Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Günaydın kızlar Haremiz bunu akşam okudum. Aynı zamanda kist yaptığı da yan etkilerden diye geçiyor. Bu konuda form var. Orda biri demişki kist yapıyor o yüzden dogal gıdalar aliyorum ari sütü bal polen önerisi yapmis. ☺ gene geldi koi ari sütüne yani.
O değilde beni listenin sonuna yazın nadasa aldım kendimi 2 ay bakimdayim geçen hafta negatif sonuç dendi hala ne arayan ne soran. birde dr arasa ona sorsam bu soruları. .. yolunacak kazlar olduk gözlerinde. .....
Begenme konusu gelince "okudum sana katiliyorum" diye beğeniyorum. Ayrica sessizce izleyen arkadaslar da bunu yapsa ne güzel olur. Cok olduğumuzu goruruz

Aylin42Konya
Kadında FSH hormonu değeri normalde kaç olmalıdır?

Adetin 3. gününde bakılan FSH hormonu değerinin 10’un altında olması normal kabul edilir. Adetin diğer zamanlarında bakılırsa daha yüksek çıkabilir ve sonuç yanıltıcı olabilir bu nedenle özellikle foliküler fazın başlangıcında yani adetin ilk günlerinde ölçüm yapılmalıdır.

FSH hormonu kaçın üzerine çıkarsa hamilelik zorlaşır?

FSH hormonu değeri 10’un üzerine çıktığında hamile kalma şansında düşüş meydana gelebilir. FSH 15’in üzerine çıktığında hamile kalma problemi ciddi seviyede olur. FSH’taki artış ne kadar fazla olursa gebelik elde edilmesi o kadar zorlaşır. Bu hem kendiliğinden (spontan) gebelikler için geçerlidir hem de ilaç tedavisi ile veya tüp bebekle elde edilen gebelikler için geçerlidir. FSH 25’den yüksek ise kendiliğinden veya tedavi ile, tüp bebek ile hamilelik elde edilmesi yok denecek kadar nadirdir.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta FSH hormonu farklı aylarda dalgalanmalar gösterebilir. Örneğin bir ay adetin 3. gününde yapılan ölçümde FSH değeri kötü yani yüksek çıkabilir, 1-2 ay sonra adetin 3. günü yapılan ölçümde FSH değeri düşük çıkabilir. Bu durumda araştırmalar göstermiştir ki yüksek (kötü) olan değer geçerlidir. Yani bu hastalarda hamilelik şansı düşüktür ve 1-2 ay sonra yapılan tekrar ölçümlerinde FSH düşük bile olsa hamilelik şansının arttığını göstermez. Bu tür durumlarda klomifen sitrat testi gibi testlerle FSH değeri ve over rezervi daha net değerlendirilebilir.

FSH değerini düşürmek mümkün müdür?

Bazı hastalar hamilelik şansını arttırmak için FSH değerini düşürmek için neler yapılabilir gibi arayışlara girebilmektedirler. FSH yükselmesi yaşla birlikte yumurtalık rezervindeki azalmayı ifade eder ve yaşlanma gibi bu da geri dönemez. Yaş ilerledikçe kadında yumurta sayısı ve kalitesi azalır ve hiçbir ilaç veya tedavi (veya bitkisel yiyecekler, içecekler, çaylar) yumuta sayısını ve kalitesini tekrar düzeltemez. Bu durumda yapılması gereken FSH’yı düşürmeye çalışmak değil, daha da yükselmeden tedavi ile gebelik elde etmeye çalışmaktır. Bunun dışındaki uğraşlar hastanın vakit kaybetmesine ve FSH’nın geçen sürede daha fazla yükselmesine neden olacaktır.

Okudum ve sana katılıyorum huliciğim:)

kistte var asiri tuylenme de yan etkisi cok sukur bunlar olmadi bende ama kullandigimiz tum kimyasal igne ilaclar yan etkili galiba, dogal olarak kullandigimiz aru sutu bal polen haric tabi ki is geldi mi gene ari sutu mucizesine

Tamam, peki, kullanacağım, çok ısrar ettin

Sen tüp bebek tedavisi görmüş müydün, hem de 3 kere??

Offff, yine kafam karıştı, kullansam mı kullanmasam mı, kıllansam mı kıllanmasam mı gibi oldu.
Evet, ben de katılıyorum Huli'ye, sessiz takipteki arkadaşlardan destek bekliyoruz.

Benim anlamadığım birşey var. Şimdi bu Biesteron kadındaki östrojen hormonunu artırmak için değil mi? O zaman neden çene altı kıllanmalarında artış yapabileceği yazıyor prospektüsünde? Östrojen hormonlarımız yaşla azaldığı için zaten kıllanmalar oluyor. E bu ilacın da o zaman kıllanmayı durdurması gerekmez mi?
Yeri gelmişken size bişii diycem. Şimdi ben bu saf arı sütünü kullanmaya başladım ya. 1 ay oldu. Benim 3 yıldır çenemde 3 tane kıl çıkıyor, söylemesi ayıp:). 1 aydır çıkmıyor lannnn

Offff, yine kafam karıştı, kullansam mı kullanmasam mı, kıllansam mı kıllanmasam mı gibi oldu.
Evet, ben de katılıyorum Huli'ye, sessiz takipteki arkadaşlardan destek bekliyoruz.
Varsın kıllanalım canım nolucak. En fazla beylerle traş köpüğü, jilet kavgası vs. yaparız nolucak sanki

poppy73 şekerim yakalarsam dr sorucam. tabi yakalarsam .....
bak http://hormonlarim.com/ilaclar/biosteron-dhea burda bayağı ayrıntılı anlatıyor.
"DHEA takviyesi kişinin yaşadığı bazı durumlarda etkilidir. Bunlar şizofreni, cinsel isteksizlik, tiroit hastalığı yaşayan kadınların erkeklik hormonu eksikliği tedavisinde osteoporoz, yaşlı insanların cilt görünümünü iyileştirmek için de kullanılır" Bu da kıllanma açıklaması gibi duruyor erkeklik hormonu yüklüyor demek ki.
Diğer hormonlara oranla böbrek üstü bezlerinde büyük miktarda üretilir. Erkekte güç hormonu olarak da adlandırılan bu hormon, vücudun ürettiği stres hormonunu önleyene en önemli özelliklerden biridir. DHEA kas ve deri üzerinde oluşabilecek deri yıkımını önler. Vücuttaki enerji kaybının korunmasında önemlidir. DHEA üretimi vücutta az oranda ise kortizon hormonunun tüm olumsuz etkileri ortaya çıkar. Yaşlanma için kortizolun DHEA ya oranı önemli rol oynar. DHEA hormonu vücutta üretilirken bir kısmını östrojen hormonuna bir kısmını ise testosteron hormonuna çevirir. Kişiye güç veren bir hormon olmakla birlikte erkeklerde kalp krizini riskini azaltmakta yardımcıdır. Vücuttaki yağ dokusunu azaltır ve her şeyin başında olan bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bu hormonun önemi diğer hormonlara göre fazla bulunmasından da anlaşılır. DHEA eksikliği varsa vücutta takviye alınması önerilir. Çünkü var olandan fazla alınmaya başlanırsa vücudun doğal hormon yapma yeteneğini baskılar. Ayrıca DHEA’nın fazla alımı karaciğer bozukluğuna yol açabilir. Takviye alımı sağlanırken kadınlarda 10 mg erkeklerde ise 25 mg alımıyla başlanır. Düzenli kullanım sonrası tekrar yapılan testler sonucu hala düşük seyrediyorsa kadınlarda alınan oran 25 mg erkeklerde ise 50 mg olarak arttırılır.

Nolucak bizim bu halimiz? ar - ge çalışmaları yüzünden kafayı yiyecez . Bari değse ...

Ben pek güvenmiyorum bu DHEA'ya. Kıllandım bu kıllanma işine Denizkaplan'ın dediği gibi deneme-yanılma tahtası olduk. Bir yerde okumuştum ABD'de yasaklandı gibi birşey, bulamıyorum şimdi. Neyse bizim aslanlar gibi ARI SÜTÜMÜZ var

hangi testten bahsediyor acaba. östrojen testi mi?

Bende kendimi 3 ay kadar nadasa bıraktım bakalım nolcak hep beraber göreceğiz

Sen tüp bebek tedavisi görmüş müydün, hem de 3 kere??
evet evet canim,2 transfere 2 negatif,sonuncu 2016 mart ayinda o da yarim kaldi o kadar igneye ragmen yumurtalar olgunlasmadi bi turlu, dr kesti tedaviyi, hic gebe kalamdim, hep tek yumurta transfer edildi,aslinda simdi imkansizliktan kesin tedavi olmak istiyorum ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…