- 14 Eylül 2009
- 2.046
- 3.873
- 658
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #54.901
Canım Aret bey de 1 tedavi oldum merkez daha yeni açılmıştı o kapanmadan sonra daha önce kullandığım gibi merional 225 ile tek embriyom oldu ve döllendi oda ve test sonucum iyi geldi. Kısa protokol yani.Aret Bey'deki tedavinde ilac ya da igne ne kullandın? Kac embriyo çıktı? Benim de orda oldu da o yüzden sordum.
Evet, katılıyorum. Zaten bir iki tane var, onlar da iyiyse iyidir, kotuyse kötüdür.Şöyle ki yumurta fazlası olan hastalar embriyonun dondurulmadsn etkilenme riskini alabilirler, genetiğin etkilenebileceği laboratuvar şartlarının risklerini göze alabilirler yani, biyopsi alınma riskini göz önüne alabilirler, test yanılma payı riskini göze alabilirler.. Tek yumurta için ben bunları göze almak istemiyorum açıkçası.
Canım işte tam senin söylediklerini bana doktorlar söyledi. Aynen dediğin gibi işte. Doktorlar kesin şudur diyemiyor sadece doğru yöntemi uygulamak istiyorlar ama işte bu bi canlı oluşumu olduğu için ve zaten kendisi mucizevi bi oluşum olduğu için ne deseler kesin olmuyor. Onarıyor diyen var. Embriyo zarar görüyor diyen var. Senin yaşın var test şart sakat Bebek istemezsin dimi diyen var. Varda var işte..ben aşılamadan sonra oturup doktorumla konuşurken genetik olayını sordum. Şart mıdır diye. Yoo sana kalmış dedi. Peki yaşımızdan dolayı hasarlı olma ihtimali nedri diyelim ki genetik yaptırtmadık ya hasarlı olursa? genetik bunu engellemek için değil mi dedim. Olabilir tabi bilemeyiz dedi.çoğu bozukluk genetikle tespit ediliyor dedi. Ama ben taze transferden yanayım dedi. Çünkü embriyo bölündükten sonra 8 yapraklı çiçek şekline gelir. Sen genetik iöçin bu sekiz yaprağın 3 yaprağını kopartıp alıyorsun. Ha aldın diye bu embriyo atıyorum kolu olmadan yarım mı doğacak. yoo embriyo bunu tamamlamaya uğraşıyor bu da embriyo ya zarar verebiliyor dedi. Embriyo hücre atıyormuş onu yolluyolarmış genetiğe dedim. yok öyle birşey dedi. Peki zaten rahim hasarlı embriyoyu kabul etmeyip atıyormuş üstelik te bir sürü testler var artık gebelik olduktan sonra bu testlerle hasar tespit edilemez mi dedim. Edilebilir tabi down sendromu hariç dedi. Valla kafam karıştı benim de. Hepsi başka bir şey söylüyor.
zaten bunu dedikleri için kim sağlıksız bebek ister çok kafam karışıyor böyle olunca hangisine inanacağız.. tabiki keşke olsa da gitse genetiğe gelse pozitif kim istemez daha emin ama ya gitmiorsa...hayırlısıCanım işte tam senin söylediklerini bana doktorlar söyledi. Aynen dediğin gibi işte. Doktorlar kesin şudur diyemiyor sadece doğru yöntemi uygulamak istiyorlar ama işte bu bi canlı oluşumu olduğu için ve zaten kendisi mucizevi bi oluşum olduğu için ne deseler kesin olmuyor. Onarıyor diyen var. Embriyo zarar görüyor diyen var. Senin yaşın var test şart sakat Bebek istemezsin dimi diyen var. Varda var işte..
Evet canım. Böyle oturup kendi kendine düşünüp duruyorsun işte. Rabbim en hayırlı kararları almayı nasip etsin hepimize.zaten bunu dedikleri için kim sağlıksız bebek ister çok kafam karışıyor böyle olunca hangisine inanacağız.. tabiki keşke olsa da gitse genetiğe gelse pozitif kim istemez daha emin ama ya gitmiorsa...hayırlısı
Amin gerçekten yazık emeğe sabra paraya Allah doğru yolu bize göstersin inşallah her başlangıç bir umut..Evet canım. Böyle oturup kendi kendine düşünüp duruyorsun işte. Rabbim en hayırlı kararları almayı nasip etsin hepimize.
bu arada sizin yaş kaç kaç deneme oldu hiç hamilelik oldu mu? yazıları çok okumadım sanrıım merak ettim uzun zamandır mı deniyorsunuz?Amin gerçekten yazık emeğe sabra paraya Allah doğru yolu bize göstersin inşallah her başlangıç bir umut..
negatif oldu, bence gelişimine bakıyorlar, anne rahminde devam edbeilir diyorlar. benimki dondurulmuş değildi, taze transferdi.canım neye göre 4. gün yapılıyor ki yani mantıken düşündüğümde 5. güne kadar gitmeyenleri mi donduruyorlar aceba çözüldüğünde 1 şans olur diye mi hiç anlamıyorum bu konuyu, çok araştırdım ama muamma... nasıl sonuçlandı peki sonucun? 6. güne kadar gitmesi gereken bir ben olarak şimdiden endişeleniyorum aceba ne olacak bu sefer diye..
Canım yaşım 39 11 Ay oldu deneyeli daha önce düşünmüyorduk Bebek. Hiç transfer olmadı henüzbu arada sizin yaş kaç kaç deneme oldu hiç hamilelik oldu mu? yazıları çok okumadım sanrıım merak ettim uzun zamandır mı deniyorsunuz?
benim acıbademdeki doktorum da 2. gün yapmıştı transferi bana, rahimde daha iyi tutunacağını düşünüyordu. bunu yazmıştım burada.Haha, gözünün yağını yiyeyim, aylardır bunu anlatmaya çalışıyorum ama bu konuda farklı düşünen arkadaşlar var. Yazdığın bilgiler çok ilginç. 2. gün olayını da ilk defa duydum. Senin tedavi nerede oldu?
Hmmm, atlamışım, mantıklı görünüyor.benim acıbademdeki doktorum da 2. gün yapmıştı transferi bana, rahimde daha iyi tutunacağını düşünüyordu. bunu yazmıştım burada.
işte herşeyi denedim ya bu sefer de genetik deneyeyim demiştim, o da olmadı... bu sefer de genetik diyeceğim ama aman boşver de demiyorum değil :)Hmmm, atlamışım, mantıklı görünüyor.
Aynen bu kararı biz vermeliyiz. Doktor yaparım diyor istemezsen yapmam diyor. Benim doktorumda sağlıklı bebek ile ana rahmi kilit ve anahtar gibidir diyor. Kilit rahim ve sağlıklı embriyo gelirse rahim onu tutar diyor. Sağlıklı değilse tutmaz diyor. Ne karışık işler miş meğersekızlar yine aynı konu açılmış, ben yine benim hikayeyi size anlatayım: iki prof ve bir doç a gittim şimdiye kadar. 3 ü de genetikten yana değil, doç ben söyleyince tamam yaparız dedi. proflar ünlü proflar ve ikisinin de doğum açısından efsanevi hikayeleri var. hepsi iyi olmayan embriyo zaten tutunmaz anlayışında. ben de katılıyorum, ama biz yaşımızdan ve rezervimizden dolayı bu riski alır mıyız almaz mıyız olay bu. aslında biz karar vermeliyiz genetik olup olmayacağına.
Yumurta olduğu sürece elbet o sağlıklı bebişler gelecektir ama öyle ama böyle. Allah bize güç kudret sabır ve umut versin..işte herşeyi denedim ya bu sefer de genetik deneyeyim demiştim, o da olmadı... bu sefer de genetik diyeceğim ama aman boşver de demiyorum değil :)
çok sağol arkadaşım, ben de hep böyle düşünüyorum, çok şükür son tedavimden bu yana bir şekilde güçlüyüm, kendime vakit ayrımaya başladım, spor yapmaya kitap okumaya... kafamdan artık öyle miydi böyle miydi attım, ya da artık kanıksadım iyice durumu :) hepimiz bir gün anne olacağız eminim... ve şimdiyi çektikleirmizi gülümseyerek hatırlayacağız. aynen daha önceki zorluklar da olduğu gibi...Yumurta olduğu sürece elbet o sağlıklı bebişler gelecektir ama öyle ama böyle. Allah bize güç kudret sabır ve umut versin..
Süreçte mi karar vereceksin?işte herşeyi denedim ya bu sefer de genetik deneyeyim demiştim, o da olmadı... bu sefer de genetik diyeceğim ama aman boşver de demiyorum değil :)
Hangi doktor bunu diyen, güzel söylemiş rahim ile ilgili. Evet katılıyorum sana, sürekli yaşımı hatirlatmalarindan ben de çok rahatsız oluyorum. Sanki ben bilmiyorum. İlla lafı oraya getirecek. Bence taktik bu, önceden negatife hazirliyorlar ki sonra negatif oldugunda ee doktor sen bize ümit vermistin demeyelim diye.Aynen bu kararı biz vermeliyiz. Doktor yaparım diyor istemezsen yapmam diyor. Benim doktorumda sağlıklı bebek ile ana rahmi kilit ve anahtar gibidir diyor. Kilit rahim ve sağlıklı embriyo gelirse rahim onu tutar diyor. Sağlıklı değilse tutmaz diyor. Ne karışık işler miş meğersehep aynı şey duyuyorum doktorlardan "sizin yaşınız var" sağolsunlar insana kendini 70 lik gibi hissettiriyorlar. Ayrıca gencecik insanlarında Allah korusun bebekleri sakat olabiliyor veya bir çok düşük yaşayabiliyorlar. Dediğim gibi Allah yardımcımız olsun hepimizin. Anne olmayı istemek her kadının hakkı yaşı kaç olursa olsun. Asıl bizim en çok yardıma ihtiyacı olan hasta grubuyuz ama işte herşey önümüze engel ve demotive
Evet, hepimizin ayrı ayrı sınavı bu yaşadıklarımız. Sınavı geçmek ve öğrenmemiz gerekenleri öğrenmemiz için yollar sunulmuş bize. Bunun farkında olabilmek çok güzel. Sonu da inşallah güzel olacak.çok sağol arkadaşım, ben de hep böyle düşünüyorum, çok şükür son tedavimden bu yana bir şekilde güçlüyüm, kendime vakit ayrımaya başladım, spor yapmaya kitap okumaya... kafamdan artık öyle miydi böyle miydi attım, ya da artık kanıksadım iyice durumu :) hepimiz bir gün anne olacağız eminim... ve şimdiyi çektikleirmizi gülümseyerek hatırlayacağız. aynen daha önceki zorluklar da olduğu gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?