- 14 Eylül 2009
- 2.046
- 3.873
- 658
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #54.881
Faks mı kaldı artık ya. Kendileri WhatsApp çıktısı almaya üşeniyorlar bence veya mail çıktısıBirşey diyeceğim kızlar,ertnur ile iki prensesin annesi 'a da demistim. Klinikteki hemşire bana transfer günü Beta-hcg sonucunuzu faks çekin demişti. Ne faksı demistim, ciddi misiniz? Evet, kesinlikle faks dedi. Dalga mı geçiyorlar yaa? Yük oldu resmen bu faks düşüncesi bende. Nasıl faks çekeyim, faksı nereden bulayım? Diyorum ki negatif olursa haber vermesem olur mu? Ne diyorsunuz?
böyle düşünürsek o zaman neden genetik var ayrıca her embriyoyu donduralım işte ben böyle duyunca kopuyor devreler bende neden diye çok sorguluyorumEvet haklısın canım. Kimi doktorlar Pgt ye bile karşı. Taze 2. Gün transferden yana. Çünkü yapılan testlerin güvenli olduğu bile muamma ve embriyonun kendini onarma becerisi bile var. Bu konu çok karışık. Bu testler in yapılan araştırmada sağlıksız çıkan embriyolar imha edileceği için o embriyolar üzerinde testler yapılmış nasılsa imha olacak diye. Tekrar parça alıp başka kurumlara göndermişler ve daha önce sağlıksız gelen rapor bu sefer sağlıklı gelmiş bu sefer o sağlıksız gelen yere tekrar gönderilmiş bu sefer yine sağlıklı gelmiş. Bunu imha edilecek bi çok embriyoda denemişler ve bu sonucu almışlar. Neticede DNA 3. Gün oluşuyor o zamana kadar anne DNA sı ileilerliyor embriyo bu sebeple 2. Gün Rahime verip kendi DNA yapısını anne karnında yapması gerektiğini düşünen doktorlarda var. Benim 5. Gün embriyom 2 tane sağlıksız ve 2 tane sağlıklı geldi. Ama ben sağlıksız olanları da dondurdum. Çünkü konu muamma..
yok kocama laf etmem adam ne yapsın karısı 41 yaşında sağlıksız yumurta varsa, bu arada o günde konuştukhttp://www.hurriyet.com.tr/vicdansiz-baba-40509990
Habere bakın yaa. 72 yaşında adamın 8 yaşındaki oğlu. 68 yaşında iken olmuş çocuk. Lan bizim kocalarda iş yok işte. Yoksa biz bu hallere düşer miydik ?
İşte bitanem, zaten aylardır burada aynı konuyu tartışmıyor muyuz? Genetik çıktı mertlik bozuldu:). Genetik yüzünden 5. güne bekletmek zorundalar ama biz 40 yaşın üstündekilerde de embriyolar 5. güne gitmekte zorlanıyor. Tam bir kısır döngü anlayacağın. Cem Bey de genetiksiz Transfer yapmıyor. Ben genetiği tercih etmiyorum, kendime ve bebeğime şans vermek istiyorum. Böyle olunca da Transfer ikinci gün de yapılır, üçüncü gün de.. Tutma ihtimalini de bilemiyoruz ama zaten 3 embriyo var, zaten tutacak olan belli. O da ya tutacak ya tutmayacak. Tutmayacaksa zaten genetikten de bozuk gelir. Hani çok embriyo olur da secemezler, bekletirler 5. güne, sonra da gonderirler genetiğe ama zaten en iyi olan 3. günde de belli oluyor kalitesi vs. laboratuvar ortamında. Burada seçim sana kalmış ya ben onu alacağım içimde buyutecegim diyip riske gireceksin ya da en sağlamı olmadan ben transfer istemiyorum diyip bekleyeceksin.sanırım öyle zaten yaptıkları açıklamada bu şekildeydi, ama kafamda kalmadı değil aceba o en son kalan 5. gün tutma ihtimali ne kadardı sanırım hiç unutmayacağım bir tecrübeydi ben onunla baya bir empati kurmuştum embriyoyla ama olmadı kısmet bakalım bu ay ne olacak hayırlısı canım:)))
zaten bizim bebe olmamasının %70-80 sebebi kocalarımızın durumu bence.http://www.hurriyet.com.tr/vicdansiz-baba-40509990
Habere bakın yaa. 72 yaşında adamın 8 yaşındaki oğlu. 68 yaşında iken olmuş çocuk. Lan bizim kocalarda iş yok işte. Yoksa biz bu hallere düşer miydik ?
Evet bende sağlıklı embriyo (sözüm ona) elde edene kadar ve tek yumurtam olduğu ve sağlıksız raporu olduğu için bu konuda çok yoğunlaştım ve araştırdım. Her gittiğim doktora sordum hatta bir genetikçi ile bile görüştüm. Genetik tarama olmalımı olmamalımı doktorlar ikiye ayrılmış durumda ve yapılan deneylerde var. Bu belki her seferinde 10 üstü yumurta çokluğu ve sıkıntısı olmayan hastalar için düşünülmeli yani daha garanti durum gibi. Ama benim tek yumurtam var oda sağlıksız rapor denildiğinde araştırmaya girdim. Benimde kafam karıştı. Ama ne olur ne olmaz diye dondurdum.böyle düşünürsek o zaman neden genetik var ayrıca her embriyoyu donduralım işte ben böyle duyunca kopuyor devreler bende neden diye çok sorguluyorum((( iki prensesin annesi 'ın o zaman boşa mı gitti öyle düşünürsek ne diyorsun canım bu konuya???? Gelde Cem Beyciğimin kulaklarını çınlatma işte...
aynen öyle zor karar!!!İşte bitanem, zaten aylardır burada aynı konuyu tartışmıyor muyuz? Genetik çıktı mertlik bozuldu:). Genetik yüzünden 5. güne bekletmek zorundalar ama biz 40 yaşın üstündekilerde de embriyolar 5. güne gitmekte zorlanıyor. Tam bir kısır döngü anlayacağın. Cem Bey de genetiksiz Transfer yapmıyor. Ben genetiği tercih etmiyorum, kendime ve bebeğime şans vermek istiyorum. Böyle olunca da Transfer ikinci gün de yapılır, üçüncü gün de.. Tutma ihtimalini de bilemiyoruz ama zaten 3 embriyo var, zaten tutacak olan belli. O da ya tutacak ya tutmayacak. Tutmayacaksa zaten genetikten de bozuk gelir. Hani çok embriyo olur da secemezler, bekletirler 5. güne, sonra da gonderirler genetiğe ama zaten en iyi olan 3. günde de belli oluyor kalitesi vs. laboratuvar ortamında. Burada seçim sana kalmış ya ben onu alacağım içimde buyutecegim diyip riske gireceksin ya da en sağlamı olmadan ben transfer istemiyorum diyip bekleyeceksin.
Hangi klinikte tedavi görüyorsunuz. Bir de böyle bir haberi nerede duydunuz? Çünkü ben miş muş larla değil de ispatı varsa doktorumla konuşmak istiyorum bu durumu.Evet haklısın canım. Kimi doktorlar Pgt ye bile karşı. Taze 2. Gün transferden yana. Çünkü yapılan testlerin güvenli olduğu bile muamma ve embriyonun kendini onarma becerisi bile var. Bu konu çok karışık. Bu testler in yapılan araştırmada sağlıksız çıkan embriyolar imha edileceği için o embriyolar üzerinde testler yapılmış nasılsa imha olacak diye. Tekrar parça alıp başka kurumlara göndermişler ve daha önce sağlıksız gelen rapor bu sefer sağlıklı gelmiş bu sefer o sağlıksız gelen yere tekrar gönderilmiş bu sefer yine sağlıklı gelmiş. Bunu imha edilecek bi çok embriyoda denemişler ve bu sonucu almışlar. Neticede DNA 3. Gün oluşuyor o zamana kadar anne DNA sı ileilerliyor embriyo bu sebeple 2. Gün Rahime verip kendi DNA yapısını anne karnında yapması gerektiğini düşünen doktorlarda var. Benim 5. Gün embriyom 2 tane sağlıksız ve 2 tane sağlıklı geldi. Ama ben sağlıksız olanları da dondurdum. Çünkü konu muamma..
ne faksı ya faks mı kaldı artık. ben her şeyi mail ile yolluyorum Aret hocaya. sen de fotosunu çek whatsapp tan yolla. Ediz e en azından.Birşey diyeceğim kızlar,ertnur ile iki prensesin annesi 'a da demistim. Klinikteki hemşire bana transfer günü Beta-hcg sonucunuzu faks çekin demişti. Ne faksı demistim, ciddi misiniz? Evet, kesinlikle faks dedi. Dalga mı geçiyorlar yaa? Yük oldu resmen bu faks düşüncesi bende. Nasıl faks çekeyim, faksı nereden bulayım? Diyorum ki negatif olursa haber vermesem olur mu? Ne diyorsunuz?
Ben bu görüşmeyi mesela en son medicana Erbil laçin ile görüştüm ona danıştım ve oda bu deneylerden bahsetti ama ne kadar doğru bilemeyiz dedi. Ben Acıbadem'de gördüm 2 tedavimi. Sonra Aret beyde gördüm. Hepsi ile aynı görüşmeyi yaptım. Bana hepsi test önerdi. Ama böyle düşüncelerde var. İlla doğru mudur değilmidir yapılmalı mı yapılmamalı mı bunu anne baba ya bırakıyorlar. Ben kendi kararımı yaptığım görüşmeler neticesinde verdim. Ne olur ne olmaz dondurulmalarından yana oldum. Tek tük yumurta olunca her şeyi acaba mı diye bakıyor insan.Hangi klinikte tedavi görüyorsunuz. Bir de böyle bir haberi nerede duydunuz? Çünkü ben miş muş larla değil de ispatı varsa doktorumla konuşmak istiyorum bu durumu.
Haha, gözünün yağını yiyeyim, aylardır bunu anlatmaya çalışıyorum ama bu konuda farklı düşünen arkadaşlar var. Yazdığın bilgiler çok ilginç. 2. gün olayını da ilk defa duydum. Senin tedavi nerede oldu?Evet haklısın canım. Kimi doktorlar Pgt ye bile karşı. Taze 2. Gün transferden yana. Çünkü yapılan testlerin güvenli olduğu bile muamma ve embriyonun kendini onarma becerisi bile var. Bu konu çok karışık. Bu testler in yapılan araştırmada sağlıksız çıkan embriyolar imha edileceği için o embriyolar üzerinde testler yapılmış nasılsa imha olacak diye. Tekrar parça alıp başka kurumlara göndermişler ve daha önce sağlıksız gelen rapor bu sefer sağlıklı gelmiş bu sefer o sağlıksız gelen yere tekrar gönderilmiş bu sefer yine sağlıklı gelmiş. Bunu imha edilecek bi çok embriyoda denemişler ve bu sonucu almışlar. Neticede DNA 3. Gün oluşuyor o zamana kadar anne DNA sı ileilerliyor embriyo bu sebeple 2. Gün Rahime verip kendi DNA yapısını anne karnında yapması gerektiğini düşünen doktorlarda var. Benim 5. Gün embriyom 2 tane sağlıksız ve 2 tane sağlıklı geldi. Ama ben sağlıksız olanları da dondurdum. Çünkü konu muamma..
Bence avantaj canımyok kocama laf etmem adam ne yapsın karısı 41 yaşında sağlıksız yumurta varsa, bu arada o günde konuştukiki prensesin annesi ve poppy73 ile erkeğin kadından daha genç olması sizce şansı arttırır mı? benim eşim benden 7 yaş ufak ondan merak ettim:))) dr sorduğumda tabi ki dah asağlıklı olur ama anne yumurtası önemli dedi...sizce kızlar
Peki bişey sorucam. 10 üstü yumurta çıkarsa yani yumurta sıkıntısı olmayan hastalara bunu uygun görüyorlar. Neden peki? Amaç o 10 veya üstü yumurtadan genetiği sağlam olanı bulmak değil mi? Aynı kapıya çıkmıyor mu? Demek ki gerektiğinde yapılması gereken bir işlem genetik. Yumurtanın az çıkması tabii ki bu süreci uzatacaktır ama bu durum genetiğin yapılması gerekliliğini kaldırmıyor bence.Evet bende sağlıklı embriyo (sözüm ona) elde edene kadar ve tek yumurtam olduğu ve sağlıksız raporu olduğu için bu konuda çok yoğunlaştım ve araştırdım. Her gittiğim doktora sordum hatta bir genetikçi ile bile görüştüm. Genetik tarama olmalımı olmamalımı doktorlar ikiye ayrılmış durumda ve yapılan deneylerde var. Bu belki her seferinde 10 üstü yumurta çokluğu ve sıkıntısı olmayan hastalar için düşünülmeli yani daha garanti durum gibi. Ama benim tek yumurtam var oda sağlıksız rapor denildiğinde araştırmaya girdim. Benimde kafam karıştı. Ama ne olur ne olmaz diye dondurdum.
Evet yaaaaa, bütün suçlu erkekleeeeeeeeerrrrrrzaten bizim bebe olmamasının %70-80 sebebi kocalarımızın durumu bence.
Canım aynen Embriyo çok mucizevi bi yapı. Kendini onarabilen bir yapı bile. 2. Gün koyulması şundan ne kadar erken anne rahmine koyulursa laboratuvar ortamından az etkilenmiş oluyor. Yani bu bir karar. Böylesi mi doğru değil mi bilemiyoruz. Duyduklarımız bunlar.Haha, gözünün yağını yiyeyim, aylardır bunu anlatmaya çalışıyorum ama bu konuda farklı düşünen arkadaşlar var. Yazdığın bilgiler çok ilginç. 2. gün olayını da ilk defa duydum. Senin tedavi nerede oldu?
bence hiç önemi yok. Dediğin gibi kadın daha önemli. Benim eşim de benden 4 yaş küçük. hani ortada bir şey yok. Çünkü karısı 43,5 yaşında. tabiki eşimim değerleri de çok parlak değil ama ne bilim yaaa.yok kocama laf etmem adam ne yapsın karısı 41 yaşında sağlıksız yumurta varsa, bu arada o günde konuştukiki prensesin annesi ve poppy73 ile erkeğin kadından daha genç olması sizce şansı arttırır mı? benim eşim benden 7 yaş ufak ondan merak ettim:))) dr sorduğumda tabi ki dah asağlıklı olur ama anne yumurtası önemli dedi...sizce kızlar
Canımcım, senin doktorun genetikten yana olduğu için aksini savunmayacaktir sen ne dersen de. Ya onun savunduğu yolda onunla devam edeceksin ya da doktorunu ve merkezini degistireceksin.Hangi klinikte tedavi görüyorsunuz. Bir de böyle bir haberi nerede duydunuz? Çünkü ben miş muş larla değil de ispatı varsa doktorumla konuşmak istiyorum bu durumu.
Şöyle ki yumurta fazlası olan hastalar embriyonun dondurulmadsn etkilenme riskini alabilirler, genetiğin etkilenebileceği laboratuvar şartlarının risklerini göze alabilirler yani, biyopsi alınma riskini göz önüne alabilirler, test yanılma payı riskini göze alabilirler.. Tek yumurta için ben bunları göze almak istemiyorum açıkçası.Peki bişey sorucam. 10 üstü yumurta çıkarsa yani yumurta sıkıntısı olmayan hastalara bunu uygun görüyorlar. Neden peki? Amaç o 10 veya üstü yumurtadan genetiği sağlam olanı bulmak değil mi? Aynı kapıya çıkmıyor mu? Demek ki gerektiğinde yapılması gereken bir işlem genetik. Yumurtanın az çıkması tabii ki bu süreci uzatacaktır ama bu durum genetiğin yapılması gerekliliğini kaldırmıyor bence.
Aret Bey'deki tedavinde ilac ya da igne ne kullandın? Kac embriyo çıktı? Benim de orda oldu da o yüzden sordum.Ben bu görüşmeyi mesela en son medicana Erbil laçin ile görüştüm ona danıştım ve oda bu deneylerden bahsetti ama ne kadar doğru bilemeyiz dedi. Ben Acıbadem'de gördüm 2 tedavimi. Sonra Aret beyde gördüm. Hepsi ile aynı görüşmeyi yaptım. Bana hepsi test önerdi. Ama böyle düşüncelerde var. İlla doğru mudur değilmidir yapılmalı mı yapılmamalı mı bunu anne baba ya bırakıyorlar. Ben kendi kararımı yaptığım görüşmeler neticesinde verdim. Ne olur ne olmaz dondurulmalarından yana oldum. Tek tük yumurta olunca her şeyi acaba mı diye bakıyor insan.
ben aşılamadan sonra oturup doktorumla konuşurken genetik olayını sordum. Şart mıdır diye. Yoo sana kalmış dedi. Peki yaşımızdan dolayı hasarlı olma ihtimali nedri diyelim ki genetik yaptırtmadık ya hasarlı olursa? genetik bunu engellemek için değil mi dedim. Olabilir tabi bilemeyiz dedi.çoğu bozukluk genetikle tespit ediliyor dedi. Ama ben taze transferden yanayım dedi. Çünkü embriyo bölündükten sonra 8 yapraklı çiçek şekline gelir. Sen genetik iöçin bu sekiz yaprağın 3 yaprağını kopartıp alıyorsun. Ha aldın diye bu embriyo atıyorum kolu olmadan yarım mı doğacak. yoo embriyo bunu tamamlamaya uğraşıyor bu da embriyo ya zarar verebiliyor dedi. Embriyo hücre atıyormuş onu yolluyolarmış genetiğe dedim. yok öyle birşey dedi. Peki zaten rahim hasarlı embriyoyu kabul etmeyip atıyormuş üstelik te bir sürü testler var artık gebelik olduktan sonra bu testlerle hasar tespit edilemez mi dedim. Edilebilir tabi down sendromu hariç dedi. Valla kafam karıştı benim de. Hepsi başka bir şey söylüyor.Evet haklısın canım. Kimi doktorlar Pgt ye bile karşı. Taze 2. Gün transferden yana. Çünkü yapılan testlerin güvenli olduğu bile muamma ve embriyonun kendini onarma becerisi bile var. Bu konu çok karışık. Bu testler in yapılan araştırmada sağlıksız çıkan embriyolar imha edileceği için o embriyolar üzerinde testler yapılmış nasılsa imha olacak diye. Tekrar parça alıp başka kurumlara göndermişler ve daha önce sağlıksız gelen rapor bu sefer sağlıklı gelmiş bu sefer o sağlıksız gelen yere tekrar gönderilmiş bu sefer yine sağlıklı gelmiş. Bunu imha edilecek bi çok embriyoda denemişler ve bu sonucu almışlar. Neticede DNA 3. Gün oluşuyor o zamana kadar anne DNA sı ileilerliyor embriyo bu sebeple 2. Gün Rahime verip kendi DNA yapısını anne karnında yapması gerektiğini düşünen doktorlarda var. Benim 5. Gün embriyom 2 tane sağlıksız ve 2 tane sağlıklı geldi. Ama ben sağlıksız olanları da dondurdum. Çünkü konu muamma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?