- 20 Mayıs 2008
- 558
- 540
- 303
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #53.821
Amin inşallah 38 yaşındayımHayırlı olsun, az kalmış sanırım büyük güne:). İnşallah pozitif sonucu alırsınız. Yaş kaçtı?
Hepimiz aynı durumdayız insallah sonu hayırlı olurO kadar üzülüyorum kiregl oldum ama günlük pet ile geçiriyorum böyle olumca çok korkuyor ve üzülüyorum
O kadar üzülüyorum kiregl oldum ama günlük pet ile geçiriyorum böyle olumca çok korkuyor ve üzülüyorum
Rahat ol canım. Ben de regl oldum. Geçen ay çok yoğun geçti. neredeyse ped yetiştiremiyordum. Ama bu ay baya bi azaldı sanki. Hep ilaç hep stres yüzünden bunlar. Takılmamaya çalış canım. Sabırla bekleyip bebişleri kucaklayacaz inan bana
Merhaba, ben varım, 73'lüyüm ben de.:)Tabi 6 yıl önce bu 5. günler genetikler yoktu. Merkezler tabi ileri yaşa sıcak bakmaz, başarı oranlarını düşürüyoruz çünkü. Bence sizin yumurta sayiniz çok iyi yaşınıza göre. Benim sadece solda gelisiyor, 3-4 adet. Tabi zamanla azalıyor, vakit kaybetmemek lazım. Gittiğin merkeze bağlı nasil bir tedavi uygulayacakları. Bahceci ve diğer büyük merkezler genelde genetik istiyor, özellikle yaş 40'ın üzerindeyse. Embriyosunu genetiğe gondermeden sağlıklı gebelik yasayan var tabi. Hep oldu, olacak da. Gecmiste de oluyordu, genetik teknolojisi cikmadan once de oluyordu, dogal yoldan hamile kalip doguranin da oluyor. Ben genetige gondermeyecegim, saglikli dogum yaparsam haber veririm.Merhaba
Suan 44 yasindayim 73 luyum. 38 yasinda tüp bebek tedavisiyle ilk denemede Allahin izniyle yavrumuzu kucagimiza aldik 6 yasinda bi oglum var. 3.gun embriyosu oldugunu 6 ay once ayni hastaneye gittigimde dr dan ogrendim. O zaman pek bilgim yoktu. Kacinci gundur nedir ne degildir bilmiyorduk. Tek bildigimiz hastane ve lab iyi diye sectigimiz memorialdi. Simdi oglum bebegimiz olsun diye hergun heran konuyu aciyor bizde o sebeple 6 ay once gittik devamini getiremedik. Memorial ileri yasa pek sicak bakmiyor sanki. Benim saglik problemlerim olunca askiya aldik. 6 ay onceki kontrolde 7 yada 8 yumurta gorunuyordu amh 0.37 dusuk olmasina ragmen dr iyi dedi. Fakat sizlerden okudugum kadariyla her ay yumurta ve kalitesinin degisebildigi. Ileri yasta tedavi sekli ve uygulanan ilaclar gittigin dra gore degisiyor sanirim.
Kismet olursa tekrar dr a gitmek istiyoruz.
Bu arada memorial emvriyonuzun 5.gune gitmesi ve pgt zorunlu olarak yapiyoruz dedi. 6 yil once bile 3.gun embriyosu konmus bu durumda 5. Gune giden olur mu ki gonalf 225 dozumdu.
Cok uzun olucak yazim ama anlayisiniza siginiyorum
Haremiz hamileligim tansiyon ve baska seylerle biraz sıkıntili gecti. Dogumdan 7 ay sonra safrakesesi ameliyati olmak zorunda kaldim. 9 ay bulanti karin sismesi ve kusmalar oldu sanirim taş oynuyordu. Sonra gecti taaki dogumdan 7 ay sonrasinda
Taşim pankreas yolunu tikamisti akut pankreatit olmustum degerlerim bi anda cok yukselmisti 2 gun degerlerim dusuruldu ve hemen ameliyata alindim.
Senin icin taslarin saglik sorunu olursa ertelememeni oneririm.
Tup bebek tedavisine girme surecimiz once sebep yok demislerdi sonra gittigimiz hastanede esimin morfoloji sıkıntılıydi.
Yumurtalarimin kalitesi icin saf ari sutu kullanmaliyim.
Simdi memorialda tedavi olaniniz varmi?
Aranizda 44 yas olan varmi?
Havuz yontemi nedir maliyeti nedir?
Embriyosunu pgt ye yollamadan bizim gibi ileri yasta saglikli gebelik yasayan varmi?
Bizler gibi durumu olupta yas itibariyle pgtten saglikli embriyo gelen varmi?
Insallah herkes en yakin zamanda hayirlisiyla saglikla bebegine kavusur.
Bu aylık birşey mi? Hep mi böyle?O kadar üzülüyorum kiregl oldum ama günlük pet ile geçiriyorum böyle olumca çok korkuyor ve üzülüyorum
Canım benim sıkma canını en son kürtajımdan sonra reglim 1 gün en fazla 1,5gün ve çok az kanama ile geçiyordu ,takılma lütfen böyle şeylere 8ay sonra hamile kaldımO kadar üzülüyorum kiregl oldum ama günlük pet ile geçiriyorum böyle olumca çok korkuyor ve üzülüyorum
Her ay daha da azalıyor. Geçen ay da tek pet le geçirdim sonra günlük pede döndümdü. Bu ay daha da azalmış.Bu aylık birşey mi? Hep mi böyle?
Sonuçta sen doktor kontrollerinde sürekli muayene olan, hormon testlerini vs yaptıran birisin. Tehlikeli bir durum olsa doktorlar soylerdi herhalde. Geçici birşey olabilir. İlaclardan, stresten olabilir. Azalır tabi yaşa göre de, şu aralar olan donemsel olabilir. Bu arada klomen kesiyor mu adeti?Benim hayatımda ilk kez bu ay 3. günde adetim bitti.Her ay daha da azalıyor. Geçen ay da tek pet le geçirdim sonra günlük pede döndümdü. Bu ay daha da azalmış.
7Merhaba, ben varım, 73'lüyüm ben de.:)Tabi 6 yıl önce bu 5. günler genetikler yoktu. Merkezler tabi ileri yaşa sıcak bakmaz, başarı oranlarını düşürüyoruz çünkü. Bence sizin yumurta sayiniz çok iyi yaşınıza göre. Benim sadece solda gelisiyor, 3-4 adet. Tabi zamanla azalıyor, vakit kaybetmemek lazım. Gittiğin merkeze bağlı nasil bir tedavi uygulayacakları. Bahceci ve diğer büyük merkezler genelde genetik istiyor, özellikle yaş 40'ın üzerindeyse. Embriyosunu genetiğe gondermeden sağlıklı gebelik yasayan var tabi. Hep oldu, olacak da. Gecmiste de oluyordu, genetik teknolojisi cikmadan once de oluyordu, dogal yoldan hamile kalip doguranin da oluyor. Ben genetige gondermeyecegim, saglikli dogum yaparsam haber veririm.
Son cümleyi okuyana kadar, yorumu bebeğimhadi nin yazdığını sanmıştım. Nasıl olmuş da böyle uzun bir yorumu hatasız ve anlaşılır yazmış, demek ki tatil yaramış diyordum. Meğer senmişsinMerhaba, ben varım, 73'lüyüm ben de.:)Tabi 6 yıl önce bu 5. günler genetikler yoktu. Merkezler tabi ileri yaşa sıcak bakmaz, başarı oranlarını düşürüyoruz çünkü. Bence sizin yumurta sayiniz çok iyi yaşınıza göre. Benim sadece solda gelisiyor, 3-4 adet. Tabi zamanla azalıyor, vakit kaybetmemek lazım. Gittiğin merkeze bağlı nasil bir tedavi uygulayacakları. Bahceci ve diğer büyük merkezler genelde genetik istiyor, özellikle yaş 40'ın üzerindeyse. Embriyosunu genetiğe gondermeden sağlıklı gebelik yasayan var tabi. Hep oldu, olacak da. Gecmiste de oluyordu, genetik teknolojisi cikmadan once de oluyordu, dogal yoldan hamile kalip doguranin da oluyor. Ben genetige gondermeyecegim, saglikli dogum yaparsam haber veririm.
Bende ümraniyede çalışıyorumBen de anadolu yakasındayım ki, hemi de Ümraniye.
İnşallah canım kısmt olursa gelirim tabiYok yav, daha tazeyiz, birkaç ay buradan. Uyarsa sana da gel mutlaka
Evet canım Cem beyeCem Bey'e mi gideceksin?
7
Son cümleyi okuyana kadar, yorumu bebeğimhadi nin yazdığını sanmıştım. Nasıl olmuş da böyle uzun bir yorumu hatasız ve anlaşılır yazmış, demek ki tatil yaramış diyordum. Meğer senmişsin
Bilmem ben bir farklılık görememiiştim. Zaten az olduğu için sanırım.ama kesmemesi lazım. Ameliyatta olmucam bu ayki iğne tedavisi de kaldı boşu boşuna. Hayırlısı bakalım vardır bir hayır bunda da.Sonuçta sen doktor kontrollerinde sürekli muayene olan, hormon testlerini vs yaptıran birisin. Tehlikeli bir durum olsa doktorlar soylerdi herhalde. Geçici birşey olabilir. İlaclardan, stresten olabilir. Azalır tabi yaşa göre de, şu aralar olan donemsel olabilir. Bu arada klomen kesiyor mu adeti?Benim hayatımda ilk kez bu ay 3. günde adetim bitti.
İlginç7
Son cümleyi okuyana kadar, yorumu bebeğimhadi nin yazdığını sanmıştım. Nasıl olmuş da böyle uzun bir yorumu hatasız ve anlaşılır yazmış, demek ki tatil yaramış diyordum. Meğer senmişsin
Evet, vardır bir hayır..Bilmem ben bir farklılık görememiiştim. Zaten az olduğu için sanırım.ama kesmemesi lazım. Ameliyatta olmucam bu ayki iğne tedavisi de kaldı boşu boşuna. Hayırlısı bakalım vardır bir hayır bunda da.
Tesekkur ederim cvbin icin.günaydın hosgeldin yaz yaz uzun yaz bizim yasta cok az olsa da sanslı kızlar doğal yolla da hamile kalıyor.bir arkadaşım 43 de bebegini kucagina aldı.46 yaşında hamilemizde var dogal yolla.
Ben 43 üm.havuz yöntemi uygulandı.3 opu oldum.1. Opuda 4 yumi 3 embriyo 1 i 5. Güne gitti ve genetige gönderildi sağlıksız geldi.2. Opuda yumurta sayisini hatirlamiyorum aslinda 3 embriyo 1 tane 5. Gune giden ve genetiktan saglıklı geldi.3. Opuda 4 yumurta 2 embriyo ve genetige gittiginde 1 sagliklı geldi.subattan beri 2 saglikli embriyo elde ettim.opuları pespeşe oldum 1 ay ara verilmistir.toplamda 25.000 tuttu, cunkü bahceci fulyada 6.750 tup bebek her opu 4.100 tl. Ignelerde 1.200 1.500 tl. genetik icin embriyo başına 350 dolar ödeniyor.son olarak era testi ve cd56 testi olacağım.era rahmin en iyi tutunma günunü belirliyor, cd56 baģısiklık testi vücüdun embriyoyu yabancı algıliyor mu diye bakılıyor.era testi 1000 euro 4.000 tl.toplam 5.000 tl tutacak.
etti 30.000 tl.benim bu tedavi 2. Denemem.42.5 yaşda evlenebildim, hepimizde bu yaşlardayız.benim sansım bir anda doktorda opu olacakken 5 yumurta gördü her zaman bende 2 veya 3 yumurta olurdu. arı sütü bal polene yuklendim.faydası oldu.
Cünkü ilk tüp denememde 1 tane 1. Kalite embriyo olmustu.3. Gun embriyosu olarak transfer oldum ve negatifti.2. Tedavimde ise hep iyi gecti iyi dedigim 4 yumi oluyordu veya 5 o da sanstı.cok guvendigim arkadaslarım negatif aldı ne yazık ki.kızlar bizim yaslarda veya daha genc ama rezervleri düsuktü.onların 3. ve 4. Tüp denemesiydi.yani hic belli olmuyor bu is ne cok güveneceksin ne umutsuz olacaksın.
Tşk ederim cvbin icin. Dr bundan sonraki her ayin kiymetli oldugunu soylemisti fakat bi turlu baslayamadik. Yasadigim kilo ve saglik problemleriyle ugrasiyorum simdilikMerhaba, ben varım, 73'lüyüm ben de.:)Tabi 6 yıl önce bu 5. günler genetikler yoktu. Merkezler tabi ileri yaşa sıcak bakmaz, başarı oranlarını düşürüyoruz çünkü. Bence sizin yumurta sayiniz çok iyi yaşınıza göre. Benim sadece solda gelisiyor, 3-4 adet. Tabi zamanla azalıyor, vakit kaybetmemek lazım. Gittiğin merkeze bağlı nasil bir tedavi uygulayacakları. Bahceci ve diğer büyük merkezler genelde genetik istiyor, özellikle yaş 40'ın üzerindeyse. Embriyosunu genetiğe gondermeden sağlıklı gebelik yasayan var tabi. Hep oldu, olacak da. Gecmiste de oluyordu, genetik teknolojisi cikmadan once de oluyordu, dogal yoldan hamile kalip doguranin da oluyor. Ben genetige gondermeyecegim, saglikli dogum yaparsam haber veririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?