- 14 Eylül 2009
- 2.046
- 3.873
- 658
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #55.681
Benimkide denedi laf aramızdaHAhah:)))) spora yatkınlığın yoksa eşin ayak bileklerinden havaya kaldırıp bekleyebilirdenenmiştir:)))
Bekarsın diye algılamıştım yanılıyormuyum başka biriyle karıştırdım sanırım iyi takip edemiyorum artık:) evliysen hiç bekleme transfer ettir zaman kaybetmeooooo maşallah canım. Yumurta sayın mükemmel yani olması gerektiği gibi zaten .ben daha 32 yaşındayım düşün...
Yani cnm işlem yapılmasın opu dan sonra dondurayım mı
amin inşallah , katılıyorum eşini sevmeyen zaten bu kadar çocuk arayışına girmez. biz de eşimiz de sevgi bağını kurduk ki her yıkımdan sonra pes etmeden tekrar ayağa kalkıyoruz , ama bu öyle bir duygu ki ne dindirebilir ne söndürebilirsin , içimizi kavuruyor ve sadece bizi bizden başka kimse anlamaz ne yazık ki, eşlerimizden de öyle büyük anlayışlar beklemeyelim çünkü babalık sonradan öğreniliyor çok fazla empati kuramazlar bizimle .Ben cokda öyle dusunmuyorum aslinda,yaşanan hicbir duygusal tatmin bebek istegini bastirabilecek gücte degil sanirim,ozelliklede kadinin fitratinda var tedaviden sonraki süreclerde hizli yikimlar yaşamak,@Haremiz arkadasimizin esiyle dialogunda kirdugu cumleler o kadar tanidikki,birkac ay oncesine kadar ayni hisleri paylasiyordum,ama vazgecmeyelim gucumuz paramiz oldugu muddetce yalnizca sabira ihtoyacimiz var ve guclu olmaya,insallah hepimiz tadicaz bu duyguyu allahin izniyleee...
Zavallı kocam 70 kilo kaldırmaktan fıtık olacaktı neredeyse:)Benimkide denedi laf aramızdaKendimi kurbanlık gibi hissediyordum :)))
Zavallı kocam 70 kilo kaldırmaktan fıtık olacaktı neredeyse:)
hahhaaa deli kızen son oldu oldu, yeter yeter deyip pat diye bırakıyordu beni ben de kilo aldıkça teklif edemez oldum :)))) Rezillik valla billa
EvetCanım 3. gün embriyosumuydu acaba?
Ben de araştırdım ancak senin de dediğin gibi bu işin temkini ya da eğrisi doğrusu olmuyor ne yazık ki. O yüzden bazen foktorların da elinden birşey gelmiyor. Kısmet ne diyeyim, öyle olması gerekiyormuş, öyle olmuş. Biz ne kadar plan yaparsak yapalım en fazla Tanrı'yı güldürüyoruz.hayırlısı bundan sonra daha temkinli olursun ben başta çok araştırdım dinlendirme dondurma işleminin başarısını ama öyle de düşünmemek lazım yazılmışsa olurdu yani keşke olsaydı acaba değişir miydi dememek lazım tüm dr'lar herşey vesile o gelecekse tedavi sırasında bile mucize olur gelir geçen anlattığım olay gibi.. ben kadere yazıya çok inanıyorum nasip kısmet inşallah
Canım daha öncede sormuştum sanırım öyleyse özür dilerim ama taze transfer bizim yaşlarda uygulanmıyor pek. Hem öncesinde çok fazla işlem gerekiyor anne adayına. Rahim'e çizik atılmasından, kalınlaşmasından, gebelik serum ve aşısından bir çok şey. Ama doktor eğer embriyo eğer 5. güne gidemeyecekse o embriyoya şans verip deniyor.
Benim 8,5 - 9 mm arasıydı sanırım. Opudan sonra adet olunca inceliyor canım.Kızlar opudan önce rahim kalınlığı kaç olmalı, opudan sonra inceliyor mu tekrar ,ay ne bilgisizim...benim son kontrolde 13 mm idi.yani opudan 3 gün önce
Peki ben opudan sonra transfere gidersem nolucakBenim 8,5 - 9 mm arasıydı sanırım. Opudan sonra adet olunca inceliyor canım.
kızlar bu hafta bizde tatil planı yaptık:) o zamana denk gelecek bir şey yok diye birde Dr'a sordum, sanırım moral olacak bana eşim sağolsun ama onlara kızıyoruz bazen de iyi ki varlar bir kez daha dedim:)) biz bu sene tatil yapmayacaktık aslında ama bana güzel bir sürpriz yapmış... Cem Bey'de harika moral olur o arada zaten belki genetikten güzel haber alırız ve dönüşü inşallah transfer olur dedik Rabbim'in izniyle... tabi plan yapmıyorum her şey olacağına varır.. kısmet
5. güne gitmeyecektik biz, evet. Benim foktor dondurmanın da risk olduğunu söyledi. Öyle denedik. Klasikçi biraz. E, arkadaşım 40 yaş üstü o da aynı foktorda taze transferle ikizlere hamile kaldı. Bu isler belli olmuyor. Herkesin zamanı var.Canım daha öncede sormuştum sanırım öyleyse özür dilerim ama taze transfer bizim yaşlarda uygulanmıyor pek. Hem öncesinde çok fazla işlem gerekiyor anne adayına. Rahim'e çizik atılmasından, kalınlaşmasından, gebelik serum ve aşısından bir çok şey. Ama doktor eğer embriyo eğer 5. güne gidemeyecekse o embriyoya şans verip deniyor.
Ama bunu hastaya açıklama yaparak yapmalı. Sebeplerini söylemeli.
Taze transfer olursan hemen incelmiyor zaten. Adette incelmeye başlıyor. 14 mm transfer için mükemmel bir kalınlık.Peki ben opudan sonra transfere gidersem nolucak
-Bak kabak çekirdeği iyi geliyor ye biraz.-Heee öyle mi tamam hemen yiyeyim çit çit..
-Bak Arı Sütü iyi geliyormuş ye biraz. -Heee öyle mi tamam hemen yiyeyim.
-Bak Avakado bire bir miş günde bi tane yiiii. -Heee öyle mi hemen yiyeyim öğrrrkkk.
-Bak Keçi boynuzu iyi geliyormuş iç biraz.. -Hee öyle mi kavanoz kavanoz içeyim..
-Bak İncir Kürü iyi geliyor muş bol bol iç kaynatıp.. -Heee öyle mi hemen kaynatayıp.. Şapır şupur... lüpp.
-Bak Aslan pençesi, Hayıt suyu, Meryem Otu, Civan Perçemi, Zerdaçal, Zencefil, Tarçın, Bal iyi geliyormuş.. -Heee hemen aktar'ı alayım ben bi koşuda.
Bak Vitaminler al emodex Q10 teatrio,d3, b12, e vitamini, folic asid, melotonina, falan hep al.. Hee öyle mi hemen koşayım eczaneye alayım.
-Bak günde 3 kere amuda kalkarak 10 dakika dur.. -Heee öyle mi hemen gideyim durayım.. Deseler ona bile acaba? işe yarar mı? kan dolaşımı falan için mi?diye düşünmeden yapacak konumdayım
Dövmek çare olsa kafa göz dalardım yani
Nasip, kısmet tabi. Biz olmayınca acabalardayız hep işte.5. güne gitmeyecektik biz, evet. Benim foktor dondurmanın da risk olduğunu söyledi. Öyle denedik. Klasikçi biraz. E, arkadaşım 40 yaş üstü o da aynı foktorda taze transferle ikizlere hamile kaldı. Bu isler belli olmuyor. Herkesin zamanı var.
Zaten yazmıştım daha önce. Benim tek embriyom olmuştu. Ya onu transfer ettirip şans verecektik ya da bir opu daha olacaktım. Ancak bu foktorda bir opu daha olmayı istemedim. O yüzden öyle gerçekleşti.Canım daha öncede sormuştum sanırım öyleyse özür dilerim ama taze transfer bizim yaşlarda uygulanmıyor pek. Hem öncesinde çok fazla işlem gerekiyor anne adayına. Rahim'e çizik atılmasından, kalınlaşmasından, gebelik serum ve aşısından bir çok şey. Ama doktor eğer embriyo eğer 5. güne gidemeyecekse o embriyoya şans verip deniyor.
Ama bunu hastaya açıklama yaparak yapmalı. Sebeplerini söylemeli.
Durumun gayet iyi embriyon sağlıklı da gelmiş.ne zaman transfer olacaksınEmodex günde 2 tane içiyorum canım yaklaşık 6 aydan fazladır. Emodex ve Teatrio ve Q10 bunlar hücre yenileyici olduğu için benim doktorum da bunları önerdi. Neticede yumurta hücre ve yenilenmesi belli bir yaştan sonra azalıyor.
Yeni yumurta üretmek için bi ilaç olmasa bile en azından olacak yumurtaların biraz daha kaliteli olmasını sağlamak için. Ben bir etkisini görmedim açıkçası kötü anlamda. Ama tek bir yumurtam toplanmıştı ve döllendi ve 5.güne ve biopsiye dayandı ve sağlıklı raporunu aldık. Benim durumum için güzel bir başarı olduğunu söyledi doktorum hep. Diğerlerinde de 5. güne gidebildi ama rapor sağlıklı gelmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?