- 28 Şubat 2017
- 1.523
- 3.332
- 53
- 52
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #49.941
Guvendiginiz bir yerden saf arı sütü alın bencebirde arı sütü herhangibir marka olurmu ki.onda sahte cok olabiliyormus
İlk denemende 3. Gün transfer edilmesinin sebebi embriyolarin 5. Güne gidip gitmeyeceğini embriyologlar anliyormus, o yüzden olabilir. 5. Güne laboratuvar ortamında gitmeyecek gibiyse 3. Günde edebiliyorlar. Çünkü laboratuvarda yasamayan embriyo anne karnında yasayabiliyor.Tabi,
Ilk denememizi Ocak ayinda Gamze Sinem Çaglar adında tamamen bayan.olması kaynaklı ve Ankarayı cok bilmiyor olmamdan kaynaklı tercih ettik. 1.5 yıldır Ankaradayız. 8 yumurtanın 5'i dollendi ama nedense 3.gün apar topar transfer yapıldı. 8 hücreli 2 embriyo.Sonuç negatif.
Mart ayında tekrar bu sefer Novaartta Mehmet Erdeme yaptırdik. Bu tedavi maddi manevi yoruyor madden hemen oyle 2 ayda yapılacak bisey degil insanlar yıllarca para biriktiriyor ama yaştan zaman kaybetmek istemedik. Yaşımız 40. Gerek esimde gerek bende her şey yolundaydı. Elle tutulur bir sorun yok. Adetlerim hep duzenli olmuştur.
Bir kac yıl öncesinden doğal bir gebeligim olmustu düşükle sonuclanan.
Tedavi olumlu gidiyordu. 12 yumurta toplandı 5.güne gitmesine sevindik. 2 tane A kalite transfer edildi ama sonuç hüsran.
Bir taraftan vakit kaybetmek istemiyorum zaman geciyor ama diger taraftan bitkinim, yıldım...maddi olarak daha eski tedavilerin kredileri var...biraz kendime gelip beynimi ruhumu dinlendirmek istiyorum ama tabi bu aylar suremez. Allah büyük.
İlk denemende 3. Gün transfer edilmesinin sebebi embriyolarin 5. Güne gidip gitmeyeceğini embriyologlar anliyormus, o yüzden olabilir. 5. Güne laboratuvar ortamında gitmeyecek gibiyse 3. Günde edebiliyorlar. Çünkü laboratuvarda yasamayan embriyo anne karnında yasayabiliyor.
İkinci denemende elde edilen embriyo sayısı gercekten çok iyi. Tutunmamasının farklı sebepleri olabilir. Rahim filmi cektirdin mi? Tuplerde sorun varsa tutmaz. Onun disinda genetik faktörler olabilir. Bir dahakine genetik test yaptirabilirsin. Bir de merak ettim, kalan embriyolari dondurmadilar mi?
Diğer taraftan yaşın o kadar da büyük değil, ben 44'üm, ikinciyi denemek için bekliyorum. Burada başka arkadaşlar var, yine yaşları 43-44. Bizlerde yumurta da ancak 3-4 çıkıyor ama oluyor yine de. Daha vaktin var yani bence, üzülme. Her işte bir hayır vardır.
Tabi, onun da garantisi yok ama şans oldukça yükseliyor. Yüzde 60-70 diyor doktorlar. İki türlü genetik test var, birinde sınırlı kromozom sayısına bakılıyor, fiyatı daha uygun. Diğeri tam genetik test, daha pahalı. Sonucu 3 haftada geliyor.Film cekilmisti..cok kastım kendimi hsg'de.
Tam net fikir vermeyebilir cogu zaman demisti doktor. Maalesef 5.gune gittiler diye sevinirken 3 tane kalmısti o gun.
2'si transfer edildi digerinin de kalitesini dondurmaya uygun bulmadi doktor.
Genetik evet onerildi...fakat her sey yolunda gitti diyelim gene de genetigi iyi çikanın transfer ille de tutuyor mu o kısmı kafamda soru işareti.
Yok hayir canim genetige yollamadim evet ama dr um oyle bir talepde bulunmadi burdada hic bahsi gecmemisti canimyanlış hatırlamıyorsam genetiğe göndermek istememiştin embriyo yu? Öylece transfer olmuştu.
Eşler için de bir sürü vitamin takviyesi var. Sen de biliyorsun. selenyum, çinko, erkeklere özel bir ilaç adını hatırlayamadım şimdi... ama nerede bunları düzenli kullanacak adam. ben eşime bundan 2-3 ay önce 60 kapsül E vitamini almıştım. Geçen haftalarda çantasından alıp saydım tek tek, iki ayda bitmesi gereken ilaç hala 15 tane kalmış. Sinir oldum çattım tabiki. Vay birkaç gün unutmuşmuş ta nolurmuş ta...Valla bizler kadar sorumlu ve hassas değiller, yapıları gereği rahat ve vurdumduymazlar. düzenli kullanan erkeğe bravo derim.Omega 3 eslerimiz icin de cok faydaliymis.Hatta esleri Qenzim bile icenler var.Ne derece dogru bileniniz var mi?Sonucta vitamin takviyesi.
Sanırım hsg talebi doktora göre değişiyor. Bazı doktorlar tedaviye başlamadan önce istiyor. Ama benim doktorum önce kaliteli embriyoyu bulalım, sonrasında hsg isteyeceğim dedi. Rahim hazırlığı en son iş dedi. çünkü sağlıklı embriyoyu bulduktan sonra, transfer öncesi rahim hazırlama işlemi son aşama olacak dedi .Arkadaslar,hsg tup tedavisine baslamadan ne kadar zaman once cektirmek daha faydali olur?Baska formlarda okudum,tedaviden 1 ay once cekilmesini onermiyorlar.Daha once cektirmenin daha iyi olacagi yonunde.
Ben Temmuz sonu baslicam.Sizce ne zaman cektirmem daha dogru olur?
Bu arada Omega 3, Q10koenzim icin ve butun sordugum sorulara cevap veren butun arkadaslara çook tsk ederim.
Tüp bebek tedavisine başlanmadan önce istiyorlar, adını bilmiyorum, bizden istenmedi.Poppy cim erkege ne tur genetik testler ve ne zaman yapiliyor?Demek istedigim biz tedaviye baslayinca mi?
Bence bir an önce çektir. Ben çektirdim, problem çıktı, laparoskopi için adeti bekle, ol, şimdi de toparlanmak için bekle, vakit geçiyor.Arkadaslar,hsg tup tedavisine baslamadan ne kadar zaman once cektirmek daha faydali olur?Baska formlarda okudum,tedaviden 1 ay once cekilmesini onermiyorlar.Daha once cektirmenin daha iyi olacagi yonunde.
Ben Temmuz sonu baslicam.Sizce ne zaman cektirmem daha dogru olur?
Bu arada Omega 3, Q10koenzim icin ve butun sordugum sorulara cevap veren butun arkadaslara çook tsk ederim.
Evet değişiyor. Sizin doktor genetiğe gönderdiği ve embriyoyu dondurduğu için sonra da isteyebilir. Vakti var yani. Bizim doktor taze transferi tercih ettiğinden önce rahim filmi istiyor.Sanırım hsg talebi doktora göre değişiyor. Bazı doktorlar tedaviye başlamadan önce istiyor. Ama benim doktorum önce kaliteli embriyoyu bulalım, sonrasında hsg isteyeceğim dedi. Rahim hazırlığı en son iş dedi. çünkü sağlıklı embriyoyu bulduktan sonra, transfer öncesi rahim hazırlama işlemi son aşama olacak dedi .
Aylincim erkeğe de kadına da genetik test yapılıyor. Krımozoma bakılıyor. Tüp bebek için dedik biz ona göre yaptılar adını ben de bilmiyorumTüp bebek tedavisine başlanmadan önce istiyorlar, adını bilmiyorum, bizden istenmedi.
Bende vitamini icmedigini anladim baslarda her oglen konusuruz ben vitamin hatırlaticıyım.cidden ayni tepkilerEşler için de bir sürü vitamin takviyesi var. Sen de biliyorsun. selenyum, çinko, erkeklere özel bir ilaç adını hatırlayamadım şimdi... ama nerede bunları düzenli kullanacak adam. ben eşime bundan 2-3 ay önce 60 kapsül E vitamini almıştım. Geçen haftalarda çantasından alıp saydım tek tek, iki ayda bitmesi gereken ilaç hala 15 tane kalmış. Sinir oldum çattım tabiki. Vay birkaç gün unutmuşmuş ta nolurmuş ta...Valla bizler kadar sorumlu ve hassas değiller, yapıları gereği rahat ve vurdumduymazlar. düzenli kullanan erkeğe bravo derim.
Ben rahim filmimi 6 ay önce çektirmiştim o zaman tedaviye başlamıştım. Hemen aynı ay bile çekilebiliyor. En fazla 6 ayda bir yenileyin diyorlar.
Ben dün 27'si diye hesaplamıştım, 1 gün yanıldımAz önce regl im başladıEşim 3 gündür sallayıp durduğu spermiyogramını yarın yaptıracak nihayet inşallah. Duruma göre tüp bebeği hızlandıracağız.
Evet canım:) Olsun senin hesaba göre bugün, yarın bekledim zaten. Yoksa dün olmadım diye heyecanlanırdım.Ben dün 27'si diye hesaplamıştım, 1 gün yanıldım
Hadi hayırlısı. Ben de pazartesi regl oldum. Laparoskopi sonrası gecikme olmadı, gününde oldu. 10 Mayıs gibi kontrole gideceğim. Bakalım ne diyecek doktor? Beklemekten sıkıldım.Evet canım:) Olsun senin hesaba göre bugün, yarın bekledim zaten. Yoksa dün olmadım diye heyecanlanırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?