- 12 Aralık 2016
- 1.550
- 3.053
- 63
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #55.241
canım ama annem her sene bir çocuk doğurmuş kardeşlerimle aramızda birer ikişer yaş var. Kaliteli demek ki kadının yumurtaları. Anneannem mesela bir ay tek bir ay ikiz doğururmuş üç tane ikizi var. bu da bir ayda iki yada daha fazla kaliteli yumurtası oluyormuş demek oluyor. ceketimi attım hamile kaldı lafı var bir de. zırt pırt hamile kalanlar...gerçek şu ki bizim içimiz geçmiş demek ki, başka açıklaması yok bence.Bence şu şekilde işliyor: Doktorlar her türlü dış ortamı hazırlıyor, en iyi spermi seçiyor, rahmi hazırlıyor ancak kadın her ay kaliteli yumurta üretmiyor. Çünkü her ay üretseydi doğum patlaması yaşanırdı, doğal süreçte ortalama bir kadın muhtemelen senede birkaç kez kaliteli yumurta üretiyor, yaş geçince bu sayı daha da düşüyor. Yumurtanın kaliteli olup olmadığını da bugünkü teknolojiyle anlayamıyorlar, belki genetikle biraz anlama noktasına geldiler. O yüzden senin dediğin gibi kumar oynuyoruz, para yatırıyoruz ve şansa bekliyoruz. O yüzden de kimi ilk denemede tuttururken kimi 8. denemede tutturuyor. Şansı, parası ve sabrı olan kazanıyor. Tabi bunun dışında başka sebepler de vardır bilemediğimiz. Bu iş böyle bir iş, ticari bir iş. Şunu düşündüm geçen gün, doktora gidiyorum, adam bana şansın yüzde 10 diyor, ben yine de 7-8 bin lira bayılıyorum ve umut ederek bekliyorum, ne saçma dedim. Manyak mıyım ben dedim. Başka bir şey olsaydı bu riski kimse almazdı dedim, deli derlerdi dedim. Ama bu iş başka bir iş, belki de denemeye değer bir iş, bilemiyorum, bu aralar kafam oldukça karışık.
Maalesef kapitalist sistem insanların zayıf noktasından para kazanmayı bilir sadece. O yüzden çocuk, bebek ve evlilik ile ilgili her şey çok pahalıdır. Tüp bebek ya da donasyon olanaklarını, merkezlerini bu kadar geliştireceklerine yurt içi yurt dışı evlat edinme, koruyucu ailelik gibi kavramları insanlara alıştırsalar daha iyi olmaz mıydı? Hem fiziksel hem de psikolojik olarak bunu yapacak güçleri var. Sistem istese insanları bu kavramlara çok rahat alıştırabilir. Bizler sistemin köleleriyiz, en kötüsü de bunun farkında değiliz.Tutmayınca para iadesi yapsalardı bak nasıl bulunurdu. Salak şeyler...
geçmiş olmamalı yacanım ama annem her sene bir çocuk doğurmuş kardeşlerimle aramızda birer ikişer yaş var. Kaliteli demek ki kadının yumurtaları. Anneannem mesela bir ay tek bir ay ikiz doğururmuş üç tane ikizi var. bu da bir ayda iki yada daha fazla kaliteli yumurtası oluyormuş demek oluyor. ceketimi attım hamile kaldı lafı var bir de. zırt pırt hamile kalanlar...gerçek şu ki bizim içimiz geçmiş demek ki, başka açıklaması yok bence.
Ben de ortalama bir kadın dedim zaten. Evet bazı kadınlar öyle oluyor. Benim bir arkadaşım vardı, çok kolay hamile kalıyordu, ben tavşanım deyip kendisiyle dalga geçiyordu:). Bizim içimiz geçmiş değil, öyle deme, biz normaliz, yaşımız işte sorun. Doğa, tabi ki kadına kaliteli yumurta üretmesi için bir sınır koymuş, bu da doğanın işi:).canım ama annem her sene bir çocuk doğurmuş kardeşlerimle aramızda birer ikişer yaş var. Kaliteli demek ki kadının yumurtaları. Anneannem mesela bir ay tek bir ay ikiz doğururmuş üç tane ikizi var. bu da bir ayda iki yada daha fazla kaliteli yumurtası oluyormuş demek oluyor. ceketimi attım hamile kaldı lafı var bir de. zırt pırt hamile kalanlar...gerçek şu ki bizim içimiz geçmiş demek ki, başka açıklaması yok bence.
Kumar ve ihtimal olayına ben de katılıyorum. Zaten bu yüzden bu kadar zengin bir sektör oldu tüp bebek sektörü. her zaman kazandırıyor ama doktorlara, bize değil...
Bence şu şekilde işliyor: Doktorlar her türlü dış ortamı hazırlıyor, en iyi spermi seçiyor, rahmi hazırlıyor ancak kadın her ay kaliteli yumurta üretmiyor. Çünkü her ay üretseydi doğum patlaması yaşanırdı, doğal süreçte ortalama bir kadın muhtemelen senede birkaç kez kaliteli yumurta üretiyor, yaş geçince bu sayı daha da düşüyor. Yumurtanın kaliteli olup olmadığını da bugünkü teknolojiyle anlayamıyorlar, belki genetikle biraz anlama noktasına geldiler. O yüzden senin dediğin gibi kumar oynuyoruz, para yatırıyoruz ve şansa bekliyoruz. O yüzden de kimi ilk denemede tuttururken kimi 8. denemede tutturuyor. Şansı, parası ve sabrı olan kazanıyor. Tabi bunun dışında başka sebepler de vardır bilemediğimiz. Bu iş böyle bir iş, ticari bir iş. Şunu düşündüm geçen gün, doktora gidiyorum, adam bana şansın yüzde 10 diyor, ben yine de 7-8 bin lira bayılıyorum ve umut ederek bekliyorum, ne saçma dedim. Manyak mıyım ben dedim. Başka bir şey olsaydı bu riski kimse almazdı dedim, deli derlerdi dedim. Ama bu iş başka bir iş, belki de denemeye değer bir iş, bilemiyorum, bu aralar kafam oldukça karışık.
Röportajın başka bir yerinde de 35 yaş altında tüp bebekle şans yüzde 50 diyor.Dün paylaştığım, Bahçecinin röportajından ...
Bu işe girdiysen hemen vazgeçmeyeceksin. Çünkü bir kadının, kendiliğinden gebe kalma şansı, bir adet döneminde yüzde 20. Her şey ultra normal olsa bile...
Hangi yaşta?
- Şöyle, 25-35 yaş arasında bir kadın, hiçbir problemi yok diyelim. Adamın da yok diyelim. Gebe kalma şansı yüzde 20! Bizim tüp bebek denememizde de başarı şansı aynı. O nedenle sabırlı olunması gerekiyor.
Yani en fazla yüzde 20. Yani yaş, yumurta kalitesi, sperm kalitesi ne olursa olsun bu rakam değişmiyor. Ölme eşeğim ölme, yaz gelecek de pancar yiyecen
Hmm, ilginç. Ben de şöyle düşündüm, madem kadın her ay kaliteli yumurta üretmiyor, o zaman neden bazı merkezler tek ay opu yapıp haydi transfer diyor? Mesela iki opu yapıp, her ayın en kaliteli yumurtasını alıp sonra o iki ayın en kaliteli embriyolarını transfer daha mantıklı değil mi? Arada belki şansa bir iki tane de yedek kalır. Kadınlara 6-7-8 kez denetip işkence yapacaklarına bu sistemin yaygınlaşması gerekmiyor mu? Zaten havuz sistemi var diyeceksiniz, yaygınlaşsa daha iyi olmaz mı? Maksat para mı almak sadece? Tabi, o da pahalı. Bir de genetik var, o zaman Bahçeci'nin sistemine geliyoruzKızlar benim aklıma bi soru geliyor kaç zamandır soramadım bir türlü doktorlara.. Şimdi bende bi iki yumurta oluyorya ve opuda bu yumurtaları ordan sıvısı ile birlikte çekiyorlar ya hani orada mesela bir sonraki ay ortaya çıkacak antral folüküller de hani 6 mm altında olanlarda gidiyormu acaba?hani büyümüş olanlar alınıyorda o sıvı ile diğerleri de alınıp var olacak olanlarda gidiyor mu acaba? kafamda deli sorular
İçgüdü. Soyunu devam ettirme içgüdüsü, evrimsel.. Burada yine DOĞA karşımıza çıkıyorYa kızlar. Dün kliniğe gittiğimde bir çift gördüm. Acınası halde. Adam inşaatçı kıyafeti ile, kadın yırtık çorap ve terlikle. Kim bilir ne borçlara girdiler de buranın yolunu tuttular. Bu bebek sahibi olmak düşüncesi nasıl bir şeydir ? İstek mi, ihtiyaç mı , başka bir şey midir, nedir ... ???
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Şöyle ki; yanlış anlamadıysamKızlar benim aklıma bi soru geliyor kaç zamandır soramadım bir türlü doktorlara.. Şimdi bende bi iki yumurta oluyorya ve opuda bu yumurtaları ordan sıvısı ile birlikte çekiyorlar ya hani orada mesela bir sonraki ay ortaya çıkacak antral folüküller de hani 6 mm altında olanlarda gidiyormu acaba?hani büyümüş olanlar alınıyorda o sıvı ile diğerleri de alınıp var olacak olanlarda gidiyor mu acaba? kafamda deli sorular
İçgüdü. Soyunu devam ettirme içgüdüsü, evrimsel.. Burada yine DOĞA karşımıza çıkıyor
Yok ya ne 20 si. Bu yüzde 20 yi biz neden bulamıyoruz da 23 yaşında ndakiler ikinci ayda buluyor? Doktorlar daha kensileri bile bebek konusunda tıbbi nda açıklayamadığı şeyler oluyor siyorken neden tutmadığını bilemezken hala bu yüzde 20 sallamasyom geliyor bana.Dün paylaştığım, Bahçecinin röportajından ...
Bu işe girdiysen hemen vazgeçmeyeceksin. Çünkü bir kadının, kendiliğinden gebe kalma şansı, bir adet döneminde yüzde 20. Her şey ultra normal olsa bile...
Hangi yaşta?
- Şöyle, 25-35 yaş arasında bir kadın, hiçbir problemi yok diyelim. Adamın da yok diyelim. Gebe kalma şansı yüzde 20! Bizim tüp bebek denememizde de başarı şansı aynı. O nedenle sabırlı olunması gerekiyor.
Yani en fazla yüzde 20. Yani yaş, yumurta kalitesi, sperm kalitesi ne olursa olsun bu rakam değişmiyor. Ölme eşeğim ölme, yaz gelecek de pancar yiyecen
Hımm doğru oda olabilir.. Opudan sonra kenarda köşede benim kaldıysa yumurtam hadi depara kalk annem sesleniyorum sana :)Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Şöyle ki; yanlış anlamadıysamertnur geçenlerde birşey yazmıştı. Cim Bey in hastalarından biri opu oluyor ve o ay hamile kalıyor. Cim Bey de instegramda bu olayı mucizelere inanın başlığı ile fotolamış. Yani opuda alınamayan küçük ve gelişmemiş yumurtalar gebeliğe yol açmış oluyor. Yanlış mıyım ertnur ?
Bence görev.Tabi bence bunda toplumsal n pay büyük. Çocuğu olmayana eksik gözüyle baktıkları için evlilikte çocuğu şart bildik. Yoksa toplum yarafından kendimizi be evliliğimzi kabul ettirmeyeceğiz olarak empoze edildik. Tupkı bekarken ezik eksik yalnız aaa yazık hala bekar , evlenmedin mi hala vs olarak görüldüğümüz gibi. Sanki evlenen karılar kademe atlıyor sultanlığa terfi ediyor toplumda, çocuk doğuranlar ise kraliçeliğe. Valide sultanlığa. Çocuğu olmayan kadına ezik gibi bakıyo bazı angut kadınlar, doğurduğu için böbürleniyo için için.hele urfada ohooo...çünkü bir kadın doğurmak için vardır başka ile yaramaz. Böyle görüyorlar.Ya kızlar. Dün kliniğe gittiğimde bir çift gördüm. Acınası halde. Adam inşaatçı kıyafeti ile, kadın yırtık çorap ve terlikle. Kim bilir ne borçlara girdiler de buranın yolunu tuttular. Bu bebek sahibi olmak düşüncesi nasıl bir şeydir ? İstek mi, ihtiyaç mı , başka bir şey midir, nedir ... ???
Ah AhhhMerhaba kızlar hepimiz bir karamsarlık içine girdik galiba ama hep birlikte toparlanmak zorundayız . Biz zaten için için kendimizi kemiriyoruz bu yetmezmiş gibi etraftaki insanlar sürekli sorguya çekiyor , tüp bebek tedavisinde oldugumuzu pek duyurmamak en iyisi insanlar sürekli soruyor ne oldu diye . Ben aileme söylememiştim ama izmirde kalmak zorunda oldugum için söyledim hani onlar ne oldu diye sormuyor da etraftaki insanlar aaaa sen daha dönmedin mi almanyaya diye merakla ne diye bu kadar kaldın diye soruyorlar hepsini geçiştiriyorum ama acayip getiyor bu patavatsız insanlar .
Doktorlara gelince , doktorların vicdanlı olması gerekir ama bir çogu malesef bizim umutlarımızı vicdansızca paraya çeviriyor . Benim almanyada 1,5 senem yanlış tedavi yüzünden boşa gitti hsg kontrol edilmeden 3 aşılama yapıldı 4000 € para gitti ve umutlarım gitti çok üzüldüm her seferinde ama doktorların gözlerine baktım hiç üzüntü yok gayet kaypak cevaplar zaten % 15 / 20 şansımız var olmadı diyor , adama ben soruyorum peki hsg neden çekmiyorsunuz diye prosüdür böyle sıra hsg ye geldi diyor sormasam aşılamaya devam edecek . İzmirdeki doktorum bütün yapılan işlemlerin raporunu istedi ve almanyadaki klinikler yanlış tedavi uyguladıgı için dava açabilirsiniz dedi bize rapor hazïrlıyacak ve almanyada bu tür vakalara bakan avukat bulduk dönünce dava açıcam hem zaman , hem umutlarım hem param için onlardan ödedigim parayı almaya çalışıcam . Biraz uzun oldu ama bende bunları yaşadım rabbim yolumuzu açık etsin inşallah.
Bilinçli bir kadın dediğin şekilde talep ederse yapmak zorundalar. Hastanın fikri ve iateği önemli. İtiraz etmemeliler böyle bir talep olursa. Dediğin mantıklı çünkü.Hmm, ilginç. Ben de şöyle düşündüm, madem kadın her ay kaliteli yumurta üretmiyor, o zaman neden bazı merkezler tek ay opu yapıp haydi transfer diyor? Mesela iki opu yapıp, her ayın en kaliteli yumurtasını alıp sonra o iki ayın en kaliteli embriyolarını transfer daha mantıklı değil mi? Arada belki şansa bir iki tane de yedek kalır. Kadınlara 6-7-8 kez denetip işkence yapacaklarına bu sistemin yaygınlaşması gerekmiyor mu? Zaten havuz sistemi var diyeceksiniz, yaygınlaşsa daha iyi olmaz mı? Maksat para mı almak sadece? Tabi, o da pahalı. Bir de genetik var, o zaman Bahçeci'nin sistemine geliyoruz. Onu da mesela her ay üstüste değil de, birer ay ara verip yapmak daha mantıklı değil mi, senin dediğin olay yüzünden ve rahmin dinlenmesi açısından.
Ne diyecegimi bilemiyorum cnm cok uzuldum.Ama bildigimiz tek sey yola devam.2. Asilama bencede hem zaman hem para kaybi.Umutlarimiz zaten cabasi.Dedigin gibi sansini tup de denemen daha mantikli.Kendin icin en dogru karari sen vericeksin tabii ki.Hep sunu soylerim;geriye degil onumuze bakarsak daha mutlu ve basarili oluruzgünaydın. Bugün aşılamanın 12., adetimin 27. günü. sabah test yaptım malesef negatifzaten yarın 28. günüm adet olmam gerek. İlaçlardan ve aşılamadan dolayı gecikebilir. Bu sebeple umutlanmamak için testimi yaptım. Cumartesi doktor kontrolümde doktor devam edelim ikinci aşılamada daha fazla şans olur diyecek. Şimdilik hiçbir şey yapmak istemiyorum. kistim oluşmuşsa onun tedavisine bakarım. Çok sıkıldım daha şimdiden çok bıktım. Allah tüp için sürekli yeni baştan başlayanlara kolaylık versin. Emeklerinin karşılığını hayırlısıyla alsınlar inşallah.İçinde de ben.
Yumurta öyle her hafta yenisi büyüseydi sürekli hamile kalınırdı demişti aret. Yumurtanın belli bir oluşum süreci var. Adet döngüsünde folikül oluşuyor büyüten büyüyor büyümeyen öylece kalıp atılıyor. Ama arada sonradan atağa geçenler de oluyormuş.saçma sapan mucizelerden biri de bu olsa gerekBen öyle olduğunu düşünmüyorum. Şöyle ki; yanlış anlamadıysamertnur geçenlerde birşey yazmıştı. Cim Bey in hastalarından biri opu oluyor ve o ay hamile kalıyor. Cim Bey de instegramda bu olayı mucizelere inanın başlığı ile fotolamış. Yani opuda alınamayan küçük ve gelişmemiş yumurtalar gebeliğe yol açmış oluyor. Yanlış mıyım ertnur ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?