- 22 Aralık 2014
- 2.141
- 3.625
- 133
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #52.861
sağol canım, valla ben donasyona da açığım, evlat edinmeye de, zaten buradaki takipçilerim bilirKimseyi örtülü ortusuz diye yargilamam kendimde turbanliyimdir kimbilir? Bu topikdeyseniz birgun yolunuz diğer topigede gidebilir.çünkü ben ve birçok arkadasim önce 38 yaş üstündeydi sonra buraya geldik burdanda yumurta donasyonu sayfasına gittik yas ilerleyip bir çıkar yok ariyacaginiz günler gelmemesi ve neseli ikonlarinizin kesilmemesi dilegiyle bu arada 45 yasindayim
Evet şöyle açıklanıyor: Nikahsız bir çocuk meydana getirme... Herkesin kendi tercihi tabi ama ben açıkçası tüp bebek icat olduğundan beri herşeyin çok ta kitabına uygun yapıldığını düşünmüyorum. Tedavilerde bir sürü yumurta toplanıyor. Döllenmedi yada biri döllendi deniyor. peki diğerlerinin çöp olduğuna, imha olduğuna nasıl güveneceğim. menepoza girmiş yada yumurtası oluşmayan başka bir kadına satılıp transfer edilmediğini nerden bileceğim.? Buna nasıl güveneceğim??Bu iş bir sektör, hem de büyük meblağların döndüğü bir sektör olduğu sürece güven de bir o kadar azalıyor benim için.tabi ki asla bilemeyeceğiz. Artık yapanın günahı boynuna. Allah belasını versin diye ağır bir beddua da ediyorum, hak ediyorlar çünkü.Hep diyorum ki ; kimbilir belkide bilmediğimiz yerlerde biyolojik çocuklarımız vardır. Biraz komplo teorisi abuk bir fikir gibi oldu ama napim, gü-ve-ne-mi-yoo-rum.Kızlar ben donasyonun caiz olmadığını duymuştum, okumuştum da. Fikri, bilgisi olan var mı?
Evet şöyle açıklanıyor: Nikahsız bir çocuk meydana getirme... Herkesin kendi tercihi tabi ama ben açıkçası tüp bebek icat olduğundan beri herşeyin çok ta kitabına uygun yapıldığını düşünmüyorum. Tedavilerde bir sürü yumurta toplanıyor. Döllenmedi yada biri döllendi deniyor. peki diğerlerinin çöp olduğuna, imha olduğuna nasıl güveneceğim. menepoza girmiş yada yumurtası oluşmayan başka bir kadına satılıp transfer edilmediğini nerden bileceğim.? Buna nasıl güveneceğim??Bu iş bir sektör, hem de büyük meblağların döndüğü bir sektör olduğu sürece güven de bir o kadar azalıyor benim için.tabi ki asla bilemeyeceğiz. Artık yapanın günahı boynuna. Allah belasını versin diye ağır bir beddua da ediyorum, hak ediyorlar çünkü.Hep diyorum ki ; kimbilir belkide bilmediğimiz yerlerde biyolojik çocuklarımız vardır. Biraz komplo teorisi abuk bir fikir gibi oldu ama napim, gü-ve-ne-mi-yoo-rum.
DNA da analık belli oluyor mu? Ben sadece babalık testi yapıldığını biliyordum.Haremiz günaydın canım, ben sana katılmıyorum ve kesinlikle Türkiyede bu işi düzgün ayptıklarına inanıyorum. çünkü şimdiye kadar işlem yaptığım 3 doktor, ve kimbilir kaç tane randevu alıp gittiğim doktorlar kesinlikle etik ve ahlaka önem veriyorlar... kimse da bana hiçbir şekilde bu şekilde yaklaşmadılar, hatta birine eşimle dedik ki biz kıbrıs düşünüyruz artık dedik, deli misin sen yumurtan var menapozdakiler için kıbrıs dedi... ve mesleğim gereği etik ve ahlaka önem veren biriyim, kendi çevremden tüp bebek yapanlardan da böyle şeyler duymadım ki inan duyardım. Neyse inançlı olmamız gerektiğine inanıyorum arkadşaım ben, yoksa ameliyat bile yaptıramayız... nasıl sen mesleğini icra ederken insanların güvenmesini istiyorsun, yani aslında bu ben oluyorum, ben de doktorların mesleğini icra ederken aynı güvene layık olmaları gerektiğine inanıyorum, içlerinden ahlak yoksunu, tüccarlar çıkmaz mı çıkar ama başkasının yumurtasını başkasına satmak.... çok büyük risk dna testi diye birşey var... bu riski alamazlar...
işte arada namussuz adamlar çıkıyor, zaten böyleleri olmasaydı akşam haberlerinde güzel şeyler izlerdik :) kan grubundan bile belli olur, şöyle ki: Ben 0 RH negatifim, eşim 0 RH pozitif, bizim çocuğumuzun kan grubu geninin +- olması lazım, bir pozitif bir negatif yanyana gelmeli, ancak diyelim ki ben bir şekilde ++ bir cocuk doğurdum, anla ki o cocuk benden değil :) yani yumurta benden değil... ama artık donasyon da bunu da ayarlıyorlar, ama sıradan buradaki doktor öyle kafasına göre nbaşkasınınkini alıp koyamaz, herşeyi ayarlaması lazım, eee o zaman tüm ekibinin işin içine girmesi lazım, benim gittiğim yerlerde en az 10 kişi çalışıyor tüp bebek merkezinde. 10 kişi de ahlaksız olup doktorun veya embriyoloıgun ahlaksız teklifini kabul edemez, sen eder miydin canım, ben etmezdim, istifayı basar, sonra da şikayet ederdimDNA da analık belli oluyor mu? Ben sadece babalık testi yapıldığını biliyordum.
Valla bende bu şüpheyi başlatan duyduklarım. Bir arkadaşımdan 8 yumurta toplanmış ve hiç biri döllenmedi denmiş. Sonra aynı doktor uzun bir süre sonra görevden alınmış kanunsuz işler yaptığı gerekçesiyle. Beni de aldı bir şüphe.
estagfurullah izin ne demek...al hepsi senin olsun...tez vakitte gercek olsun insallahhhsekerpancari poğaça eller ayakları profil mesajı yaptım izninle :)
yazdiklarina ekleyecek fazla birseyim yok...sonuna kadar katiliyorum, tup bebek isinin dunya uzerinde en cok turkiyede dogru duzgun yapildigina inaniyorum...ayrica isin ozu uremeye merakli bir millet oldugumuzdan en yeni teknolojiler japonyadan sonra falan burada deneniyor...kibrista donorun (yumurta yada sperm farketmiyor) kan grubuna kadar hatta fiziksel ozellikler dahil ayarlandigini biliyorum..daha oncede soyledim donasyona karsi degilim..tabiki Allah kimseyi mecbur birakmasin..ama o da bir cogalma yani ureme yontemi bence...soyleyeceklerim bu kadar soz savunmaninişte arada namussuz adamlar çıkıyor, zaten böyleleri olmasaydı akşam haberlerinde güzel şeyler izlerdik :) kan grubundan bile belli olur, şöyle ki: Ben 0 RH negatifim, eşim 0 RH pozitif, bizim çocuğumuzun kan grubu geninin +- olması lazım, bir pozitif bir negatif yanyana gelmeli, ancak diyelim ki ben bir şekilde ++ bir cocuk doğurdum, anla ki o cocuk benden değil :) yani yumurta benden değil... ama artık donasyon da bunu da ayarlıyorlar, ama sıradan buradaki doktor öyle kafasına göre nbaşkasınınkini alıp koyamaz, herşeyi ayarlaması lazım, eee o zaman tüm ekibinin işin içine girmesi lazım, benim gittiğim yerlerde en az 10 kişi çalışıyor tüp bebek merkezinde. 10 kişi de ahlaksız olup doktorun veya embriyoloıgun ahlaksız teklifini kabul edemez, sen eder miydin canım, ben etmezdim, istifayı basar, sonra da şikayet ederdim
Böyle bir şeyi nasıl hangi insan evladı kabul eder ki? İnsanları kandırmak, hele de böylesi bir konuda, mümkün mü?işte arada namussuz adamlar çıkıyor, zaten böyleleri olmasaydı akşam haberlerinde güzel şeyler izlerdik :) kan grubundan bile belli olur, şöyle ki: Ben 0 RH negatifim, eşim 0 RH pozitif, bizim çocuğumuzun kan grubu geninin +- olması lazım, bir pozitif bir negatif yanyana gelmeli, ancak diyelim ki ben bir şekilde ++ bir cocuk doğurdum, anla ki o cocuk benden değil :) yani yumurta benden değil... ama artık donasyon da bunu da ayarlıyorlar, ama sıradan buradaki doktor öyle kafasına göre nbaşkasınınkini alıp koyamaz, herşeyi ayarlaması lazım, eee o zaman tüm ekibinin işin içine girmesi lazım, benim gittiğim yerlerde en az 10 kişi çalışıyor tüp bebek merkezinde. 10 kişi de ahlaksız olup doktorun veya embriyoloıgun ahlaksız teklifini kabul edemez, sen eder miydin canım, ben etmezdim, istifayı basar, sonra da şikayet ederdim
gecenlerde izlemissindir belki...4 yil once Trabzonda dogum sirasinda bebekleri karistirmislar...bir ailedeki koca esinden suphelenip bosanma davasi acinca hersey meydana cikmis babalik testi gibi anneye de test yapilmis ve durum ortaya cikmis.mahkemede cocuklari degistirin demis, iste bu resmen birDNA da analık belli oluyor mu? Ben sadece babalık testi yapıldığını biliyordum.
Valla bende bu şüpheyi başlatan duyduklarım. Bir arkadaşımdan 8 yumurta toplanmış ve hiç biri döllenmedi denmiş. Sonra aynı doktor uzun bir süre sonra görevden alınmış kanunsuz işler yaptığı gerekçesiyle. Beni de aldı bir şüphe.
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeearamızda çok fena şeyler var, tek @bebeğimhadi değil ki @denizkaplan da gizli mesajlar yolluyor bana:)
Seni zaten tüpe bebeğe zor ikna ediyoruz, donasyona olmaman normalDonasyon fikri bana çoook çook uzak olduğu için asla ve asla düşünmeyeceğim bir şey. Hamileliği,taşımayı, doğumu yaşamak tabiki güzel de ya sonrası? O çocuğun benim olmadığını bilmek hem de bir ömür boyu...yok ben yapamam.Kendi adıma söylüyorum o çocuk büyüdükçe benden de bir şeyler taşısın isterim. Ama yapana da saygı duyarım. Hayırlı uğurlu olsun.
Hahaha, noldu bu arda senin evlat edinme olayın, başvurdunuz mu? Neeeeeee, ben de mi???sağol canım, valla ben donasyona da açığım, evlat edinmeye de, zaten buradaki takipçilerim bilirBebegimhadi gibi ahahahah :)
Amin. ama bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Ben Aret hoca nın muayenehanesinin fetö soruşturmasından bir süre kapatıldığını duymuştum.gecenlerde izlemissindir belki...4 yil once Trabzonda dogum sirasinda bebekleri karistirmislar...bir ailedeki koca esinden suphelenip bosanma davasi acinca hersey meydana cikmis babalik testi gibi anneye de test yapilmis ve durum ortaya cikmis.mahkemede cocuklari degistirin demis, iste bu resmen birtam 4 sene sonra hemde...
Aret hocada gecen sene temmuz sonrasi klinigi bir sure kapatilan dr lardan, hatta herkes donmus embriyolari olanlar ozellikle bizim embriyolar ne olacak diye buyuk endise yasamisti,neyseki sonradan adamcagiz temize cikti gorevine geri dondu.kardan bebeklerde kurtulmus olduyani dr ya da baska bir sektor hayatimizin her anini futursuzca etkileyen insanlar hep var olacaktir..Rabbim bizi iyi insanlarla isini dogru duzgun yapan merhametli vicdanli kisilerle tanistirsin karsilastirsin...
dogrudur ben acikca yazmak istemedigim icin oyle yazdim...Amin. ama bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Ben Aret hoca nın muayenehanesinin fetö soruşturmasından bir süre kapatıldığını duymuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?