- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #50.201
Bence FSH'ın gayet iyi, 40 yaşındaydın değil mi? Dış gebeliğinin sebeplerine bakılmalı bence..Fsh hormonu kaç olmalı?
Follikül Stimülan Hormon (FSH) normal değer olarak bayanlarda:
0-6 ay arası olan bebeklerde Fsh hormon değeri: 1,00-4,00 mIU/ml
7 aylık ve 12 yaşları arasında olan çocuklarda Fsh hormon değeri: 0,20-3,00 mIU/ml
13-15 yaşları arasında olan çocuklarda Fsh hormon değeri: 1,00-8,00 mIU/ml
16-50 yaş arasında olan kişilerde Fsh hormon değeri: 2,00-10,00 mIU/ml
51-60 yaş arası olan kişilerde Fsh hormon değeri: 20,00-140,00 mIU/ml
60 yaş ve üstü olan kişilerde ise bu değer: 30,00-118,00 mIU/ml
ben sınırdayım ama geçen kasım aralık gibi yapılan teste yine 9 küsür çıkmıştı ben ocak adetimle gebe kaldım ama sağlıklı bir gebelik değildi demekki oluyor bu degerle
Gayet iyi..poppy73 benim fsh 9,8 çıkmış yaşımıza göre iyi değilmi bunun kaç olması gerekiyor biliyormusun
canım ben iki miyon operasyonu geçirdim o süreçten sonra olabiliyor birde yaş faktörü var tabiki evet temmuzda 40 yaşına giriyorumBence FSH'ın gayet iyi, 40 yaşındaydın değil mi? Dış gebeliğinin sebeplerine bakılmalı bence..
Tüp bebek bir seçenek olabilircanım ben iki miyon operasyonu geçirdim o süreçten sonra olabiliyor birde yaş faktörü var tabiki evet temmuzda 40 yaşına giriyorum
canım FSH ın 17 üstü olmaması gerekiyormuş. 17 üstü erken menepoz belirtisiymiş.poppy73 benim fsh 9,8 çıkmış yaşımıza göre iyi değilmi bunun kaç olması gerekiyor biliyormusun
Hala yaptıramadık malesef. Urfadaki sözde "özel hastane"lerin spermiyogram üniteleri diyeyim artık, o kadar rezil ki. Eline bir bardak tutuşturup tuvalete yolluyorlar. E eşimde asla yaptırmam diyor. Çocuk haklı. O yüzden doğru düzgün bir hastane araştırıyorum.Haremiz yarin guzel haberler verirsin insallah.Esin spermiyogram yaptiracakti,yaptirdi mi merak ettim?
Hadi hayırlısı:). Bu arada spremiyogramda laboratuvar da önemli. Biliyorsundur sen zatenHala yaptıramadık malesef. Urfadaki sözde "özel hastane"lerin spermiyogram üniteleri diyeyim artık, o kadar rezil ki. Eline bir bardak tutuşturup tuvalete yolluyorlar. E eşimde asla yaptırmam diyor. Çocuk haklı. O yüzden doğru düzgün bir hastane araştırıyorum.
Evet aşılama konusunda ben de @popyy73 e katılıyorum. Döllenecek olsa içeride de döllenir. tek farkı sperm yıkama ve ayıklama zaten. İçerideki yumurtayı göremiyor, kaliteli mi bilemiyorsun. belki yumurtada sorun var ne belli? Onun da bir işe yarayacağını sanmıyorum.
Evet yarın kontrolüm var, bakalım ne alemdeyim.
Evet, hepsi farklı sonuçlar çıkartıyor. Urfa'da da ne laboratuvar var ama sorma:))Hadi hayırlısı:). Bu arada spremiyogramda laboratuvar da önemli. Biliyorsundur sen zaten
Hmm, ne yapılabilir ki? Morfolojiye vs. hiç takılmasanız mı acaba? İlaç ve bitkisel takviyeleri zaten kullanıyorsunuz değil mi? Test sonuçları sadece moral bozuyor, olacağı varsa olur mutlaka. Olmazsa zaten tüp bebek deneyeceksiniz, onda da önemli değil zaten eşinin sonuçları.Evet, hepsi farklı sonuçlar çıkartıyor. Urfa'da da ne laboratuvar var ama sorma:))
evet canım öyle. İlaç takviyelerine her ikimiz de devam devam ediyoruz. dediğim gibi ilk yaptırdığımızda morfoloji 8 çıkmıştı. Doktorum bu değer çok iyi az mı %8 demişti. Ama halen gebelik olmuyor o başka. Bu ay da klomenle devam. artı arı sütü kullanıyorum, bakalım yarın ne çıkacak yumurtalar. Tüpten önce Son denemelerim zaten. O kadar korkuyorum ki tüpün de tutmamasından. Ay allah korusun.Hmm, ne yapılabilir ki? Morfolojiye vs. hiç takılmasanız mı acaba? İlaç ve bitkisel takviyeleri zaten kullanıyorsunuz değil mi? Test sonuçları sadece moral bozuyor, olacağı varsa olur mutlaka. Olmazsa zaten tüp bebek deneyeceksiniz, onda da önemli değil zaten eşinin sonuçları.
Canım gerçekçi olmak lazım. Ben ilk denememde aşırı umutluydum, acemilik işte. Umut ne kadar yüksek olursa hayal kırıklığı da o kadar fazla oluyor. Negatifi görünce resmen çökmüştüm. Şimdi de her ihtimale karşı tutmayacağı ihtimalini de düşünüyorum. Tabii negatif ihtimalini en aza indirmek adına doktorum her şeyi yapacağını söyledi ama Rabbim ol demedikçe hiçbirşey işe yaramayacak. Biz sadece tedbir alıyoruz, takdir Allah' ın. O yüzden diyorum ki , tüpün tutacağının garantisi yok . Kaldı ki defalarca deneme yapanlara hayranım şahsen. Onca sabır, maliyet, zaman kaybı ...Allah acısın halimize de şu mübarek Cuma hatırına dualarımızı kabul etsin inşallah ...evet canım öyle. İlaç takviyelerine her ikimiz de devam devam ediyoruz. dediğim gibi ilk yaptırdığımızda morfoloji 8 çıkmıştı. Doktorum bu değer çok iyi az mı %8 demişti. Ama halen gebelik olmuyor o başka. Bu ay da klomenle devam. artı arı sütü kullanıyorum, bakalım yarın ne çıkacak yumurtalar. Tüpten önce Son denemelerim zaten. O kadar korkuyorum ki tüpün de tutmamasından. Ay allah korusun.
Aman korkma sakın. Rahat ol, olacağına inan. Öyle çok örnek var, kendini bırakan boşveren daha kolay hamile kalıyor. Kendini sıkarsan evrene yanlış enerji gidiyor.evet canım öyle. İlaç takviyelerine her ikimiz de devam devam ediyoruz. dediğim gibi ilk yaptırdığımızda morfoloji 8 çıkmıştı. Doktorum bu değer çok iyi az mı %8 demişti. Ama halen gebelik olmuyor o başka. Bu ay da klomenle devam. artı arı sütü kullanıyorum, bakalım yarın ne çıkacak yumurtalar. Tüpten önce Son denemelerim zaten. O kadar korkuyorum ki tüpün de tutmamasından. Ay allah korusun.
Canım gerçekçi olmak lazım. Ben ilk denememde aşırı umutluydum, acemilik işte. Umut ne kadar yüksek olursa hayal kırıklığı da o kadar fazla oluyor. Negatifi görünce resmen çökmüştüm. Şimdi de her ihtimale karşı tutmayacağı ihtimalini de düşünüyorum. Tabii negatif ihtimalini en aza indirmek adına doktorum her şeyi yapacağını söyledi ama Rabbim ol demedikçe hiçbirşey işe yaramayacak. Biz sadece tedbir alıyoruz, takdir Allah' ın. O yüzden diyorum ki , tüpün tutacağının garantisi yok . Kaldı ki defalarca deneme yapanlara hayranım şahsen. Onca sabır, maliyet, zaman kaybı ...Allah acısın halimize de şu mübarek Cuma hatırına dualarımızı kabul etsin inşallah ...
Doğru söylüyorsun. Olacağına inanıp kendini rahat bırakıp olmama ihtimaline karşı da hazırlıklı olmak gerekiyor. Kolay bir şey değil ama bu da bizim tekamülümüzCanım gerçekçi olmak lazım. Ben ilk denememde aşırı umutluydum, acemilik işte. Umut ne kadar yüksek olursa hayal kırıklığı da o kadar fazla oluyor. Negatifi görünce resmen çökmüştüm. Şimdi de her ihtimale karşı tutmayacağı ihtimalini de düşünüyorum. Tabii negatif ihtimalini en aza indirmek adına doktorum her şeyi yapacağını söyledi ama Rabbim ol demedikçe hiçbirşey işe yaramayacak. Biz sadece tedbir alıyoruz, takdir Allah' ın. O yüzden diyorum ki , tüpün tutacağının garantisi yok . Kaldı ki defalarca deneme yapanlara hayranım şahsen. Onca sabır, maliyet, zaman kaybı ...Allah acısın halimize de şu mübarek Cuma hatırına dualarımızı kabul etsin inşallah ...
Bütun sözlerine katiliyorum @denizkaplanın .ilk denemede olacagina inaniyorsun :)) doktor ne yapmıs hic birsey bir de sonuctan seni suclu tutuyor oh ne ala memleket.bende cok uzuldum agzımda yara ve dudakta ucuk oldu.ama uzulmüyorum dediğim halde oldu.psikoloji böyle birsey .Canım gerçekçi olmak lazım. Ben ilk denememde aşırı umutluydum, acemilik işte. Umut ne kadar yüksek olursa hayal kırıklığı da o kadar fazla oluyor. Negatifi görünce resmen çökmüştüm. Şimdi de her ihtimale karşı tutmayacağı ihtimalini de düşünüyorum. Tabii negatif ihtimalini en aza indirmek adına doktorum her şeyi yapacağını söyledi ama Rabbim ol demedikçe hiçbirşey işe yaramayacak. Biz sadece tedbir alıyoruz, takdir Allah' ın. O yüzden diyorum ki , tüpün tutacağının garantisi yok . Kaldı ki defalarca deneme yapanlara hayranım şahsen. Onca sabır, maliyet, zaman kaybı ...Allah acısın halimize de şu mübarek Cuma hatırına dualarımızı kabul etsin inşallah ...
Bütun sözlerine katiliyorum @denizkaplanın .ilk denemede olacagina inaniyorsun :)) doktor ne yapmıs hic birsey bir de sonuctan seni suclu tutuyor oh ne ala memleket.bende cok uzuldum agzımda yara ve dudakta ucuk oldu.ama uzulmüyorum dediğim halde oldu.psikoloji böyle birsey .
bu ay tum tup bebek tedavisi görenler hamile artık umutluyuz.Allah ol derse olacak.ve elimizden geleni yapıyoruz
merhaba kusur abakmayın ama Quenzim10 günde kaç defa içtiniz merak ettim:) sevgiler inşallah sonuç iyidir merak ettim hamile kaldınız mı?Arkadaşim umarim buson denemen hayirli sonuclansin,bende de yaş 42,transferimin 7.gunundeyim bekliyorum,bahcecide oldu tedavim,ben bir ara tedaviler nedeniyle cok kilo almistim doktorum infertil beslenmesi yapcaksin dedi bana iste bol sebze sulari meyve protein dogal zeytinyagi,tereyagi,rafine gıdalar yok,ama yapamadim o dediginde sonrasinda internette KARATAY diyetiyle karsilastim opu öncesi 4 ay budiyeti uyguladim un,seker ve paketlenmis herseyden uzak durdum,7 kilo verdim,yumurtalar toplanip 5.gune gidenler genetik teste yollandi ve iclerinden biri cok sukur saglikli geldi,ben bu beslenme seeklinin etkisi olmustur diyorum,yanisira omega3,qenzimq10,birde bir ara inofolic combi kulla dim 4_5 kutu,uzun yazdim kusura bakma,ama bizi bizden baska kimse anlamiyor,rabbim bu sefer sevindirsin insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?