istediğimde kan şeker guatr demir vs değerlere bakıyorlar.
Tamam canım çok teşekkürler.Hormon tahlillerimi yaptirmak istiyorum diyip adetinizin 2.ya da 3.gunu giderseniz yaparlar,fsh,prolaktin,lh,e2 gibi dltestler,borde sizin var olan yumurta rezervinizle ilgili bilgi veren amh hormonu bunlari yaptirabilirsiniz...
Nereye sordun merak ettim ? Yumurta genclik asisi dedikleri sey, kok hucre tedavisi degilKızlar selam,
Ben yumurta için gençlik aşısı dedikleri yöntemleri aradım soruşturdum direk bilgi aldım ve böyle bir şeyin henüz devreye girmediğini öğrendim o yüzden bu umut kapısı da kapandı
Nereye sordun merak ettim, yumurta genclik asisi dediginiz sey, buyuk ihtimal var olan yumurta kalitesini artirmak icin bir takim enzim veya vitamin takviyeleridir.Kızlar selam,
Ben yumurta için gençlik aşısı dedikleri yöntemleri aradım soruşturdum direk bilgi aldım ve böyle bir şeyin henüz devreye girmediğini öğrendim o yüzden bu umut kapısı da kapandı
Benimki sanırım uzun protokol. 16 kasımda klomen, zitrotek başladı. Birkaç gün sonra iğnelere başladım. 10-12 gün kadar iğneler devam etti. Merional ve puregon 300 (225 çizgisine kadar kullandım) ve son 7 gün bu ikisi dışında orgalutron da kullandım. Son gün orgalutronla birlikte çatlatma iğnesi olarak gonapeptyl kullandım. Çatlatma iğnesinden sonra 3 gün endol fitil verildi yumurta toplama işleminden önce.Arkadaşlar bu arada size tüp bebek tedavisinde uygulanan protokoller neydi? Kısa veya uzun hangisini önerdiler? Aldığınız dozlar neydi?
Kizlar şu morfolojiyi ne yapcaz?Esiminde sayida,ileri hareketlilikte vs sorun yok.Ama morfoloji 1 cikti.Alternatif tip yada ilac olarak ne yapabilirim?Keci boynuzu pekmezi yiyor sadece.Baskada bisey yapmiyoz Lutfen yardim.
Gnowee cim yasadiklarin ne kadar kotu.Bu ne bicim tup bebek merkezi.Canim benim insallah tutar.Hepimiz icin dua ediyorum.Test gunun ne zaman cnm?
Karl Marx "cehalet mutluluktur" demiş o hormon değerlerini öğrenmesek daha iyiHormon tahlillerimi yaptirmak istiyorum diyip adetinizin 2.ya da 3.gunu giderseniz yaparlar,fsh,prolaktin,lh,e2 gibi dltestler,borde sizin var olan yumurta rezervinizle ilgili bilgi veren amh hormonu bunlari yaptirabilirsiniz...
Illusive aramışsın ...internette baktın degil mi .. murat sönmezerin sayfasında baktın ...yine varmış gibi.Kızlar selam,
Canım dualarımız seninle hadi inş.bize güzel haberi verirsin bizlerede umut olur.bu süreç çok önemli şimdi.kendine çok dikkat et.bide burada okumuştum ananasın iyi geldiğini yazmışlardı.bi dene istersen.moralini yüksek tut :))Benimki sanırım uzun protokol. 16 kasımda klomen, zitrotek başladı. Birkaç gün sonra iğnelere başladım. 10-12 gün kadar iğneler devam etti. Merional ve puregon 300 (225 çizgisine kadar kullandım) ve son 7 gün bu ikisi dışında orgalutron da kullandım. Son gün orgalutronla birlikte çatlatma iğnesi olarak gonapeptyl kullandım. Çatlatma iğnesinden sonra 3 gün endol fitil verildi yumurta toplama işleminden önce.
4 yumurta toplanmış. 4ü de döllendi ancak 5.güne 2 tane kaldı. Tedavi olduğum merkezdeki uygulama gereği 5.gün (blastokist) aşamasına kadar bekliyorlar herkeste. Kişiye özel bir uygulama yok. Amaç başarıyı yukarı çekmek sanırım. Bu benim ilk denememdi. Puregonda kullanılan doz sanırım benim için yetersizdi. Dr yumurta gelişiminin yavaş olduğunu söyledi. Kendi doktorumu tedavinin en başında gördükten sonra transfer aşamasına kadar bir daha görmedim. Opu da dahil başka dr lar yaptı hep. Belki kendi dr um sürekli takip etse ilaçların dozunu değiştirmeyi/arttırmayı düşünürdü. Diğer doktorlar verilen programı uygulatıp muayene ettiler, hatta yumurta gelişimimin beklenenden yavaş olduğunu da söylediler ama tedavimle ilgili bir değişiklik öngörmediler. Çünkü onların hastası değildim. Hatta transferden önceki son kontrolü olması gerekenden önceki bir gün yaptılar, çünkü muayeneyi yapacak dr un işi varmış. :) alelacele baktı zaten. Bizi transfere üçer üçer aldılar. Hepimizi aynı küçük soyunma odasına sokup hadi soyunun sırayla alıcaz dediler. Transferden sonra hiç dinlenmeden kaldırdılar ameliyat masasından. Çünkü bizden sonraki 3lü grup soyunma odasında bizim çıkmamızı bekliyordu. :) sorduğun sorulara yanıt olmaktan çıktıillusive biliyorum, ama biraz kızgınım bize karşı bu özensiz tavırlarına. O gün benimle birlikte transfer için gelen tüm hastalar, yani en azından soyunma odasına benimle girenler ve bizden sonraki gruptakilerin tamamı 37 ve üstü yaştaydı. Nazi kampı gibi hissettim. Neyse ki doktorum transfer aşamasında beni yine başka doktorlara emanet etmeyip geldi ve ameliyathanedeki hemşire çok pozitif biriydi. Sonuç kısmı sorunsuz geçtiği için umutluyum bakalım :) bir mucize istediğimin farkındayım ama bana olur gibi geliyo :)
Illusive canım dr murat sönmezere bir de ben sorayım dedim.yumurta gençleştirmeyi.internette yazan normal tel ve cep cevap vermiyor mesgule atıyor onun tel.i degil bence.sen nasıl bulabildin bu adamısoktayım adamı bulamadım.ankara tip dahil tel acan yok.
Bende gurkan klinik teoman bey augmentasyon yapiyor diye burada mesajda gectiğinden onu arayayim dedim.gurkan klinik degil nette gurgan klinik cikıyor.teoman bey orada çalışmıyor.ve augmentasyonu bilmiyor musteri hizmetleri.bende olmadiğıni öğrensemde murat sönmezere nasil ulastın konusunu merat ettim canım
Can'ım ben de aradım bana 17:30 sonra arayın dediler cep verdiler. Ben Kutluhan bey ile volkan bey ile beraber çalaıştıklarını öğrenince gop hastanesinden volkan beyi aradım danıştım Can'ım.Illusive canım dr murat sönmezere bir de ben sorayım dedim.yumurta gençleştirmeyi.internette yazan normal tel ve cep cevap vermiyor mesgule atıyor onun tel.i degil bence.sen nasıl bulabildin bu adamısoktayım adamı bulamadım.ankara tip dahil tel acan yok.
Bende gurkan klinik teoman bey augmentasyon yapiyor diye burada mesajda gectiğinden onu arayayim dedim.gurkan klinik degil nette gurgan klinik cikıyor.teoman bey orada çalışmıyor.ve augmentasyonu bilmiyor musteri hizmetleri.bende olmadiğıni öğrensemde murat sönmezere nasil ulastın konusunu merat ettim canım
Direk volkan beyden öğrenmişsin.iyi canım o zaman sağlık olsun.zaten çok pahalıydı.insallah ilerde olurCan'ım ben de aradım bana 17:30 sonra arayın dediler cep verdiler. Ben Kutluhan bey ile volkan bey ile beraber çalaıştıklarını öğrenince gop hastanesinden volkan beyi aradım danıştım Can'ım.
Selam, sperm dusuklugu ve haraketliligi q10 enzym gibi ek takviyeler, vitaminler, afrodizyak etkili bitkilerle arttirabilirsiniz. Yalniz morfoloji de sorun varsa, yani sperm in basi oval olmasi gerekiyor ki yumurta zarina etkin bir sekilde nufus edebilsin, ama morfoloji bozuksa, spermin basi oval degil, daha farkli, sekilsiz bir durum aliyor, bu durumda yumurtaya nufus etmesi zor. morfoloji bozuklugunu engellemek icin esin alkol aliyorsa kesinlikle birakmali, sigara da oyle, gunde 5 taneye indirmeli en azindan, pamuklu ve sikmayan kilot giymeli, fazla oturmasi gereken islerden kacinmali, ya da hareket etmeli her 30 dakikada bir, gibi bunlarla morfoloji bozuklugunu onleyebilirsiniz.Bu arada bizim tek sorunumuz yaştan dolayı rezerv azlığı değil. Aynı zamanda eşimin sperm değerleri de çok düşük. Hareketlilik, sayı, morfoloji kötü.
Canım benim evet Antalya da olman dezavantaj ama inan aslında uygulanan tedaviler hemen hemen her yerde aynı sadece tek fark yaratabilecek unsurlar kısa protokol uzun protokol veya ek takviyeler ve sıkı takip yani aydan aya değil de neredeyse 10 gün de bir takip gerektiriyor bizim durumumuz. Çünkü yaş ileri olunca yumurtlama zamanı değişebiliyor veya ne zaman nerden hangi zamanda yumurta çıkıp büyüyeceği belli olmuyor en azından benim için. Ben çok donanımlı yerlere gittim dediğin gibi ama inan birazda doktorun istikrarına ve seninle olan iletişimine bağlı.. Aslında hepsi zincirleme aslında. Hem doktor iyi olacak, hem laboratuvar iyi olacaki embriyolog iyi olacak ve hastanında hem zamanı kısıtlı olmayacak ve ekonomik gücü de olacak... Zor işler yani.. Allah yardımcımız olsun...Ah canim, su an yine mayis ayini bekliyorum, Turkiye'ye dondugumde, Ankara'da Gurkan klinik'in doktoru Teoman bey ile gorustum, oraya gidecegim. Bakmak istiyor degerlere, eger yumurta kalirsa o zamana kadar tabii. Bu arada burdada vakit kaybetmeyim, kisirlik uzmani bir doktora gorunuyorum, ama bu doktor da oldukca pasif, teshis koyamadi bir turlu, biraktim onu da o yuzden su an bekliyorum yazi bakalim.
Antalya'da olmam bir dezanvantajdi sanirim, kucuk yer, tup bebek merkezleri yaris halindeler birbirleriyle kim daha basarili, o yuzden bana hic sans bile vermediler. vakit kaybettim, oysa Ankara'da, Istanbul'da varmis 40 yas ustu kadinlarla calisan, daha teknik acidan donanimli ve bilgili yerler, cok gec farkettim maalesef. Herseyin hayirlisi tabii.
Evet canım kendisinden öğrendim çünkü ben ona muayene olmuştum zamanında ve ulaştım kendisine ve danıştım oda böyle cevap verdiDirek volkan beyden öğrenmişsin.iyi canım o zaman sağlık olsun.zaten çok pahalıydı.insallah ilerde olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?