- 22 Aralık 2014
- 2.141
- 3.625
- 133
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #51.361
ikisi birden :) ama erkek faktörü var bizde.... doğal zor yani, ne bulsam içiriyorum yediriyorum ama ümitsizim anlayacağın erkek tarafında. işin komiği de iki kez hamile kalmıştım 6 ay arayla 2015de. doktor mucize olmuş o spermler nasıl bir gazla yumurtaya ulaştılar anlamadım dedi :) eşin o zamanlar napıyorsa şimdi de yapsın dedi, ama zor o zamanlar iyi giden kendi işi vardı, bütün gün hareketliydi... ikisini de kaybettik, biri 6 hafta, diğeri 10. hafta.... genetik problem yok... sebepsiz... neyse ondan belki tutar diye doğal yolsan da deniyoruz... ilk adette de tüp başlayacağığm. 5 gün kaldı adete hadi bakalım... kızlar benim işler yoğun ondan giremiyorum kusura bakmayın, ama arada beni anıyorsunuz yaaa iyi ki varsınız :))))Benim kimin daha önce müjde vereceği ile ilgili bir tahminim yok. Gönül istiyor ki hepimiz aynı zamanda müjde verelim, kimse üzülmesin, umutsuzluğa kapılmasın. Tüpçüler ilk transferde tutturacaklar gibi hissediyorum. Poppy, bebeğimhadi, denizkaplan, huli daha hatırlayamadıklarım... Doğal deneyenler o zamana kadar bir bomba patlatmazsa tabi:)
Bu arada hayatgüzel normal miydi, tüp mü?
Aynen canım, sessiz atın çiftesi pek olurmuşBu arada ne diycem. Herhalde bu foruma yazmaya başlayalı 3-4 ay olmuştur. Daha bir hamile haberi duymadım.Bir Elif'ti galiba, onu yakaladım son anda. Hamile olan gidiyor ya. Genel bir durgunluk var. Bir bekleme, toparlanma, hamilelik öncesi hazırlanma halleri hakim gruba. Kimi g noktası bekliyor (bak demedim iki prensesin annesi , şifreli didim:)), kimi doğalgaz bekliyor, kimi vitamin, kürlerle kendine vakit ayırıyor, biri (o ben) ameliyat sonrası iyileşmeyi bekliyor. Bekliyor da bekliyor. Yani demek istediğim, karamsar birşey söyleyemeyeceğim, merak etmeyin:). Bence grupta hamilelik haberleri bir süre sonra patır patır gelmeye başlayacak. Ardı ardına, birine sevinirken diğerinin haberini alacağız. Sessiz takipçilerimiz bir bakacak, aaaa, grupta kimse kalmamış.
Bence fitil yaparlar gibime geliyor. Yok başka bir ihtimalBen de o yüzden almadım ya kan tahlili sonuçlarımı doktordan. Baksın işte onlar, ne yapmaları gerektiğini biliyorlar.
Hayırdır , neden soracaktın ki ? Şalgamın yanına ne yesem diye düşündün de miiiBence de. Ama şu var. Ben bebek ve hamile kalamamak fikrinden uzaklaşıyorum burada olunca. Çünkü diğer türlü çok kafama takıyorum neden olmuyor diye. Kafaya taktıkça daha kötü oluyor. İşi geyiğe dökmemin sebebi bu aslında, kafayı dağıtmak. Dün öyle ki hanımlar akşama ne pişireceksiniz diye soracaktım:))
SÜPER BİR YAZI İNSANIN İÇİ AÇILIYOR AZ SESLİ TAKİPÇİ :):) OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM:)Bu arada ne diycem. Herhalde bu foruma yazmaya başlayalı 3-4 ay olmuştur. Daha bir hamile haberi duymadım.Bir Elif'ti galiba, onu yakaladım son anda. Hamile olan gidiyor ya. Genel bir durgunluk var. Bir bekleme, toparlanma, hamilelik öncesi hazırlanma halleri hakim gruba. Kimi g noktası bekliyor (bak demedim iki prensesin annesi , şifreli didim:)), kimi doğalgaz bekliyor, kimi vitamin, kürlerle kendine vakit ayırıyor, biri (o ben) ameliyat sonrası iyileşmeyi bekliyor. Bekliyor da bekliyor. Yani demek istediğim, karamsar birşey söyleyemeyeceğim, merak etmeyin:). Bence grupta hamilelik haberleri bir süre sonra patır patır gelmeye başlayacak. Ardı ardına, birine sevinirken diğerinin haberini alacağız. Sessiz takipçilerimiz bir bakacak, aaaa, grupta kimse kalmamış.
KOCAMAN BİR İNŞALLAHHH;:)Aynen canım, sessiz atın çiftesi pek olurmuşDurup durup peşin sıra mutlu haberleri sıralayacağız , bana da öyle geliiyo.
ya obur mu oldum ne. Aklım fikrim yemekte.Hayırdır , neden soracaktın ki ? Şalgamın yanına ne yesem diye düşündün de miii
Benim ilki 20. günde, ikincisi 22. günde gelmişti canım. Gelmez olaydıEMBRİYO GENETİKTEN KAÇ GÜNDE GELİR ACABA
Ye tabii ya. Yiyecen ki hareciğine davet olsunya obur mu oldum ne. Aklım fikrim yemekte.
Ay yerim o Hare ciği. Böyle sarışın, kısık gözlü, düz saçlı bir harecik olacak inşallah.(anası gibi:)) Ya da Ali. hangisi gelirse başımızın üstünde yerleri var. hatta ikisinin birdenYe tabii ya. Yiyecen ki hareciğine davet olsun
İnşallah inşallah inşallahAy yerim o Hare ciği. Böyle sarışın, kısık gözlü, düz saçlı bir harecik olacak inşallah.(anası gibi:)) Ya da Ali. hangisi gelirse başımızın üstünde yerleri var. hatta ikisinin birden.
inşallah. allah hepiminiz gönlümüzdeki prens ve prenseslerimizi tez zamanda yuvamıza göndersin sağlıkla.İnşallah inşallah inşallah
Bu sefer de hepsi anormal gelirse varya Bakırköy hastanesinde kral dairesi yaptırıp çift kişilik yatağı olan bir oda satın alıcam kararlıyımgenetik bozukluğu öyle olmaz böyle olur diyecem artık
Aaaa, başlıyor musun, hadi bol şans, habersiz bırakma bizi..ikisi birden :) ama erkek faktörü var bizde.... doğal zor yani, ne bulsam içiriyorum yediriyorum ama ümitsizim anlayacağın erkek tarafında. işin komiği de iki kez hamile kalmıştım 6 ay arayla 2015de. doktor mucize olmuş o spermler nasıl bir gazla yumurtaya ulaştılar anlamadım dedi :) eşin o zamanlar napıyorsa şimdi de yapsın dedi, ama zor o zamanlar iyi giden kendi işi vardı, bütün gün hareketliydi... ikisini de kaybettik, biri 6 hafta, diğeri 10. hafta.... genetik problem yok... sebepsiz... neyse ondan belki tutar diye doğal yolsan da deniyoruz... ilk adette de tüp başlayacağığm. 5 gün kaldı adete hadi bakalım... kızlar benim işler yoğun ondan giremiyorum kusura bakmayın, ama arada beni anıyorsunuz yaaa iyi ki varsınız :))))
Bence fitil yaparlar gibime geliyor. Yok başka bir ihtimal
Uçan süpürgeyle gelirse erken gelirEMBRİYO GENETİKTEN KAÇ GÜNDE GELİR ACABA
Off yaa canim sıkıldi valla.Ama bir turlu anlamadigim bisey var.Kontrole gittigimde mutlaka sorucam dr a.Benim fsh 26 ve 22 iken iki ay hic yumurtam yoktu.7 ye dustugu ay 6 tane yumi vardi.Kalitesi hakkinda bisey soyleyemeyiz tabii ki.Sadece tup de anlasilabiliyormus.Peki o zaman tup tedavisi oncesi fsh i 13-15 ustu olanlari tedaviye bile almiyorlar.Once dusuruyorlar sonra aliyorlarmis.Bunun orneklerini cok okudum.O zaman neden dusurmeye ugrasiyorlar?En iyisi dr a sormak.Kafam karisti moralim bozulduAylin42Konya
Kadında FSH hormonu değeri normalde kaç olmalıdır?
Adetin 3. gününde bakılan FSH hormonu değerinin 10’un altında olması normal kabul edilir. Adetin diğer zamanlarında bakılırsa daha yüksek çıkabilir ve sonuç yanıltıcı olabilir bu nedenle özellikle foliküler fazın başlangıcında yani adetin ilk günlerinde ölçüm yapılmalıdır.
FSH hormonu kaçın üzerine çıkarsa hamilelik zorlaşır?
FSH hormonu değeri 10’un üzerine çıktığında hamile kalma şansında düşüş meydana gelebilir. FSH 15’in üzerine çıktığında hamile kalma problemi ciddi seviyede olur. FSH’taki artış ne kadar fazla olursa gebelik elde edilmesi o kadar zorlaşır. Bu hem kendiliğinden (spontan) gebelikler için geçerlidir hem de ilaç tedavisi ile veya tüp bebekle elde edilen gebelikler için geçerlidir. FSH 25’den yüksek ise kendiliğinden veya tedavi ile, tüp bebek ile hamilelik elde edilmesi yok denecek kadar nadirdir.
Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta FSH hormonu farklı aylarda dalgalanmalar gösterebilir. Örneğin bir ay adetin 3. gününde yapılan ölçümde FSH değeri kötü yani yüksek çıkabilir, 1-2 ay sonra adetin 3. günü yapılan ölçümde FSH değeri düşük çıkabilir. Bu durumda araştırmalar göstermiştir ki yüksek (kötü) olan değer geçerlidir. Yani bu hastalarda hamilelik şansı düşüktür ve 1-2 ay sonra yapılan tekrar ölçümlerinde FSH düşük bile olsa hamilelik şansının arttığını göstermez. Bu tür durumlarda klomifen sitrat testi gibi testlerle FSH değeri ve over rezervi daha net değerlendirilebilir.
FSH değerini düşürmek mümkün müdür?
Bazı hastalar hamilelik şansını arttırmak için FSH değerini düşürmek için neler yapılabilir gibi arayışlara girebilmektedirler. FSH yükselmesi yaşla birlikte yumurtalık rezervindeki azalmayı ifade eder ve yaşlanma gibi bu da geri dönemez. Yaş ilerledikçe kadında yumurta sayısı ve kalitesi azalır ve hiçbir ilaç veya tedavi (veya bitkisel yiyecekler, içecekler, çaylar) yumuta sayısını ve kalitesini tekrar düzeltemez. Bu durumda yapılması gereken FSH’yı düşürmeye çalışmak değil, daha da yükselmeden tedavi ile gebelik elde etmeye çalışmaktır. Bunun dışındaki uğraşlar hastanın vakit kaybetmesine ve FSH’nın geçen sürede daha fazla yükselmesine neden olacaktır.
evet canım. Bu gibi durumlarda yüksek olan dikkate alınır ve düşürmenin de bir faydası yok diyor. Bana da pek inandırıcı gelmedi. Çünkü hormonlarının dengede olduğu anı boşuna bekliyor o zaman doktorlar. Seni korkutmak istemem ama bence acele et tüp konusundaOff yaa canim sıkıldi valla.Ama bir turlu anlamadigim bisey var.Kontrole gittigimde mutlaka sorucam dr a.Benim fsh 26 ve 22 iken iki ay hic yumurtam yoktu.7 ye dustugu ay 6 tane yumi vardi.Kalitesi hakkinda bisey soyleyemeyiz tabii ki.Sadece tup de anlasilabiliyormus.Peki o zaman tup tedavisi oncesi fsh i 13-15 ustu olanlari tedaviye bile almiyorlar.Once dusuruyorlar sonra aliyorlarmis.Bunun orneklerini cok okudum.O zaman neden dusurmeye ugrasiyorlar?En iyisi dr a sormak.Kafam karisti moralim bozuldu
Benim doktor amh ve fsh gibi değerlere takılmayın demişti. Kendinizi bize bırakın demişti. Ben de o gün bu gündür kendimi kendisine bir bıraktım pir bıraktım, hatta kendimi ondan alamıyorum deeermişimOff yaa canim sıkıldi valla.Ama bir turlu anlamadigim bisey var.Kontrole gittigimde mutlaka sorucam dr a.Benim fsh 26 ve 22 iken iki ay hic yumurtam yoktu.7 ye dustugu ay 6 tane yumi vardi.Kalitesi hakkinda bisey soyleyemeyiz tabii ki.Sadece tup de anlasilabiliyormus.Peki o zaman tup tedavisi oncesi fsh i 13-15 ustu olanlari tedaviye bile almiyorlar.Once dusuruyorlar sonra aliyorlarmis.Bunun orneklerini cok okudum.O zaman neden dusurmeye ugrasiyorlar?En iyisi dr a sormak.Kafam karisti moralim bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?