- Konu Sahibi akideciknane
-
- #55.841
Balık yağı olarak da en iyisi krill canlısının yağıymış .yani krill oil.ben de onu nbl marka krill oil kullanıyorum günde 2 taneBen de New Life kullanıyorum yanınada Efa balık yağı alıyorum.
Ben de eğriçayır kullanıyorum.Bir de 20 gündür filan eğriçayır arı sütü.şimdi arı sütünü bıraktım ama
kesinlikle katılıyorum ama bence en en önemli olanı spor yapmak.Arkadaşlar çoğumuz sebepsiz infertilite ile savaş vermiyoruz. Genelimiz yaşla ilgili sıkıntılardan dolayı bu mücadele içine girdik.
Kimimiz çocuk kararını erteledi. Kimimiz geç evlendi. Kimimiz hala bekar vs vs. Ama burada gerçek olan "konu başlığı esas olan" yaş ile ilgili sıkıntıdan bu mücadele içine giriyoruz.
Bu sebeple bu yaş ile ilgili mücadeleyi bedenimizi kandırarak vermemiz gerekiyor. Yani beslenmeden, spora, vitaminlere varana kadar bir süreç içinde olmamız gerekiyor.
Bu mücadelemiz mesela bana "Kartalın Yeniden Doğuş Hikayesi'ni" aklıma getiriyor. Sizinle de paylaşayım.
“Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır.
Kartalın yaşı 40'a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Tüyleri kartlaşır, kalınlaşır ve kanatlarına takılmaya başlar.
Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır.
Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir. Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir.
Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır.
Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler.? Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar.
5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.”
Çok etkileyici değil mi?
Bizde bedenimizi yeniden üretken hale getirmek için mücadele etmemiz gerekiyor. Pes etmek yok. Rabbim o gücü versin yeterki bize maddi ve manevi.
Ben yürüyüşlere başladım. Sigarayı azalttım. Yeşil çay içiyorum günde 1 bardak. Adaçayı içiyorum yanında. Sonra Arı sütünden daha önce belirttiğim vitaminleri alıyorum. Bu arada Q10 vitamini yanında Balık Yağı içilmesi gerekiyormuş emilimi çok daha güçlü oluyormuş. Her gün bir bilgi okuyorum. Tabi elimden gelen bu. Fazlası gelmiyor ama umut ediyorum.
Allah büyük diyorum.
Yaşayacağız o muhteşem duyguyu inşallah hep beraber.
bence de. büyük patronun kontrolünde olmak daha güvenli hissettirecek bana da.
olabilir ama üç hafta kalmam mümkün değil. Opu dan sonra da bir hafta istirahat etmem gerekecek. malesef hem madden hem manen mümkün değil.Ben yerinizde olsam bu tedavi süresince butun yumurta gelisim takiplerini bulent hocada yaptirirdim,urfada doktora kontrol ettirerek devam etmek yine kafanizda sorulara neden olabilir,varsa eger imkaniniz istanbulda2 hafta kalarak ya da bir iki gidis gelisle tedaviyi sonlandiririm,birisine tamamen guvenmek.ve teslim olmak en dogrusu sanirim,birde bruksel tup bebek merkezinde sanirim yucel kahraman var onunda cok basarili oldugu soyleniyor,ben bahceci fulya da tedavi oldum orayi da tavsiye ederim bol şansss...
Evet o kızdaki sorunu çok merak ediyorum. Gencecik ve güzeller güzeli bir kız. Allah yardımcısı olsun.
Beren i bende merak ediyorum. Sorun ne acaba hala olmadıberen 2015 te başlamıştı sanırım tüp bebek tedavisine hala olmadı ne sorunu var açıkcası bende merak ediyorm yaşıda genç daha 33 hatta bi ara yurt dışında da tedavi mi oldu dediler başka bir şey mi tam olarak bilemiyorum nekadar doğru bayagı sıkıntısı var sanırım geçen bi fotoğrafını görmüştüm kız resmen çökmüş ya nerede eski beren dedim Allah yardımcısı olsun
ben bide kıvanç tatlıtuğ'un eşi başak dizeri merak ediyorum onunda yaşı 40'ın üstünde ama hala çocuk felan düşünmüyor ki eşi genç olabilir ama kendi yaşıda ortada
burada zaten çoğunun sıkıntısı yaştan kaynaklı hani ünlüler bile dışlarına nekadar estetik botox vs.. yapıp genç görünmeye çalışsalarda bazı şeyler için bunlar yeterli olmuyor
Ne de guzel anlatmissiniz gercekten..bu arada adacayi olasi gebelik halinde sorun yaratabilir diye biliyorum.. bi bakin istersenizArkadaşlar çoğumuz sebepsiz infertilite ile savaş vermiyoruz. Genelimiz yaşla ilgili sıkıntılardan dolayı bu mücadele içine girdik.
Kimimiz çocuk kararını erteledi. Kimimiz geç evlendi. Kimimiz hala bekar vs vs. Ama burada gerçek olan "konu başlığı esas olan" yaş ile ilgili sıkıntıdan bu mücadele içine giriyoruz.
Bu sebeple bu yaş ile ilgili mücadeleyi bedenimizi kandırarak vermemiz gerekiyor. Yani beslenmeden, spora, vitaminlere varana kadar bir süreç içinde olmamız gerekiyor.
Bu mücadelemiz mesela bana "Kartalın Yeniden Doğuş Hikayesi'ni" aklıma getiriyor. Sizinle de paylaşayım.
“Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır.
Kartalın yaşı 40'a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Tüyleri kartlaşır, kalınlaşır ve kanatlarına takılmaya başlar.
Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir. Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir.
Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır.
Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler.? Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar.
5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.”
Çok etkileyici değil mi?
Bizde bedenimizi yeniden üretken hale getirmek için mücadele etmemiz gerekiyor. Pes etmek yok. Rabbim o gücü versin yeterki bize maddi ve manevi.
Ben yürüyüşlere başladım. Sigarayı azalttım. Yeşil çay içiyorum günde 1 bardak. Adaçayı içiyorum yanında. Sonra Arı sütünden daha önce belirttiğim vitaminleri alıyorum. Bu arada Q10 vitamini yanında Balık Yağı içilmesi gerekiyormuş emilimi çok daha güçlü oluyormuş. Her gün bir bilgi okuyorum. Tabi elimden gelen bu. Fazlası gelmiyor ama umut ediyorum.
Allah büyük diyorum.
bazen olmaması için hic bir sebeb gerekmiyor.mesala bizde herşey normal hatta normalin üstünde iyi ama hiç embiriyo oluşmadı transfere bir turlu gidemedik.yaşım 26 eşim 36bence nasip olmayınca yasmis rezevmis mış mış mış hepsi bahane Allahimin ol demesi gerekiyor.beren 2015 te başlamıştı sanırım tüp bebek tedavisine hala olmadı ne sorunu var açıkcası bende merak ediyorm yaşıda genç daha 33 hatta bi ara yurt dışında da tedavi mi oldu dediler başka bir şey mi tam olarak bilemiyorum nekadar doğru bayagı sıkıntısı var sanırım geçen bi fotoğrafını görmüştüm kız resmen çökmüş ya nerede eski beren dedim Allah yardımcısı olsun
ben bide kıvanç tatlıtuğ'un eşi başak dizeri merak ediyorum onunda yaşı 40'ın üstünde ama hala çocuk felan düşünmüyor ki eşi genç olabilir ama kendi yaşıda ortada
burada zaten çoğunun sıkıntısı yaştan kaynaklı hani ünlüler bile dışlarına nekadar estetik botox vs.. yapıp genç görünmeye çalışsalarda bazı şeyler için bunlar yeterli olmuyor
Sağol canım iyi ki varsın. Nizimle paylaştığın için teşekkürlerArkadaşlar çoğumuz sebepsiz infertilite ile savaş vermiyoruz. Genelimiz yaşla ilgili sıkıntılardan dolayı bu mücadele içine girdik.
Çok etkileyici değil mi?
Allah büyük diyorum.
Sperm DNA hasar testi yaptırdınız mı? Bazen hatta çoğunlukla görünmeyen sebep bu oluyor .dışardan normal görünen sperm aslında sağlıksız oluyor .tedavisi de var .bazen olmaması için hic bir sebeb gerekmiyor.mesala bizde herşey normal hatta normalin üstünde iyi ama hiç embiriyo oluşmadı transfere bir turlu gidemedik.yaşım 26 eşim 36bence nasip olmayınca yasmis rezevmis mış mış mış hepsi bahane Allahimin ol demesi gerekiyor.
Ben ostrejen için alıyorum bi fincan ama doğru dediğin. Dikkatli kullanmak gerekiyor. Teşekkürler canım uyarın için.Ne de guzel anlatmissiniz gercekten..bu arada adacayi olasi gebelik halinde sorun yaratabilir diye biliyorum.. bi bakin isterseniz
Bu haftasonu cumatesi testi yaptırıyoruz canımSperm DNA hasar testi yaptırdınız mı? Bazen hatta çoğunlukla görünmeyen sebep bu oluyor .dışardan normal görünen sperm aslında sağlıksız oluyor .tedavisi de var .
Nerde yaptırmaya karar verdiniz? Sonuç yetişecek mi başlamış olduğun tedaviyeBu haftasonu cumatesi testi yaptırıyoruz canım
biz iki defa üst üste tup yaptırdık.kimse bu testten bahsetmedi.taki sizin gibi arkadaşlardan duydum.yok hayır yapmadık daha görünürde hiç bir sıkıntımız yok.amma velakin labaratuvara kadar gelince isler degisiyor.ya dollenme olmuyor yada kaliteli bölünme iki tupte iptal oldu.doktorumuz bidaha denemeyin deyince iyice ne saldik. hasar testini bayramdan sonra yapacağız.bi umudum o kaldı.baska da yapicak bişey yok.arada sizleri takip ediyorum .maşallah embiriyolariniza inşallah kaliteli bolunurlerSperm DNA hasar testi yaptırdınız mı? Bazen hatta çoğunlukla görünmeyen sebep bu oluyor .dışardan normal görünen sperm aslında sağlıksız oluyor .tedavisi de var .
Memorialda yaptıracağım yetişmez buna herhaldeNerde yaptırmaya karar verdiniz? Sonuç yetişecek mi başlamış olduğun tedaviye
Sebepsiz demişsiniz .sizd şunu söyleyim eğer hasar çıkar ve düzeltilirse sizde de problem yoksa doğal yoldan hamile kalabilirsinizbiz iki defa üst üste tup yaptırdık.kimse bu testten bahsetmedi.taki sizin gibi arkadaşlardan duydum.yok hayır yapmadık daha görünürde hiç bir sıkıntımız yok.amma velakin labaratuvara kadar gelince isler degisiyor.ya dollenme olmuyor yada kaliteli bölünme iki tupte iptal oldu.doktorumuz bidaha denemeyin deyince iyice ne saldik. hasar testini bayramdan sonra yapacağız.bi umudum o kaldı.baska da yapicak bişey yok.arada sizleri takip ediyorum .maşallah embiriyolariniza inşallah kaliteli bolunurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?