- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #53.801
Ameliyat olmamana sevindim.bu cok iyi bir haber.tedavi ne zaman istersen gönlunce olsun canımYa çok sıkıldım. Her şey üst üste geliyor. Artık uzaklaşmak istiyorum biraz bu işlerden. Bıktım. Yıldım cidden.
Evlendiğimden beri sürekli doktordayım. En az 50 defa kan vermişimdir. Yok böbrek taşı, yok bebek, yok safra, yok alerjik reaksiyon v.s. sabahtan beri doktordaydım. Yine kan verdim yine tahlil, ultrason ekg... ameliyat olabilirim diye bebek tedavisini de bırakmak zorunda kaldım çünkü 21 gün kullanmam gereken doğum kontrol ilacını bayrama denk gelmesin bitişi diye 30 güne çıkartmıştı doktor. ben tabi 21. günde kestim bebek tedavisi olmayacağı için. O kullandığım d. kontrol ilacı da el ayak şişmesi, mide bulantısı, çarpıntı v.s. yapıyormuş. Mahvetti beni. Gece çarpıntı ile uyanıyordum.Kan tahlillerim temiz çıktı ama çarpıntım falan geçmedi.İyi ki bırakmışım ağır gelmiş. Bir tarafı yaparken diğer taraf bozuluyor ya. Ameliyata da gerek yokmuş çok şükür. O şikayetlerin çoğu sanırım d. kontrol ilacından olmuş. Biraz uzak kalmam öyle boş boş tekrar ilham gelmesini beklemem lazım.
canimcim ameliyata gerek kalmamasina cok sevindim gercekten, dogum kontrol hapi full hormon, dolayisiyla yan etkisi cok olabiliyormus, senide ondan etkilemis olabilir, once biz iyi olacagizki bebislerimizde bizde huzuru hissedip gelsin, ama ne yazik ki her zaman o sukuneti kendimizde bulamiyoruzYa çok sıkıldım. Her şey üst üste geliyor. Artık uzaklaşmak istiyorum biraz bu işlerden. Bıktım. Yıldım cidden.
Evlendiğimden beri sürekli doktordayım. En az 50 defa kan vermişimdir. Yok böbrek taşı, yok bebek, yok safra, yok alerjik reaksiyon v.s. sabahtan beri doktordaydım. Yine kan verdim yine tahlil, ultrason ekg... ameliyat olabilirim diye bebek tedavisini de bırakmak zorunda kaldım çünkü 21 gün kullanmam gereken doğum kontrol ilacını bayrama denk gelmesin bitişi diye 30 güne çıkartmıştı doktor. ben tabi 21. günde kestim bebek tedavisi olmayacağı için. O kullandığım d. kontrol ilacı da el ayak şişmesi, mide bulantısı, çarpıntı v.s. yapıyormuş. Mahvetti beni. Gece çarpıntı ile uyanıyordum.Kan tahlillerim temiz çıktı ama çarpıntım falan geçmedi.İyi ki bırakmışım ağır gelmiş. Bir tarafı yaparken diğer taraf bozuluyor ya. Ameliyata da gerek yokmuş çok şükür. O şikayetlerin çoğu sanırım d. kontrol ilacından olmuş. Biraz uzak kalmam öyle boş boş tekrar ilham gelmesini beklemem lazım.
ignesiz tedavi....en buyuk hayalim....Aret hocanin en sevdigim ozelligi...klomenle yumurta buyuyorsa sayi azsa bile igne ile yukleme yapmiyor ve kaliteyi bozmuyor(maddi yonden yukunu saymiyorum bile),,cunku bende acik ve net igne kaliteyi bozuyor, dogal siklustan bile (ki bunu izmirde ilk israil aruh yapmis, onunda cok iyi oldugunu duyuyorum) yumurta olsa yumurta varsa toplanabilir ben hep bunun taraftari oldum, kendi tedavilerimde ne yazik ki 3 unde de asiri doz igne kullandim (pureon ve gonal f en yuksek),bende artik uygunsa ignesizde nasil olacagimi gormeyi cok istiyorum. hatta yumurta var mi yok mu onuda merak ediyorumda neyse bu ayri bir konuÇıktım doktordan. Yine 3 yumurta, yine 3 yumurta. Bir tane de geriden gelen varmış. Belki gelir belki gelmez. En büyüğü 13 mm. olmuş. Diger ikisi galiba 11-12 mm. İğne kullanmayacagim. Sana igneye gerek yok dedi. Boşuna vücuduna yükleme dedi. 2 bin TL de vermezsin dedi. Vücuduna gereksiz zarar verme dedi. Klomen'i bitir (5 tane kaldı), ptesi gel dedi. Eee, bugün 13 mm ise ptesi kaç olur kızlar, kaçta çatlıyor, siz bilirsiniz.
3. ve sonuncu tedavimi bende baskent hastanesinde oldum hatta lh tavan yapti ve yarim kaldi,3000 liraya yakin igne kullandim,eczaci bile limitleri zorluyorsunuz artik diyordupoppy73 cim igneye ne gerek var mı 2000 tl. Kârda mısın pöh ..benim yumurta dondurma olayımda da oyle oldu doktor ayni böyle kârdasın dedi sonradan az bir igne verdi.bence benimle dalga gecti baskent hastanesi.cunku klomen tup bebek tedavisinde kullanılmiyormuş.gen-art tup bebek merkezi oyle demisti.erbil beyde bende ilk 5 gün femara kullandı.ondan sonra ovitrelle ve merional igne verdi. bu igneler rahmi kalinlaştırıyor fsh.ı istenen seviyeye getiriyor yani cok gerekli.bu kadar para verdigin bir tedavinin klomenle devam etmesi benim eski yumurta donduramama durumumu hatırlattı.o kadar para verecegim klomenle tedavi olayım diye.senin durumun insallah iyi olur.ama hocayi cok rahat gordüm ben.insallah ben yanılırım.
dunden beri aglamaktan icim disima cikti, evet bebisi kaybetmeleri derin bir yara acti bende ama diger dr un bebegin cinsiyetini soylerken bebek ayakkabisi vererek haber vermesi beni bitirdi,bunun bir film dizi oldugunu cok iyi biliyorum ancak gercek hayatta boyle bir sey iste....Evet istanbullu gelin dizisi. amniyosentezle hasarlı embriyo. %80 yaşamaz denen gebelik sonlandı. Kocası biz rakamlara değil mucizelere inanmıştık dedi.
selamlar, kizinizi allah bagislasin :) Allah gonlunuze gore versin...hormonlara masallahh :) donasyon icin erken oldugunu dusunuyorum, oncelikle yas dolayisiyla yumurta kalitesinde gerileme olabilir, bununla ilgili vitamin kullanbilirsiniz, oncelikle kesinlikle saf ari sutu oneriyorum (buradaki bircok arkadas ve ben kullaniyoruz), biesteronun etkili olabilmesi icin en az 3-6 ay arasi kullanilmasi gerekiyormus (benim dr gunde 2 defa onermisti mesela), sonra koenzim q10 ve omega 3 te alabilirsiniz, bunlar yumurta kalitesini arttiran takviyeler, umarim sizede faydasi olur...bu takviyeleri birkac ay duzenli olarak kullanip sonra tekrar deneyebilirsiniz.embriyo olusmamasi esinizin spermleriylede ilgili olabilir, bence esinizde takviye destek kullansin,eminim analiz vermistir ama embriyo olusmamasi bezen spermlede ilgili olabiliyor.Merhaba arkadaşlar, 43?yaşındayım 10 yaşında normal yollarla hamile kalıp doğurduğum kızım var. Hani üstüne hırka atsan hamile kalır tiplerdendim. . 2. Evliliğimi yaptım. 7 aydır normal yollardan hamile kalamadım. Hormon seviyelerim yaşa göre iyimiş. 2 kere tüp bebek denedik. 1. Ci 7 yumurta 4 ü boş sadece 1. Kalite 1 tane embriyo oluştu. Ve tutmadı. 2 deneme 5 yumurta 2 si küçük 1 i zamanı geçmiş(fazla büyümüş) ve onda da 1 tane döllendi fakat sadece 3 hücreye bölündü. Dr 5. Gün bekleyelim dedi bekledik aynı 3 hücrelide kalmış iyiki bekledik negatif alıcaktık dedi. De donasyon önerdi. (Hani diyorlar ya ben şok!!!)
Okadar çok forumları okudum okadar kafam karıştı ki. Siz ne dersiniz devam edeyimmi, süreci biliyorsunuz kendimi bebek düşürmüş gibi hissediyorum. Eşimin çocuğu hiç olmadığı için hem çok istiyoruz hemde ailesi dört gözle bekliyor.
Yada tavsiye edebileceğiniz ilaç vb şeyler varmı. 1 ay biosteron kullandım ilk denemeden sonra 2 ay aradan sonra 2.denemede bu sefer embriyo oluşamadı.
Tavsiyeler inizi bekliyorum
Sevgiler
Hosgeldin bende daha cok kisi yazsin deneyimlerini paylassın diye bekliyorum.detaylı bilgi vermissin sagol.ilk önce Allah hepimizin yardımcısı olsun.biz burada saf arı sütü yiyenler grubuyuz biraz eskileri karıştırırsan karsına çıkar.bal ve polende yiyoruz.vitamin olarak doktorun verdigi bemix b12 vit. Oluyor, d vitamini solgarın, omega 3 1000 mg., multivitamin, quenzum q10, melatonin iciyorum.doktorun hic vitamin vermediyse isteyebilirsin.biesteronu da eskiden kullandım.en az 3 ay vitaminlari icmek gerekiyor.labaratuvarı iyi olan bir merkezde yeniden deneyebilirsin.biraz da stres etki etmis sanki ilkinde bir embriyo varken ikinci de hic olmamıssa stresde etkili olabilir.bu durumdan yukarıdakiler sayesinde bir düzelme sağlanıyor.haydi hayırlısı hepimiz içinMerhaba arkadaşlar, 43?yaşındayım 10 yaşında normal yollarla hamile kalıp doğurduğum kızım var. Hani üstüne hırka atsan hamile kalır tiplerdendim. . 2. Evliliğimi yaptım. 7 aydır normal yollardan hamile kalamadım. Hormon seviyelerim yaşa göre iyimiş. 2 kere tüp bebek denedik. 1. Ci 7 yumurta 4 ü boş sadece 1. Kalite 1 tane embriyo oluştu. Ve tutmadı. 2 deneme 5 yumurta 2 si küçük 1 i zamanı geçmiş(fazla büyümüş) ve onda da 1 tane döllendi fakat sadece 3 hücreye bölündü. Dr 5. Gün bekleyelim dedi bekledik aynı 3 hücrelide kalmış iyiki bekledik negatif alıcaktık dedi. De donasyon önerdi. (Hani diyorlar ya ben şok!!!)
Okadar çok forumları okudum okadar kafam karıştı ki. Siz ne dersiniz devam edeyimmi, süreci biliyorsunuz kendimi bebek düşürmüş gibi hissediyorum. Eşimin çocuğu hiç olmadığı için hem çok istiyoruz hemde ailesi dört gözle bekliyor.
Yada tavsiye edebileceğiniz ilaç vb şeyler varmı. 1 ay biosteron kullandım ilk denemeden sonra 2 ay aradan sonra 2.denemede bu sefer embriyo oluşamadı.
Sevgiler
Biraz ara ver kafanı rahatlat ondan sonra tam gaz devam edersin . Bazen hem bedeni hem ruhu dinlendirmek gerekir iyi yapmışsın canım.Ya çok sıkıldım. Her şey üst üste geliyor. Artık uzaklaşmak istiyorum biraz bu işlerden. Bıktım. Yıldım cidden.
Benimde adetim 21 /24 gün arası senin çatlama kaç gün sonra oluyor hiç takip ettin mi canim .Sanırım bana göre normal, çünkü benim zaten adetim 23-24 günde bir, ovulasyon testlerinden de biliyorum.10. gün cift çizgi oluyordu.
Merhaba Ankara Gazi unv hastanesinde tedavi oldum transferim yapildi 8. Gunum beklemedeyimAnkara'da tüp bebek tedavisi gören var mı
Merhaba, ben de arkadaşlara katılıyorum. Bir süre sağlıklı beslenip takviyeler alabilirsiniz. Yalnız arı sütünü saf yemeyi deneyin bence. Ayrıca karışımlar da yiyebilirsiniz. 2-3 ayın ardından gidin doktora, duruma bakın, ona göre yolunuzu cizersiniz.Merhaba arkadaşlar, 43?yaşındayım 10 yaşında normal yollarla hamile kalıp doğurduğum kızım var. Hani üstüne hırka atsan hamile kalır tiplerdendim. . 2. Evliliğimi yaptım. 7 aydır normal yollardan hamile kalamadım. Hormon seviyelerim yaşa göre iyimiş. 2 kere tüp bebek denedik. 1. Ci 7 yumurta 4 ü boş sadece 1. Kalite 1 tane embriyo oluştu. Ve tutmadı. 2 deneme 5 yumurta 2 si küçük 1 i zamanı geçmiş(fazla büyümüş) ve onda da 1 tane döllendi fakat sadece 3 hücreye bölündü. Dr 5. Gün bekleyelim dedi bekledik aynı 3 hücrelide kalmış iyiki bekledik negatif alıcaktık dedi. De donasyon önerdi. (Hani diyorlar ya ben şok!!!)
Sevgiler
Ben 2 aydır yiyorum, sabah akşam yarım çay kaşığı. Yumurta sayımda bir değişiklik yapmadı. Kalitesini de bilmiyorum, artırmıştır diye umut ediyorum. Zaten bu takviyeleri kalite için alıyoruz, sayı değişmez çünkü rezervler belli.Kizlar kafama takıldı , saf arı sütü tüketen arkadaşlar ne zamandır yiyorsunuz ve başlamadan önce yumurta sayınïz kaç tane idi yedikten sonra yumurta sayïsı kaç tane oldu yazarsanız sevinirim.
Ben mayıs ayının 10 nu gibi başladım ama henüz bir faydası oldu diyemiyorum.
Evet, tüp bebeğe başlamadan önce ovulasyon testi yaptım, 5-6 ay. Benim adetim 23-25 gün arası. Çift çizgi genelde adetimin 9-11. günleri oluyordu. Ve bu çift çizgiden de tam 14 gün sonra regl oluyordum. Yumurta da çift cizgiden 24-36 saat sonra catladigina gore 10-12. gün arasi sanirim.Benimde adetim 21 /24 gün arası senin çatlama kaç gün sonra oluyor hiç takip ettin mi canim .
Merhaba
Suan 44 yasindayim 73 luyum. 38 yasinda tüp bebek tedavisiyle ilk denemede Allahin izniyle yavrumuzu kucagimiza aldik 6 yasinda bi oglum var. 3.gun embriyosu oldugunu 6 ay once ayni hastaneye gittigimde dr dan ogrendim. O zaman pek bilgim yoktu. Kacinci gundur nedir ne degildir bilmiyorduk. Tek bildigimiz hastane ve lab iyi diye sectigimiz memorialdi. Simdi oglum bebegimiz olsun diye hergun heran konuyu aciyor bizde o sebeple 6 ay once gittik devamini getiremedik. Memorial ileri yasa pek sicak bakmiyor sanki. Benim saglik problemlerim olunca askiya aldik. 6 ay onceki kontrolde 7 yada 8 yumurta gorunuyordu amh 0.37 dusuk olmasina ragmen dr iyi dedi. Fakat sizlerden okudugum kadariyla her ay yumurta ve kalitesinin degisebildigi. Ileri yasta tedavi sekli ve uygulanan ilaclar gittigin dra gore degisiyor sanirim.
Kismet olursa tekrar dr a gitmek istiyoruz.
Bu arada memorial emvriyonuzun 5.gune gitmesi ve pgt zorunlu olarak yapiyoruz dedi. 6 yil once bile 3.gun embriyosu konmus bu durumda 5. Gune giden olur mu ki gonalf 225 dozumdu.
Cok uzun olucak yazim ama anlayisiniza siginiyorum
Haremiz hamileligim tansiyon ve baska seylerle biraz sıkıntili gecti. Dogumdan 7 ay sonra safrakesesi ameliyati olmak zorunda kaldim. 9 ay bulanti karin sismesi ve kusmalar oldu sanirim taş oynuyordu. Sonra gecti taaki dogumdan 7 ay sonrasinda
Taşim pankreas yolunu tikamisti akut pankreatit olmustum degerlerim bi anda cok yukselmisti 2 gun degerlerim dusuruldu ve hemen ameliyata alindim.
Senin icin taslarin saglik sorunu olursa ertelememeni oneririm.
Tup bebek tedavisine girme surecimiz once sebep yok demislerdi sonra gittigimiz hastanede esimin morfoloji sıkıntılıydi.
Yumurtalarimin kalitesi icin saf ari sutu kullanmaliyim.
Simdi memorialda tedavi olaniniz varmi?
Aranizda 44 yas olan varmi?
Havuz yontemi nedir maliyeti nedir?
Embriyosunu pgt ye yollamadan bizim gibi ileri yasta saglikli gebelik yasayan varmi?
Bizler gibi durumu olupta yas itibariyle pgtten saglikli embriyo gelen varmi?
Insallah herkes en yakin zamanda hayirlisiyla saglikla bebegine kavusur.
2-3 ay cok ama o kadar beklemesinler canım. cünkü 15 gunde saf arı sutunün faydasini gördüm.15 gun az ama isteyen 15 gun isteyen 1 ay takviye alsa yeterli.bir adet donemi yeterliMerhaba, ben de arkadaşlara katılıyorum. Bir süre sağlıklı beslenip takviyeler alabilirsiniz. Yalnız arı sütünü saf yemeyi deneyin bence. Ayrıca karışımlar da yiyebilirsiniz. 2-3 ayın ardından gidin doktora, duruma bakın, ona göre yolunuzu cizersiniz.
Hayırlı olsun, az kalmış sanırım büyük güne:). İnşallah pozitif sonucu alırsınız. Yaş kaçtı?Merhaba Ankara Gazi unv hastanesinde tedavi oldum transferim yapildi 8. Gunum beklemedeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?