- 1 Şubat 2016
- 963
- 1.493
- 43
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #55.341
Haremiz bence acele ediyorsun benim aşılamada 14 gün sıfır çıkmıştı biraz bekle lütfen.benim sonuçta malesef negatif. Sabah kan vermiştim. 1.6...
Çok çok yakın doktorunla akraba olduğunu söylemelisin belki genetik yatırmak en sağlıklısı sizin için.EVET CANIM. ANNEM VE ONUN BABASI İKİZLER.
geçmiiş olsun canım umarım önemli bir şey yoktur..kızlar merhaba, geçen hafta çarşamba günü ufak bir kaza geçirdim, korkuttu bizi. o yüzden yazamadım. moralim de yerinde değildi. ne olduğunu bir ara buluştuğumuzda anlatırım. çok şükür şu an iyiyim. en önemli şey kendimiziz bu arada, onu düşündüm geçen sürede. kendimize tam anlamıyla iyi bakmalıyyız, dikkatli olmalıyız. sevdiklerimizi ve kendimizi düşünmeliyşiz sadece. bu arada arkadaşımın bir akrabası var uzaktan. onu ziyarete gittik. kadının cocuğu yok 67 yaşında. kardeşinin oğlunu evlat edinmiş. kocasının hiç spremi çıkmamış vakti zamanında, boşanalım demiş adam, kadında olur mu öyle şey demiş.... kendisinden de 17 yaş büyükmüş adam. kadın tam 32 33 yaşındayken adam hasta oluyor. adama 11 sene bakıyor. ööldüğünde 45 yaş civarında... neyse sonra kafamı taşlara vurdum enden cocuk yapmadım diye. cok zorluk çektim, evlat eksikliği çok büyük birşeymiş Allah yaşatmasın dedi.. kardeşinin oğplunu evlat eidnmiş ancak evlat edinmeyi önermiyor... vefalı olmayacaklarını söylüyor evlat edinilen cocuğun veya ailesinin.... ne yap ne et cocuk sahibi ol diye nasihat etti bana, inançlı da kadın, ama ben kısmet dediğimde beni haşşladı mücadele etmelisin diye. Allah mükafatını verecektir murlaka dedi...elimden geleni yapmaya zaten karar vermiştim, teyzemiz iyice ikna etti beni...
söyledi canım söylemez mi tıp fakültesindeki hoca söyledi.direk tüp dedi. ben bu doktoruma akrabalıktan bahsetmedim hiç.
Canım stres yapma her ay rahim farklı kalınlıklara ulaşıyor. Önemli olan kaç gün sürdüğü değil tek gün bile sürse adet olmak demek yumurta oluştuğunu ve rahimin kalınlaştığını ve o kalınlığı attığını gösterir. Az gelmesi ve çok gelmesini çok önemseme. Az gelmesi zamanla rahimin çok kalınlaşamadığını gösterir ki kalınlaşmasa bile bebek tutunması için kalınlaşmasını sağlayacak ilaçlar var.Selam kızlar ben dün regli olmuştum ama ilk başlama herzaman olduğu gibi ama dün akşamdan beri kanamam çok çok az neredeyse akıntı gibi genelde ikinci gün biraz yoğun olurdu üçüncü gün çok az gelir bitmiş olurdu. Acayip gerildim stres yaptım iyice yarın sabah doktorda randevum var umarım yumurtacıklar vardır.
Tüp bebek tedavisine basladiginizda ilk yapmaniz gereken sey sanirim bu yakin akrabaligi dile getirmek diye dusunuyorum,kendiliginden olmasi icin denemeler yapmak ve aşilama gercekten buyuk cesaret,yanliş anlamayin sakin maksadim elestirmek degil elbette,aşilamaninda olumsuz olmasina uzuldum gercekten ama bizim yaşlarda sanirim asilamada basari yakalamak zor,zihnini ve vucudunu dinlendirdikten sonra insallah tedavinde pozitif sonuclar alirsin,allah hepimizin yardimcisi olsun...
Bu konuda bir örnek vermek istiyorum. Bir arkadaşım var. Şu an 43 yaşında, hem bekar hem bakire. Bu kızcağız 40 yaşındayken doktora gitti ve amh 0.60 gibi birşeydi. Doktoru yumurtalarını dondurmasını tavsiye etmiş. Ama bu işlem için bekaretin bozulacağını söylemiş. Ve bekaretin de bu işlem için bozulduğu ile ilgili rapor da veririm demiş. Kız bunu kabul etmedi. Birgün evlenecek olursam eşim olacak kişiye bu durumu fırsat bilip kullanmadığımı ispatlamayam dedi. Kendince haklıdır birşey diyemem. Ben de olsam kabul etmezdim diye düşünüyorum. Maalesef erkekler yedikleri onca naneye rağmen evlenecekleri zaman neredeyse el değmemiş bir eşi olsun isterler. Şimdi ise kız hala bekar ve 6-7 ay kadar önce menopoza girdi. Bu sebeple ben yumurta dondurma olayına birçok bayanın sıcak bakmadığını düşünüyorum.Valla ben AMH nedir bilseydim kaç kere yumurta dondururdum bugüne kadar. Ama İstanbulun göbeğinde kara cahil gibi yaşamışım bu üreme konusunda. Hep derdim ki olmazsa gider tüp bebek yaparım diye. Saflığın bu kadarı! Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Yumurta belli bir kapasite ile sahip olunan birşey, yumurta kalitesine ve sayısına etki edilemiyor. Yoktan var edilemiyor. Fsh düşürmek için bir ilaç yok. Yumurta üretmek için bir ilaç yok. Amh yükseltmek için bir tedavi yok. Yani üreme konusunda sıfır bilgi ile yaşamaşım bu kadar. Şimdi genetik nedir, koromozom nedir, kadının yaşı ne kadar önemli fakörmüş meğer, hoş doğal hamile kalmaktan bile korkar oldum sağlıksız olursa diye.
Böyle 30-35 yaşlarında hala evlenmemiş veya çocuk düşünmeyen kimi görsem yapışıyorum ne olur git bir amh değerine baktır olmazsa yumurta dondur diye söylüyorum ama onlara benim söylediklerim çılgınlık gibi geliyor :)
E doktor rapor veririm demiş üstelik 2 yaşındayken yapmıyor ki bunu yaşı 40 olmuş neticede ama tabi herkesin kendi görüşü. Ama ben olsam yapardım yani bilseydim yapardım. Bekarete falan önem vermezdim neticede Allah biliyor durumu ve raporumu da alırdım.Bu konuda bir örnek vermek istiyorum. Bir arkadaşım var. Şu an 43 yaşında, hem bekar hem bakire. Bu kızcağız 40 yaşındayken doktora gitti ve amh 0.60 gibi birşeydi. Doktoru yumurtalarını dondurmasını tavsiye etmiş. Ama bu işlem için bekaretin bozulacağını söylemiş. Ve bekaretin de bu işlem için bozulduğu ile ilgili rapor da veririm demiş. Kız bunu kabul etmedi. Birgün evlenecek olursam eşim olacak kişiye bu durumu fırsat bilip kullanmadığımı ispatlamayam dedi. Kendince haklıdır birşey diyemem. Ben de olsam kabul etmezdim diye düşünüyorum. Maalesef erkekler yedikleri onca naneye rağmen evlenecekleri zaman neredeyse el değmemiş bir eşi olsun isterler. Şimdi ise kız hala bekar ve 6-7 ay kadar önce menopoza girdi. Bu sebeple ben yumurta dondurma olayına birçok bayanın sıcak bakmadığını düşünüyorum.
Haklısın tabii ama işte rapor olsa bile bu durumu kullanmadığını evleneceğin kişiye anlatamazsın ki. Allah biliyor evet ama sanırım bu yeterli olmuyorE doktor rapor veririm demiş üstelik 2 yaşındayken yapmıyor ki bunu yaşı 40 olmuş neticede ama tabi herkesin kendi görüşü. Ama ben olsam yapardım yani bilseydim yapardım. Bekarete falan önem vermezdim neticede Allah biliyor durumu ve raporumu da alırdım.
Teşekkür ederim arkadaşım yarını sabırsızlıkla bekliyorum inşallah güzel haberler verir doktorum kist gitmiş ve yumurtacıklar vardır.Canım stres yapma her ay rahim farklı kalınlıklara ulaşıyor. Önemli olan kaç gün sürdüğü değil tek gün bile sürse adet olmak demek yumurta oluştuğunu ve rahimin kalınlaştığını ve o kalınlığı attığını gösterir. Az gelmesi ve çok gelmesini çok önemseme. Az gelmesi zamanla rahimin çok kalınlaşamadığını gösterir ki kalınlaşmasa bile bebek tutunması için kalınlaşmasını sağlayacak ilaçlar var.
İnşallah yarın bol bol yumurta görünür. İçini ferah tut.. Aklına hep güzel şeyler getir.
Güvenmiyorsa evlenmesin, evlilikler güven, sevgi ve saygı üzerine kurulmalı, böyle olmazsa o evlilik olmaz, anlaşma olur sadece.Haklısın tabii ama işte rapor olsa bile bu durumu kullanmadığını evleneceğin kişiye anlatamazsın ki. Allah biliyor evet ama sanırım bu yeterli olmuyor
Öyle de olmuyor canım. Bak birinden daha bahsedeyim. Lise yaşlarında biriyle birlikte olan arkadaşım birkaç sene sonra evlendiği kişiye bu durumu anlatıyor. Adam kızı sevdiği için kabul ediyor ve evleniyorlar. Şu an 10, 13 17 yaşlarında 3 kızı var. Kocası her tartışmada hakaret küfür başa kakma vs vs. yapıyor. Kız boşanmak istiyor ama adam kardeşlerini öldürmekle tehdit ediyor. Biz karslıyız bizde ölüm var boşanmak yok diyor. Şimdi napsın kız. O.ç bilerek severek isteyerek kabul etti kızı. Ama öyle devam etmiyor maalesef.Rapordan sonra nasıl olsa raporum var detip başkalarıyla da birlikte olmadığını nerden bileyim der bazı sütü bozuklar. Ama ben bekarken donduracaktım yumurtalarımı bunun için ne gerekiyorsa yapacaktım hiiiç umurumda da olmazdı. Neyse ki hemen evlendim ama bilseydim böyle olacağımı yirmili yaşlarda dondururdum. Kimsede umurumda olmazdı. Seven güvenir. Herkes kendi yediği nanelere baksın. Biz onları yedikleri nanelerle kabul ediyorsak onlar da edecek. Etmeyene güle güle.
Evet malesef bir de şöyle bir örnek var. Bir arkadaşım ilerde başına geleceklwrden korktuğu ve göze alamadığı için evlenmeden önce bunun ameliyatını olmuştu. Kimseye laf anlatamam demişti. Buda bir tercihÖyle de olmuyor canım. Bak birinden daha bahsedeyim. Lise yaşlarında biriyle birlikte olan arkadaşım birkaç sene sonra evlendiği kişiye bu durumu anlatıyor. Adam kızı sevdiği için kabul ediyor ve evleniyorlar. Şu an 10, 13 17 yaşlarında 3 kızı var. Kocası her tartışmada hakaret küfür başa kakma vs vs. yapıyor. Kız boşanmak istiyor ama adam kardeşlerini öldürmekle tehdit ediyor. Biz karslıyız bizde ölüm var boşanmak yok diyor. Şimdi napsın kız. O.ç bilerek severek isteyerek kabul etti kızı. Ama öyle devam etmiyor maalesef.
bu kızlarda cok beceriksiz oluyor :) kendi beyaz atlı prensini önce yaratmayı sonra evlenmeyi bilmiyor.degerli bir insanı bulup kandiramamıs valla 3 yilda.bana da doktor aynı 40 ımda acilen evlenmeniz lazım dediginde, evlenerek büyük başarı elde ettim sanırım.bana Allahın bir lutfu oldugunu biliyorum.ben ne yapayım evliligi istedigim diledigim ihtiyacım oldugunda olmadıktan sonra.bir yonüyle de kader kısmet Allahtan tek dilegimdi cocuk.sağlıklı guzel cocuklarımiz olsun ins. Cok isteyince es de gelmisti benim.:))Bu konuda bir örnek vermek istiyorum. Bir arkadaşım var. Şu an 43 yaşında, hem bekar hem bakire. Bu kızcağız 40 yaşındayken doktora gitti ve amh 0.60 gibi birşeydi. Doktoru yumurtalarını dondurmasını tavsiye etmiş. Ama bu işlem için bekaretin bozulacağını söylemiş. Ve bekaretin de bu işlem için bozulduğu ile ilgili rapor da veririm demiş. Kız bunu kabul etmedi. Birgün evlenecek olursam eşim olacak kişiye bu durumu fırsat bilip kullanmadığımı ispatlamayam dedi. Kendince haklıdır birşey diyemem. Ben de olsam kabul etmezdim diye düşünüyorum. Maalesef erkekler yedikleri onca naneye rağmen evlenecekleri zaman neredeyse el değmemiş bir eşi olsun isterler. Şimdi ise kız hala bekar ve 6-7 ay kadar önce menopoza girdi. Bu sebeple ben yumurta dondurma olayına birçok bayanın sıcak bakmadığını düşünüyorum.
İniallah vardır canım merak etmeSelam kızlar ben dün regli olmuştum ama ilk başlama herzaman olduğu gibi ama dün akşamdan beri kanamam çok çok az neredeyse akıntı gibi genelde ikinci gün biraz yoğun olurdu üçüncü gün çok az gelir bitmiş olurdu. Acayip gerildim stres yaptım iyice yarın sabah doktorda randevum var umarım yumurtacıklar vardır.
Sağol canım önemli birşey yok çok şükürgeçmiiş olsun canım umarım önemli bir şey yoktur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?