Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

kızlar bir de bu iğne muhabetini daha önce yapmıştık biliyorsunuz. benim doktor bana mini tüp ilaçsız yapalım dediğimde, her ay çıkan büyüyen yumurtanın içi bu yaşta dolu olmuyor veya kaliteli olmuyor. biz iğneyle, ilaçla en azından bir tane sağlıklı yakalayalım diye uğraşıyoruz, o şansı ilaçsız yaparsak kaybedebiliriz demişti., normal genç bir kız bilşe her ay hamile kalamıyor, sence neden, her ay kaliteli yumurta yok sa ondan demişti.. benim doktor böyle düşünüyor ve ona güveniyorum...

Ben de aynı fikirdeyim canım. İğnelerin, toplanabilir yumurtaları kaliteli şekilde büyüttüğünü düşünüyorum. Evet , tabii ki fazla hormon taraftarı değiliz ama bu da bir gerçek ( kendi adıma yani )

Ben onu bu ay anlayacağım bakalım. Gerçi oluşan yumurtaların kaliteli olup olmadığını opu yapıp döllenmeden bilemiyolar sanırım. Daha önce 3 yumurtam oluşuyordu ama allah bilir ki kaç tanesi doluydu. belki hepsi belkide hiçbiri. Aslında tıbbın hala bunu ultrason ile anlayamaması çok saçma. Bunun testi tüstü bir şeyi olması lazım. 21. günde yapılan progesteron testi gösterir diyorlar, onu da sordum doktora. O test sadece yumurtanın gelişip gelişmediğini gösterir. Kalitesini bilemeyiz dedi. peh.!

kızım sen yanlış zamanda doğmuşsun, bir 50 yıl sora doğaydın iyi olacakmış :)

kızım sen yanlış zamanda doğmuşsun, bir 50 yıl sora doğaydın iyi olacakmış :)
bence 50 yıl sonra tüp bebek çığır açacak. Embriyoyu 14. güne kadar dış ortamda büyütmeyi başarmışlar ya, işte o süre 9 aya çıkacak. Ana rahmine gerek kalmayacak. Kucağımıza alıp eve götüreceğiz direk.

ben de erken doğmuşum o zaman senin ne zaman haremizim kontrol vs.

yarın sabah saat 09.00 da:) kasıklarımda ağrı arttı bi baksın bakalım ne alemdeyim. Çatlamaz inşallah hemen.
süper yarın ikinizden de güzel haberler alaım o zaman. çatlamaz ben de korkuyordum ama hiç erken çatlamadı, merak etme... desem de için içini yer biliyorum

Merhaba kızlar, önce yazayım da sonra diğer mesajlara cevap vereyim. Aradılar. Direkt yarın 1'de transfere bekliyoruz dediler. O zaman embriyonun durumu iyi herhalde dedim. Evet, bugün ikinci gününde sağlıklı bir şekilde 4 hücreli oldu dedi embriyolog. Yarın da gelişmeye devam ettiğinde ve rahminiz de uygunsa transferi yapacağız dedi. Doktora sordunuz mu dedim, evet, doktor bu şekilde uygun gördü dedi. Ben de dün akşam düşünmüş ve karar vermiştim. Tek transfer.

Ahhh, o arı sütü yok mu o arı sütü:)

Dogru olabilir. Anneyi ikiz gebelikle risk almamak icin diyebilirler diye düşunmustum.
Evet, düşününce doğru bir yaklaşım olabileceği hissi oluştu bende de. İleri yaşta ikiz gebelik daha da riskli olduğu için böyle bir tercih yapmış olabilirler. Bir tane olsun, sağlam olsun mantığı. Zaten hep o birden dünyaya geliyoruz ya.

Sağol, bitanesin

Ay maşallah çok sevindim. Olsun tek transfer olsun. İnşallah sağlıkla tutunur ve tamamına erersin.ve böylece mutlulukla noktalanır bu tüp macerası.

Evet, doğruyu buldum dünkü bocalamadan sonra:)

Bende senden böyle br haber bekliyordum. Benim ocaktaki tedavimde aynen 4 toplandı 1 tanesi 20mm olan döllenmiş büyümüştü. Benzer bir durum çıkıyor inşallah sonu da hayırlı olur.
Bu arada Memorial da tedavi gören biri olarak söylüyorum hatta daha evvel de yazdım, Tek transfer tercih ediyorlar ileri yaş riskleri nedeniyle. Ve Prof sordum neden havuz yöntemi yapmıyoruz diye. Her ay tedavide 1 saglıklı embriyo yu bulursak ona şans vermek daha mantıklı, neden fazladan ilaç alacaksın ve zaman kaybı yaşayalım. Transfer eder ona göre yol alırız demişti. O yüzden allah izin versinde başka tedavilere gerek kalmadan bebişin sana gelsin :)

Evet, bu da doğru bir yaklaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…