- 28 Şubat 2017
- 1.523
- 3.332
- 53
- 52
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #55.601
Herşeyin hayırlısı, konuşuruz canımCanım benim geçmiş olsun umuyorum kötü birşey yoktur. İnşallah hafta daha iyi geçer. Konuşuruz
Teşekkürler:). İnşallah hepimiz için..Uzüldüm islerin rast gitsinpoppy73 . Bende istegim dısinda verildigim subedeydim aralık ayından beri.neyseki bugün baska bir yere gecebildim.cok iyi bir yer degil ama istedigim dısında yapılan hareketlere cevap olarak subeden cıkabildim
Allah razıolsun cnmSen de inşallah Allah'ın izniyle çok güzel bir yuva kurarsın ve yumurtalarını dondurur evlat sahibi olursun. Doktorlar hep olmaz diyor zaten. Onlara en az 10 yumurta veren hasta olacak ancak onlarla uğraşmak onların işine geliyor.
Yüzde yüz katılıyorum foktorlarla ilgili yazdığınaSen de inşallah Allah'ın izniyle çok güzel bir yuva kurarsın ve yumurtalarını dondurur evlat sahibi olursun. Doktorlar hep olmaz diyor zaten. Onlara en az 10 yumurta veren hasta olacak ancak onlarla uğraşmak onların işine geliyor.
Zaten öyle olsaydım eşde de problem olmadaydı mis gibi doğal gebe kalırdım .Sen de inşallah Allah'ın izniyle çok güzel bir yuva kurarsın ve yumurtalarını dondurur evlat sahibi olursun. Doktorlar hep olmaz diyor zaten. Onlara en az 10 yumurta veren hasta olacak ancak onlarla uğraşmak onların işine geliyor.
İNŞALLAH ALLAHIM TEZ ZAMANDA HAYIRLI MUCİZENİ KARŞINA ÇIKARTIR.Bebeğim yok diye üzülüp aglaysn arkadaşlar bu bir teselli mi bilmem size ama en azından evlisiniz .Benim yumurtalarımı bitmek üzere doktor olmaz dedi ve bekarım ve çabalıyorum umutsuzluğa kapılmayın. Çok ve oldu dimi:)))
İNŞALLAH ALLAHIM TEZ ZAMANDA HAYIRLI MUCİZENİ KARŞINA ÇIKARTIR.Bebeğim yok diye üzülüp aglaysn arkadaşlar bu bir teselli mi bilmem size ama en azından evlisiniz .Benim yumurtalarımı bitmek üzere doktor olmaz dedi ve bekarım ve çabalıyorum umutsuzluğa kapılmayın. Çok ve oldu dimi:)))
Bizim gibiler onlar için umutsuz vaka.. 2. başarısızlıkta görmek istemedikleri hasta grubu.Zaten 10 yumurta veren bir hastada doktorun başarısı kesinlikle yoktur.embriyolog dölleme yapıyor ,yaptıkları tek şey transfer . Önemli olan biz gibileri gebe bırakmak
Kesinlikle öyle canım.daha neler neler ne muhabbetler dönüyordur kim bilir bizim bilmediğimiz .benim merkezde bi bayanın ilk transferi yapılmıştı tutmadı .görüşmeye gittiğinde dedikleri laf: üzülmene gerek Yok, dondurulmuş 6 embriyon var bu da bizim için en az 3 deneme demek .demişler. Bakış açısının rezilliği .kız da demiş biz deneme tahtası mıyızBizim gibiler onlar için umutsuz vaka.. 2. başarısızlıkta görmek istemedikleri hasta grubu.
Çünkü oraya gelen yeni hastalarla bile sohbet etmenizi istemez.
Oraya 2. veya 3. denemeniz olduğunun duyulmasını istemez.
Sizi her gördükçe kendini başarısız olarak görmek istemez. vs vs..
Uygulanan tedaviler asla kişiye göre değil. 10 yumurtası olana da ver Merional veya Ganolf veya başlarda femara sonra ver olgunlaşma ver çatlatma haydii oldu bitti. Olursa maşallah, olmazsa hastanın yumurtası kalitesizdi..!!! Olay bu.
Toplumda her 100 kadından biri yumurta kapasitesinin azalmasına bağlı olarak erken menopoz riski taşıyor. Kanser tedavisi ve toplumda sık görülen genetik hastalıklarla ve bağışıklık sistemi hastalıkları bu oranı artırıyor. Yeni tedavi metodu erken menopoza girmiş kadınlara da anne olma şansı tanıyor.
Kısırlık tedavisindeki baş döndürücü gelişmeler, bir dönem “kesinlikle çocuk sahibi olamayacak” denilen çiftlere anne baba olma şansı sunuyor. Japon bilim adamı Dr. Kazuhiro Kawamura’nın geliştirdiği tedavi yöntemi kullanılarak erken menopoza girmiş ve yumurta üretimi durmuş kadınlar üzerinde yapılan çalışma sonucunda 5 kadın hamile kaldı. Kadınlardan 2’si sağlıklı bebekler dünyaya getirdi. Üçünün hamileliği devam ediyor. Bilim dünyasında çok önemli bir gelişme olarak nitelendirilen bu tedavi yöntemi, kanser tedavisi, genetik hastalıklar ve bağışıklık sistemi hastalıkları yüzünden erken menopoza giren ya da geç yaşta evlenerek anne olma şansı azalan milyonlarca kadın için umut ışığı olarak gösteriliyor.
Kıbrıs’ta düzenlenen “EXPERMED-Kişiselleştirilmiş Üreme Tıbbı Tedavileri” kongresi tüp bebek tedavisinde devrim niteliğindeki tedaviler açıklandı. Bir kısmı yeni uygulanmaya başlayan bir kısmı ise henüz araştırma aşamasında olan bu tedaviler önümüzdeki günler için çocuğu olmayan çiftlere büyük umutlar vaad ediyor.
İKİ BEBEK DÜNYAYA GELDİ
Geliştirdiği İVA (In Vitro Activation) adlı tedavi yöntemi ile ilgili bilgi veren Japonya’daki St. Marianna University Üreme ve İnfertilite Merkezi Direktörü Dr. Kazuhiro Kawamura, toplumda her yüz kadından birinin 1 görülen yumurta kapasitesindeki azalmaya bağlı olarak gelişen erken menopozun artık anneliğe engel olmadığını söyledi. İVA yönteminde, yumurta üretimi biten ve doğal yollarla gebe kalma ihtimali kalmayan kadınların yumurtalıklarından alınan bir parça laboratuvar ortamında zenginleştirilerek tekrar geri veriliyor ve bu şekilde yumurtalıklara yeniden yumurta üretme kabiliyeti kazandırılıyor. 24 hastada denen bu yöntem sonucunda 5 gebelik elde edildi. Menopozdaki 2 kadının bu tedavi ile çocuk sahibi olması bilim dünyasında büyük heyecana sebep oldu.
GENÇLERDE DAHA BAŞARILI
Bu metodun erken yaştaki kadınlarda başarı oranının daha yüksek olduğunu anlatan Dr. Kawamura, “Gebelik başarısı bu yöntemde de anne yaşı ile çok ilişkili. Erken menopozun sebebi genetik hastalıklar veya bağışıklık sistemi hastalıkları değilse, bu yöntem menopoza girmiş genç kadınlarda daha başarılı oluyor. Bizim çalışmalarımıza 45 yaş ve altı kadınları aldık. IVA kullanarak, menopozlu kadınlarından yumurta elde etmek mümkün. Ancak IVA kötü yumurta kalitesini artırabilir Eğer IVA’yı yumurta kalitesini geliştirme metoduyla birleştirebilirsek, menopozdaki kadınlar gebelik imkânı yakalayacaktır” dedi.
Alıntıdır.
Kızlar üstteki yazıyı okudunuz mu? Ben doktoruma sordum oda ne yapacaksın Japonya'ya gidecek halin yok dimi dedi. Ben de çare olacaksa giderim dedim ama yanıt alamadım.
Kesinlikle katılıyorum .ve bence bu özel tüp bebek merkezlerinin çoğu kapatılmalı mantar gibi türediler .isim yapana kadar Prof beyfendiler ilgileniyor kliniği açtıktan sonra 1 yıl falan .sonra da insanın yüzüne bakmıyorlar .sadece üniversite hastanelerinde yapılsın o Zaman bu iş. Zaten özel bir muamele gördüğümüz yokbak işte sinirlenmeyeyim diyorum da...vay salak lafa bak ya. ne yapacaksın japonyaya mı gideceksinmiş. siz öylece oturun gelsin müşteriler gelsin paracıklar. Bi haltta yapmayın. Hala neden gebelik oluşmuyor bunun açıklamasını bile yapamadan paraları cukka yapıyorsunuz.
zaten ben tüp bebek sektörüne bu kadar para kazandırmak için insanların bilinçli olarak kısırlaştırılıp sonrada bu sektörden köşeyi dönmece işinin yapıldığına inanıyorum. Tıpkı önce ilacını üret sonra kanseri icat et ve köşeyi dön taktiği...
Aynen canım zaten burada harcadıklarımla oraya giderdim ki yani ne kadar tutabilir ki en fazla. Ama bakış açıları bu doktorların. Ama ben hala bunu araştırıyorum. Bir ara yumurtalıklara gençlik aşısı vardı. Onu direk doktoruna sordum kaldırmışlar. Kök hücre zaten farelerde başardılar ama insanlarda henüz araştırmada ve bize ulaşması zor. Bu yöntemse anladığım kadarıyla yumurtalıklardan parça alıp onları keserek yumurta hücreleri elde ediyorlar. Artık neleri araştırır olduk ama dediğin gibi yumurta rezervi ve menapoz giderek yaş 35'e düştü. Yediklerimiz, içtiklerimiz ve her şey buna etken.bak işte sinirlenmeyeyim diyorum da...vay salak lafa bak ya. ne yapacaksın japonyaya mı gideceksinmiş. siz öylece oturun gelsin müşteriler gelsin paracıklar. Bi haltta yapmayın. Hala neden gebelik oluşmuyor bunun açıklamasını bile yapamadan paraları cukka yapıyorsunuz.
zaten ben tüp bebek sektörüne bu kadar para kazandırmak için insanların bilinçli olarak kısırlaştırılıp sonrada bu sektörden köşeyi dönmece işinin yapıldığına inanıyorum. Tıpkı önce ilacını üret sonra kanseri icat et ve köşeyi dön taktiği...
Canım 7-8 folikül harika 41 kere maşallah. e-2 değerin 7. güne göre iyi. 18 mm olan ve her olgunlaşan yumurta aşına e2 değeri 200-250 civari istenir. Seninde 7 günde katlanarak artar inşallah bu değer çünkü 7. gündesin daha.merhaba kızlar bu gün dr gittim, ilk kontrol çarşamba 2. kontrol ve opu gününe karar verilecek bu arada E2 değerim tedaviye başlamadan o gün 5 iken bu gün 7. gün 145,5 çıkmış konu hakkında bilgim yok ama 7-8 folikül var dedi hemşire dr Cem'de ilkine göre daha iyi sayı ve büyüklük yanlış duymadıysam 12,5 mm falan dedi.. tam emin olmamakla birlikte.. Bu E2 değer aratacak mı daha aceba? merakımdan tahlili de aldım dursun diye.. bakalım çarşambaya ne diyecek belki beni unutmuşsunuzdur diye kendimi hatırlatayım dedim:)))) sevgiler
40 yaşına kadar oranlar neredeyse aynı 40 tan sonra batmaya başlıyor hem de yarıdan bile fazla düşüyor oran. Pes!!Aynen canım zaten burada harcadıklarımla oraya giderdim ki yani ne kadar tutabilir ki en fazla. Ama bakış açıları bu doktorların. Ama ben hala bunu araştırıyorum. Bir ara yumurtalıklara gençlik aşısı vardı. Onu direk doktoruna sordum kaldırmışlar. Kök hücre zaten farelerde başardılar ama insanlarda henüz araştırmada ve bize ulaşması zor. Bu yöntemse anladığım kadarıyla yumurtalıklardan parça alıp onları keserek yumurta hücreleri elde ediyorlar. Artık neleri araştırır olduk ama dediğin gibi yumurta rezervi ve menapoz giderek yaş 35'e düştü. Yediklerimiz, içtiklerimiz ve her şey buna etken.
Birde taze transfer yerine dondurulmuş transfer başarısı 2012'de aşağıda yayımlanmış. Dikkat ederseniz dondurulmuş embriyo başarısı daha yüksek.
Taze embriyolarla IVF başarı oranları – 2012
Dondurulmuş embriyolarla IVF başarı oranları – 2012
- 35 yaş altı kadınlar:% 47.1
- 35-37 yaşında:% 37,9
- 38-40 yaşında:% 28.5
- 41-42 yaşında:% 16.3
- 42 yaşında: 6.1%
Bu istatistiklerde 2012'den bu yana bir değişik veya gelişme yok sanırım. Bana doktorum tek sağlıklı embriyo için başarı oranımı %35 verdi 2017'de :)
- 35 yaş altı kadınlar:% 42,4
- 35-37 yaşında: 39,8%
- 38-40 yaşında: 33,9%
- 41-42 yaşında:% 26,4
- 42 yaşında: 17.8%
:)))))) gideceğim hem Japonlar bizim atalarımız sayılır Tatarız bizEvet okudum kışın biraz burada araştirmaya calıstık.o kadarla kalmıslar turkiyede . Japonya ya mı gideceksinillusive doktorun söyledigine gülüyorum.bence de gidilebilir Alla sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?