Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

İlk denemende 3. Gün transfer edilmesinin sebebi embriyolarin 5. Güne gidip gitmeyeceğini embriyologlar anliyormus, o yüzden olabilir. 5. Güne laboratuvar ortamında gitmeyecek gibiyse 3. Günde edebiliyorlar. Çünkü laboratuvarda yasamayan embriyo anne karnında yasayabiliyor.
İkinci denemende elde edilen embriyo sayısı gercekten çok iyi. Tutunmamasının farklı sebepleri olabilir. Rahim filmi cektirdin mi? Tuplerde sorun varsa tutmaz. Onun disinda genetik faktörler olabilir. Bir dahakine genetik test yaptirabilirsin. Bir de merak ettim, kalan embriyolari dondurmadilar mi?
Diğer taraftan yaşın o kadar da büyük değil, ben 44'üm, ikinciyi denemek için bekliyorum. Burada başka arkadaşlar var, yine yaşları 43-44. Bizlerde yumurta da ancak 3-4 çıkıyor ama oluyor yine de. Daha vaktin var yani bence, üzülme. Her işte bir hayır vardır.

Film cekilmisti..cok kastım kendimi hsg'de.
Tam net fikir vermeyebilir cogu zaman demisti doktor. Maalesef 5.gune gittiler diye sevinirken 3 tane kalmısti o gun.
2'si transfer edildi digerinin de kalitesini dondurmaya uygun bulmadi doktor.
Genetik evet onerildi...fakat her sey yolunda gitti diyelim gene de genetigi iyi çikanın transfer ille de tutuyor mu o kısmı kafamda soru işareti.

Tabi, onun da garantisi yok ama şans oldukça yükseliyor. Yüzde 60-70 diyor doktorlar. İki türlü genetik test var, birinde sınırlı kromozom sayısına bakılıyor, fiyatı daha uygun. Diğeri tam genetik test, daha pahalı. Sonucu 3 haftada geliyor.
Bence rahim filmine tekrar baktır ya da tekrar cektir, önemli çünkü.
Bir de eşlere yapılan bir genetik test var tedaviye baslamadan önce.
Hangisini sececegimiz bize kalmış, çünkü kısmet işte, kesin hiçbir şey soyleyemiyor kimse.

Arkadaslar,hsg tup tedavisine baslamadan ne kadar zaman once cektirmek daha faydali olur?Baska formlarda okudum,tedaviden 1 ay once cekilmesini onermiyorlar.Daha once cektirmenin daha iyi olacagi yonunde.
Ben Temmuz sonu baslicam.Sizce ne zaman cektirmem daha dogru olur?
Bu arada Omega 3, Q10koenzim icin ve butun sordugum sorulara cevap veren butun arkadaslara çook tsk ederim.

Omega 3 eslerimiz icin de cok faydaliymis.Hatta esleri Qenzim bile icenler var.Ne derece dogru bileniniz var mi?Sonucta vitamin takviyesi.

Omega 3 eslerimiz icin de cok faydaliymis.Hatta esleri Qenzim bile icenler var.Ne derece dogru bileniniz var mi?Sonucta vitamin takviyesi.
Eşler için de bir sürü vitamin takviyesi var. Sen de biliyorsun. selenyum, çinko, erkeklere özel bir ilaç adını hatırlayamadım şimdi... ama nerede bunları düzenli kullanacak adam. ben eşime bundan 2-3 ay önce 60 kapsül E vitamini almıştım. Geçen haftalarda çantasından alıp saydım tek tek, iki ayda bitmesi gereken ilaç hala 15 tane kalmış. Sinir oldum çattım tabiki. Vay birkaç gün unutmuşmuş ta nolurmuş ta...Valla bizler kadar sorumlu ve hassas değiller, yapıları gereği rahat ve vurdumduymazlar. düzenli kullanan erkeğe bravo derim.
Ben rahim filmimi 6 ay önce çektirmiştim o zaman tedaviye başlamıştım. Hemen aynı ay bile çekilebiliyor. En fazla 6 ayda bir yenileyin diyorlar.

Sanırım hsg talebi doktora göre değişiyor. Bazı doktorlar tedaviye başlamadan önce istiyor. Ama benim doktorum önce kaliteli embriyoyu bulalım, sonrasında hsg isteyeceğim dedi. Rahim hazırlığı en son iş dedi. çünkü sağlıklı embriyoyu bulduktan sonra, transfer öncesi rahim hazırlama işlemi son aşama olacak dedi .

Bence bir an önce çektir. Ben çektirdim, problem çıktı, laparoskopi için adeti bekle, ol, şimdi de toparlanmak için bekle, vakit geçiyor.

Evet değişiyor. Sizin doktor genetiğe gönderdiği ve embriyoyu dondurduğu için sonra da isteyebilir. Vakti var yani. Bizim doktor taze transferi tercih ettiğinden önce rahim filmi istiyor.

Bende vitamini icmedigini anladim baslarda her oglen konusuruz ben vitamin hatırlaticıyım.cidden ayni tepkiler Haremiz :)))

Az önce regl im başladı Eşim 3 gündür sallayıp durduğu spermiyogramını yarın yaptıracak nihayet inşallah. Duruma göre tüp bebeği hızlandıracağız.

Evet canım:) Olsun senin hesaba göre bugün, yarın bekledim zaten. Yoksa dün olmadım diye heyecanlanırdım.
Hadi hayırlısı. Ben de pazartesi regl oldum. Laparoskopi sonrası gecikme olmadı, gününde oldu. 10 Mayıs gibi kontrole gideceğim. Bakalım ne diyecek doktor? Beklemekten sıkıldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…