- 24 Kasım 2016
- 4.103
- 6.878
- 158
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #50.601
Canım sana da hayırlı kandiller. Ben de bahçeciye gidiyorum. Doktor dondurulmuş veya taze transfer hakkında birşey söylemedi. Ama ben de sitesinden okuduğum kadarıyla ( farklı sitelerden de araştırdım) dondurulmuş embriyo transferinde başarı daha yüksek oluyormuş. Çünkü dondurulma sırasında rahim en doğal ortama hazırlanıyor. Rahim kalınlığı ve takip ediliyor ve era testi ile de en uygun zaman tespit edilebiliyor. Taze transferde henüz ilaçların etkisi bile vücuttan atılmamış olduğu için ve rahim kaynaklı başka sebeplerden embriyonun tutunması zorlaşıyor.Arkadaslar hepinizin kandili mubarek olsun.Su mubarek gunde bol bol dua edelim.
Era testini biraz arastirdim.Bahceci saglik grubunun sitesinden.Dediginiz gibi embriyonun tutunmasina,rahmin hazir olmadigina,transfer icin en uygun zamanin ne zaman oldugunu anlamak icin bakilan bir test.Bu analiz sayesinde embriyonun tutunmasini saglayan 200 un uzerinde genin aktivitesi olculur.Ve yaklasik 2hafta sonra cikarmis.
Bide soyle bisey yaziyo.Dondurulmus cozulmus embriyo transferi uygulamalari ile klinikte artan bir basari orani gozlemlenmektedir.Bu yeni test ile bu oranlari daha da artirmak mumkundur.
Bebegimhadi sen bahceciye gidiyorsun.Sana dondulmuslarla ilgili boyle bisey dedilermi?Bazi dr lar da taze tercih ediyor.
Ben yaklaşık 600 gr bala 30 gr arı sütü ve 100 gr. polen karıştırmıştım. Ne dersinBir kilo bala 100 gr polen 50 gram arı sütü canım. Poleni değirmende çek toz haline getir ki homojen karışsın.
Evet canim rahim filmi.Kist erimeden cekilmezmis.Kistin sebebi su canim.6 yumurtam vardi o ay 4 ü 17-20 mm arasi diger ikisi 13 mm di.Catlatma ignesi istedim sansimi artirayim diye.Dr gerek yok zaten buyukler ve coklar.Kendide catliyo zaten.Cok isteyince tmm dedi.Iyi halt ettim yani.Sonuc bu yani.Rahim filmi mi? Kist neden olmuş?
Aa ben senin bahceciye gittigini bilmiyordum kusura bakma cnm.Evet oyleymis hepsini okudum.Cok da mantikliCanım sana da hayırlı kandiller. Ben de bahçeciye gidiyorum. Doktor dondurulmuş veya taze transfer hakkında birşey söylemedi. Ama ben de sitesinden okuduğum kadarıyla ( farklı sitelerden de araştırdım) dondurulmuş embriyo transferinde başarı daha yüksek oluyormuş. Çünkü dondurulma sırasında rahim en doğal ortama hazırlanıyor. Rahim kalınlığı ve takip ediliyor ve era testi ile de en uygun zaman tespit edilebiliyor. Taze transferde henüz ilaçların etkisi bile vücuttan atılmamış olduğu için ve rahim kaynaklı başka sebeplerden embriyonun tutunması zorlaşıyor.
Bal kilo aldırmaz canım içinde şeker yok çünkü. Ama diğerleri aldıranilir. İlla bala karıştırmana gerek yok babam biz gençken 3 kardeşime meyve suyunun içine koyduruyordu poleni.yeğenlerim küçükken de sütlerine koyuyorduk. Al da nasıl alırsan al hesabı. Pılen kullanan 3 kardeşim maşallah boyları 170 cm. Ablam ve ben cüce kaldık çünkü onlar tam gelişme çağındayken babam arıcılığa başlamıştı onlara yaradı.hepsinin de ikişer çocuğu var maşallah ama erken evlendiler. Çocuklarını da polen ve arı sütü ile beslediler besliyorlar.Cok sagol canim.Hemen de yazmissin.Bir kilo bala degil de yarim kiloya karistirsam daha az miktarda yesem olmaz mi?Kalori anlaminda fazla bal yemek istemiyorum.Kilo veriyorum da.
Hani 1 kilo bal deniyor.ancak yarım kavanoz bal ediyor 1 kilo.onunla kariştiriyorum.bildigimiz domates sosu yapılan kavanozlara koyuyorlar balı100 gr poleni kac gr balla karistiriyorsun canim
canım ben bahçeciden emin değilim, henüz bahçeciye geçmek için erken... bana önerilen birtakım testler şeker yüklemesi gibi, bence uygun değil.... ki şimdiye kadar 2 prof ve 1 doçla tedavi oldum, ki hepsi iyi bilinir, kimse bana şeker yüklemesi önermedi... eski doktorumla devam edeceğim. belki daha sonra tekrar denerim. ama genetik test yaptırmaya karar verdim.hayatguzel2015 bahcecideki tedavine baslıyor musun.canim yeni tedavinde istedigin sonucu alirsin insallah.olacagina inanıyorum doctor kimi sectin.benim olduysa senin de olacak buna inaniyorum
Gayet iyi alerji yaparsa dozu azaltabilsinBen yaklaşık 600 gr bala 30 gr arı sütü ve 100 gr. polen karıştırmıştım. Ne dersinHaremiz ? Ölçü iyi mi dersin. Neyseki az kaldı. Birkaç gün sonra saf arı sütüyle devam edicem.
ne güzel süper fikirler var bu grupta, harikasınız kızlar :) inşallah cnaım hep birlikte hamiş oluruz da tatil yaparız...evet cok cektik ve aynı zamanda transferimiz olacak.bebekler olunca ayni tarihte antalyada otel ayarlayıp tatil yapalım ne güzel olur. Bu grup toplanmalı yani... biz ünv.den arkadaslarla yapıyoruz.
hayatguzel2015 var yaz hamilesi onu hatirlatayım veya sonbahar hamilesi olacak kendisi
amin canım, herkesin kandili mübarek olsun bu arada.Amiiiiinnn darısı başına.bende bazi kisileri takip ediyorum onlarin olunca bir ayrı seviniyorum.dünyada sırat köprüsünü yaşadım40 yaşımdan beri.ilk kez koprüyü gecebilecegimin müjdesi geldi.Allah seni beni tum isteyenleri daha fazla aratmasin ol desin ve olsun benim olduysa senin olur hic üzülme
kova canımHanımlar ben burçlarınızı merak ediyorum
ayyy kovalar basmış burayıııı hepimiz mi geç evlenir :)
Allah allah, çatlatma iğnesi ile kist oluyor mu? Mantıken yumurta çatlamazsa kist olması gerekmez mi? 6 yumurta iyiymiş:))Evet canim rahim filmi.Kist erimeden cekilmezmis.Kistin sebebi su canim.6 yumurtam vardi o ay 4 ü 17-20 mm arasi diger ikisi 13 mm di.Catlatma ignesi istedim sansimi artirayim diye.Dr gerek yok zaten buyukler ve coklar.Kendide catliyo zaten.Cok isteyince tmm dedi.Iyi halt ettim yani.Sonuc bu yani.
Testle şeker yüklemesi ne demek? Eski doktoeun kim? Ayy ben bugün ne çok soru soruyorumcanım ben bahçeciden emin değilim, henüz bahçeciye geçmek için erken... bana önerilen birtakım testler şeker yüklemesi gibi, bence uygun değil.... ki şimdiye kadar 2 prof ve 1 doçla tedavi oldum, ki hepsi iyi bilinir, kimse bana şeker yüklemesi önermedi... eski doktorumla devam edeceğim. belki daha sonra tekrar denerim. ama genetik test yaptırmaya karar verdim.
Sagol cnm cok tsk ederim.Hani 1 kilo bal deniyor.ancak yarım kavanoz bal ediyor 1 kilo.onunla kariştiriyorum.bildigimiz domates sosu yapılan kavanozlara koyuyorlar balıAylin42Konya cım
Kafamıza yatan birini bulunca evleniyoruz da ondanayyy kovalar basmış burayıııı hepimiz mi geç evlenir :)
Catlatma ignesi sadece catlatmiyormus Once buyutup sonra catlatiyormus.Mm si buyuk olan yada olanlar catlamis 13 mm olanlar buyudu ve kaldi.Ondan olmus.Allah allah, çatlatma iğnesi ile kist oluyor mu? Mantıken yumurta çatlamazsa kist olması gerekmez mi? 6 yumurta iyiymiş:))
Tipik kova kızı:) çatlatma iğnesi vermemiş dr. Demekki arkadan gelenler falan çatlamayınca kist oluşmuş.Allah allah, çatlatma iğnesi ile kist oluyor mu? Mantıken yumurta çatlamazsa kist olması gerekmez mi? 6 yumurta iyiymiş:))
Hmm, geriden gelenler çatlamamış o zaman. Bir sonraki regl'de atılıyor ama değil mi?Catlatma ignesi sadece catlatmiyormus Once buyutup sonra catlatiyormus.Mm si buyuk olan yada olanlar catlamis 13 mm olanlar buyudu ve kaldi.Ondan olmus.
şöyle anlatayım, ben haşimato olduğum için birkaç ay benden birşeyler kullanmamı isteyecekti erbil bey herhalde, tiroid ile ilgili iki test istedi, bir de şeker yüklemesi 2 saat boyunca şeker yükleyeceklerdi. metabolizmamı bozmak istemediğimden yükleme testi yaptırmayacağım. şeker hastalarının da hamile kalamıyorlarmış, anladığım kadarıyla normal yolla olma engellerini de kaldırmak istiyordu doktor, bu iyi bir yol ama benim şeker değerlerim vs. normal, çok eskiden 24 yaşındaylen şeker yüklemesi yaptırmıştım, bir daha yaptırmam çok elzem olmadıkça... şimdiki doktorum Doç Dr. Barış Ata hem Koç Üni hastanesinde, hem de Amerikanda çalışıyor bildiğim kadarıyla. daha önce faruk buyru ve lemi ibrahimoğluna gitmiştim. Barış Beyden çok memnunum, her soruma cevap veriyor sağolsun. ama ERA testinin kanıtlanan hiçbir şey yok, hatta bu testi bulan adam Amerikan Tüp Bebek yayınlarının başı, böylece kendi reklamını kolayca yapıyor, amerikan sağlık örgütü tarafından kanıtlanmamış bir test, zaten 10 kişiden 4 ü hamile kalacak era testi yapılsın yapılmasın diyor... başka konularda da farklı düşünceleri var, para için bu iş yapmıyor, maddi kaygısı yok, beni rahatlatıyor bu durum... böyle işte canım...Testle şeker yüklemesi ne demek? Eski doktoeun kim? Ayy ben bugün ne çok soru soruyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?