- 1 Mart 2015
- 4.295
- 16.721
- 208
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #55.201
Fırtına öncesi sessizliği mi yaşıyoruz kızlar , ne dersiniz , olabilir m
Insallah oyledir cnm.Hamileler patlamasi olsa super olurdu.Birazda hamilelikten konussak,kac haftalik oldu,uclu taramani yaptirdin mi,tekme atmaya basladi mi....sorularini sorsak artik dimi kislar.Ben inaniyorim o gunlerde gelicek.Foruma ilk yazanlar nasil hamile kalmis,biz hamile kalinca da bizden sonrakiler de bizim gibi dusunecekler
Amin Canım cümlemiz ferahlığa çıksın ve hakkımızda en hayırlısı nasip etsin Rabbim. Benim dondurulmuş sağlıklı embriyom var. Transfer ettireceğim tarihe kadar beklemedeyim. Eğer olmazsa artık nasşip kısmet ama dediğin donasyon konusuna ben sıcak bakmayanlardanım eşimde bende.. Bu yola girenlere sonsuz saygı duyuyor ve kesinlikle onları anlıyorum. Kimse o kararı durup dururken vermiyor bir aşamalardan sonra canlarına tak edip veriyolar ama sanırım o kısımda olamayacağım ben hiç.illusive her cümlende seni çok iyi anladığımı söylemek istiyorum. Yumurtanın döllenmemesi vs ve çaban maddi manevi. Belki olmayacak bir konu için emek harcayacağına ve sadece döllenme sorunu olduğu için donasyon sayfasını takip edip görebilirsin. Hamile kalanlar var. Bu bir savaş ve elimizde olanları değerlendiriyoruz. Maddi gücünü bu kanala yönlendirsen nasıl olur. Benim de olumsuz olursa çok niyetim var. Ama eşim buna para harcamaya karşı ki evlenmeden önce yapacağımı söylemiştim. Pozitif alanlar o kadar mutlu ki. Vücuduna estetik yaptırmak gibi birşey bu. Bazı konular elimizde olmadığı için teknolojiyi kullanmak. Veya vazgeçmek bu da bir çözüm. Çok kez opu olduysan alternatif yöntemler iyi. Hepimiz için hayırlara vesile olsun.Allah daha fazla aratmasın. Hepimiz zor zamanlardayız inş. Ferahlığı çıkalım
Evet canım. Aynen dediğin gibi. O durumu bir iki arkadaştan daha duydum. Doktorları ''kaliteye bakarak transfer etseydim kötü olurdu, genetik test bunu tespit etti vs '' demiş.Embriyonun iyiliğini, kötülüğünü nasıl anlıyorsunuz?
-Bir takım sınıflama yöntemlerimiz var. Onlarla yorum yapıyoruz. Ama sadece yorum. Net anlayabilmemiz için birtakım genetik tanımlamalar yapmamız lazım. Ama bunu her hastaya yapmamız doğru değil. İhtiyacı olan hastalara yapıyoruz. Yoksa genç bir hasta gelmiş, ilk denemesi, ona böyle bir şey önermiyoruz. Ona direkt olarak tüp bebek yapıp, tek bir embriyo yerleştirmemiz yeterli. O zaten yaklaşık yüzde 50 civarında gebelik sağlıyor hastaya. Bu da yeterli bir rakam.
alıntı..
Kendi doktorumla bu cgh yöntemini konuşurken yapılıp yapılmaması konusunda. Mesela bir hastalarından örnek verdi. 8 yumurta toplanmış ve hepsi döllenmiş. İyi gördüklerini seçip genetiğe göndermişler ve sadece 1 tanesi sağlıklı gelmiş. 1. kalite olarak gördükleri DOWN çıkmış. Çok garip dedi genelde down sendromundaki embriyolar 1. kalite görünümünde oluyormuş. Eğer dedi genetiğe gitmeseydi ben en sağlıklı gördüğümü transfer edecektim ve sonuç hüsran olacaktı.
Bedenini biraz dinlendir iyi gelir , benim bu ayda sorun olur ise bende ara vericem bedenimi hazırlıcam . Ben arı sütünü SEPENATURAL diye bir organik balcıdan alıyorum , gebelige hazırlık için özel bir macun hazırlıyorlar önce senin hormon degerlerini istiyorlar ve ona göre karışım hazırlıyorlar . Ben tabi izmire geldigimde buldum bu markayı o nedenle macunu almadım saf arı sütü aldım .
Sakın bu durumu eksiklik olarak görme. Eksik değilsin, eksik değiliz. Aksine sizler çok özel insanlarsınız. Anne olabilmek için büyük fedakarlıklar yapan, birine bir hayat verebilmek için herşeyi göze alan eşsiz ruhlarsınız. Mutlaka vardır herşeyin her uğraşın bir sebebi ve güzel bir sonucu. Ancak bir noktada da vazgeçmek ve kabullenmek gerekiyor. Belki de bu hayatımızda başka görevlerimiz var, onları görmemiz gerekiyor. O teslimiyeti yaşamamız gerekiyor. Belki de o teslimiyetten sonra gelecektir ödülümüz. Tabi ki bazılarımızın da mücadele etmesi gerekiyor. Bunu en iyi kişinin kendisi bilir. Ben kendi adıma değişik düşünceler içindeyim. Durulamıyorum kaç gündür. Kararlar, vazgeçişler, yeni oluşumlar. İlginç bir süreç benim için. Sizlerle de paylaşacağım.
Dediğin gibi , ben de asla o konuya sıcak bakamıyorum. Tabii ki o yola girenlere de Allah yardım etsin, gönüllerince olsun ama benlik bişey değil. Rabbim bizi o duruma getirmeden meleklerimizi versin inşallahAmin Canım cümlemiz ferahlığa çıksın ve hakkımızda en hayırlısı nasip etsin Rabbim. Benim dondurulmuş sağlıklı embriyom var. Transfer ettireceğim tarihe kadar beklemedeyim. Eğer olmazsa artık nasşip kısmet ama dediğin donasyon konusuna ben sıcak bakmayanlardanım eşimde bende.. Bu yola girenlere sonsuz saygı duyuyor ve kesinlikle onları anlıyorum. Kimse o kararı durup dururken vermiyor bir aşamalardan sonra canlarına tak edip veriyolar ama sanırım o kısımda olamayacağım ben hiç.
Amin canım tek mücadelemiz onun için zaten. Bana ilk gittiğim doktor bunu bir seçenek olarak önermişti. Bende o seçeneği düşünsem 400 TL size muayene ücreti neden ödeyeyim. Bunun yolu yöntemi belli bu parayla uçak biletimi alır oraya giderdim dedim. Rabbim büyük konuşturmasın. Herkesin kalbine göre versin. Ben mücadelemi verip gerisi artık ilahi takdir diyerek huzurla tevekkül etmeyi nasip etsin inşallah..Dediğin gibi , ben de asla o konuya sıcak bakamıyorum. Tabii ki o yola girenlere de Allah yardım etsin, gönüllerince olsun ama benlik bişey değil. Rabbim bizi o duruma getirmeden meleklerimizi versin inşallah
Amiiinn inşallah inşallah.Amin canım tek mücadelemiz onun için zaten. Bana ilk gittiğim doktor bunu bir seçenek olarak önermişti. Bende o seçeneği düşünsem 400 TL size muayene ücreti neden ödeyeyim. Bunun yolu yöntemi belli bu parayla uçak biletimi alır oraya giderdim dedim. Rabbim büyük konuşturmasın. Herkesin kalbine göre versin. Ben mücadelemi verip gerisi artık ilahi takdir diyerek huzurla tevekkül etmeyi nasip etsin inşallah..
Aman allahım. allah korusun. demekki doktorlar da embriyonun kalitesinden anlamıyor anlayamıyor. e doğal olarak tabi.Embriyonun iyiliğini, kötülüğünü nasıl anlıyorsunuz?
-Bir takım sınıflama yöntemlerimiz var. Onlarla yorum yapıyoruz. Ama sadece yorum. Net anlayabilmemiz için birtakım genetik tanımlamalar yapmamız lazım. Ama bunu her hastaya yapmamız doğru değil. İhtiyacı olan hastalara yapıyoruz. Yoksa genç bir hasta gelmiş, ilk denemesi, ona böyle bir şey önermiyoruz. Ona direkt olarak tüp bebek yapıp, tek bir embriyo yerleştirmemiz yeterli. O zaten yaklaşık yüzde 50 civarında gebelik sağlıyor hastaya. Bu da yeterli bir rakam.
alıntı..
Kendi doktorumla bu cgh yöntemini konuşurken yapılıp yapılmaması konusunda. Mesela bir hastalarından örnek verdi. 8 yumurta toplanmış ve hepsi döllenmiş. İyi gördüklerini seçip genetiğe göndermişler ve sadece 1 tanesi sağlıklı gelmiş. 1. kalite olarak gördükleri DOWN çıkmış. Çok garip dedi genelde down sendromundaki embriyolar 1. kalite görünümünde oluyormuş. Eğer dedi genetiğe gitmeseydi ben en sağlıklı gördüğümü transfer edecektim ve sonuç hüsran olacaktı.
aa senin biir dondurulmuşun mu var? e o zaman neden bu kadar karamsarsın ki??Amin Canım cümlemiz ferahlığa çıksın ve hakkımızda en hayırlısı nasip etsin Rabbim. Benim dondurulmuş sağlıklı embriyom var. Transfer ettireceğim tarihe kadar beklemedeyim. Eğer olmazsa artık nasşip kısmet ama dediğin donasyon konusuna ben sıcak bakmayanlardanım eşimde bende.. Bu yola girenlere sonsuz saygı duyuyor ve kesinlikle onları anlıyorum. Kimse o kararı durup dururken vermiyor bir aşamalardan sonra canlarına tak edip veriyolar ama sanırım o kısımda olamayacağım ben hiç.
VALLA şuan bunu akoyunca cidden çok korktum dr 1,kalite iyi dediği embriyo down sendromlu geliyor düşünün ya taransfer olup tutsaydı ...allahım hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin allahım herkeze ama bazen de diyorum ki bu kadar uğraştık allahın vardır bir bildiği vakti zamanı boşver bırak diyorum sonra devam bir kere daha deneyim diyorum ne bileyim kafam allak bullak hiç sağlıklı bu aralar düşnemiyorum...bazen bakıyorsun 10 kere deniyorlar yok olmuyor sonra kendiliğinden hamile kalıyorlar ...çok var çevremde hastane de konuştuğum bu şekilde örnekler ...hayırlısı artık hepimiz içinEmbriyonun iyiliğini, kötülüğünü nasıl anlıyorsunuz?
alıntı..
Bazen her şeyi yapıyorsunuz, olmuyor, tutmuyor ama sonra birden bire tutuyor ve hastanız gebe olduğunu öğreniyor…VALLA şuan bunu akoyunca cidden çok korktum dr 1,kalite iyi dediği embriyo down sendromlu geliyor düşünün ya taransfer olup tutsaydı ...allahım hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin allahım herkeze ama bazen de diyorum ki bu kadar uğraştık allahın vardır bir bildiği vakti zamanı boşver bırak diyorum sonra devam bir kere daha deneyim diyorum ne bileyim kafam allak bullak hiç sağlıklı bu aralar düşnemiyorum...bazen bakıyorsun 10 kere deniyorlar yok olmuyor sonra kendiliğinden hamile kalıyorlar ...çok var çevremde hastane de konuştuğum bu şekilde örnekler ...hayırlısı artık hepimiz için
AYNEN böyle mucizeler olabilir işte bende çok gördüm kenliğinden o kadar uğraşıp sonra hamile kalan geçen ay daha hastaneden 2 kişi aynı şekilde oldu....ama allahım her zaman dua ediyorum sağlıklı hayırlı evlatlar hepimize nasip etsin... yoksa olmasın unutayım allahım içimden söküp al diyorum bu sevgiyi çocuk düşüncesini unutayım diyorum ...olmucaksa ama maalesef hep aklımızda hep daha iyi yeni ne var hep araştırma inceleme ama keşke baştan bu kadar bilinçli olsaydım asla izmir de vakit kaybetmez ...istanbul veya kıbrıs yapardım ....şuan maddiyat nerdeyse sıfıra indi yaniii.Bazen her şeyi yapıyorsunuz, olmuyor, tutmuyor ama sonra birden bire tutuyor ve hastanız gebe olduğunu öğreniyor…
Bakın, biz embriyoları yerleştirirken “kaliteli embriyo” gibi bir laf ediyoruz. Evet iyi embriyo yerleştiriyoruz. Ama aslında bu da bir şey ifade etmiyor.
Nasıl yani?
-Ben size bakıyorum şimdi. Gayet sağlıklı görünüyorsunuz. Ama ben sizin gözlerinizin içine bakarak, midenizde ülser olduğunu anlayamam ki. Şikayetinizi bana beyan etmeniz lazım. Embriyolar da öyle. Yani dışarıya yansımaları çok yakışıklı, çok güzel olabilir ama belki genetik problemleri vardır. Belki tutmazlar. Tutarlarsa, devam edemezler, ya da çok nadir tutarlar, o zaman da down sendromlu olurlar mesela.
Karnındaki bebeğinin down sendromlu olduğunu öğrendiği halde “Doğurmak istiyorum” diyen anne oluyor mu?
-Oluyor tabii. Ben kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum. Tamamen annenin ve babanın tasarrufu. Ben down sendromuyla ilgili ne olacağını onlara anlatıyorum. “Sonlandırılmanız da uygun olabilir, bebeği dünyaya da getirmeniz de. Tamamen sizin kararınız!” diyorum.
Otizm filan?
-Onu zaten anlayamıyoruz. Kalp anomalilerinde de hastalarımızın bazıları doğurmak istiyor. Sonuçta çocuk kaybediliyor ama istiyorlar. Ama down sendromu burada en tipiğidir. Benim hatırladığım 8-9 tane var, bebeğinin down sendromlu olacağını bile bile doğuran…
aa senin biir dondurulmuşun mu var? e o zaman neden bu kadar karamsarsın ki??
Evet canım zaten 40'lı yaşlarda ciddi sorunlar olabiliyor. Rabbim hayırlısını versin hepimize..VALLA şuan bunu akoyunca cidden çok korktum dr 1,kalite iyi dediği embriyo down sendromlu geliyor düşünün ya taransfer olup tutsaydı ...allahım hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin allahım herkeze ama bazen de diyorum ki bu kadar uğraştık allahın vardır bir bildiği vakti zamanı boşver bırak diyorum sonra devam bir kere daha deneyim diyorum ne bileyim kafam allak bullak hiç sağlıklı bu aralar düşnemiyorum...bazen bakıyorsun 10 kere deniyorlar yok olmuyor sonra kendiliğinden hamile kalıyorlar ...çok var çevremde hastane de konuştuğum bu şekilde örnekler ...hayırlısı artık hepimiz için
AYNEN böyle mucizeler olabilir işte bende çok gördüm kenliğinden o kadar uğraşıp sonra hamile kalan geçen ay daha hastaneden 2 kişi aynı şekilde oldu....ama allahım her zaman dua ediyorum sağlıklı hayırlı evlatlar hepimize nasip etsin... yoksa olmasın unutayım allahım içimden söküp al diyorum bu sevgiyi çocuk düşüncesini unutayım diyorum ...olmucaksa ama maalesef hep aklımızda hep daha iyi yeni ne var hep araştırma inceleme ama keşke baştan bu kadar bilinçli olsaydım asla izmir de vakit kaybetmez ...istanbul veya kıbrıs yapardım ....şuan maddiyat nerdeyse sıfıra indi yaniii.
Arkadaşımında 10 yıl problem olmamamasına rağmen hamile bile kalamadı bir kez tüp bebek deneyeceğim dedi denedi sonuç negatif ama üç ay sonra mucizesi geldiKaramsarlığım ya tutmazsa diye endişelerim korkularım çokson şansım gibi (
Evet canım zaten 40'lı yaşlarda ciddi sorunlar olabiliyor. Rabbim hayırlısını versin hepimize..
Var tabi canım benim en yakın arkadaşım menapoz 40 yaşında doktorlar kapıdan kovdu amh 0.01 fsh 58'di ve kendi kendine hamile kaldı 1 yıl içinde ve sapa sağlam bebeği oldu.. Kız doktorlara inat gitti eve mama kaşığından, yeni doğan takımına kadar aldı ve bebeğim gelecek diye umudunu yitirmedi her gün dualar etti ve Rabbim yüzüne güldü arkadaşımın şimdi bebeği 4 aylık. Öyle çok mucizeler oluyor ki ama insan hep o mucize beni bulur mu diyorsun. Rabbim tevekkülü nasip etsin bize olmasa da.
Doktorun kimdi? Yaa kusura bakma, tekrar soruyor olabilirim:)Embriyonun iyiliğini, kötülüğünü nasıl anlıyorsunuz?
alıntı..
MaaşallahKaramsarlığım ya tutmazsa diye endişelerim korkularım çokson şansım gibi (
Evet canım zaten 40'lı yaşlarda ciddi sorunlar olabiliyor. Rabbim hayırlısını versin hepimize..
Var tabi canım benim en yakın arkadaşım menapoz 40 yaşında doktorlar kapıdan kovdu amh 0.01 fsh 58'di ve kendi kendine hamile kaldı 1 yıl içinde ve sapa sağlam bebeği oldu.. Kız doktorlara inat gitti eve mama kaşığından, yeni doğan takımına kadar aldı ve bebeğim gelecek diye umudunu yitirmedi her gün dualar etti ve Rabbim yüzüne güldü arkadaşımın şimdi bebeği 4 aylık. Öyle çok mucizeler oluyor ki ama insan hep o mucize beni bulur mu diyorsun. Rabbim tevekkülü nasip etsin bize olmasa da.
Canım ben Acıbadem ve Aret bey de tedavi gördüm.Doktorun kimdi? Yaa kusura bakma, tekrar soruyor olabilirim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?