Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

İnsallah canım insallah ☺ birde 3. Gunun tutunma ihtimali oluyormus 5. Gun ya tutunurmus ya tutunmazmıs bak su ise
Dun aksam buralarda bir yerde okudum.5. Gun embriyosu transferden sonra ya tutunurmus ya tutunamazmis.anladığım kadarıyla ortasi yok 5. Gunun cunku son aşamada...
ama 3. Gun embriyosu anne rahminde oldugu icin tutunma ihtimali bir sure daha oluyormus.

ya bu çok şaşırtıcı bir şey. Kim söylemiş bunu. Doğruluk payı ne acaba. bana pek mantıklı gelmedi.

doğruluk payını bende bilmiyorum ama Cem Bey'e sorduğumda kesinlikle böyel bir şey yok dedi 5. güne kadar giden daha kaliteli dedi gelde şimdi kafası karışmasın insanın....

"Normalde 5. Gün embriyosu yani blast embriyo rahimde hemen tutunabilen ama tutunamadığındada şansı olmayan embriyo demişti doktor. 3. Gün embriyosu tutunma günü daha fazla yani anne karnında iki gün daha yaşama hakkı var.. belki bu açıdan 3. Gün demiştir ya da 5 e gidemeyeceğini düşündüğü içindir "diye bir forumda okuyunca acaba dedim yukarısı alıntı ☺

doğru buda mantıklı aslında hayırlısı bakalım bir daha ki tedavimde 3. gün embriyosu olursa kaliteli tabi fazla olursa dondurmalarını isteyeceğim sonuçta karar bize ait sanırım ama dr illede genetik diye diretince... okuduğumuz herşeyden etkilenir olduk... denemekte fayda var...

Bu bir kızın yorumu sadece.bende acaba dedim ve burada sordum.dogru bir yorumda olabilir.genetik sart degil ve embriyo biriktirmek iyi olabilir

Bu bir kızın yorumu sadece.bende acaba dedim ve burada sordum.dogru bir yorumda olabilir.genetik sart degil ve embriyo biriktirmek iyi olabilir
şimdi anladım canım geç oldu ama kafam yerinde değil, arada 3. gün embriyo yazılarını okuyorum biraz işim hafifleyince... valla Cem Bey genetikçi ama tek dileğim bu sefer fazla ve kaliteli yumurta olması inşallah gerisi Allaha Kalmış...

Kızlar, şimdi ben de başka bir forumu okuyorum. Bu ay tedavi olanlar. Hiç genetiğe giden yok valla. Hepsi ya 3-4 ya da 5. gün transfer oluyor. Gerçi tabi yaşları 25 ila 40 arasında değişiyor. Bir yazı dikkatimi çekti. Biri daha önce 2 kere ikişer adet 5. gün embriyosu ile transfer olmuş. Ancak negatif olmuş sonucu. Simdi doktoru 3. gün deneyelim, belki rahminde daha iyi gelişir demiş. Ben de casusluk yaptım.

"Tutunamadığında da şansı olmayan"ne demek anlamadım?? 3. Gün embriyosu tutunamadan mı yaşıyor rahimde?? Kafam almıyor

Valla ben de şahsen 5. Güne kadar bekletmek istemem. 3. Gün transferi isterim.ne malum dışarda ana rahmi ortamı sağlandığı. Belki embriyocuk bunu istemiyor. Tüpün amacı içerde bir seneple dölleneöeyen yumurtayı dışarıda döllemek. Önemli olan sağlıkla döllenebilmesi.Döllenme olduktan sonra ben bir an önce ana rahmine koyulmasını isterim.

Sağlanmıyor zaten, yani bugünkü teknolojiyle labarotuvarda 3. günden sonra kalan embriyo çok zorlanıyor. Doktorlar da zaten embriyo sayısı çok olduğunda 5. güne zorluyorlar embriyoyu, boylece diyorlar ki bu zor sartlara dayanan embriyo dayanıklı embriyodur, o halde daha kolay tutunur. Tabi iki gün daha gozlemleyebildikleri için kalitesini de daha iyi görüyor olabilirler.

• Tansferden kaç gün sonra embriyo tutunur ile alakalı olarak 3. gün embriyosu transferi gelişim aşamaları;

• Birinci gün, embriyo hücresi içinde 6 ila 8 hücre dönüşümü yapılarak gelişmeye ve büyümeye devam eder.
  • İkinci gün, morula adı verilen hücreler blastokist haline gelir ve bölünmeye devam eder.
  • Üçüncü gün, blastokist kabuğundan dışarıya çıkmaya başlar.
  • Dört, blastokist kabuğundan dışarı çıkmaya devam eder ve rahime tutunma olur.
  • Beşinci günü, blastokist tutunması başlar ve rahim zarının içi kısmına yerleşir.
  • Altıncı günü, embriyo rahime tutunması sürer.
  • Yedinci günü, embriyo rahime tutunması devam eder ve sürer. Yerleşme işlemi sonrası fetus ve plasenta hücreleri gelişmeye devam eder.
  • Sekizinci günü, annenin karnında Hcg hormonu dolaşmaya başlayacaktır.
  • Dokuzuncu günü, Hcg hormonu dolaşmaya bu sürede de devam eder ve fetal gelişim de devam eder.
  • Onuncu günü, Hcg hormonu dolaşmaya bu sürede de devam eder ve fetal gelişim de devam eder.
  • On birinci günü, Hcg hormonu gebeliği algılamak adına yeterli düzeye ulaşır. Embriyo transferi sonrası tutunma ne zaman ve kaçıncı gün belli olur, 11 gün sonrası belli olur.
5. Gün Tüp Bebek Transferi Aşamaları
  • Bir, blastokist aşamasına gelen embriyo kabuğundan dışarıya doğru çıkmaya başlar.
  • İki, blastokist kabuğundan çıkmış olan embriyonun bu günde tutar. Ne zaman belli olur, gec mi belli olur, kaç günde belli olur, hangi sürede tup bebek tutar, saat ve zaman önemli midir gibi sorular bu günde cevaplanır.
  • Üçüncü, blastokist rahim zarının iç kısmına kaçıncı günde ilişir kapsamında ilişir.
  • Dört, tup bebekte tutunmalar ile alakalı işlem devam eder, tup bebek daha geç zamanda ve saat içinde olur mu, hayır bu gün tutunmanın devamını gösterir.
  • Beş, fetus ve plasenta olabilecek olan hücreler bu zaman diliminde gelişir.
  • Altı, anne adaylarının karın bölgesinde Hcg hormonu dolaşmaya geç de olsa başlar. Bu zaman dilimde ve saat diliminde daha dikkatli olmak gerekir. Hormon geç olur mu, genelde olmaz. Tüp bebek tutunduğu zaman salgılanır.
  • Yedi, bu günden merak edilen en önemli detay fetal gelişimin devamıdır. Ne kadar devam edeceği, kaç saat süreceği de merak edilen detaylar arasında yer aldığı için uzmandan bu anlamda bilgi alınabilir.

Ben sadece genetiğe gidecekse 5. Güne bekletiyolar zannediyordum. Değilse gerçekten bekletmek anlamsız bence.şey gibi serada yaşamaya alışmış bir bitkiyi dışarıya çıkart. Birinci gün belki dayanır ama 4.5. Gün ölmeye başlar. E dayanırsa güçlüdür. İçerde zaten güçlüydü ve zaten hep içeride yaşayacak dışarı çıkartıp teste tabi tutmanın anlamı var mı? Bana saçma geliyor ya. Bu kadar müdahale etmemeliler normal akışa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…