Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

ys3m nasılsın? uzun zamandan beri sen de yazmamışsın benim gibi.

Sağol canım inşallah. Yok canım kendi büyüdü yine :)
doktorun herhangi bir ilaç tedavisi uygulamamış olmasına rağmen opu yapması bence güzel. Bizlere de tecrübe oluyor aslında. hormon takviyeli ve takviyesiz kıyaslama açısından. İnşallah güzelce döllenir de transfere uygun hale gelir.

Canım gittiğimde zaten 16 mm'di yani kendi kendine büyümüştü. Dünde gittiğimde 18 olmuştu. Doktor dayayacaktı iğneyi ama hevesi kursağında kaldı. Zaten verseydi de olmazdım iğne. Tek yumurtaya iğne çok saçma geliyor artık bana.

Günaydın herkese. Güzel haberler alacağınız bir gün ve hafta olur umarım. Örnek ben varım canım. İğnesiz Opu ve transfer, negatif. İğneli de olsaydı negatif olabilirdi, o ayrı tabi.

Günaydın herkese. Güzel haberler alacağınız bir gün ve hafta olur umarım. Örnek ben varım canım. İğnesiz Opu ve transfer, negatif. İğneli de olsaydı negatif olabilirdi, o ayrı tabi.
öyle tabi ama ilaçlar da her bünyede aynı etkiyi göstermiyor. bende möesela klomenle 3, iğne ile 4, hiçbir şey kullanmadan 3 yumurta oluşmuştu. kalitesi konusu muamma tabiki...
Eğer sorun yumurta ve spermin bir sebepten döllenememesi ise belki bu işe yarayabilir yani laboratuvar ortamında döllemek. ama sebep başka bir şey ise zayıf yumurta bozuk genetik v.s. pek işe yaramaz gibi...işte doktorlar gebeliğin oluşamama nedenini adam gibi anlayabilselerdi biz de kobay olmaktan kurtulurduk.

Canım tüp bebek tedavisinde amaç çok sayıda yumurta elde etmek. Normalde kadınlar 10 tane folikül bile olsa içlerinden bir tanesi baskın olup çatlıyor. Burada hedef 10 tane'sini de uyarmak veya sayıyı 15 elde etmek ve hepsini değerlendirmek.
Benim gibi 1 veya 2 yumurtası olan için neyini uyaracak iğne ile. Zaten 1 tanecik. Rekabet olmadığı için o büyüyor zaten kendi kendine :)) Az yumurtası olanlarda iğne yumurta kalitesini bozuyor ayrıca bi işe de yaramıyor. Benim tecrübelerimden edindiğim bu.

zaten normal seyir böyledir. Bir kadın her ay bir sağlıklı yumurta üretir. ekstrem durumlarda iki yada üç olur bu da 100 kişiden 20 sinde belki, yani çoğul gebelikle sonuçlanan çok istisnai bir durum olur. Önemli olan o tek yumurtanın kaliteli olması zaten. 10 da aynı 20 de aynı. sadece belki şans azıcık daha çoğalıyor.ben böyle düşünüyorum.

Valla bindik bi alamete işte bu tüp bebek işleri falan aslında öyle mucizevi bişey de değilmiş gördük bunu da.
Kimsenin elinde sihirli değnek yok.
Biz üretiyoruz o yumurtaları, doktorlar sadece uyarıp topluyor.
Buda işte nasip kısmet işi. Dünya ya bir can getirtmekten bahsediyoruz, araba almak ev almak gibi değil ki, bir ruh, bir var oluş.
Eğer o dünyaya gelecekse eğer doktorlarda bahane, bizde anne baba olarak birer aracız.

canlar iyi bir hafta olsun, mutlu iç ferahlatıcı haberler alalım, bir ohh diyelim bu hafta

bugün kontrol vardı benim, 2. ultrasonda kaybolan yumişler tekrar ortaya çıktı. sağda 5 var, solda 3 :) ne üzülmüştüm geçen hafta 4 görünce doktor, nerede benim diğerleri demiştim, ağlamıştım.... ama şimdi gördük kalanları... en büyüğü 19 mm, en küçüğü 7 mm. ufaklar çok olsa da göründüler ya çok sveindim. ilaca cevap vermemişler diğerleri gibi.... neyse e2 değerim de hızlı ilerliyor diğer tedavilere göre, 847 olmuş bugün. içim rahatladı biraz. perşembe opu dedi hoca. gerçi e2ye bakıp haber verecekler hangi gün olacağına, ilaçlarıma...

illusive sana kesinlikle katılıyorum, tamamen nasip işi, elimizden geleni yapalım ama nasip değilse olmuyor... doktorların imkanları da bir yere kadar, sihirbaz değiller ki, transfer ediyorlar, sonrasına hiç müdahale imkanları yok...

ben bu arada ilaçtan yanayım, ama tabi 1 2 yumurtasına olana değil, o konuda da illusive sana katılıyorum. şöyle olur 10 tane ona ilaç verirsin, 1 den fazla oldun yumiş elde etmek için... veya artık son zamanlardır, o 1 tane de büyğmüyordur kendiliğinden o zaman verirsin. ama bence doktorlar bunları biliyorlar arkadaşlar. içiniz rahat olsun.

Süper, hayırlı olsun canım, günün ve haftanın ilk güzel haberi senden geldi. Umarım hepsi, çoğu olgunlaşır, gelişir, güzel güzel döllenir de annelerini üzmezler:)). E2 sayın da çok iyi anladığım kadarıyla.

sağol canım e2yi çok anlamadım çünkü 19 mm, 17 mm, 14 mm, 11 mm, 10 mm şeklinde gidiyorlar, her oosit için 200 ise bende 4 tane olması lazım en az... ama boyutlar onu göstermiyor, bence 3 tane var olgun yumurta, bakalım beni şaşırtsınlar inşallah :)

Bence 3'ten fazla var. Benim ilk tedavide 3 olgun yumurta vardı, 404 imiş son ölçtükleri değer, opu'dan iki gün önce. Senin şimdiden 800 küsur. En az 5 olabilir.

Bence 3'ten fazla var. Benim ilk tedavide 3 olgun yumurta vardı, 404 imiş son ölçtükleri değer, opu'dan iki gün önce. Senin şimdiden 800 küsur. En az 5 olabilir.
ağzından bal damlıyor, inşallah hepsi kalitelidir. allahım ne çok bilmediğimiz şey var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…