- 28 Şubat 2017
- 1.523
- 3.332
- 53
- 52
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #54.961
sana katılmıyorum canım. hemen transfer dondurmaktan daha hesaplı değil mi? dondurma ücreti alınmıyor mu? dondurulmuş embriyonun da dondurulmamışa göre daha kaliteli olacağını hele aklım hiç almıyor. sadece dondurma süresi boyunca rahim dinlendiği için başarı şansı artabiliyordur. Yoksa dondurup çözdürülenin taze embriyodan daha iyi olacağını aklım kabul etmiyor. yanlışım varsa düzeltin.canım iyi hoş da yapan nasıl yapıyor.bence labaratuvarlarına güvenmedikleri için de tercih etmiyorlar .işin bu tarafını doktorlar hiç söylemeztabi ki genetik yaptırılmasın saygım sonsuz doğru da olabilir ama tek tek taze transfer yapmak işlerine geliyor.hasta gelsin tık para kazansınlar, olumsuzsa tekrar aynı şeyler bence.çünkü bana ilk negatif aldığım yer dondurulmuş embriyoyu tavsiye etmedi ikinci tedavi için sormaya gittiğimde. çözülürken bozulabilir dedi, taze transfer ediyorum dedi. labaratuvarı da ankarada cok iyi diye duyup gitmiştim. o zaman bende diyorum ki dondurulmuş embriyo % 15 -20 şansı arttırıyor iken neden taze de ısrar ediliyor.2. kez gideceğim ama yeni bir yöntem yok ! ben o zaman para amaçlı yapıldığını düşünürüm. bu yazdıklarım genel tabi @Asmin lena cım senin mesajından yola çıktım kusura bakma. genel sıkıntılarımı yazdım böylece
İşte bu yaa. Tuttuğunu koparan bizlere, yılmak yakışmazdı zaten . Yolun açık olsun canım.Merhabalar. Sonuç negatif kızlar, beklendiği gibi... Hazırlamıştım zaten kendimi, sanki biraz baştan da belliydi. Üzüldüm mü üzüldüm tabi. O üzüntünün önüne geçemiyorsun, ne yaparsan yap. Zihnim negatifi o kadar kurgulamıştı ki, negatif olursa kendime bir sürü plan yapmıştım. Şimdi onları hayata geçirmeyi planlıyorum. Sonra da biraz toparlanıp mücadeleye kaldığım yerden devam edeceğim. Bir hakkım daha var:). En az iki regl bekleyeceğim. Bu arada yeni kürler ve yeni bir tedavi merkezi ve doktor arayışına gireceğim. Burada devam etmek istemiyorum. Zaten haber de vermedim. Neleri farklı yaparım, onları düşüneceğim. Ne öğrenmem gerekiyor, ona bakacağım zihinsel olarak. Her işte bir hayır var sonuçta. Biz bütün planı göremediğimiz için bilemiyoruz, seviniyoruz, üzülüyoruz, aciziz bu konuda maalesef. Akışa bırakabilmeyi, akışa güvenmeyi öğrenmeliyiz.
Kusurluk birşey yom canım , aslında herkes birşey söylüyor ama tek gerçek rabbim nasip ettiyse oluyor digerleri ise para tuzagı git başka yere onlar başka şeyler anlatır .
Benim bir arkadaşım var 16 yıl bebekleri olmadı tedavide olmadılar ve 16 yıl sonra tüp bebek tadavisi yapmaya karar verdiler ki o ay tedavi başlamadan doktora bile gitmemişlerdi ki eşinin hamile oldugunu öğrendi , yani biz , milyonları dökelim kısmette varsa her türlü oluyor rabbim ol desin yeterki .
Çok haklısın canım. gelmiş geçmiş olsun. Biraz dinlenmek, uzaklaşmak iyi gelecektir. kafayı boşaltabilmek...Merhabalar. Sonuç negatif kızlar, beklendiği gibi... Hazırlamıştım zaten kendimi, sanki biraz baştan da belliydi. Üzüldüm mü üzüldüm tabi. O üzüntünün önüne geçemiyorsun, ne yaparsan yap. Zihnim negatifi o kadar kurgulamıştı ki, negatif olursa kendime bir sürü plan yapmıştım. Şimdi onları hayata geçirmeyi planlıyorum. Sonra da biraz toparlanıp mücadeleye kaldığım yerden devam edeceğim. Bir hakkım daha var:). En az iki regl bekleyeceğim. Bu arada yeni kürler ve yeni bir tedavi merkezi ve doktor arayışına gireceğim. Burada devam etmek istemiyorum. Zaten haber de vermedim. Neleri farklı yaparım, onları düşüneceğim. Ne öğrenmem gerekiyor, ona bakacağım zihinsel olarak. Her işte bir hayır var sonuçta. Biz bütün planı göremediğimiz için bilemiyoruz, seviniyoruz, üzülüyoruz, aciziz bu konuda maalesef. Akışa bırakabilmeyi, akışa güvenmeyi öğrenmeliyiz.
Ne desem ne yazsam da teselli etsem en azindan..Allah hayirlisini versin..akisa birakmak kisa surede olsa iyidir..2 regli toparlanmak icin iyi...1 bu reglini olur digerinde dr kontrolunde olur ve bir plan program dahilinde hareket edebilirsin.Merhabalar. Sonuç negatif kızlar, beklendiği gibi... Hazırlamıştım zaten kendimi, sanki biraz baştan da belliydi. Üzüldüm mü üzüldüm tabi. O üzüntünün önüne geçemiyorsun, ne yaparsan yap. Zihnim negatifi o kadar kurgulamıştı ki, negatif olursa kendime bir sürü plan yapmıştım. Şimdi onları hayata geçirmeyi planlıyorum. Sonra da biraz toparlanıp mücadeleye kaldığım yerden devam edeceğim. Bir hakkım daha var:). En az iki regl bekleyeceğim. Bu arada yeni kürler ve yeni bir tedavi merkezi ve doktor arayışına gireceğim. Burada devam etmek istemiyorum. Zaten haber de vermedim. Neleri farklı yaparım, onları düşüneceğim. Ne öğrenmem gerekiyor, ona bakacağım zihinsel olarak. Her işte bir hayır var sonuçta. Biz bütün planı göremediğimiz için bilemiyoruz, seviniyoruz, üzülüyoruz, aciziz bu konuda maalesef. Akışa bırakabilmeyi, akışa güvenmeyi öğrenmeliyiz.
Çok haklısın canım. gelmiş geçmiş olsun. Biraz dinlenmek, uzaklaşmak iyi gelecektir. kafayı boşaltabilmek...Merhabalar. Sonuç negatif kızlar, beklendiği gibi... Hazırlamıştım zaten kendimi, sanki biraz baştan da belliydi. Üzüldüm mü üzüldüm tabi. O üzüntünün önüne geçemiyorsun, ne yaparsan yap. Zihnim negatifi o kadar kurgulamıştı ki, negatif olursa kendime bir sürü plan yapmıştım. Şimdi onları hayata geçirmeyi planlıyorum. Sonra da biraz toparlanıp mücadeleye kaldığım yerden devam edeceğim. Bir hakkım daha var:). En az iki regl bekleyeceğim. Bu arada yeni kürler ve yeni bir tedavi merkezi ve doktor arayışına gireceğim. Burada devam etmek istemiyorum. Zaten haber de vermedim. Neleri farklı yaparım, onları düşüneceğim. Ne öğrenmem gerekiyor, ona bakacağım zihinsel olarak. Her işte bir hayır var sonuçta. Biz bütün planı göremediğimiz için bilemiyoruz, seviniyoruz, üzülüyoruz, aciziz bu konuda maalesef. Akışa bırakabilmeyi, akışa güvenmeyi öğrenmeliyiz.
Seni arayacağım, başka birşey sormak için. 1-2 saat sonra, çok telefonda konuştum, biraz dinleneyim.İşte bu yaa. Tuttuğunu koparan bizlere, yılmak yakışmazdı zaten . Yolun açık olsun canım.
Beklemedeyim efeemSeni arayacağım, başka birşey sormak için. 1-2 saat sonra, çok telefonda konuştum, biraz dinleneyim.
Sağol canım. Bu arada seninle de ilgilenemedim, inşallah senin için de en hayırlısı olur. Jel kullanımı nasıl gidiyor?Çok haklısın canım. gelmiş geçmiş olsun. Biraz dinlenmek, uzaklaşmak iyi gelecektir. kafayı boşaltabilmek...
bende öyle yapacağım. Kafamda bir yol haritası çizip kendime bir hak vereceğim. olmazsa zorlamanın bir anlamı yok diyeceğim.
Gelmiş geçmiş olsun. Daha güzel günler görelim inşallah.
dedigin gibi rahim dinlenmis olacagindan o sansa da ihtiyacimiz var, ancak donmus embriyo cozunurken hasara ugrayabiliyor ve bu nedenle kac arkadasim ameliyat onlugunu giyerken transferden dondu ancak laboratuvar iyise artik 2. gun bile dondurulan embriyolar gelismeye devam ediyor,is gene klinikte ve embriyologta bitiyor.sana katılmıyorum canım. hemen transfer dondurmaktan daha hesaplı değil mi? dondurma ücreti alınmıyor mu? dondurulmuş embriyonun da dondurulmamışa göre daha kaliteli olacağını hele aklım hiç almıyor. sadece dondurma süresi boyunca rahim dinlendiği için başarı şansı artabiliyordur. Yoksa dondurup çözdürülenin taze embriyodan daha iyi olacağını aklım kabul etmiyor. yanlışım varsa düzeltin.
canım yazdığın gibi dondurulmuş embriyonun özelliği rahimi dinlendirmek işte.rahim hareketli iken tutunma zor olabilir. bir sonrakı ay transfer yapmak % 15-20 şansı artıyor.ama lab.rına güvenmeyen embriyo " çözülürken bozulabilir "diyor.ben ilk tüp bebek tedavimden tecrübeme dayanarak söylüyorum aynı merkez 2. tedavide hiçbirşeyi değiştirmiyorsa o merkez seni düşünmüyor demektir.sende tüp bebeğe geçersen göreceksin canım.sana katılmıyorum canım. hemen transfer dondurmaktan daha hesaplı değil mi? dondurma ücreti alınmıyor mu? dondurulmuş embriyonun da dondurulmamışa göre daha kaliteli olacağını hele aklım hiç almıyor. sadece dondurma süresi boyunca rahim dinlendiği için başarı şansı artabiliyordur. Yoksa dondurup çözdürülenin taze embriyodan daha iyi olacağını aklım kabul etmiyor. yanlışım varsa düzeltin.
Teşekkür ederim @sekerpancarı'm, kalbi güzel insan:). İyi ki varsınız hepiniz. Bundan sonrakinde iki embriyo transfer ettirmeyi planlıyorum, eğer yine bir tane çıkarsa ikinci opu'yu olurum. Evet, belki olabilir dondurulmuş da deneyebiliriz bu kez rahmin dinlenmesi açısından.Ne desem ne yazsam da teselli etsem en azindan..Allah hayirlisini versin..akisa birakmak kisa surede olsa iyidir..2 regli toparlanmak icin iyi...1 bu reglini olur digerinde dr kontrolunde olur ve bir plan program dahilinde hareket edebilirsin.
1 hak diye sinilama kendini elbette bundan sonraki tedavin pozitif sonuclu son tedavin olur ama belki dr un dondurulmus embriyo ve havuz sistemini onerebilir. rahim dinlenmis olabileceginden donmus transferi onemsiyorum.havuz sistemi guzel o yuzden bence tabi.
uzuntunu derinden paylasiyor en icimde hissediyor ve sana sariliyorum, bundan sonra hersey cok guzel olsun,senin gibi insanlar buradaki diger iyi insanlar cogalmali ki guzel gunler gorelim hayal edelim yasayalim insallah....
inşallah amiinnn hepimize Rabbim nasip etsin.sonucu inşallah senin gibi çok güzel olur.artık ne yaparım sevinçten bilmiyorum canım.tabi biliyorsun aynı sağlıklı embriyosu olup negatif alanda var.hamilelik tümüyle kişiye özel çok farklı bir konu ... aynı tedaviyle sonuçlardan biri pozitif biri negatif... o kadar farklı bir konu yani bu hamilelik progestan konusunda arkadaşıma daha yeni 2 -3 gün önce verilen kağıtta progestan jel verilmiş..şu an yoğunluktan unutuyorlar mı acaba ? neyse biz zaten iğne isteyeceğiz gayet rahatız eğer yazmazlarsa.benim eski yerim ankara progestan jel yazmıştı arkadaşlar gayet uyduruk çalışıyorlar.çok da iyi bir merkez. ama istanbulun eline su dökemezler bu konularda bence E elifdemirelif buraya bize yaz moral kaynağım maşallah sane ve bebeğine sende iyisin. hamileliğin çok huzurlu geçsin inşallah
ne demek canım ya. jel iyi her sabah saat 7 de kalkıp tuvalet ihtiyacından hemen sonra jeli uyguluyorum. Yarım saat yatıp 7.30 gibi giyinip işe...Şimdilik iyi, jel geri gelmeye başlamadı daha. Ama tortular çıkıyor içimden azıcık. Bir de sende oldu mu bilmem ama kötü kokular varSağol canım. Bu arada seninle de ilgilenemedim, inşallah senin için de en hayırlısı olur. Jel kullanımı nasıl gidiyor?
o senin guzel gorusun...kismet nasip...Allah im gonlunden ne geciyorsa onu versin sana...insallah tedavi goren seninde herkesinde isleri su gibi kolayca olur...hayirli pozitif sonuclar alirTeşekkür ederim @sekerpancarı'm, kalbi güzel insan:). İyi ki varsınız hepiniz. Bundan sonrakinde iki embriyo transfer ettirmeyi planlıyorum, eğer yine bir tane çıkarsa ikinci opu'yu olurum. Evet, belki olabilir dondurulmuş da deneyebiliriz bu kez rahmin dinlenmesi açısından.
Hmm, yok olmadı bende. Ben de uygulamayı yapıp yürüdüğümde tortu gelmedi, yürüyemediğimde ertesi gün geldi.ne demek canım ya. jel iyi her sabah saat 7 de kalkıp tuvalet ihtiyacından hemen sonra jeli uyguluyorum. Yarım saat yatıp 7.30 gibi giyinip işe...Şimdilik iyi, jel geri gelmeye başlamadı daha. Ama tortular çıkıyor içimden azıcık. Bir de sende oldu mu bilmem ama kötü kokular var
ne demek canım ya. jel iyi her sabah saat 7 de kalkıp tuvalet ihtiyacından hemen sonra jeli uyguluyorum. Yarım saat yatıp 7.30 gibi giyinip işe...Şimdilik iyi, jel geri gelmeye başlamadı daha. Ama tortular çıkıyor içimden azıcık. Bir de sende oldu mu bilmem ama kötü kokular var
Yazdiklarinizi okuyorum ama sizler aranizda muhabbeti ilertiginiz icin cok fazla mudahil olmak istemiyorum,burayi 5 yildir takip ediyorum evlenip bu islere basladigimdan beri,evet her hamilelik kisiye özel cok haklisin ama pozitif dusunmeye calisicaz insallah guzel olacak sonuclarin,ve burda ya da degil anne baba olmak icin ugrasan herkes pozitif sonuclar alip evlatlarini kucaklasin insallah bende dahil,şukur yolunda gidiyor,yavastan tekmeleri hissetmeye başladim,jel vermelerine sasirdim igne de haaliyle agrili bir durum onunla ilgilide eger memnuniyetsiz geri bildirimler yapildiysa hocaya tekrar jele mi gecti bilemedim,ama igneyi tavsiye ederim,cok zorlandim sonlara dogru ama temiz iş,jel gibi oldu mu olmadimi kaygisi tasimiyorsun,insallah mutlu hbrler alacaksiniz her namazda isimlerinizi bilmesemde herkes icin dua etmeye calisiyorum allahim kabul etsin insallah,ben okul oncesi ogretmeniyim eylule kadar dinlenmeye devam sonrasinda bakalim doktor izin verirse kasim ayinda dogum olcak insallah 2 ay calismak istiyorum cok bunaldim evde de ,zaman zor geciyor,sen pozitif birisin yazdiklarindan anladigim kadariyla bu duyguyu kaybetme sakin transferden sonra cok lazim olcaka sana,allah yardimciniz olsun ...
evet. bana yarım saat yat dedi. Anlamadım. 15 dk yatıp 15 dk yürüyeyim o zaman:)Jeli uyguladiktan sonra en 15 _20 dk yurunmesi gerektigi soylenmisti ben kullandigim zamanlarda,emilimin saglanmasi icin bunun gerkli denmisti...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?