- 30 Nisan 2017
- 413
- 552
- 103
- 49
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #54.141
Çok şükür doğal henüz doktora gitmedim ilki kimyasal olduğundan korkuyorum bu süreç çok stresli Allah herkesin yardımcısı olsunMasallah Allah hayırlısıyla güzelce çocuğunu kucağına almayı nasip etsin inşallah
Hamilelik doğal mı oldu tüp bebek tedavisinden sonra
Kızlar, düşünüyorum, düşünüyorum. Beyin hücreleri çalışıyor. Tabi yarın bebişin durumuna göre karar vereceğiz de, şimdiden hazırlıklı olmak için size de sorayım dedim. Hangi seçeneği tercih etmeliyim sizce? 1) Eğer bebiş bölünmeye devam ederse ve durumu iyi olursa tek transfer yaptırmak. Tutmazsa son bir kere daha denemek. Belki yine başka bir doktorda ve merkezde. 2) Bir opu daha yaptırmak ve iki adet transfer yaptırmak. Tutmazsa i
Diye yazmistim fakat o tek embriyonu transfer ettirsen dondurma çozulme riskini almadan sonucuna gore hareket edersin
Drunuz 2 embriyo koyuyormu?
bu kimyasal gebelik denen şeyi hiç anlamış değilim. Gebelik oluyor mu olmuyor mu?Çok şükür doğal henüz doktora gitmedim ilki kimyasal olduğundan korkuyorum bu süreç çok stresli Allah herkesin yardımcısı olsun
Günaydın canım. Ben olsam bir sonraki opuyu bekler, 2 transfer yaptırırdım. Ama yine de tutmazsa pes etmezdim. Yumurta olduğu sürece devam ederdim. Haa belki başka klinikte, ama devam ederdim...Mesaj mesajın içine girmiş ama anladım ne demek istediğini:). Evet, doğru, dondurma da bir risk. Koyar, koyuyor, zaten 35 yaş üstüne hep iki. Hatta gençlere bile iki embriyo koyuyorlar, okuyorum.
Günaydın sarı papatyalarim bendeKızlar, düşünüyorum, düşünüyorum. Beyin hücreleri çalışıyor. Tabi yarın bebişin durumuna göre karar vereceğiz de, şimdiden hazırlıklı olmak için size de sorayım dedim. Hangi seçeneği tercih etmeliyim sizce? 1) Eğer bebiş bölünmeye devam ederse ve durumu iyi olursa tek transfer yaptırmak. Tutmazsa son bir kere daha denemek. Belki yine başka bir doktorda ve merkezde. 2) Bir opu daha yaptırmak ve iki adet transfer yaptırmak. Tutmazsa vazgeçmek.
Bizim gibi yaşlara 6 ay onceki gittigim memorialda tek embriyo koyuyoruz demisti dr.Mesaj mesajın içine girmiş ama anladım ne demek istediğini:). Evet, doğru, dondurma da bir risk. Koyar, koyuyor, zaten 35 yaş üstüne hep iki. Hatta gençlere bile iki embriyo koyuyorlar, okuyorum.
Günaydın. Yumurta olduğu sürece devam etme konusunda haklısın. Ancak yaş sınırı, maddiyat, eşimin fazla deneme taraftarı olmaması bir şekilde beni sınırlıyor. Dün yaşadığım şok, beni hemen karar alma ihtiyacına sürükledi. Sanki herşey bitmiş gibi bir psikoloji içine girdim. Üzülmemin sebebi, 4 ay önce 3 yumurtam 3. güne gelmeyi başarırken, 4 ay sonra o kadar ameliyat, vitamin ve besin takviyesi vs'den sonra sadece 1'e inmesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Güvenim sarsıldı. Yoksa tabi ki yumurtam var, dölleniyor, bunlar bile şükretmek için yeterli. Son noktaya kadar umudu diri tutmak lazım, haklısınız.. Çünkü bizim sınavımız bu..Günaydın canım. Ben olsam bir sonraki opuyu bekler, 2 transfer yaptırırdım. Ama yine de tutmazsa pes etmezdim. Yumurta olduğu sürece devam ederdim. Haa belki başka klinikte, ama devam ederdim...
Günaydın:). Tabi, eğer biriktireceksem 2. opuyu da burada olmam lazım. Embriyonun gelişimi de bize fikir verir. Ancak burada olup olmama konusunu düşünmeliyim. Çünkü önümde iki örnek var. Bir 3 embriyo, 3. gün. İki, bir embriyo. Eşim tek transfer ettirelim diyor. Senin klomenle tedavi gördüğün yerde embriyon olmuş muydu?Günaydın sarı papatyalarim bendepoppy73 cime diger arkadaşları bekleyeyim de oyle yazayım dedim.buradan embriyonu taşıtamayacagına gore 2. Opuyu burada olup olmayacagını doktorla konuşman lazım.dondurulmuş embriyo aslında %15-20 arttıriyor tutunmayı.ama labaratuvar embriyonun durumuna gore doktor karar verecek.canım burada 2. Opuyu olacaksın o zaman.Allah hakkimızda hayırlısını versin bugun guzel haberin olsun insallah.tabi ki havuz yöntemi cok iyi hep söylüyorum bunu.senin de havuzda kalman lazımdı bana kalırsa.o 2 veya 3 embriyoyu biriktirmeliydin.ama yine doktorla senin kararın canim
Allah Allah. İlginç. Bilmiyorum valla, arkadaşlar da cevap versin.Bizim gibi yaşlara 6 ay onceki gittigim memorialda tek embriyo koyuyoruz demisti dr.
Bunu su an merkez sana yasattı canim.ari sütüyle bal ve polenle aslında iyiydin.bu denemeyi hic olmamış sayıp yeni bir deneme hakkın bence.ben ayni sonucu aldığımda 41 yaşındaydım.2 yumurta alindı biri bos dendi.bir iki gun sonra embriyolog ariyor 1 yumurtaninda ici boş cıktı.bende hersey bitti dedim.ben kendim icin söyluyorum ankara baskent hastanesi gogsen bey once kendine bakacak.aynı gün tüm hastalarından negatif sonuc aldı cok iyi bir doktor olduğundan.ileri yaşız ve özel bir düşünce gerektiriyoruz doktorumuzda.Günaydın. Yumurta olduğu sürece devam etme konusunda haklısın. Ancak yaş sınırı, maddiyat, eşimin fazla deneme taraftarı olmaması bir şekilde beni sınırlıyor. Dün yaşadığım şok, beni hemen karar alma ihtiyacına sürükledi. Sanki herşey bitmiş gibi bir psikoloji içine girdim. Üzülmemin sebebi, 4 ay önce 3 yumurtam 3. güne gelmeyi başarırken, 4 ay sonra o kadar ameliyat, vitamin ve besin takviyesi vs'den sonra sadece 1'e inmesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Güvenim sarsıldı. Yoksa tabi ki yumurtam var, dölleniyor, bunlar bile şükretmek için yeterli. Son noktaya kadar umudu diri tutmak lazım, haklısınız.. Çünkü bizim sınavımız bu..
Günaydın:). Tabi, eğer biriktireceksem 2. opuyu da burada olmam lazım. Embriyonun gelişimi de bize fikir verir. Ancak burada olup olmama konusunu düşünmeliyim. Çünkü önümde iki örnek var. Bir 3 embriyo, 3. gün. İki, bir embriyo. Eşim tek transfer ettirelim diyor. Senin klomenle tedavi gördüğün yerde embriyon olmuş muydu?
Memorial şisliyide cok duyuyorum buralarda.gen-artin bana hic faydasi olmadi ama doktorumun sözleri gayet bilgiliydi."sizin icin ikiz degil saglıklı tek bir cocuk bulalım onceligimiz bu" demisti.memorial hastanesi; 2 embriyonun birbirini gotürme ve elde de hiç embriyo kalnaması sorunları sebebiyle tek embriyo demistir.yaşıniz 40 41 ve 3 embriyonuz varsa 2 embriyo isteyin ama 2 embriyonuz varsa tek tek olmalı ki bizim icin önemli olan sağlıklı 1 bebek istiyor doktorlarBizim gibi yaşlara 6 ay onceki gittigim memorialda tek embriyo koyuyoruz demisti dr.
Sasirdim himmbana da 2 transfer hakkın var demişti tıp fakültesi. Yaş itibariyle.
Dogru olabilir. Anneyi ikiz gebelikle risk almamak icin diyebilirler diye düşunmustum.Memorial şisliyide cok duyuyorum buralarda.gen-artin bana hic faydasi olmadi ama doktorumun sözleri gayet bilgiliydi."sizin icin ikiz degil saglıklı tek bir cocuk bulalım onceligimiz bu" demisti.memorial hastanesi; 2 embriyonun birbirini gotürme ve elde de hiç embriyo kalnaması sorunları sebebiyle tek embriyo demistir.yaşıniz 40 41 ve 3 embriyonuz varsa 2 embriyo isteyin ama 2 embriyonuz varsa tek tek olmalı ki bizim icin önemli olan sağlıklı 1 bebek istiyor doktorlar
Evet evet sisli memorialden bir kızi okumustum cok memnun kalmıştı.ciddi bir hastane sanırım bazen cok olumlu bazen cok olumsuz bir yorumu okuyorum.ama ikiz gebelik riskli diyor doktorlar.bahceci de riskli goruyorDogru olabilir. Anneyi ikiz gebelikle risk almamak icin diyebilirler diye düşunmustum.
Kimsenin moralini bozmak istemem, herkesin hikayesi farklı, yaşadıkları yasamadiklari buraya yansıttıkları yansitmadiklari. Şu anda her ihtimale göre plan yapma ihtiyacimin normal oldugunu düşünüyorum. Ok tabi umudu kaybetmemek lazım surekli yaşımı kafama kakip umut dusuk sans dusuk sakat olur vs diyen doktorlara ragmen. Ama insaniz be, etkileniyoruz. Evet, belki o bir bebistir tutunacak olan. Ama diyorum ki o birini uygun olursa transfer ettiririm, olmazsa bir daha tedavi olmayacagim. Çünkü yaşım 44, 37-38 degil. İşin maddi boyutu da var. Tutmazsa Afrika planima başlayacağım. Belki en doğrusu umudu sonuna kadar sürdürmek ama şu anda o psikolojide degilim. Biraz zamana ihtiyacım var.
Hanımlar geçen nisan da tüp bebek 2 transfer olmuştu kimyasal gebelik oldu bugün tahlil yaptırdım bhcg hamileyim inşallah sağlıklıdır yaş 41 ayrıca sizlerin tavsiyesiyle arı sütü probolis bal polen karışım selenyum d3 omega folik asit kullandım bu arada ovulasyon testinde gebelik çıktı 4 gündür ovulasyon testi yapıyorum hep pozitif aslında umudum yoktu regl kimyasal gebeyimten sonra olmadım bayramdan sonra doktora gitmeyi düşünüyordum
ben azerbaycandayim canim, burasi boyle ya iste her istedigime hemen ulasamiyorum ve orjinal kaliteli bir mal bulmak cokta mumkun degil...Şekerpancarı sen nerede yaşıyorsun ? Ben almanyada yaşıyorum eşim bana eczaneden arı sütü , bal , polen karışımı almıştı tüp içinde sende eczaneleri araştır yaşadıgïn yerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?