Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Üzülme desem de çok zor biliyorum üzülmemek.. Ne desem bilemedim.
sağol canım evet insan ne kadar negatif beklese de illa o kan testinde umutla pozitifi görmek istiyor. negatif beklediğim halde duvara toslamış gibi oldum. Ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim neresinden başlayacağım bilmiyorum şu an. Korku, umutsuzluk ve savunma psikolojisi ile negatif görmemek ve artık üzülmemek için bu işi bırakma düşüncesi var şu an. İlerde unutur muyum bilemiyorum.

İnan kelimelerini tüylerin diken diken olarak okudum. Çünkü aynılarını yaşadık bir çoğumuz ve biliyorum neler hissettiğini. Biraz zaman geçince insan yeniden güç veriyor insana. Anne olma iç güdüsü bu olsa gerek. Asla duramıyor insan. Şimdi senin bunları yaşaman çok normal zamanla sende o gücü tekrar bulursun inşallah içinde.
Bu arada test günün c.tesi günüyse asla daha yüksek çıkardı deme. Çünkü o hormon öyle bir hormon ki bir günde depara kalkıyor ve gün geçtikçe katlanıyor. İnşallah öyle olur seninde.

haremizcim canım denedin işte, herşey denemekle oluyor, yoksa kimse doktorlar bile sonucu bilemiyor. denemeyince de içinde kalıyor. bence bırakma daha tüp bebek denemedin ki? onu da dene, poppy gibi o zaman düşünürsün. ama bebek istiyorsan gerçekten anne olmak istiyorsan denemelisin. negatifler seni yıldırmasın. lütfen kendini başka şeylerle motive etmeye çalış şu an. urfadasın biliyorum yapacak şeyler sınırlı, ama ne biliim acaba sevdiklerini mi ziyaret etsen kafan dağılsa...

kızlar merhaba, geçen hafta çarşamba günü ufak bir kaza geçirdim, korkuttu bizi. o yüzden yazamadım. moralim de yerinde değildi. ne olduğunu bir ara buluştuğumuzda anlatırım. çok şükür şu an iyiyim. en önemli şey kendimiziz bu arada, onu düşündüm geçen sürede. kendimize tam anlamıyla iyi bakmalıyyız, dikkatli olmalıyız. sevdiklerimizi ve kendimizi düşünmeliyşiz sadece. bu arada arkadaşımın bir akrabası var uzaktan. onu ziyarete gittik. kadının cocuğu yok 67 yaşında. kardeşinin oğlunu evlat edinmiş. kocasının hiç spremi çıkmamış vakti zamanında, boşanalım demiş adam, kadında olur mu öyle şey demiş.... kendisinden de 17 yaş büyükmüş adam. kadın tam 32 33 yaşındayken adam hasta oluyor. adama 11 sene bakıyor. ööldüğünde 45 yaş civarında... neyse sonra kafamı taşlara vurdum enden cocuk yapmadım diye. cok zorluk çektim, evlat eksikliği çok büyük birşeymiş Allah yaşatmasın dedi.. kardeşinin oğplunu evlat eidnmiş ancak evlat edinmeyi önermiyor... vefalı olmayacaklarını söylüyor evlat edinilen cocuğun veya ailesinin.... ne yap ne et cocuk sahibi ol diye nasihat etti bana, inançlı da kadın, ama ben kısmet dediğimde beni haşşladı mücadele etmelisin diye. Allah mükafatını verecektir murlaka dedi...elimden geleni yapmaya zaten karar vermiştim, teyzemiz iyice ikna etti beni...

evet canımcığım, eşim de söyledi aynını. Artık bir süre bu konuyu konuşmanı kafana takmanı istemiyorum, yok acaba öyle mi oldu böyle mi oldu diye dedi. Biraz Mersine git kafa dinle dedi. Öyle yapacağım bakalım. Sonra tabiki tüp denemek istiyorum. Ancak aklımda şöyle bir soru oluştu. Acaba embriyo oluştu da genetiği mi bozuktu. malum eşimle akrabayız. Belkide bir kaç bebeği bu şekilde kaybettim bilemem ki. Bu yüzden tüp yaptırdığımda genetik isteyeceğim.

Eskiden herkesin çocuğu oluyordu sanki diye düşünüyor insan. Zaman geçtikçe bu tarz olaylar çoğaldı diye. Aslında günümüzdeki kadar olmasa da o zaman da varmış aynı sorunlar fakat internet vs olmadığı için bu kadar yayılmıyordu belki de.sadece o kişilerin çevresi biliyordu bir şekilde

akrabaydınız hatırladım, baya da yakın akrabasınız değil mi? o zaman kesin genetik.

aynen eskiden de varmış, ama bilinmiyormuş sebepleri. bahsettiğim çift istanbulda evakti zamanında en ünlü ürologa gitmiş, adını söyledi de hatırlayamadım. o bakmış eşinin spermine.

Seni çok iyi anlıyorum. Bende de şu anda en ufak bir mücadele gücü kalmadı. Ama arkadaşlar zamanla bu gücü tekrar kazanacağımızı söylüyor, inşallah. Bir süre uzaklaşmakta fayda var.

Seni çok iyi anlıyorum. Bende de şu anda en ufak bir mücadele gücü kalmadı. Ama arkadaşlar zamanla bu gücü tekrar kazanacağımızı söylüyor, inşallah. Bir süre uzaklaşmakta fayda var.
Bir süre sonra kendini yeni tedavin için bir klinik ararken bulacaksın, bak demedin deme

İyi olduğuna sevindim canım. Aklımdaydın, arasam diyordum, arayayım hatta:). Ancak evlat edinmeyle ilgili teyzenin görüşüne katılmıyorum, o hiç belli olmuyor ki, kimi gercek evlat bile vefasız çıkabiliyor.

(( Evet ablamın yazlığının orada evli karı koca var yaklaşık 65 yaşlarındalar onlarında evlatları olmamış ama herkes onlardan bahsederken insanların karekteri veya komşuluğu ile ilgili konuşmadan direk çocukları olmayan insanlar diye işaret ediyorlar. Onlarda karı koca hergün evlerinde kendi ekmeklerini yapan bahçelerini eken çok iyi insanlar sürekli ablamları yemeğe çağırırlar çocuklarını severler falan ama insanlar onlara hep eksik gözüyle bakıyor. Onlarda evlat edinmeyi seçmemişler evlat edinenler hep pişman diyorlar. Bende onları gördükçe eşimle beni hayal ediyorum. Evet mücadele etmemiz lazım.

yanlış anlama ama senin direk tüp bebek denemen lazım bence. doktorlar bunu söylemedi mi? hem yaştan hem de akrabalıktan riski yüksek hamileliğinin. şimdi kafama dank etti benim...
söyledi canım söylemez mi tıp fakültesindeki hoca söyledi.direk tüp dedi. ben bu doktoruma akrabalıktan bahsetmedim hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…