Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Yumurat sayısına göre amh değeri belli olur mu?bende karından ultrasonda 5 yumurta gördü doktor tek yumurtalikta.diğerinde cikolata kisti var görülmez dedi pek ilgilenmedi.5 yumurta 0.07 amh uygunmmu
artık bu konuda kafam karıştı. Amh önemli değil oluşan yumurtalara bakın diyen doktor var. Ama amh düşükse o oluşan yumurtaların kaliteside mi düşük oluyor anlamıyorum.

Yumurat sayısına göre amh değeri belli olur mu?bende karından ultrasonda 5 yumurta gördü doktor tek yumurtalikta.diğerinde cikolata kisti var görülmez dedi pek ilgilenmedi.5 yumurta 0.07 amh uygunmmu
günaydın derderyacım ve sevgili kızlar ne diyorsun mükemmel sayı bizim için olabilecek en güzel sayı maşallah.benim 41 e girerken 0.60 amh ile bir kez 5 yumurta gördüm.Hatta ilk tüp bebek tedavimin olduğu gen-artta doktora yumurta saklamayı anlattım başkent hastanesini .. gen-arttaki doktor "o 5 yumurtanız görüldüğünde hemen tedavi etseydi doktor" dedi. ilk tüpte de 3 yumurta ile başlayıp 1 tane 1. kalite embriyoyla bitirdim. sonuç negatif.başkentteki doktor da bir daha 6-7 ay hep 2-3 yumurta oldu. biraz da psikolojik stres vardı....oysa erbil bey önce 3 yumurta 2. ay 5 yumurta gördü ve durumun gayet iyi dedi.bende çok sevinmiştim.Bir de fazla geç kalmadan tedaviye başlaman lazım. o yumurtalar zamanla değişiyor.bak çokken bir sonraki ay azalmıştı.azken bir sonraki ay artmıştı.sistem psikoloji üzerine de kurulu biraz.arı sütünü bol ye bence tavsiyem.eğer evlilik konun varsa dileğim hemen böyle bir evlilik teklifi alıp evlenmen.sevgili eşim bu konuda beni hemen anlayıp ilk fırsatta evlenmiştik.böyle insan evladı ile karşılaşman dileğiyle.

Ben de regl oldum iki gün önce. Hayatımın en rahat ve minimum adeti. Oh ne güzel diyorum bir yandan, yani yeter artık, 30 yıldır, ağrılı, uzun süreli, 24 günde bir regl canıma tak etti yaa. Madem bir ödülü yok, olmasın. Diğer taraftan da bu doktorlar ya da ilaçlar ne yapıyor ki bize, şu tüp olayına başladığımdan beri azalıyor her gün.

tüm yumurtaları topluyor ya, atılacak şey kalmıyo demekki.

Canım öyle deme adet olmak sadece bebekle ilgili değil bu tam bir sağlık göstergesi. Hormonlar durmamış çalışıyor demek. Vucudun ostrejen üretiyor demek. Rahim bebek için kalınlaşıyor demek. Yeni hücre üretimi devam ediyor demek. Sakın öyle deme. Bende çok çektim ağrılardan kamyon dolusu ağrı kesicilerle geçirmişimdir 25 yılımı neredeyse ama adetlerim düzensizleşti menapoz başlangıcı olduğu için şimdi anlıyorum adet olmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu. Elbet o bebekte gelecektir. Çünkü her yeni adet bir umuttur. Vucudu alınan hormonlar tabi ki etkiliyor ve en az 3 ayda vücut kendine geliyor. Biz yumurtalıkları uyardığını, büyümelerini sağladığını, vs vs etkilerini biliyoruz ama karanlık ve daha ortaya kesin çıkmamış mutlaka etkileri de vardır.

Biliyorum da, adet yoğunluğunun doğurganlıkla ilgisi olmadığını anladım. Kendime güvenirdim ama güvenmemem gerektiğini öğrendim. Tavşan arkadaşımdan bahsetmiştim daha önce, ceketini assan hamile kalan. Adeti 3 gün sürerdi ama sürekli hamile kalırdı. Umut hep var ancak bir yandan da gerçekçi mi olmak lazım? Bilenler var, benim sol tüpüm arızalıydı, bağlattım tüp denemesi için. Sağ tarafımda da yumurta gelişmiyor, yani imkansıza yakın doğal yoldan hamile kalmam. Yaş malum, diğer taraftan maddi konular nedeniyle çıkmazdayım. Bir karar vermem gerekiyor. Para kazanmak ve denemelere devam etmek için ya da alternatif yollar için elimde kalan parayı yeni bir işe mi harcasam, yoksa tekrar tüp denemesine mi?

Canım çok iyi anlıyorum seni bu işin maddi kısmıda var ve harcadığımız paralar az paralar da değil. Ama ben her zaman ne olursa olsun denemekten yanayım. Bir plan yapabilirsin hemen denemek yerine. Önümüzdeki bir kaç ay hep kaliteye yönelik beslenip takviyeler alıp hem yumurta kaliteni ve sayısını arttırıcı beslendikten sonra başlayabilirsin tedaviye. Çünkü çıkan yumurtaların ilk oluşma süreci 3 ay öncesine dayanıyor. Yani tabi yine senin kararın ama geçen süre hep aleyhimize işliyor ya o sebeple diyorum Keşke yattığımız yerden olsa bebek ama bizimde yolumuz böyleymiş işte.

Tekrar merhaba kızlar bugün 8. Gün kontrolüm vardı. Doktora dedim ki bizde zaten erkek faktörü vardı bir de bu durumla birleşince şansımız çok düştü iptal etsek mi dedim. Adam da sanki bunu söylememi bekler gibi hemen siz bilirsiniz dedi. Ya insan bi açıklama yapar , Kabataslak da olsa bi ihtimalleri açıklar.bir de profsun yani ben bileceksem sana neden geleyim o zaman .sonra dedi ki, yarın zaten kontrolünüz var o zamana kadar düşünün karar verin dedi. Ben de çıktım gittim. Pes dedim.
Öğleden sonra eşimin tahlillerini yaptırdığı başka bir merkez vardı oraya gidip ultrasona girip ikimizin durumunun değerlendirilmesini isticez. Devam etmek mi iyi olur yoksa iptali mi diye . Saat 3 e randevu aldık

Sizdeki sorun neydi ki hemen vazgeçiyorsun

Anlamadım, neden iptal ediyorsunuz?

Sizdeki sorun neydi ki hemen vazgeçiyorsun
Eşimin sperm sayısı ve morfolojisi çok düşük olduğu için tüp tedavisine başlamıştık. Fakat bende de az yumurta gelişti. Spermlerde de sorun olunca şansımız çok düştü ve ben de o yüzden iptal edilse mi dedim doktora

Bir de canım tedaviye başladıktan sonra ilaçlardan mı bilmiyorum ama psikolojim o kadar kötü oldu ki sürekli ağlama hali. Hani şans da çok az ise devam etmek istemedim
Valla tek yumurtayla devam edenler var bu forumda, daha önceki mesajını okudum da 4 yumurta az mı?? Morfoloji ile ilgili de ona pek bakmıyorlar tüp bebekte, düşük olması önemli değil yani, çünkü zaten en iyisini seçiyorlar mikroskop altında. Benim eşimin de yüzde 2 mesela, hiçbir doktor sorun etmedi. Hatta lafı bile geçmedi, biz netten baktık da, az olduğunu anladık. Daha da 32 yaşındaymışsın, biz napalım

BURDAKİ HERKES AYNI DURUMDA. HEM BİZ HEM DE EŞLERİMİZİN DEĞERLERİ KÖTÜ. TEK ÇARE TÜP. ODA MUCİZE.İHTİMAL ÇOK ÇOK DÜŞÜK. MALESEF GERÇEK BU.

Bir de canım tedaviye başladıktan sonra ilaçlardan mı bilmiyorum ama psikolojim o kadar kötü oldu ki sürekli ağlama hali. Hani şans da çok az ise devam etmek istemedim
Çok çabuk pes etmişsin bu kadar karamsar olma psikolojin için yardım al hayat senin istiyorsan çabala yaşın avantaj canım yumurtan var sperm var sağlam bir embriyo olmayacağını nerden biliyorsun lütfen kendine bunu yapma

Canım benim öyle deme
Ben daha bu yaşta böyleyim bak...

Aynen benim eşiminde ileri hareketlilik çok az ama dediğin gibi tüp bebekte mikro çip ile seçilebiliyor o en haylaz ileriye doğru koşan kuyruklu zıpzıpları :)) Zaten Bahçeci röportajında en önemli faktörün yumurta olduğunu yani oranla %80 yumurta %20 sperm demiş. Hatta iyi kalite yumurta spermi bile adam ediyormuş. O yüzden erken pes etme 4 yumurta ne kadar güzel bir rakam. Neticede 1 yumurta ile gebelik elde edilecek. G Gabriel_ sen önce kendini toplamalısın karamsarlığı üzerinden atmalısın ki her şey daha kolay gelişsin.

Sizlere bir tanıdıktan bahsetmiştim kadın 43 yaşında istemeden hamile kaldı bunalıma girdi diye bayramda oğluşunu gördüm maaşallah 1 buçuk yaşında geçen ay doktora kontrole gittiğimde sıcaktan hastanenin bahçesinde oturuyordum 3 kadın geldi kadınlar nedense kendileri almıyor yanındaki kadını göstererek hamile ağaçtan kayısı toplarmısın dediler kadına kayısı topladım hali hazırda 45 üstüydü kocası istemiş zor ama İmkansız değill bunda da var bir hayır yeter ki allah nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…