- 14 Eylül 2009
- 2.046
- 3.873
- 658
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #56.061
Di mi veririz inşallah... hepsini yemeye devam.. Bakalım kendimce sevindim ama nolacağı belli olmaz bir bakarsın hiç embriyo oluşmaz. O yüzden kendimi hazırlıyorum yine olumsuza...Olsun olsun hepimiz aldık kilo. Bebekler gelsin de razıyım. Sonrasında keyifle veririz.
Valla arı sütü herkese farklı etki ediyo sanırım ama ben kaliteye etkisi olduğuna inanıyorum hatta polenin de en az arı sütü kadar.
Hımm bence çok faydalı teşekkürler paylaşım için canım:)Sağlıklı Yumurtalar için 90 günlük bakım
Yumurtama Döngüsünün hikayesi
Hamile kalma konusunda sorun yaşayan ve tüp bebek tedavileri yarım kalan bir çok hastaya yumurtalarının sağlıklı olmadığını, ya da “eski” olduğunu söylenmiştir. Genellikle bu durumlarda verilen seçenekler donör, tüp bebek tedavisi ya da evlat edinmedir.. Ama çoğu kadın için yumurtalık ve yumurta sağlığını desteklemek için yapabilecekleri şeyler vardır ama bunun bir etkiye sahip olabilmesi için tüp bebek tedavisinden önce bu hazırlıklara en az 90 gün önceden başlanmalıdır. Alt limit 90 gün yani 3 aydır.Üst limit 150 gündür.Biz kısa süreçten yani 90 günlük hazırlıktan bahsedeceğiz.
Bazı faktörler yumurtlamak için hazırlanan yumurtalığın sağlığını etkileyebilir. Doğru bir yumurtlama için size biraz yukarıda da belirttiğimiz gibi belli bir süre gereklidir.
Yumurtlama için hazırlık
Yumurtaların sağlıklı yada sağlıksız olmasını etkileyebilecek bazı faktörler vardır. Bunlar ;
Kan Akışı
Uygun oksijenasyon
Hormonal Denge
Besin alımı
Stres faktörleridir.
Şimdi yumurtalarınızın sağlıklı olmasına odaklanmak isteyeceğinizi düşünerek bu faktörleri birer birer inceleyelim.
Kan Akışı ve Uygun Oksijenasyon ne demek?
Yumurtalıklara bol oksijen gitmesi ve sürekli kan akımının sağlanması yumurtalarınızın sağlığı için gereklidir. Kan akımı için egzersiz o bölgede kan eksikliğini azaltabilir. Yumurtalıkların kan akışını artırmak için aşağıdaki önerileri uygulamanızı öneririz.
Günde en az iki litre iyi kalitede su içmelisiniz..
Aslından iyi sudan kastettiğimiz plastik sişelerden içilen sular kesinlikle değil. Vücudunuzun yeteri kadar su alması çok önemlidir. Kanın yoğunluğunun azalması akışınıda hızlandırır. Kanla beraber vücudunuzun her bölgesine olduğu gibi üreme organlarınıza da oksijen taşınır. Her sabah erkenden büyük bir bardak su ile güne başlayın. Bunu unutmamanın en iyi yolu gece yatmadan bir litre suyu baş ucunuza koymanızdır. Gün içinde mutlaka bu su miktarını tüketmeye bakmalısınız.
Egzersiz gerçekten çok önemli bunu alışkanlık haline getirin.
Yürüme, koşmak, dans, top ,hafif ip atlama gibi hareket içeren bir şey bulun. Yurt dışında tenisi öneriyorlar. Bizde bunu yapan çok az kişi olduğundan daha çok elinizin altında bulunan materyalleri önermeyi uygun bulduk. Böylelikle Vücudun kan akışını artarıp tüm hücreler taze kan ve oksijen gitmesine yardımcı olun. .
Bu yeni bir şey ..Karın masajı yurt dışındaki adı ile “Doğurganlık Masaj”ı yapın yada yaptırın.
Üreme sistemine kan akışını artırmak için en iyi tedavilerden biri rahim ve yumurtalıklar masaj yapmadır. Masaj yumurtalıklara taze, oksijenli kan getirir ve eski durgun kanı yer değiştirmesine yardımcı olur. Bir masajcıya karın masajı yaptırabilirsiniz. yada karın masajı konusunda uzmanlaşmış bir terapist Türkiye de var mıdır bilmiyorum ama uygulamayı öğrenerek kendi kendinize de evinizin rahatlığında bunu yapabilirsiniz Masajı haftada en az 4 defa yapmalısınız. Adet döneminiz bittikten sonra başlayıp yumurtlama döneminiz son erene kadar masaja devam etmelisiniz.
(alıntıdır, paylaşmak istedim)
Allah korusun maşallah bence çok iyi gidiyor. İnşallah allahım en sonunda da yüzünü güldürür.Di mi veririz inşallah... hepsini yemeye devam.. Bakalım kendimce sevindim ama nolacağı belli olmaz bir bakarsın hiç embriyo oluşmaz. O yüzden kendimi hazırlıyorum yine olumsuza...
HepimiZin canım birlikte gülelim inşallah, birimizin iyi haberi diğerinin iyi haberine vesile olsun:)Allah korusun maşallah bence çok iyi gidiyor. İnşallah allahım en sonunda da yüzünü güldürür.
Evet, bu ay dinleniyorsun.bende de bir kez kist oldu.dogum kontrol hapı verdi doktor.onümüzdeki adetin 2. Gunu muayene olunuyor.almanyadasin bu ay dostumAnladım canım doktorla konuşayım eğer bu ayda birşey olmayacaksa biraz daha kalayım Almanya'da sonraki ay gelirim izmire
Doktor neden umut vermedi ki? Sen o foktora bakma. Devam. Bu ay olmazsa diğer ay illa ki olacak. Başlamak la zaten 1-0 öndesin. Bol şans:)Tedavi başladı bayanlar dün akşamki güzel yazılarınız icin tesk.ederim.Doktor hiç ama hiç umut vermiyor ama nedense ben çok umutluyum.Deli cesaretimi ne acaba:))
Merional 150 fostimon 300 verdi 4 gün cuma sabahı Orgalutran vurulup gideceğim kontrole.birde female verdi 5 gün.
Aspirin verdi.Görüşleriniz nelerdir. Kötüde olsa bilgilerinize ihtiyacım var zaten en kötüsüne hazirlikliyim
Gayet guzel bir tedaviTedavi başladı bayanlar dün akşamki güzel yazılarınız icin tesk.ederim.Doktor hiç ama hiç umut vermiyor ama nedense ben çok umutluyum.Deli cesaretimi ne acaba:))
Merional 150 fostimon 300 verdi 4 gün cuma sabahı Orgalutran vurulup gideceğim kontrole.birde female verdi 5 gün.
Aspirin verdi.Görüşleriniz nelerdir. Kötüde olsa bilgilerinize ihtiyacım var zaten en kötüsüne hazirlikliyim
sizi cok takdir ediyorum ve masallah diyorum.Allah yardimciniz olsun,umut vermeyen asiri gercekci foktorunuza inat bol bol kaliteli yumurtalariniz olsun insallah.tedavinizde gayet guzel baslamis insallah cevap verir yumoslar :)Tedavi başladı bayanlar dün akşamki güzel yazılarınız icin tesk.ederim.Doktor hiç ama hiç umut vermiyor ama nedense ben çok umutluyum.Deli cesaretimi ne acaba:))
Yaaaaa, ozlemistik uleeennnnn, neredesin sen?? Sensiz başettik burada bir sürü şeyleisteeeee geldim burdayimmmm ben bu iste ustayim diyen bulasik deterjanina rakibim....
canlarim cigerlerim sekerparelerim cokca dinlendim bolca kilo alarak (2 haftada 3 kilo ile bir rekora imza attim kendi capimda ) azerbaycan a isimin basina dondum.yani kurkcu dukkanina dondum buraya ancak bu giderdi..
baska bir rekorda kaldigim yerden baslayarak yaklasik 900 mesaji tek tek okumamdi...bunu haketmis olmaliyim.
elbette sizleri cok fazla ozledim..siz benim kader ortagim dert yoldasim bilimum hayati paylastiklarimsiniz.
14 gunde aslinda herkes ne cok yol katetmis masallah toptan okuyunca emin olun daha net goruyorsunuz...yuksek degerli betalarin paylasimina az kalmis bence
sabirla yumurta buyutenler, opu olup embriyolarinin hucre hucre her gece cogalmasini bekleyenler, transfer olup embriyosunu kaniyla caniyla besleyip tutunmasini dualarla bekleyenler .... Allah cumlenizin yar ve yardimcisi olsun.Allah hakkinizda hakkimizda en hayirlisi neyse onu versin.
yine bir istanbul bulusmasi ayarlanmis...bende katilicam valla anlamamcanli baglanti yapin banada canimiz yok mu bizim
hepimiz icin hersey yolunda gitsin az verip aratmasin cok verip simartmasin (zaten aslinda ben simarcagimizi pek dusunmuyorumda insan hali iste)
valla daha yazicamda okumaktan bunalirsiniz diye seyetmiyorum...yoksa sayfalarca yazarim biliyorsunuz az cok
hepinizi oper koklar yalar yutarim beybiler...
Bizde seni özledik.ayrıca burası bir destek programı gibi.paylaşımlarımız hepimize iyi geliyor.tatil iyi gecmistir sanırım.esinin ailesiyle konusacaktın.boyle bir konusma yaptın mı ilerleme vardır umarımisteeeee geldim burdayimmmm ben bu iste ustayim diyen bulasik deterjanina rakibim....
canlarim cigerlerim sekerparelerim cokca dinlendim bolca kilo alarak (2 haftada 3 kilo ile bir rekora imza attim kendi capimda ) azerbaycan a isimin basina dondum.yani kurkcu dukkanina dondum buraya ancak bu giderdi..
baska bir rekorda kaldigim yerden baslayarak yaklasik 900 mesaji tek tek okumamdi...bunu haketmis olmaliyim.
elbette sizleri cok fazla ozledim..siz benim kader ortagim dert yoldasim bilimum hayati paylastiklarimsiniz.
14 gunde aslinda herkes ne cok yol katetmis masallah toptan okuyunca emin olun daha net goruyorsunuz...yuksek degerli betalarin paylasimina az kalmis bence
sabirla yumurta buyutenler, opu olup embriyolarinin hucre hucre her gece cogalmasini bekleyenler, transfer olup embriyosunu kaniyla caniyla besleyip tutunmasini dualarla bekleyenler .... Allah cumlenizin yar ve yardimcisi olsun.Allah hakkinizda hakkimizda en hayirlisi neyse onu versin.
yine bir istanbul bulusmasi ayarlanmis...bende katilicam valla anlamamcanli baglanti yapin banada canimiz yok mu bizim
hepimiz icin hersey yolunda gitsin az verip aratmasin cok verip simartmasin (zaten aslinda ben simarcagimizi pek dusunmuyorumda insan hali iste)
valla daha yazicamda okumaktan bunalirsiniz diye seyetmiyorum...yoksa sayfalarca yazarim biliyorsunuz az cok
hepinizi oper koklar yalar yutarim beybiler...
Yumurta sayısı her ay değişebiliyor. Bunu dert etme canım. İlaçlar küçük, ilk muayenede görünmeyen folikülleri de geliştiriyor. Yani yumurta sayın artabilir.Tesk.ler arkadaşlar. 3 ay gonceki yumurta sayım 5 di.şimdi 1 yada 2 dedi.bu ilaçlar yumurta sayılarını arttırıyor mu acaba ?doktor net birşey söylemedi.
İnşallah cnm inş. Benim devlet karşılamıyor 2 .bir şansım yok çok maliyetli.Arı sutüm bitmek üzere onu alıcamYumurta sayısı her ay değişebiliyor. Bunu dert etme canım. İlaçlar küçük, ilk muayenede görünmeyen folikülleri de geliştiriyor. Yani yumurta sayın artabilir.
Biesteron olabilir mi bahsettiğin? Gittiğim doktorlardan biri yumurta kalitesini etkileyen tek ilaç demişti. En az 3 ay kullanmak gerekiyormuş etkisini görmek için. Ama ben larginine, q10, solgarın multivitaminini kullandım, şimdi bir de arı sütü başladım.İnşallah cnm inş. Benim devlet karşılamıyor 2 .bir şansım yok çok maliyetli.Arı sutüm bitmek üzere onu alıcam
Yumurta kalitesi için ilaç vaemiş. Adını bilen varmı
Olabilir cnm doktor istersen vereyim birkaç ay kullan dedi ama garantisi yokmuş. Ben yumurta biter diye gerek yok dedim.q10 kullanoyorumBiesteron olabilir mi bahsettiğin? Gittiğim doktorlardan biri yumurta kalitesini etkileyen tek ilaç demişti. En az 3 ay kullanmak gerekiyormuş etkisini görmek için. Ama ben larginine, q10, solgarın multivitaminini kullandım, şimdi bir de arı sütü başladım.
Bu hiç hoşuma gitmedi dostumEvet, bu ay dinleniyorsun.bende de bir kez kist oldu.dogum kontrol hapı verdi doktor.onümüzdeki adetin 2. Gunu muayene olunuyor.almanyadasin bu ay dostum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?