Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Allah isteyen ve bu yolda emek sarfeden çabalayan herkesi çocuk sahibi olmayı nasip etsin..
Allahın nasip etmesi çok önemli bu işler birazda kısmet
ama genelde çevremde de aynı görüş hep var 40 yaşından sonra hamile kalmanın hiçte kolay olmadıgı hatta çok zor oldugunu söylüyorlar yani insanlar tek tük örneklere bakıpta kolay zannediyor diyorlar
birsürü ünlü görüyoruz 40 yaşından sonra tüp bebek yaptırıp anne olan bunlar şanslı kesim mi anlamıyorum burada defalarca deneyip hala olumlu bi sonuç alamamış arkadaşlar var mesela beren saatte 2 senedir felan tedavi görüyor ama henüz hamile kalamadı doktorlarda genelde üstüne basarak bunu söylüyor özellikle 35 ten sonra yumurta kalitesinden dolayı hamile kalmanın zorlaştıgını

Yediğimiz, içtiklerimizle, maruz kaldıklarımızla kısırlaşan bir nesil geliyor. Orası gün gibi aşikar. Bence bundan bir 20-30 sene sonra kısırlık oranı şimdinin 3-4 katı olacak. Hem erkek hem de kadınlarda... Öyle "3 çocuk yapın" lafı da havada kalacak. Ha yapan 3-5-7 -10 zaten yapmaya devam edeck, ancak bizim gibi yaş gereği yada başka sağlık sebepleri ile yapamayanlara destek değil köstek olundukça işimiz zor. Allahtan isteyip, bekleyip, tek başımıza uğraşacağız napalım.

Şu tek gecelik ilişki ile hamile kalan kadınlara altın madalya, plaket falan verilmeli bence ya. Ay kendime sinir oluyorum bunları okuyunca:)
Aynen öyle . Sinir olunmayacak gibi mi? Geçenlerde bir haber okudum. 45 yaşındaki bir kadın yasak aşk yaşadığı sevgilisinden doğurduğu bebeği 4 bin lira karşılığı başka bir aileye satarken yakalanmıştı. O an bildiğim tüm küfürleri saydırdım o hatuna. Görüyorsunuz ya neler oluyor. 45 yaşında bile gebe kalınabiliyor. Bu da bizim sınavımız ve dualarımız sayesinde bebişlerimize kavuşucaz, zamanı gelince ...

Haketmiş k.........! Kocamla yasak ilişki mi yaşasam ne yapsam. her halde öyle yasak şeyler aşırı heyecan yarattığı için kadınlık hormonları gıcır gıcır mı oluyor nedir.:) Biz de görev icabı sırf yumurtlama gününü tutturalım diye...

koptum sabah sabah yaa. Alemsin Haremiz . Allah da seni güldürsün emii

koptum sabah sabah yaa. Alemsin Haremiz . Allah da seni güldürsün emii
Arkadaslar umutsuzluga kapilmak yok.44 yasindayim.5 haftalik ilk tup bebek denememde hamileyim cok sukur.benim sorunum tuplerim bagliydi.iki oglum var .ikinci evlilik yaptim .ikinci oglumdan sonra yaklasik 16 yil once tuplerimi baglattim.esimin ilk evliligi.o yuzden bebek istedik.rabbim verdi.tedavimi kalamis tup bebek de oldum.harika bir ekip ve cok iyi embriolog var.ileri yasdaki gebeliklerde basari oranlari yuksek.dr um omer beydi.bende ilk 4 yumurta bulundu.3 tane toplandi.2 embrio dollendi ve yerlestirildi.30 martda transferim oldu.umudunuzu yitirmeyin tedavi oldugunuz yeri iyice arastirin.geriside zsten rabbim ol derse oluyor.sevgiler

Hayırlı olsun canım, senin adına çok sevindim. Sağlıklı bir gebelik ve doğum olur inşallah. Genetik yapılmadı mı embriyolara ? Direkt transfer mi yapıldı? Kaçıncı gün embriyosuydu ?

Evet arkadaşlar yaa, umutsuzluğa kapılmayın. Yaş da neymiş, yaş sadece sistemin bize dayattığı sahte bir olgu o kadar. Yeteri kadar istiyorsak olur, isteyince gerçekleşir. Buna inanın. Çevreden hiç kimsenin ya da hiçbir şeyin sizi aşağı çekmesine izin vermeyin. Doktorların ya da sağlık sektörünün kapitalist oyunlarına gelmeyin. Her gün yeni bir gün. Umut her zaman var.

Hayırlı olsun canım, senin adına çok sevindim. Sağlıklı bir gebelik ve doğum olur inşallah. Genetik yapılmadı mı embriyolara ? Direkt transfer mi yapıldı? Kaçıncı gün embriyosuydu ?
Hayir canim hic birsey yapilmadi ben istemedim.ing de yasiyorum.gerekli gorulurse burda yapilicak.

maşallah arkadaşım sağlıkla rabbim kucağınızda göstersin evladınızı
moral oldunuz vallahi

ağzınıza sağlık canım yaa eskiden erken evlilikler olur erken yol alınırmış şimdilerde herşey çok farklı
ben umutluyum inşallah hepimiz için

Şu tek gecelik ilişki ile hamile kalan kadınlara altın madalya, plaket falan verilmeli bence ya. Ay kendime sinir oluyorum bunları okuyunca:)

bende senin gibiyim bu konuda nasıl hamile kaldıklarını bilmeyen adet günlerinden bir haber bir defada gebe kalmak rabbim nasıl bir lütuftur

maşallah arkadaşım sağlıkla rabbim kucağınızda göstersin evladınızı
moral oldunuz vallahi
Sagol hepimizin ind.konuyu gorunce yazmadan edemedim.bizler hayati ucundan yakalayip mutlu olmaya cabalayanlardaniz .dolayisiyle savasimizda ona gore olnali sevgiler

Sagol hepimizin ind.konuyu gorunce yazmadan edemedim.bizler hayati ucundan yakalayip mutlu olmaya cabalayanlardaniz .dolayisiyle savasimizda ona gore olnali sevgiler
Moral oldunuz masallah size hayatı cidden ucundan yakaladık bebek konusunda. insallah Allah bizlere de nasip etsin hayırlisiyla. size de saglikli dogum nasip etsin

kesinlikle söylediklerinize katılıyorum yedigimiz ,içtigimiz şeylerin çok büyük etkisi var eski nesil anne babalarımız çok daha sağlıklı doğal besleniyorlarmış bizim şuan yedigimiz şeylerin içinde ne var hangi katkı maddeleri bunu bile bilmiyoruz sigara alkol tüketimi herşey ama herşey etkili ben ara sıra doktorların verdigi röp makaleleri okuyorum açık açık söylüyorlar 35 yaşından sonra hamile kalmanın zorlugunu hatta 40 yaşından sonra çok zor oldugunu yumurta kalitesinden ve başka sebeplerden dolayı 43 yaşından sonra tüp bebek tutturma olasılıgı neredeyse çok az diyorlar umut herzaman var denemeye herzaman devam etmeli ama bazı gerçekleride gözardı etmeden çünkü defalarca deneyip insanlar yıkıma uğrayabiliyor tüp bebek tedavisi zaten başlı başına çok zor ve sıkıntılı bir süreç herkes bukadar şanslı degil maalesef bazı insanlar genetik olarak şanslı doğurganlık açısından mesela benim çok yakın tanıdıgım biri 47 yaşında normal yolla hamile kaldı ama böyle insanlar tek tük
tv de gördügümüz ünlüler 47-48 yaşında hamile kalanlar var doktorlar bu konu hakkında da o yaştaki bi kadının kendi yumurtasıyla hamile kalamayacagını söylüyorlar
herşey bukadar basit kolay olsa bu forumda yıllardır uğraşan emek veren arkadaşlar var defalarca deneyip
ben hep şuna inanırım Allahın nasip etmesi lazım 10 yıl uğraşıp çocuk sahibi olamayıp daha sonra olanda var

Evet kesinlikle katiliyorum size.hersey birazda mucize.dunyaya gelicegi varsada geliyor iste.tabi ugrasmakda gerekiyor

HER SÖZÜNE KATILIYORUM. BENİM YENGEMİN KIZKARDEŞİ 13 YILLIK EVLİLİKTE HİÇ GEBE KALMADI SONRASINDA 3 EVLADI OLDU.

Kesinlikle haklısın canım. Aslına bakarsanız yaş da sadece tek sorun değil. Çünkü mutlaka görmüşsünüzdür. Ben şahsen defalarca gördüm. Kliniğe gittiğim herhangi bir günde , her defasında farklı insanlar ve bu insanların yaşları neredeyse 20 lerde. Onları görünce kendi kendime diyorum ki, hadi bende yaştan kaynaklı rezerv sorunu var. Ya bunların nesi var acaba?
İllaki farklı sorunları vardır. Bu da gösteriyor ki yediklerimiz, içtiklerimiz , soluduğumuz hava bile temiz değil ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…