- 12 Aralık 2016
- 1.550
- 3.053
- 63
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #55.361
Valla şekerim benim çevremdekilerin hepsi sıcak bakıyor. Önemli olan erkeğin düşüncesi mi yoksa cocuk sahibi mi olmak. Ayrıca zaten ben erkek olsam yanlış anlama derdim ki ne akıllıymışsın sen de dondurmuşsun derdim... benim çevremde böyle şeylere önem veren erkek yok bu arada...Bu konuda bir örnek vermek istiyorum. Bir arkadaşım var. Şu an 43 yaşında, hem bekar hem bakire. Bu kızcağız 40 yaşındayken doktora gitti ve amh 0.60 gibi birşeydi. Doktoru yumurtalarını dondurmasını tavsiye etmiş. Ama bu işlem için bekaretin bozulacağını söylemiş. Ve bekaretin de bu işlem için bozulduğu ile ilgili rapor da veririm demiş. Kız bunu kabul etmedi. Birgün evlenecek olursam eşim olacak kişiye bu durumu fırsat bilip kullanmadığımı ispatlamayam dedi. Kendince haklıdır birşey diyemem. Ben de olsam kabul etmezdim diye düşünüyorum. Maalesef erkekler yedikleri onca naneye rağmen evlenecekleri zaman neredeyse el değmemiş bir eşi olsun isterler. Şimdi ise kız hala bekar ve 6-7 ay kadar önce menopoza girdi. Bu sebeple ben yumurta dondurma olayına birçok bayanın sıcak bakmadığını düşünüyorum.
Aynen ben de sürekli arkadaşlaırma söylüyorum yapmıyorlar ama doktor baktı çok iyiymiş yumurtalarım diyorlar:)))Valla ben AMH nedir bilseydim kaç kere yumurta dondururdum bugüne kadar. Ama İstanbulun göbeğinde kara cahil gibi yaşamışım bu üreme konusunda. Hep derdim ki olmazsa gider tüp bebek yaparım diye. Saflığın bu kadarı! Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Yumurta belli bir kapasite ile sahip olunan birşey, yumurta kalitesine ve sayısına etki edilemiyor. Yoktan var edilemiyor. Fsh düşürmek için bir ilaç yok. Yumurta üretmek için bir ilaç yok. Amh yükseltmek için bir tedavi yok. Yani üreme konusunda sıfır bilgi ile yaşamaşım bu kadar. Şimdi genetik nedir, koromozom nedir, kadının yaşı ne kadar önemli fakörmüş meğer, hoş doğal hamile kalmaktan bile korkar oldum sağlıksız olursa diye.
Böyle 30-35 yaşlarında hala evlenmemiş veya çocuk düşünmeyen kimi görsem yapışıyorum ne olur git bir amh değerine baktır olmazsa yumurta dondur diye söylüyorum ama onlara benim söylediklerim çılgınlık gibi geliyor :)
Evet maalesef ama bu bakış açısı ülkemize has . Mesela ben işyerinde o kadar çirkin olaylar yaşadım ki kendi derdime bir de o eklendi. Birgün oturuyoruz , odadaki kızlardan biri kuruyemiş vs ikram ediyor masaları dolaşıp ....sonra bana dedi ki " gel ben asıl sana bşy ikram Edicem". Gittim saf saf yanına bana ne uzattı biliyor Musun ; keçiboynuzu , hem de sırıtarak ve diğer arkadaşına bakıp gülerek(( Evet ablamın yazlığının orada evli karı koca var yaklaşık 65 yaşlarındalar onlarında evlatları olmamış ama herkes onlardan bahsederken insanların karekteri veya komşuluğu ile ilgili konuşmadan direk çocukları olmayan insanlar diye işaret ediyorlar. Onlarda karı koca hergün evlerinde kendi ekmeklerini yapan bahçelerini eken çok iyi insanlar sürekli ablamları yemeğe çağırırlar çocuklarını severler falan ama insanlar onlara hep eksik gözüyle bakıyor. Onlarda evlat edinmeyi seçmemişler evlat edinenler hep pişman diyorlar. Bende onları gördükçe eşimle beni hayal ediyorum. Evet mücadele etmemiz lazım.
Süper çözüm beğendim valla. Öyle şeye böyle şey:)Evet malesef bir de şöyle bir örnek var. Bir arkadaşım ilerde başına geleceklwrden korktuğu ve göze alamadığı için evlenmeden önce bunun ameliyatını olmuştu. Kimseye laf anlatamam demişti. Buda bir tercih
Eee sen ne yaptın peki. Benim hayalimde hemen kız ve o keçiboynuzu tek vucut bütünleşiverdiler mesela.Evet maalesef ama bu bakış açısı ülkemize has . Mesela ben işyerinde o kadar çirkin olaylar yaşadım ki kendi derdime bir de o eklendi. Birgün oturuyoruz , odadaki kızlardan biri kuruyemiş vs ikram ediyor masaları dolaşıp ....sonra bana dedi ki " gel ben asıl sana bşy ikram Edicem". Gittim saf saf yanına bana ne uzattı biliyor Musun ; keçiboynuzu , hem de sırıtarak ve diğer arkadaşına bakıp gülerek
İşte biz bunu kendi içimizde kabullenip sindirsek, gerçekten mutlu olsak bile insanlar rahat bırakmıyor maalesef. Çünkü bizim toplumda evlenmek , çocuk sahibi olmak statü olarak görülüyor.Canım bekarken evlenelimnyeter bu yalnızlık bitsin diyoruz. Yalnız ve huzur evinde ölmeyelim bari diyoruz. Evlensikten sonrada çocuk olmadıktan sonra eşi napim diyoruz. Doyumsuz muyuz ne? Ben eşimle evlendiğim için çok mutluyum allah başımdan eksiknetmesin. Hiçlimsenin eşini etmesin. Ama mutluluk sadece çocukta değildir ya.
:)) benimde 2015 de rutin kontrollerimde her şey çok güzeldi ama bi anda Yok oldular :) en iyisi 25/30 larda dondurmak Mış sanşa bırakmamak lazım.Aynen ben de sürekli arkadaşlaırma söylüyorum yapmıyorlar ama doktor baktı çok iyiymiş yumurtalarım diyorlar:)))
Allah arkadaşına sabır versin. Ama işte bu yüzden tanıyıp evlenmek gerekiyor hemen şipşak evlenmemek lazım. Karslıymış da boşanmak yokmuşmuş, hangi devirde yaşıyor. Bir de ölümle tehdit ediyor.... korkunç... devletin mutlaka bir mekanizma kurması gerekiyor bu ipsiz sapsız sadece bir yerli olmakla övünen erkek müsvettelerini korkutmak ve ıslah etmek için...Öyle de olmuyor canım. Bak birinden daha bahsedeyim. Lise yaşlarında biriyle birlikte olan arkadaşım birkaç sene sonra evlendiği kişiye bu durumu anlatıyor. Adam kızı sevdiği için kabul ediyor ve evleniyorlar. Şu an 10, 13 17 yaşlarında 3 kızı var. Kocası her tartışmada hakaret küfür başa kakma vs vs. yapıyor. Kız boşanmak istiyor ama adam kardeşlerini öldürmekle tehdit ediyor. Biz karslıyız bizde ölüm var boşanmak yok diyor. Şimdi napsın kız. O.ç bilerek severek isteyerek kabul etti kızı. Ama öyle devam etmiyor maalesef.
Tövbe tövbe yarabbim ya.. kimseye söylememek en iyisi işte ama ben söylemiş oldum şimdi herkes meraktan soruyor sürekli ne oldu diye. Münasebetsiz insan çok.Evet maalesef ama bu bakış açısı ülkemize has . Mesela ben işyerinde o kadar çirkin olaylar yaşadım ki kendi derdime bir de o eklendi. Birgün oturuyoruz , odadaki kızlardan biri kuruyemiş vs ikram ediyor masaları dolaşıp ....sonra bana dedi ki " gel ben asıl sana bşy ikram Edicem". Gittim saf saf yanına bana ne uzattı biliyor Musun ; keçiboynuzu , hem de sırıtarak ve diğer arkadaşına bakıp gülerek
İnanılmaz... ben olsam anında şikayet ederdim... kolaysa bir daha dalga geçsin durumumla..Evet maalesef ama bu bakış açısı ülkemize has . Mesela ben işyerinde o kadar çirkin olaylar yaşadım ki kendi derdime bir de o eklendi. Birgün oturuyoruz , odadaki kızlardan biri kuruyemiş vs ikram ediyor masaları dolaşıp ....sonra bana dedi ki " gel ben asıl sana bşy ikram Edicem". Gittim saf saf yanına bana ne uzattı biliyor Musun ; keçiboynuzu , hem de sırıtarak ve diğer arkadaşına bakıp gülerek
Bu anlattığım sadece içlerinden biri . Bşy yapamadım çünkü insan önemsediğini hissettirmek istemiyor böyle insanlara. Ben de o kadar bunaldım ki sırf bu tüp bebek işine girmek için 1 yıl ücretsiz izin aldım , o ortama daha fazla dayanamazdım.Eee sen ne yaptın peki. Benim hayalimde hemen kız ve o keçiboynuzu tek vucut bütünleşiverdiler mesela.
Önemli olan dilek dilemek ve olmasiydı.evlilikte cocukta dualarımdaki iki istegim. Esi ne yapayım demedim hic cidden.cocuk da bir dilek istek olmasa da hayat devam edecekCanım bekarken evlenelimnyeter bu yalnızlık bitsin diyoruz. Yalnız ve huzur evinde ölmeyelim bari diyoruz. Evlensikten sonrada çocuk olmadıktan sonra eşi napim diyoruz. Doyumsuz muyuz ne? Ben eşimle evlendiğim için çok mutluyum allah başımdan eksiknetmesin. Hiçlimsenin eşini etmesin. Ama mutluluk sadece çocukta değildir ya.
Hayatım söylemesen bile 6 ay sonra bebek yok mu diye sormaya başlıyorlar ki.be nedense hep kadınlar bu dangalaklığı yapan. Egosunu tatmin ediyor heraldeTövbe tövbe yarabbim ya.. kimseye söylememek en iyisi işte ama ben söylemiş oldum şimdi herkes meraktan soruyor sürekli ne oldu diye. Münasebetsiz insan çok.
Ben aslında eşimin durumunu söylememiştim onlara ama çocuk düşündüğümü biliyorlardı .demek ki aralarında geyik malzemesi yapmışlar bu konuyu.Allah bilsinTövbe tövbe yarabbim ya.. kimseye söylememek en iyisi işte ama ben söylemiş oldum şimdi herkes meraktan soruyor sürekli ne oldu diye. Münasebetsiz insan çok.
Aynı şeyi düşünmüşüz:)))Eee sen ne yaptın peki. Benim hayalimde hemen kız ve o keçiboynuzu tek vucut bütünleşiverdiler mesela.
Şimdi anladım, napcaksın münasebetsize... ben zannettim biliyorlar durumunu... deli midirr boş vakti çok onların anladığım kadarıyla.Ben aslında eşimin durumunu söylememiştim onlara ama çocuk düşündüğümü biliyorlardı .demek ki aralarında geyik malzemesi yapmışlar bu konuyu.Allah bilsin
Evet maalesef dediğin gibi. Yalnız beni hamile olan arkadaşlarım mesela aramıyor sormuyor. Dikkat ettikleri için yapmıyorlar hatta bazıları 6 aylıkken söylüyor mecbur kalıp. Bu bile beni üzüyor. Değişik bi şey yaşadığımız ya.. gerçekten öyle..Hayatım söylemesen bile 6 ay sonra bebek yok mu diye sormaya başlıyorlar ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?