Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Amin İnsallah cylco prognova faydası oldu geçen gafta adet oldum doktor tekrar aynı ilaç ı verdi. Adetten 12 14 16 günleri yumurtlama die gün verdi adet bitimimi o yoksa baslangıcondan itibaren mi sayacagım
Bazen çatlama geç olabiliyor bence takip ettir yumurtanı. Bakarsın çatlamaz büyür. Belki çatlatma iğnesi gerekir.benimki 19 .Gün çatlatma iğnesi ile 20 mm de çatlamıştı.
 
Hosbuldum canim benim cok tsk ederim.Sizleri ozlemisim.Ignesiz olabilecegine cok sevindim.Dr ma soylucem zaten.Femara kullansam olur mu diye.Artik karar dr un tabii.
Pgt ve cgh arasindaki farki ogrendim.Tup bebek icin hst ile gorustum ve embriyologla uzuun bir gorusmemiz oldu.Pgt de 6 kromozom,cgh de 24 kromozom bakiliyormus.12 emriyoya ya kadar 3.750 tl mis.Cgh 350 $.Ama Haremizcim senin dedigin gibi.Genetik testlerin sonucuna gore dr pgt yada chg ye gerek olup olmadigini soylucek doktorunuz soyler zaten dedi.Benim daha onceden iki gebeligim oldugu icin ve ailede genetik bir hst olmadigi icin gerek olmaya bilir dedi.
 
Merhaba, hoşgeldin. Evet pgt'de daha az kromozoma bakılıyor, gerçi okuyunca bir an şaşırdım, 3750 TL diye yazinca:), sonra anladim 12 embriyoymuş. Hemen cikiyor onun sonucu sanirim. Ama onda da mecburen donduruluyor embriyo. Taze transfer olmuyor.
 
Hanimlar yine bisey sorucam.Ilk tup denemem olacagi icin sorularim bitmicek haberiniz olsun.Sizi biktiricam galiba haberiniz olsun.
Baska bir topikde okudum.6 kromozomlu transfer edildi,8 kromozomlu transfer edildi vs diyorlar.3. Gunn 5.Gun Embriyosunu anladimda bu ne oluyor.
Diger sorumda tup tedavisinde neden rahim filmi isteniyor?
 
İlk gün yumurta ile sperm birlestirildiginde 2 hucreli yani 2 kromozomlu oluyor. Her gün iki katı oranda hücreler çoğalıyor. Yani ikinci gün 4 hücreli, üçüncü gün 8 hucreli oluyor. 5. Güne geldiginde ise hucre sayilari sayilamayacak kadar artiyor.
Rahim filmi ise en önemli faktorlerdem biri. Rahim filmi cektirmeden transfer bir risk. Eskiden doktorlar hatta hala bazi hastaneler ilk denemelerde rahim filmi istemiyor. Oysa kesinlikle istenmesi gerekiyor, çünkü eger embriyonun yerlesecegi ortamda sorun varsa zaten tutmuyor. Benim mesela rahim filmi çekildi ve sol tüpümün arizali olduğu tespit edildi. Sol tupumden akan sivi embriyonun tutunmasina engel olabirmis. O yüzden laparoskopi yaptirdim, tüpüm baglandi. Bazen onarilabiliyor da. Mutlaka rahim filmi cektirin. Cok basit bir uygulama.
 
Ek olarak bazen embriyo gelişimini surdurse de 3. Günde 6 hucreli olabiyor.
 
Arkadaslar bugun adetimin 2.gunu dr a gittim.Ve 4 cm lik kist olmus.D.kontrol hapi verdi.Kist olup da d.kontrol hapi kullananlar oldu mu,hangi ilaci kullandiniz acaba?Bana yasmin verdi ama devlet odemiyormus.Baska alsam nolur ki?

Onumuzde ki ay da femaraya baslicaz.Bu sekilde denicem olmazsa Agustos da tup yaptircam.
 
Qenzim ve omega 3 verdi bide ama almadim.Cunku Qenzimin de omega 3 unde cesitleri varmis.Size sorup oyle alayim dedim.Sizler hangisini kullaniyorsunuz?Tsk
 
Yasmin çok kullanılıyor sanırım canım arkadaşlarımda bu hapı kullanıyor.en iyisi ve yan etkisş en az olan demişlerdi.daha önce tüp denediniz mi.
 
Yasmin çok kullanılıyor sanırım canım arkadaşlarımda bu hapı kullanıyor.en iyisi ve yan etkisş en az olan demişlerdi.daha önce tüp denediniz mi.
Yok canim ilk defa denicem.Iki gebeligim oldu.Ikiside korunmayi biraktigimiz ay oldu.23 yasinda oglum var.2.gebeligimde 4 yil once yani 41 yasimda oldu.Yine hemen ilk ay gebe kaldim.Ama bos gebelik oldu canim.4 yildir da gebelik olmadi.Hayatimda hic tedavi olmadim.Sadece 2 kutu klomen ve bir kerede catlatma ignesi yapildi.Onda da kist oldu iste.Esimde hareket dusuk ve morfoloji % 1.Yeni ogrendik.Esimde tedaviye baslicak.O yuzden agustosa kadar denemek istiyorum.

Sizde durumlar nedir bahseder misiniz?
 
Canım eşinin ikinci test sonuçları eğer yine dğşük çıkarsa klomen veya başka bir şeyle gebe kalman çok zor. Boşuna hormon alma derim. Aşılama yada en iyisi tüp olur.
Yasmin e gelince ben de bir ara bekarken kendi başıma kullanmıştım. Doktorum daha sonra yasmin i 40 yaş üstüne önermiyorum demişti bilmiyorum artık. Sormadım o an nedenini.
Kistin nedeni klomenle büyüyüp çatlamayan ya da arkadan gelip yeterince büyüyemeyen yumurta olabilir.genelde adetlr atılır ama demek ki atamamışsın.
Bir tüp bebek doktorunun bir arkadaşa tavsiye etmesi üzerine ben de omepaQ10 kullanmaya başladım. Biraz pahalı fiyatı. İnternetten 90 tl ye almıştım. Dün bitti tekrarr alacağum. Bu arada birsteron dhea da aldım adetimden sonra başlayacağum. 40 yaş üstü için yumurta kalitesi arttırıp cinsel isteği de artırıyormuş. Bana en çok ta bu sebepten lazım:) zaten bu ilaçlar tüp ten iki ay kadar öncesinde kullanılmalıymış ki işe yarasın.Bunların yanında arı sütü bal polen karışımı kullanıyorum. Eşim de E vitamini ve arı sütü bal polen karışumu kullanıyor. Bu hafta tekrar spermiyogram yaptıracak hala kötüyse boşuna klomenle falan uğraşmam direk tüp bebek.
 
Yüzde 1 morfoloji oldukça düşük, normal yoldan hamile kalmak zor yaş itibariyle de ama tabi imkansız değil.
Bu sınır yaşlarda fazla vakit kaybetmeden tüp bebek denemesi yapmak lazım. Ben de folik asit ve Q10 kullaniyorum. Ve arı sütü.
Benim de eşimin morfolojisi yüzde 2, bunun tedavisi var mi bilmiyorum.
Onun dışında sağlıklı beselnmeye calisiyorum. Spor yapmam gerektiğini düşünüyorum kan dolaşımı icin. Sabahları baslayacagim insallah bu hafta yürüyüşe. Hayırlısı olsun benim fikrim bir an önce tüp bebek tedavisine baslaman. Sehir neresi, tup bebekte nereyi düşünüyorsun?
 
Bem biesteron kullanmıyorum, bir kutu bitirmistim biraktim kullansam mi acaba tekrar? Günde kaç tane iciyorsun biesteronu ve Q10'u? Bahceci'den onerdiklerinde folik asit günde 1, Q10 günde 2, biestreon için günde 3 adet demislerdi. Q10'u bu aralar günde 1 adete düşürdüm, yaklasinca tedavi yine günde 2'ye cikartirim. Aret Hocaya sordugumda kullansan da olur kullanmasan da demisti ama ben kullaniyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…