- 24 Kasım 2016
- 4.103
- 6.878
- 158
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #49.821
İnşallah canım inşallah. Maddi olarak zaten zorlanıyoruz. Her opu işlemi 4.100 lira ve genetik için embriyo başına 350 dolar. en az 2 bin lira da ilaç tutuyor her siklus döneminde. Eşimle de konuştmuştuk aslında bu konuyu. Dedik ki , ilk denemeyi kıytırık bir hastanede yaptırdık, vasat doktorları ve kötü kaliteli labratuvarı olan bir yerdi. En azından 2. denemeyi bahçecide yaptırsak da yine negatif çıkarsa cgh düşünsek diye konuşmuştuk. Çünkü şimdilik cgh için bir durum olup olmadığını, bahçecide de nagatif çıkması halinde düşünürüz dedik. Eğer sonuç normal gelmezse önümüzdeki opu da 5 . güne gelen embriyoları direkt transfer ettirelim diyorum. Zaten direkt dediysem de önce dondurulacak, sonrasında rahim filmi çekilecek, 1-2 ay rahim dinlendirilecek. Transfer için en doğal ve en uygun zaman belirlenip sonra yapılacak işlem. Yni önce bir bunları yaşayalım eğer buna rağmen yine de negatif çıkarsa cgh düşünelim diye konuştuk. Ama işte diyelim ki tuttu ama 2-3 ayda düşük oldu. İşte o zaman keşke genetik yaptırsaydık dememek için de şimdiden yaptırıyoruz işte . Çünkü doktorum geçen sefer sonucu anormal gelen embriyoyu cgh yaptırmadan direkt transfer yaptırsaydık nolurdu dedim. Ya tutmazdı ya da düşük olurdu dedi. Çok zor bir durum Allah yardım etsin hepimizeEvet ama bizlerden yumurta tek tük çıkıyor. Çıksa da bir tanesi transfer edilebilecek hale gelebiliyor. O da genetikte bozuluyor yada bozuk çıkıyor. Elde kalıyor sıfır. hani tutup ta kaybetmektense bozuk olanların yerleştirilmemesi tabiki daha mantıklı ama ne bileyim işte. Allah yardımcımız olsun. İnşallah sağlam gelir embriyon.
Çok haklısın canım ama neyseki bize şart koşmadılar. tamamen tercihimize bıraktılar. Ama dediğim gibi, önümüzdeki opu işlemi sonucu çıkanlardan 5 . güne gidenlere genetik istemicem. Düşük ihtimalini göze alarak daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. Çünkü dediğin gibi zamanla yarışıyoruz ve cgh sonucu yaklaşık 25 günde çıkıyor. Maliyeti de cabası ...Ben de bu genetik konusuna şüpheyle yaklaşanlardanım. İlk denememi Bahçeci'de yaptım. Onların protokolü bu şekilde. Hemen hemen her hastada aynı uygulamayı yapıyorlar. Çok kurumsal bir yer, kişiye göre tedavide esnek değiller. Ama tıp bilimi şu şekilde işliyor. Bugün doğru kabul edilen yüzde yüz doğrudur diye lanse ediliyor, yarın başka bir çözüme ulaştıklarında bugünü reddediyorlar. Tabi işin maddi boyutu da var. O genetiğe giden binlerce embriyodan elde edilen gelir dudak uçuklatacak kadar çok. İşin içine para girince herşeyi düşünmek lazım.
Bizim gibi zamanı kısıtlı, zamanla yarışan insanlarda farklı yaklaşımları da göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyorum. Ve bir de şöyle bir nokta daha var. Bazen genetikten bozuk gelen embriyo anne karnında kendini onarabiliyormuş. Çünkü bu bir mucizevi durum. Anne karnının ortamı hiçbir yerle kıyaslama edilemez.
Bence seçim anne ve baba adayına bırakılmalı. Ben Bahçeci'de tedavi gördüğümde bana şart koşmuşlardı, 5. güne gidecek ve genetiğe yollanacak diye. Bizim şartlarımız böyle demişlerdi.
Yine naçizane fikrim arkadaşlar, birkaç denemeden sonra alternatifleri araştırmanız yönünde. İnşallah herşey dilediğiniz gibi olur, o aşamalara gelmek zorunda kalmazsınız.
İnşallah bu seferki sağlam gelir canım..Çok haklısın canım ama neyseki bize şart koşmadılar. tamamen tercihimize bıraktılar. Ama dediğim gibi, önümüzdeki opu işlemi sonucu çıkanlardan 5 . güne gidenlere genetik istemicem. Düşük ihtimalini göze alarak daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. Çünkü dediğin gibi zamanla yarışıyoruz ve cgh sonucu yaklaşık 25 günde çıkıyor. Maliyeti de cabası ...
Aminn canım, inşallahİnşallah bu seferki sağlam gelir canım..
canım tabiki bozuk geleni yerleştirmeyeceklerini söyleyecekler. Ama acaba gerçekten bozuk mu o embriyo. Açıkçası benim şüphelerim yok değil. Dediğim gibi işi ticarete dökmelerinden korkuyorum. Sağlam geldi denen bir gelebilse o embriyo zaten tutacak dediği gibi %70 olasılığı var ama sağlam gelemiyor ki.İnşallah canım inşallah. Maddi olarak zaten zorlanıyoruz. Her opu işlemi 4.100 lira ve genetik için embriyo başına 350 dolar. en az 2 bin lira da ilaç tutuyor her siklus döneminde. Eşimle de konuştmuştuk aslında bu konuyu. Dedik ki , ilk denemeyi kıytırık bir hastanede yaptırdık, vasat doktorları ve kötü kaliteli labratuvarı olan bir yerdi. En azından 2. denemeyi bahçecide yaptırsak da yine negatif çıkarsa cgh düşünsek diye konuşmuştuk. Çünkü şimdilik cgh için bir durum olup olmadığını, bahçecide de nagatif çıkması halinde düşünürüz dedik. Eğer sonuç normal gelmezse önümüzdeki opu da 5 . güne gelen embriyoları direkt transfer ettirelim diyorum. Zaten direkt dediysem de önce dondurulacak, sonrasında rahim filmi çekilecek, 1-2 ay rahim dinlendirilecek. Transfer için en doğal ve en uygun zaman belirlenip sonra yapılacak işlem. Yni önce bir bunları yaşayalım eğer buna rağmen yine de negatif çıkarsa cgh düşünelim diye konuştuk. Ama işte diyelim ki tuttu ama 2-3 ayda düşük oldu. İşte o zaman keşke genetik yaptırsaydık dememek için de şimdiden yaptırıyoruz işte . Çünkü doktorum geçen sefer sonucu anormal gelen embriyoyu cgh yaptırmadan direkt transfer yaptırsaydık nolurdu dedim. Ya tutmazdı ya da düşük olurdu dedi. Çok zor bir durum Allah yardım etsin hepimize
Ayy ne bilim yaaa. Kafam bi dünya oluyo düşündükçe , benim de şüphelerim yok değil ama işte ... Bu ay şansımı denemek istiyorum cgh siz transfer yaptırıcam . İnşallah 5 .güne giden embriyolarım olur da yine ...canım tabiki bozuk geleni yerleştirmeyeceklerini söyleyecekler. Ama acaba gerçekten bozuk mu o embriyo. Açıkçası benim şüphelerim yok değil. Dediğim gibi işi ticarete dökmelerinden korkuyorum. Sağlam geldi denen bir gelebilse o embriyo zaten tutacak dediği gibi %70 olasılığı var ama sağlam gelemiyor ki.
İnşallah canım. Bide böyle dene. Allahın izniyle inşallah sapasağlam tutunur.Ayy ne bilim yaaa. Kafam bi dünya oluyo düşündükçe , benim de şüphelerim yok değil ama işte ... Bu ay şansımı denemek istiyorum cgh siz transfer yaptırıcam . İnşallah 5 .güne giden embriyolarım olur da yine ...
Sağlık olsun, vardır her işte bir hayır ... Normal gebeliğe engelin neydi canım ?Adet oldum kısçeler 3 gün erken hemde ifffff tüp bebeğe doğru tam hız gidiyorum yani.
Engel yok canım uani bilinen bişey yok.ama olmuyor olmuyor....Sağlık olsun, vardır her işte bir hayır ... Normal gebeliğe engelin neydi canım ?
Tahliller ne diyor peki, herşey normal mi? Yani sebepsiz infertilite mi ?Engel yok canım uani bilinen bişey yok.ama olmuyor olmuyor....
Evet canım yaa aslında böyle daha kötü.hani tedavi olacak bi durum yok.ööyle her ay bekliyoruz.Tahliller ne diyor peki, herşey normal mi? Yani sebepsiz infertilite mi ?
Konuya nerden geldiniz böyle :) ispanyaya hucre gidiyor embriyolar burada.beni genetik olumsuz cikti diye arayan erbil beydi.ona soracaktım.ama embriyonun kromozom bozuklugunu detaylı anlatinca sormaktan vazgectim.dr bizden daha cok istiyor tutsun diye.genetik kötü birsey olsa söylerdi diye düsundüm erbil beyle konusmamizdan.mesela sunu der.@bebegimhadi, genetige gonderdik evet olumsuz ama yine de transfer edelim derdi olacagi varsa.birde ilk erbil beyle konustugumuzda " tedavinde doktor sana olma ihtimali %20 dese ne dusunürdun " diye konustuk.benim ilk denememde doktor bunu soylemedi %50 60 dedi atti yani :) sonuctan sonrada demek embriyonuz o kadar kaliteli degilmis dedi gen artta tup bebek merkezinde.1. Kalite ve 3. Gun embriyosuna.su anki tedavim 4 veya 5 tup bebege esit bence siz ne dersiniz kizlar arkadaslar.hep 3. Gune pırıl pırıl geliyor.ama devaminda ya yavasladı ya genetikten olumsuz geldi.bunlar transfer edilseydi hem yasim icin zaman kaybi hem uzuntu.ben diger arkadaslarima biraz hak versemde 2. Genetigi bekleyip 3. Opu sonrasinda sizin anlattiklarinizi doktora sorup ogrenmeliyim diyorum.yasim ileri cidden 40 41 neysede 43 den 2 ay aldim neyseki henüz.transfer sonucunu bekleyenler sayfasinda bugun paylasılan liste var önce ikizleri olanlar sonra diger hamilelerin listesi kizların yası 27 30 35.tedavide onların olumlu oluyor.dunku mesajda 44 yasinda hamilede var ama bunlar daha az.sonuc olarak yasim itibariyle genetige gitsin. :)) 3. Opuda yakin zamanda bu soruları sorarım ins.Bebegimhadi sen ne düşünüyorsun? Sen de Bahçeci desin ve embriyon genetikte. Sana bu konuyla ilgili bişey söyledi mi doktorun ?
Embriyo gidiyor derken evet tabii ki hücre gidiyor, genel olarak söylemiştim onu. AmaKonuya nerden geldiniz böyle :) ispanyaya hucre gidiyor embriyolar burada.beni genetik olumsuz cikti diye arayan erbil beydi.ona soracaktım.ama embriyonun kromozom bozuklugunu detaylı anlatinca sormaktan vazgectim.dr bizden daha cok istiyor tutsun diye.genetik kötü birsey olsa söylerdi diye düsundüm erbil beyle konusmamizdan.mesela sunu der.@bebegimhadi, genetige gonderdik evet olumsuz ama yine de transfer edelim derdi olacagi varsa.birde ilk erbil beyle konustugumuzda " tedavinde doktor sana olma ihtimali %20 dese ne dusunürdun " diye konustuk.benim ilk denememde doktor bunu soylemedi %50 60 dedi atti yani :) sonuctan sonrada demek embriyonuz o kadar kaliteli degilmis dedi gen artta tup bebek merkezinde.1. Kalite ve 3. Gun embriyosuna.su anki tedavim 4 veya 5 tup bebege esit bence siz ne dersiniz kizlar arkadaslar.hep 3. Gune pırıl pırıl geliyor.ama devaminda ya yavasladı ya genetikten olumsuz geldi.bunlar transfer edilseydi hem yasim icin zaman kaybi hem uzuntu.ben diger arkadaslarima biraz hak versemde 2. Genetigi bekleyip 3. Opu sonrasinda sizin anlattiklarinizi doktora sorup ogrenmeliyim diyorum.yasim ileri cidden 40 41 neysede 43 den 2 ay aldim neyseki henüz.transfer sonucunu bekleyenler sayfasinda bugun paylasılan liste var önce ikizleri olanlar sonra diger hamilelerin listesi kizların yası 27 30 35.tedavide onların olumlu oluyor.dunku mesajda 44 yasinda hamilede var ama bunlar daha az.sonuc olarak yasim itibariyle genetige gitsin. :)) 3. Opuda yakin zamanda bu soruları sorarım ins.sizlere de nazar degmesin hepimizin de bebisleri olsun.
Canım genetiğe gitmesin demiyorum tabiki gidecek, gitmeli yaşımız gereği. Ama sbirkaç defa olumsuz gelen genetik sonucuna güvenim yok demeye çalışıyorum.Konuya nerden geldiniz böyle :) ispanyaya hucre gidiyor embriyolar burada.beni genetik olumsuz cikti diye arayan erbil beydi.ona soracaktım.ama embriyonun kromozom bozuklugunu detaylı anlatinca sormaktan vazgectim.dr bizden daha cok istiyor tutsun diye.genetik kötü birsey olsa söylerdi diye düsundüm erbil beyle konusmamizdan.mesela sunu der.@bebegimhadi, genetige gonderdik evet olumsuz ama yine de transfer edelim derdi olacagi varsa.birde ilk erbil beyle konustugumuzda " tedavinde doktor sana olma ihtimali %20 dese ne dusunürdun " diye konustuk.benim ilk denememde doktor bunu soylemedi %50 60 dedi atti yani :) sonuctan sonrada demek embriyonuz o kadar kaliteli degilmis dedi gen artta tup bebek merkezinde.1. Kalite ve 3. Gun embriyosuna.su anki tedavim 4 veya 5 tup bebege esit bence siz ne dersiniz kizlar arkadaslar.hep 3. Gune pırıl pırıl geliyor.ama devaminda ya yavasladı ya genetikten olumsuz geldi.bunlar transfer edilseydi hem yasim icin zaman kaybi hem uzuntu.ben diger arkadaslarima biraz hak versemde 2. Genetigi bekleyip 3. Opu sonrasinda sizin anlattiklarinizi doktora sorup ogrenmeliyim diyorum.yasim ileri cidden 40 41 neysede 43 den 2 ay aldim neyseki henüz.transfer sonucunu bekleyenler sayfasinda bugun paylasılan liste var önce ikizleri olanlar sonra diger hamilelerin listesi kizların yası 27 30 35.tedavide onların olumlu oluyor.dunku mesajda 44 yasinda hamilede var ama bunlar daha az.sonuc olarak yasim itibariyle genetige gitsin. :)) 3. Opuda yakin zamanda bu soruları sorarım ins.sizlere de nazar degmesin hepimizin de bebisleri olsun.
Dediğim gibi, doktorum 10 embriyodan 3 ü normaldir demişti. Keşke tek seferde 10 tane çıksa da gönderebilsem ve o 3 taneyi hadi bari 2 taneyi bulabilsem . Ama 1-2 tane çıkınca işte genetik sonucu da aynı hesaba geliyo . O sağlam 3 taneyi kaçıncıda bulabiliriz bilmiyorumCanım genetiğe gitmesin demiyorum tabiki gidecek, gitmeli yaşımız gereği. Ama sbirkaç defa olumsuz gelen genetik sonucuna güvenim yok demeye çalışıyorum.
Ben de poppy73 cüğüm gibi düşünüyorum. Ben de hem anneye hem embriyo ya şans verilmeli diye düşünüyorum.Kızlar, gerçekten çetrefilli bir durum. Tıp teknolojisine güvenip genetiğe göre hareket etmek var ya da anne biyolojisine güvenip transfer ettirmek. Ancak yumurta sayısının az olması genetikte zaman kaybına da yol açıyor. Bizlerin ancak 3-4 yumurtası çıkıyor, onlarda da 1-2 tanesi 5. güne geliyor. 5. güne bırakmak demek embriyoyu çöl ortamına bırakmak demek. Bu 1-2 taneyi de çok katı bir uygulama olan genetiğe gönderince şans iyice düşüyor. Bence her ay bizim de en az 1 embriyomuz normal ama onları da zorlayınca genetikle 5. günle kaybediyoruz.
İçinizden geleni yapın derim, kalbinizden ne geçiyorsa o yönde ilerleyin, bu işin kuralı yok. Her gün mucize duyuyoruz. Bebişlerimiz bizi seçmeye karar verirse ne olursa olsun geleceklerdir.
Sevinirim canim.bana örnek olursun.tutabilirde yasın daha 40 insallah haklısınEmbriyo gidiyor derken evet tabii ki hücre gidiyor, genel olarak söylemiştim onu. AmaHaremiz in de söyledikleri aklıma yatmadı değil. Yüksek ihtimal önümüzdeki ay 5. güne kadar gelişebilenleri cgh ye gitmeden transfer olsun isticem . Şansımı denemek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?