- 28 Şubat 2017
- 1.523
- 3.332
- 53
- 52
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #55.761
Yaa ben seni Aret konusunda nasıl etkiledim bilemiyorum. Sen ne yapacaksın?Hayırlısı canım. Bu yolda kim vesile olacaksa en uygun zaman ne zamansa o olsun. Biz bilemiyoruz...
hayırlısı ne ise ne zamansa öyle olsun. olmayacaksa da -allah korusun- allahım hoş bir mani çıkartsın, olacağı zamana kalsın.Sağol canım inşallah, benim tüpte son iki olacak. Dondurma genetik olayına gieecektim ya, yine fikrim değişti, transfer etrirebilirim her an embriyo olursa... kafalar karışmadan...
5. güne bekletecek misin peki? Bir de konuştuk ya hani, iki opu üst üste yaptırıp en kalitelileri transfer ettirme konusunda ne düşünüyorsun?Sağol canım inşallah, benim tüpte son iki olacak. Dondurma genetik olayına gieecektim ya, yine fikrim değişti, transfer etrirebilirim her an embriyo olursa... kafalar karışmadan...
Maaşallah, devamı da güzel olsun inşallah. İlk denemen bu di mi ?Kızlar aradılar 7 yumurtaya işlem görmüş , 5 İ döllenmiş yarın yine arıcaklar
e ben de Aret hocadan vaz geçtim. Demenmiş denenmezmiş. gerçi denemedim ama ben aret, ahmet, mehmet bahane olduğuna inanıyorum. kaderimizde varsa bebek ahmet'e, Mehmet'e kim ise o anda bizim hayatımızda olan doktor ona mal edilecek muhakkak. Yine de tecrübelere de kulak vermek gerek.Yaa ben seni Aret konusunda nasıl etkiledim bilemiyorum. Sen ne yapacaksın?
Evet ilk canımMaaşallah, devamı da güzel olsun inşallah. İlk denemen bu di mi ?
maşallah. Çok güzel bir sayı. İnşallah devamı gelir. taze transfer mi isteyeceksin? genetik düşünüyor musun?Kızlar aradılar 7 yumurtaya işlem görmüş , 5 İ döllenmiş yarın yine arıcaklar
Genetik konusunda hiç bilgim Yok canım yaptırmam sanırım.aslında hemen transfer istemiyorum .çünkü biliyorsunuz ben tedavi sürecini çok aşırı stresli geçirdim .bir tatil yapıp ondan sonra transfer istiyorum aslında ama buna ben karar verebilir miyim böyle bir uygulama var mı bilmiyorum .isteğe bağlı olabiliyor mumaşallah. Çok güzel bir sayı. İnşallah devamı gelir. taze transfer mi isteyeceksin? genetik düşünüyor musun?
Evet tabi, benimki tutsaydı belki de Aret için daha iyi konuşuyor olurduk. Belki de adam en iyisini yaptı, bilmek mümkün değil. Ancak tabi insan hissettiği yönde gitmeli. Tercihlerimizin uyduğu foktorla çalışmalıyız. Parayı da veren biziz üstelik. Yani madem doktorunun Bülent Tıraş'la anlaşması var, bence süper. Bak insan isteyince Urfa'dan bile birşeylere ulaşabiliyore ben de Aret hocadan vaz geçtim. Demenmiş denenmezmiş. gerçi denemedim ama ben aret, ahmet, mehmet bahane olduğuna inanıyorum. kaderimizde varsa bebek ahmet'e, Mehmet'e kim ise o anda bizim hayatımızda olan doktor ona mal edilecek muhakkak. Yine de tecrübelere de kulak vermek gerek.
Burada tedavi gördüğüm doktorumun Acıbadem Bülent Tıraş ile anlaşması var. Orayı denemeyi düşünüyorum. Belki kader beni bu yola, bu kişiye güzel şeyler olacağı için itmiştir kim bilir. belki senin acı tecrüben beni doğru kişiye yönlendirmiştir kim bilir...yaşanan her şey geleceğimizi şekillendiriyor biz bilmeden. Doğru insan doğru zaman ne ise kim ise ona doğru gidelim inşallah.
Adanada da Acıbadem varmış. Buradaki doktoruma onu da soracağım. Yok illa Bülent hoca derse deneyeceğim bakalım.
tabiki senin isteğine bağlı. Dondurulmuşun şansı daha fazla olacaksa, rahim dinlensin deniyorsa, transfer için bir sakınca varsa hormonlar açısından tabiki bekleyeceksin.Genetik konusunda hiç bilgim Yok canım yaptırmam sanırım.aslında hemen transfer istemiyorum .çünkü biliyorsunuz ben tedavi sürecini çok aşırı stresli geçirdim .bir tatil yapıp ondan sonra transfer istiyorum aslında ama buna ben karar verebilir miyim böyle bir uygulama var mı bilmiyorum .isteğe bağlı olabiliyor mu
Bülent Traş'a arkadaşım tedavi oldu. Onun tüpleri tıkalıydı. Daha önce başka yerde 2 kere transfer oldu ama tutmadı 3. gün embriyoları. Hatta bir tanesinde 3 tane koydular ama olmadı. Yaşı 38 ama her seferinde 14 yumurta toplanıyordu kendisinden. Bülent Bey 9 tane 5. gün embriyosu dondurdu ama arkadaşımı neredeyse transfer öncesi 1,5 ay gebelik için hazırladı. İlaçlar, serumlar, iğneler, rahim'e çizik falan. Neyse 2 tane transfer edildi ve 1 tanesi tuttu. Şu an 2,5 aylık hamile. Ama genetik yapmadı arkadaşıma.e ben de Aret hocadan vaz geçtim. Demenmiş denenmezmiş. gerçi denemedim ama ben aret, ahmet, mehmet bahane olduğuna inanıyorum. kaderimizde varsa bebek ahmet'e, Mehmet'e kim ise o anda bizim hayatımızda olan doktor ona mal edilecek muhakkak. Yine de tecrübelere de kulak vermek gerek.
Burada tedavi gördüğüm doktorumun Acıbadem Bülent Tıraş ile anlaşması var. Orayı denemeyi düşünüyorum. Belki kader beni bu yola, bu kişiye güzel şeyler olacağı için itmiştir kim bilir. belki senin acı tecrüben beni doğru kişiye yönlendirmiştir kim bilir...yaşanan her şey geleceğimizi şekillendiriyor biz bilmeden. Doğru insan doğru zaman ne ise kim ise ona doğru gidelim inşallah.
Adanada da Acıbadem varmış. Buradaki doktoruma onu da soracağım. Yok illa Bülent hoca derse deneyeceğim bakalım.
Yaşın daha 32. Eğer daha önce düşük vs yoksa, akraba evliliği ya da yakın akrabalarda engellilik durumu yoksa genetiğe de gerek yok canım. Ama mutlaka dondurulsun bence. Bu arada rahimin de transfer için en doğal haline gelmesi için dinlendirilir. Ahh ben senin yaşında olacaktım kiii ahhh aaahhhGenetik konusunda hiç bilgim Yok canım yaptırmam sanırım.aslında hemen transfer istemiyorum .çünkü biliyorsunuz ben tedavi sürecini çok aşırı stresli geçirdim .bir tatil yapıp ondan sonra transfer istiyorum aslında ama buna ben karar verebilir miyim böyle bir uygulama var mı bilmiyorum .isteğe bağlı olabiliyor mu
Canım çok sevindim.. Senin yaşın küçük zaten daha 32 yaşındasın ve amh değerin 2'ydi yanlış hatırlamıyorsam. Yani bizim durumumuzda değildin zaten. İnşallah kavuşursun bebeğine en kısa zamanda.Kızlar aradılar 7 yumurtaya işlem görmüş , 5 İ döllenmiş yarın yine arıcaklar
Canım genelde 40 yaş ve üstü için yapılıyor genetik. Gerçi daha önce negatifi yaşadığı için arkadaşına da genetik yapılmalıydı. Mutlaka yapılmamasının bir nedeni vardır. Bir de şu var; genetik yapılmazsa gebelik olmaz diye bir şey yok zaten. Gebelik olsa bile devamının olması ya da sağlıklı bebek olması adına genetik yapılıyor. Tabii dediğim gibi 38 yaş genetik için pek de gerekli değil aslında. Diğer negatifleri yaşaması , hastanelerin kalitesinden de kaynaklanıyor olabilir düşüncesi ile Bülent Bey kendi hastanesinde ilk olarak genetiksiz transferi uygun görmüş olmalı. Ama bence negatif olsaydı mutlaka genetik isterdi diye düşünüyorum. Çünkü laboratuvar kalitesi bildiğiniz üzere tedavide çok etkili.Bülent Traş'a arkadaşım tedavi oldu. Onun tüpleri tıkalıydı. Daha önce başka yerde 2 kere transfer oldu ama tutmadı 3. gün embriyoları. Hatta bir tanesinde 3 tane koydular ama olmadı. Yaşı 38 ama her seferinde 14 yumurta toplanıyordu kendisinden. Bülent Bey 9 tane 5. gün embriyosu dondurdu ama arkadaşımı neredeyse transfer öncesi 1,5 ay gebelik için hazırladı. İlaçlar, serumlar, iğneler, rahim'e çizik falan. Neyse 2 tane transfer edildi ve 1 tanesi tuttu. Şu an 2,5 aylık hamile. Ama genetik yapmadı arkadaşıma.
Yani madem 35 yaş üstü genetik önemliyse neden bazı hastalara illa yapın diyorlar ve diğerlerine yapmayın diyorlar. Bu arada arkadaşımda sigara içen bir bayan.
evet canım genetik konusu zaten bir muamma. yada şans bilemiyorum ki. Ama ben eşimle yakın derecede akraba olduğumuz için korkuyorum açıkçası ve bunu hoca ile görüşmem gerek muhakkak.Bülent Traş'a arkadaşım tedavi oldu. Onun tüpleri tıkalıydı. Daha önce başka yerde 2 kere transfer oldu ama tutmadı 3. gün embriyoları. Hatta bir tanesinde 3 tane koydular ama olmadı. Yaşı 38 ama her seferinde 14 yumurta toplanıyordu kendisinden. Bülent Bey 9 tane 5. gün embriyosu dondurdu ama arkadaşımı neredeyse transfer öncesi 1,5 ay gebelik için hazırladı. İlaçlar, serumlar, iğneler, rahim'e çizik falan. Neyse 2 tane transfer edildi ve 1 tanesi tuttu. Şu an 2,5 aylık hamile. Ama genetik yapmadı arkadaşıma.
Yani madem 35 yaş üstü genetik önemliyse neden bazı hastalara illa yapın diyorlar ve diğerlerine yapmayın diyorlar. Bu arada arkadaşımda sigara içen bir bayan.
Evet olabilir haklısın. Benim yaşımda 38'di ama doktor illa ilk deneme dahil genetik diye tutturdu banadaCanım genelde 40 yaş ve üstü için yapılıyor genetik. Gerçi daha önce negatifi yaşadığı için arkadaşına da genetik yapılmalıydı. Mutlaka yapılmamasının bir nedeni vardır. Bir de şu var; genetik yapılmazsa gebelik olmaz diye bir şey yok zaten. Gebelik olsa bile devamının olması ya da sağlıklı bebek olması adına genetik yapılıyor. Tabii dediğim gibi 38 yaş genetik için pek de gerekli değil aslında. Diğer negatifleri yaşaması , hastanelerin kalitesinden de kaynaklanıyor olabilir düşüncesi ile Bülent Bey kendi hastanesinde ilk olarak genetiksiz transferi uygun görmüş olmalı. Ama bence negatif olsaydı mutlaka genetik isterdi diye düşünüyorum. Çünkü laboratuvar kalitesi bildiğiniz üzere tedavide çok etkili.
Canım evet sanki daha mantıklı gibi. Bülent Bey, kılı kırk yarıyor biliyorum arkadaşımdan. Dünya kadar şey kullandı arkadaşım ama 9. tane 5. gün embriyosu oluşturdu yani laboratuvarda iyi bence. Diğer doktoru 3. günde dondurmuştu.evet canım genetik konusu zaten bir muamma. yada şans bilemiyorum ki. Ama ben eşimle yakın derecede akraba olduğumuz için korkuyorum açıkçası ve bunu hoca ile görüşmem gerek muhakkak.
İşte merkez ile aynı şehirde olmanın avantajı bu. Buradaki doktorum tıpkı aşılama öncesi olduğu gibi iğne verecek. Yumurta oluşturacak. tahlilleri yapacak hazır olduğumda da istanbula yollayacak. eee peki sonra. İstanbul'un beni direk opu ya almaktan başka çaresi yok ki. Ne ön hazırlık olacak ne takviyeler ne de opu öncesi beni muayene falan edemeyecek. Buradaki doktorum nasıl yaparsa öyle olacak. Acaba diyorum ben burada muayene öncesi Bülent hocaya gitsem konuşsam beni muayene etse ona göre ilaç yada başka bir tedavi verse de Urfadaki doktoruma sadece takibim kalsa nasıl olur??
Canım benim Allah inşallah gönlüne göre verir , senin , benim , buradaki tüm arkadaşların .sağlıkla ve en hayırlı şekilde .Yaşın daha 32. Eğer daha önce düşük vs yoksa, akraba evliliği ya da yakın akrabalarda engellilik durumu yoksa genetiğe de gerek yok canım. Ama mutlaka dondurulsun bence. Bu arada rahimin de transfer için en doğal haline gelmesi için dinlendirilir. Ahh ben senin yaşında olacaktım kiii ahhh aaahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?