- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #51.381
FSH neden yukseliyor yumurtayi buyutebilmek icin, dolayisiyla amh dusuk, fsh yuksek kadinlarda (benim gibi) yumurta kalitesi dusuk oldugundan fsh daha fazla salgilaniyor dolayisiyla artiyor adetin 2. ve 3. gununden itibaren...fsh dusuk ise yumurtaniz daha kolay buyuyor ve kaliteli oluyor,butun dr larim bunu soyledi, kendimde tecrube ettim,tamam tabii ki bunlari cokta kafaya takmamaliyiz cunku psikoloji cok etkili, ne de olsa bu fsh beynin hipofiz bolgesinden saliniyor.Off yaa canim sıkıldi valla.Ama bir turlu anlamadigim bisey var.Kontrole gittigimde mutlaka sorucam dr a.Benim fsh 26 ve 22 iken iki ay hic yumurtam yoktu.7 ye dustugu ay 6 tane yumi vardi.Kalitesi hakkinda bisey soyleyemeyiz tabii ki.Sadece tup de anlasilabiliyormus.Peki o zaman tup tedavisi oncesi fsh i 13-15 ustu olanlari tedaviye bile almiyorlar.Once dusuruyorlar sonra aliyorlarmis.Bunun orneklerini cok okudum.O zaman neden dusurmeye ugrasiyorlar?En iyisi dr a sormak.Kafam karisti moralim bozuldu
Hepimiz öyle hissediyoruz canım. Bu telaşımız, oraya, buraya, ilaçlara saldırmamız da bunda ya. Bir arkadaşa doktoru sakinleştirici vermiş tedavi sırasında. Çok kafasına takmasın diye. Hoşuma gitti doğrusu.FSH neden yukseliyor yumurtayi buyutebilmek icin, dolayisiyla amh dusuk, fsh yuksek kadinlarda (benim gibi) yumurta kalitesi dusuk oldugundan fsh daha fazla salgilaniyor dolayisiyla artiyor adetin 2. ve 3. gununden itibaren...fsh dusuk ise yumurtaniz daha kolay buyuyor ve kaliteli oluyor,butun dr larim bunu soyledi, kendimde tecrube ettim,tamam tabii ki bunlari cokta kafaya takmamaliyiz cunku psikoloji cok etkili, ne de olsa bu fsh beynin hipofiz bolgesinden saliniyor.
ancak hani tedbiri elden birakmayarak hareket etmekte fayda var, ben mesela en fazla yaz sonuna kadar bekliycem sonra ya turkiyeye donus ya da burada bakude tedavi olucam, benim zaten vaktim yokmus gibi hissediyorum..
Tüp bebek tedavisinde doktorlar hormonları sormuyor. FSH ya da AMH. Onlar, doğal yoldan hamilelik için önemli. FSH yumurta kalitesini, AMH ise rezervini gösteriyor anladığım kadarıyla. Ama sen müthiş birşey başarmışsın. Sıfır yumurtadan 6 yumurtaya çıkmışşsın:). Nasıl yaptın bunu? Belki yazmışsındır ama hatırlayamadım. Bozma moralini, katıl sen de biz tüpçülereOff yaa canim sıkıldi valla.Ama bir turlu anlamadigim bisey var.Kontrole gittigimde mutlaka sorucam dr a.Benim fsh 26 ve 22 iken iki ay hic yumurtam yoktu.7 ye dustugu ay 6 tane yumi vardi.Kalitesi hakkinda bisey soyleyemeyiz tabii ki.Sadece tup de anlasilabiliyormus.Peki o zaman tup tedavisi oncesi fsh i 13-15 ustu olanlari tedaviye bile almiyorlar.Once dusuruyorlar sonra aliyorlarmis.Bunun orneklerini cok okudum.O zaman neden dusurmeye ugrasiyorlar?En iyisi dr a sormak.Kafam karisti moralim bozuldu
sakinlestirici derken...antidepresan mi...bazi antidepresanlar prolaktini yukseltiyor, ama dr bunu zaten biliyordur tabi ki..benimde o kadar cok ihtiyacim var ki aslinda, bagimlilik yapar diye kullanamiyorumHepimiz öyle hissediyoruz canım. Bu telaşımız, oraya, buraya, ilaçlara saldırmamız da bunda ya. Bir arkadaşa doktoru sakinleştirici vermiş tedavi sırasında. Çok kafasına takmasın diye. Hoşuma gitti doğrusu.
Mükemmel açıkladın:). Evet bence de sana demiştik zaten git Bakü'ye diyeFSH neden yukseliyor yumurtayi buyutebilmek icin, dolayisiyla amh dusuk, fsh yuksek kadinlarda (benim gibi) yumurta kalitesi dusuk oldugundan fsh daha fazla salgilaniyor dolayisiyla artiyor adetin 2. ve 3. gununden itibaren...fsh dusuk ise yumurtaniz daha kolay buyuyor ve kaliteli oluyor,butun dr larim bunu soyledi, kendimde tecrube ettim,tamam tabii ki bunlari cokta kafaya takmamaliyiz cunku psikoloji cok etkili, ne de olsa bu fsh beynin hipofiz bolgesinden saliniyor.
ancak hani tedbiri elden birakmayarak hareket etmekte fayda var, ben mesela en fazla yaz sonuna kadar bekliycem sonra ya turkiyeye donus ya da burada bakude tedavi olucam, benim zaten vaktim yokmus gibi hissediyorum..
Meditasyon tavsiye ederim, sakın hiiiçç o kimyasalları vücuduna sokmasakinlestirici derken...antidepresan mi...bazi antidepresanlar prolaktini yukseltiyor, ama dr bunu zaten biliyordur tabi ki..benimde o kadar cok ihtiyacim var ki aslinda, bagimlilik yapar diye kullanamiyorumburaya tekrar yazmaya baslamamin sebebide bu aslinda,yoksa kafayi iyice cizicem
Bu arada ne diycem. Herhalde bu foruma yazmaya başlayalı 3-4 ay olmuştur. Daha bir hamile haberi duymadım.Bir Elif'ti galiba, onu yakaladım son anda. Hamile olan gidiyor ya. Genel bir durgunluk var. Bir bekleme, toparlanma, hamilelik öncesi hazırlanma halleri hakim gruba. Kimi g noktası bekliyor (bak demedim iki prensesin annesi , şifreli didim:)), kimi doğalgaz bekliyor, kimi vitamin, kürlerle kendine vakit ayırıyor, biri (o ben) ameliyat sonrası iyileşmeyi bekliyor. Bekliyor da bekliyor. Yani demek istediğim, karamsar birşey söyleyemeyeceğim, merak etmeyin:). Bence grupta hamilelik haberleri bir süre sonra patır patır gelmeye başlayacak. Ardı ardına, birine sevinirken diğerinin haberini alacağız. Sessiz takipçilerimiz bir bakacak, aaaa, grupta kimse kalmamış.
Canim içime su serptin inanki.Benim yumurtalarim çok hızlı büyüyor.Adetin 9. Günü 26 mm di.İnşallah dediğin gibidir dicem ama Dr un soylemis doğru demekkiFSH neden yukseliyor yumurtayi buyutebilmek icin, dolayisiyla amh dusuk, fsh yuksek kadinlarda (benim gibi) yumurta kalitesi dusuk oldugundan fsh daha fazla salgilaniyor dolayisiyla artiyor adetin 2. ve 3. gununden itibaren...fsh dusuk ise yumurtaniz daha kolay buyuyor ve kaliteli oluyor,butun dr larim bunu soyledi, kendimde tecrube ettim,tamam tabii ki bunlari cokta kafaya takmamaliyiz cunku psikoloji cok etkili, ne de olsa bu fsh beynin hipofiz bolgesinden saliniyor.
Iyi bari icim rahatladi.Sagol cnmBenim doktor amh ve fsh gibi değerlere takılmayın demişti. Kendinizi bize bırakın demişti. Ben de o gün bu gündür kendimi kendisine bir bıraktım pir bıraktım, hatta kendimi ondan alamıyorum deeermişim
Hmm, sen başka forumlara da takılıyordun di mi, peki, öyle olsunpoppy73 cüüüm hamilelik haberi transfer sonrası betahcg degerlerimizi yazalımda mayıs ayı neredeyse full cekti hamile herkes.
Balceci fulya hastaları buraya forumunda gecen ay hepsi negatifammmaaa genetiğe embriyolar gitmemisti.
Bizi soracak olursan dananın kuyruğunun kopacağı ana az birsey kaldı bence de
Zaten size 1 transfer sonucu verecegim . Merkezden arkadaslarim pıtır pıtir transfer oluyorlar da
Sadece 5 klomenle oldu cnm.Kafama gore geri kalan 5 klomeni icmedim.Cunku benim yumurtalar cok hizli buyuyolar.Adetin 7. Gunu dort yumurta 17-20 mm arasi olmustu.Diger ikisi 13 mm di.Biosteron,omega,Qenzim hicbirsey de kullanmiyordum o zaman.Zaten Agustos da size katiliyorum.Moralimi duzelttiniz sagolun.Tüp bebek tedavisinde doktorlar hormonları sormuyor. FSH ya da AMH. Onlar, doğal yoldan hamilelik için önemli. FSH yumurta kalitesini, AMH ise rezervini gösteriyor anladığım kadarıyla. Ama sen müthiş birşey başarmışsın. Sıfır yumurtadan 6 yumurtaya çıkmışşsın:). Nasıl yaptın bunu? Belki yazmışsındır ama hatırlayamadım. Bozma moralini, katıl sen de biz tüpçülere
İtiraf ediyorum, ben de takılıyorum. Ama içim, kalbim temizHmm, sen başka forumlara da takılıyordun di mi, peki, öyle olsun.
cooook rastladim oylesine , ne kadar az bilirsen o kadar iyi, sanirim 3. tedavim icin gidiyordum dr a, orada bir cift vardi dr iste vitaminlerini falan yazmis, hemen aliriz kullaniriz falan diyorlardi ki o ara dheayi bulmak ankara da bile cok zordu, yani konusmalarindan hicbirseyden haberlerinin olmadigi o kadar acikti ki, ozendim mi evet, daha sonra tekrar gordum onlari, usg icin gelmislerdi, bebegin kalp atislari icin, gebeydi kadin, o an anladim ki aslinda bilmemek bazi seyleri cok buyuk mutluluk ve rahatlik, bense su anda gitsem dr ile laf yaristiracak kadar bilgim var ama elde ne var neye yaradi inanin bilmiyorum....
haklısın canım bende 2 haftadır arı sütü polen karışımlı bal kullanıyorum grubun adı belliBence "saf arı sütü ile hamile kalanlar"diye bir grup açalım, hepimiz oraya geçelim.
20 gun deniyorda benim ilki 32. Gün 2. Si 25 gun gibiEMBRİYO GENETİKTEN KAÇ GÜNDE GELİR ACABA
Beni de ağlatacaksın simdi (kemal sunal repligiHmm, sen başka forumlara da takılıyordun di mi, peki, öyle olsun.
Ne demek, zevkle:)Sadece 5 klomenle oldu cnm.Kafama gore geri kalan 5 klomeni icmedim.Cunku benim yumurtalar cok hizli buyuyolar.Adetin 7. Gunu dort yumurta 17-20 mm arasi olmustu.Diger ikisi 13 mm di.Biosteron,omega,Qenzim hicbirsey de kullanmiyordum o zaman.Zaten Agustos da size katiliyorum.Moralimi duzelttiniz sagolun.
Tamam o zamanBeni de ağlatacaksın simdi (kemal sunal repligi) :) canım okuyorumda birsey yazdığım yok. bir de profile bakıyorum su forumda diyor çaaatt diye ekliyorum güzel bir forumsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?