- 12 Aralık 2016
- 1.550
- 3.053
- 63
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #53.741
3. Gün kabuğundan dışarı çıkar. 4. Gün rahim duvarına tutunur diyor. E dışardaysa nasıl tutunacak?? Duvar yoksa?
- Tansferden kaç gün sonra embriyo tutunur ile alakalı olarak 3. gün embriyosu transferi gelişim aşamaları;
5. Gün Tüp Bebek Transferi Aşamaları
- Birinci gün, embriyo hücresi içinde 6 ila 8 hücre dönüşümü yapılarak gelişmeye ve büyümeye devam eder.
- İkinci gün, morula adı verilen hücreler blastokist haline gelir ve bölünmeye devam eder.
- Üçüncü gün, blastokist kabuğundan dışarıya çıkmaya başlar.
- Dört, blastokist kabuğundan dışarı çıkmaya devam eder ve rahime tutunma olur.
- Beşinci günü, blastokist tutunması başlar ve rahim zarının içi kısmına yerleşir.
- Altıncı günü, embriyo rahime tutunması sürer.
- Yedinci günü, embriyo rahime tutunması devam eder ve sürer. Yerleşme işlemi sonrası fetus ve plasenta hücreleri gelişmeye devam eder.
- Sekizinci günü, annenin karnında Hcg hormonu dolaşmaya başlayacaktır.
- Dokuzuncu günü, Hcg hormonu dolaşmaya bu sürede de devam eder ve fetal gelişim de devam eder.
- Onuncu günü, Hcg hormonu dolaşmaya bu sürede de devam eder ve fetal gelişim de devam eder.
- On birinci günü, Hcg hormonu gebeliği algılamak adına yeterli düzeye ulaşır. Embriyo transferi sonrası tutunma ne zaman ve kaçıncı gün belli olur, 11 gün sonrası belli olur.
- Bir, blastokist aşamasına gelen embriyo kabuğundan dışarıya doğru çıkmaya başlar.
- İki, blastokist kabuğundan çıkmış olan embriyonun bu günde tutar. Ne zaman belli olur, gec mi belli olur, kaç günde belli olur, hangi sürede tup bebek tutar, saat ve zaman önemli midir gibi sorular bu günde cevaplanır.
- Üçüncü, blastokist rahim zarının iç kısmına kaçıncı günde ilişir kapsamında ilişir.
- Dört, tup bebekte tutunmalar ile alakalı işlem devam eder, tup bebek daha geç zamanda ve saat içinde olur mu, hayır bu gün tutunmanın devamını gösterir.
- Beş, fetus ve plasenta olabilecek olan hücreler bu zaman diliminde gelişir.
- Altı, anne adaylarının karın bölgesinde Hcg hormonu dolaşmaya geç de olsa başlar. Bu zaman dilimde ve saat diliminde daha dikkatli olmak gerekir. Hormon geç olur mu, genelde olmaz. Tüp bebek tutunduğu zaman salgılanır.
- Yedi, bu günden merak edilen en önemli detay fetal gelişimin devamıdır. Ne kadar devam edeceği, kaç saat süreceği de merak edilen detaylar arasında yer aldığı için uzmandan bu anlamda bilgi alınabilir.
Ben degil yazan kizdan alintı o ama
Öyle değil canım. 3.gün embriyosu transfer edildi diyelim. 1. 2. 3. vs günler derken transfer sonrası günlerini gösteriyor. Yani 3. gün embriyosu trans edilince 3. günde kabuğundan dışarı çıkıp 4. gün tutunuyor. 3 günlük embriyo 4. günde yani toplam 7 günlük embriyo iken tutunma başlıyor. Ama 5. gün embriyosu transfer edilirse, transferin 2. günü yani toplam yine 7.günde tutunma oluyor canım.3. Gün kabuğundan dışarı çıkar. 4. Gün rahim duvarına tutunur diyor. E dışardaysa nasıl tutunacak?? Duvar yoksa?
1 Temmuz cumartesi için müsatseniz ayarlayalımolur bana uyar bayramdan sonra ayarlayalım
Geçmiş olsun canım , bazen bize şer gibi gelen olaylar rabbim tarafïndan hayır için yazılmış olabilir sakın isyan etme şükür et hamile olsan ve karnında bebeginle ameliyata girsen ve bu riskli olsa herşey daha zor olurdu . İnşallah en kısa sürede tedavini olursun .teşekkür ederim canım. Biraz daha iyiyim. Bugün başka bir doktora daha danıştım ameliyat kesin mi diye. ben hemen olmanı tavsiye ederim. ilerde hamilelik falan olursa başına iş açar bu. dedien iyisi kurtulmak dedi. of ya ameliyatı urfada olmak istemiyorum bakacak kimsem yok. Mersine gitmem lazım. Yada ablamın çoluk çocuk buraya gelmesi lazım.Mersine gitsem eşim sürekli yanımda kalamaz burada işi izin alamaz. Bir haftaya kadar karar vermem lazım. Bir bu eksikti ya. benim stresim bana yetiyor zaten.
Annem geçen yıl safra kesesinden ameliyat oldu 1 haftada iyileşti şimdi gayet rahat . Gecikyirme bence hemen mersinde doktor bak hatta gittigin doktorlara sor onlar biliyor iyi doktoru sizi yönlendirsin ler . Geçmiş olsun canım.yani allah korusun hamilelik sırasında o taş kanalı tıkarsa safra patlayabilirmiş. Patlayınca da zehirliyormuş. Çok tehlikeliymiş. hamilelik sırasında hem ilaç falan da kullanamazmışım. Ameliyat ta olamam herhalde.
Bu ay ki bebek tedavisini yarım bırakabilirim ve ameliyat olabilirim yada gittiği yere kadar deyip normal hayatıma devam edebilirim. Ama sonrasında başıma iş açabilir. Ama ilk gittiğim doktor 3 aylık ilaç verdi demekki çok ta aciliyeti yok ameliyatın. Ama ya hamile kalırsam ilerleyen aylarda. Bu defa hiç ameliyat olamam.offff. ya ben yay burcuyum böyle strese gelemem
Bir gece hastanede kalıyormuşsun. Sonra taburcu. tabi bu ameliyat normal seyrederse. Bir komplikasyon olursa biraz tedavi süreci uzayabilirmiş. En geç bir ayda toparlanıyormuşsun.
laparoskopi ile 3 delik açıyorlarmış göğüs altından. Narkozla yapılıyormuş. Öncesinde de chek-up yapıyorlarmış.Değerlere falan bakıyorlarmış.
Belki bu tedavide de hamile kalamam ve her şey çözülmüş olur. E madem hamile kalmamam sorunu çözüyor o halde tedaviyi bırakayım bu ayayyy sinir oldum yaaaa.
Neden ????2 yıl aradan sonra yeniden sigaraya başladım, kahretsin!!!
Hadi hayırlısı olsun canım inşallah hamiş habetinide en kïsa sürede verirsin .Bendesekerpancari nın konusunu araştırırken kendi konumu öğrendim.asistan doktoru tel.den aramıstım o geri dönünce size anlattığım gibi cok merak etmiyorum ama dedim.mailine baktı 1 i sağlıklı transfer edilebilir dedi.cok sükür 1 sağlıklı.ben 2 sini de sağlıklı bekliyirdum.embriyolog veriyor gazı cok iyi embriyolar diye.neyse embriyologdan da Allah razı olsun beni o an rahatlatmıstı embriyolar cok iyi kalite diyerek.moral motivasyon cok önemli orda bir kötü dese su 1.5 ay haram olacak bana.asistan doktorda 2 yi beklemeyelim bu 1 de cok iyi 2 si birden sağlıksız gelebilirdi dedi.
Sigarayı bırakıyorum era testi icin adet bekliyorum.2 embriyo transferini de bilmiyorum.mustafa bey eminim buradan okudum tek yapıyor.bende 3 olsaydı cok rahattım.ama su an elimde kalsın istiyorum.sizin daha iyi sonuclarinız olsun insallah
Hadi hayırlısı olsun canım inşallah hamiş habetinide en kïsa sürede verirsin .
Müsait gibi görünüyor olabilirim, yalnız opu, sonra transfer var mı, ne yapacağız, nolacak, bütün bunlar şu anda soru işareti1 Temmuz cumartesi için müsatseniz ayarlayalımpoppy73 ???
Ok canım. Tedavin ve 1 Temmuz a göre hareket ederiz. Ne dersinMüsait gibi görünüyor olabilirim, yalnız opu, sonra transfer var mı, ne yapacağız, nolacak, bütün bunlar şu anda soru işareti
Insallah saglicakla kucaklarina alirlar...Rabbim su mubarek gunlerin suyu yuzu hurmetine bizlerede nasip etsin tez vakitte..25 yil dile kolay insan soylerken yoruluyor...ama zaman su gibi akiyor geciyor, daha dun gibi esimin ilk igneyi vurmasi,ben yapamam ben vuramam dedigim sonrasinda ise bu konuda uzmanlasmam (sanki herseyi cok bilmek zorundaymisim gibi
olur ancak ben başakşehirdeyim, ona göre bir saat ve yer olabilir kızlar, yoksa çoook zor oluyorr1 Temmuz cumartesi için müsatseniz ayarlayalımpoppy73 ???
günaydınnnn güllaçcım :)gunaydin bayram tatlilari
Bana uyar canım. Şişli Beşiktaş Taksim vs civarı olabilir.olur ancak ben başakşehirdeyim, ona göre bir saat ve yer olabilir kızlar, yoksa çoook zor oluyorr
Günaydın cankızgunaydin bayram tatlilari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?