- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #56.641
zaten hepimiz belli bir yumurta sayisiyla doguyoruz, zaman gectikce azaliyor. ben olmasi gerekenden de az yumurta ile dogmusum. cyclo trisequens gibi ilaclarda aynen menapozun etkilerini azaltmak icin. o yuzden hormon replesman ancak erken donemde hani ufacik hic buyumeden atilacak antral folikulu buyutebiliyor ve ostrojen destegi sagliyor. tabiiki mesela 50 den sonra bende yumurtlama saglayacagini dusunmuyorum oyle olsa hic menapoz olmazdi ayrica hormon replesman tedaviside surekli uygulanabilir bir tedavi degil,mutlaka dr kontrolunde olmali surekli testle yapilmali (fsh-e2 gibi) cunku uzun sureli kullanimin Allah korusun bazi kotu tumorlerin olusumuna sebep oluyormus.kızlar menepoz evresinde ilaçla adet görülmesi bazen sadece kadını rahatlatmak için yani sadece kanama şeklinde oluyormuş. yani yumurta olmadan atılmadan yani sadece kanama olabiliyormuş. Sırf işte o ateş basmaları falan olmasın diye sanırım.o yüzden vakti geçince hiçbir şey işe yaramayabiliyor.
Amin canım en büyük sınavımız bu olsun. Yapacak bir şey yok.kesinlikle ve kesinlikle.... o kadar cok kadin var ki yumurta ne sperm ne yumurtlama gunu nedir bilmeyen...bizim gibi bebeklerine soguk bir ameliyat odasinda degil, belki keyifli bir pazar gunu esiyle oylesine takilmalariyla bebeklerine kavusuyorlar. heyecanla tereddut endise ve dua ile degil tesadufen gittkleri kontrollerde gebe oldugunu ogreniyor,bizim gibi haber vermeleri icin eslerinin telefonunu degil romantik gosterilerle eslerine gebe olduklarini soyluyorlar.
tamam bu bizim sinavimiz biliyoruz aldik ve de kabul ettik,basimiz ustune...isyan degil vallahi degil...Rabbim Allah im sen bizleride gecmis say bu sinavdan,daha fazla aratma nolur..
bendede 32 de basladi...ha hep diyorum bebek istemeseydik bu durumumdan cok haberim olmazdi cunku 28 gunde bir duzenli adet goruyordum. ancak hormonlar bildigin 50 tabiiki yumurtalarda,teyzemden benimde..onunla yas ve hersey benziyor...ama o ilk gecesinde gebe kalmis 2. yi istemis ancak tedaviyi yarim biraktigindan 2. bebegi olmamis. menapoz kotu yani hani fiziksel belirtiler,mesela ostrojen dusuyor, dolayisiyla cildinden kemigine hersey etkileniyor,insallah bir evladimiz olurda daha sonra menapozun etkileriylede ugrasabiliriz.cunku en buyuk etkisi tabii ki bebek sahibi olamamak bence biz yaslarda...
kullan canim insallah faydasini fazlasiyla gorursun her anlamda...
zaten hepimiz belli bir yumurta sayisiyla doguyoruz, zaman gectikce azaliyor. ben olmasi gerekenden de az yumurta ile dogmusum. cyclo trisequens gibi ilaclarda aynen menapozun etkilerini azaltmak icin. o yuzden hormon replesman ancak erken donemde hani ufacik hic buyumeden atilacak antral folikulu buyutebiliyor ve ostrojen destegi sagliyor. tabiiki mesela 50 den sonra bende yumurtlama saglayacagini dusunmuyorum oyle olsa hic menapoz olmazdi ayrica hormon replesman tedaviside surekli uygulanabilir bir tedavi degil,mutlaka dr kontrolunde olmali surekli testle yapilmali (fsh-e2 gibi) cunku uzun sureli kullanimin Allah korusun bazi kotu tumorlerin olusumuna sebep oluyormus.
isin ilginci yani ne bileyim en azindan anneme cekerim diye dusundum taaki genetige gidene kadar, orda dr tum soyagacini soruyor cunku...teyzeminde oyle oldugu sonradan aklima geldi. annemde veya annanemde yok. ama birde soyle birsey varki teyzemin kizinda da var ve ilacsiz adet goremiyor hicbir sekilde, hicbir bitkiyide icemiyor, icmiyor ve bekar ve nerdeyse 20 li yaslardan bu yana var su anda 32 yasinda.yumurta dondurmasini soyledim ancak beni kaale almadi ne yazikki, ne bileyim tabiki herkes dogurmak ya da cocuk sahibi olmak zorunda degil.bu bir tercih meselesi bizim toplumumuzda ise bir baski unsuru.ama sonradan pisman olmaz umarim.Amin canım en büyük sınavımız bu olsun. Yapacak bir şey yok.
Canım kesinlikle menopoz ile ilgili sıkıntıları genç yaşta yaşamak hem kadın olarak çok zor hem de bir bebek istiyorsan ve hiç evladın yoksa daha zor.
Ne ile savaş vereceğini bilemiyor insan. Sanki hızlı trene binmişsin gibi her şey etrafından kayıp gidiyor gibi, yetişemiyorsun. Çünkü bedenen henüz gençsin en azından öyle görünüyorsun ama hormonlar bambaşka. Aile içi ilişkiye hiç değinmiyorum bile. Eşinin bile seni menopoz olarak görmesi kötü.
Ama işte ailede erken giren varsa hemen uyanık olup genç yaşta dondurmak lazımmış. Bunu öğrendik ama geç kaldık gibi.
Yine de inşallah hepimiz bu mücadelenin sonunda güzel bir "oh" çeker ve tüm yaşadıklarımızı geride bırakırız.
Cyclo için dediklerine katılıyorum benim yerinde duran büyümeye niyeti olmayan tek tük yumurtalarımı uyarıp büyümelerini sağlıyor. Dediğin gibi yumurta tamamen bitmemişse oluyor bu. Veya tamamen bitmiş gibi görünüp 2 yıl sonra birden atağa geçen yumurtalar bile olabilir. Neticede menopoza girdiği belgelenmiş ama daha sonra hamile kalmış çok bayan var.
En son yumurta hangisi bilemiyoruz. Ama neticede ben bu ilaçla tek bir tane de olsa sağlıklı embriyo bulabildim. Bana doktorlar bu amh ve fsh ile imkansız olmaz dediler. %5 şans verdiler ama 4 tane embriyom oldu. 1 tanesi sağlıklı diğer 2 tane sağlıksız bir tane de dondurulmuş ama raporunu genişletmemiz gereken bir takım öneriler var.
Neticede Rabbim eğer verecekse menopozda bile olsan yani kesin dense bile veriyor. Benim tek gayem evlat sahibi olmak, geçmişin geç kalınmışlığını telafi etmek ve eğer sonunda olmayacaksa bile "ben elimden geleni yaptım" diyebilmek.
Neticede her şey bir bebek değil. Yaratılmış olmamızın başka gayeleri de var. Rabbim bu sınavda bize tevekkül etmeyi, aldığımız her nefesi huzurlu, sağlıklı ve mutlu yaşamayı bize nasip etsin. Yoksa bebek olsa da eksik veya mutsuz yaşayan insanlarda var. Biz eksikliğimizi bir artı olarak görüp bunda da bir takdir var diyebilecek boyuta gelip tekamülle yola devam edebilmeyi nasip etsin. Yoksa her an bu yokluk hissiyle yaşamak çok zor.
(Ne uzun yazmışımresmen içimi dökmüşüm)
Adet yoğunluğu ile yumurta rezervi ve kalitesinin hiçbir ilgisi yok degil mi sevgili bilgili arkadaşım:)zaten hepimiz belli bir yumurta sayisiyla doguyoruz, zaman gectikce azaliyor. ben olmasi gerekenden de az yumurta ile dogmusum. cyclo trisequens gibi ilaclarda aynen menapozun etkilerini azaltmak icin. o yuzden hormon replesman ancak erken donemde hani ufacik hic buyumeden atilacak antral folikulu buyutebiliyor ve ostrojen destegi sagliyor. tabiiki mesela 50 den sonra bende yumurtlama saglayacagini dusunmuyorum oyle olsa hic menapoz olmazdi ayrica hormon replesman tedaviside surekli uygulanabilir bir tedavi degil,mutlaka dr kontrolunde olmali surekli testle yapilmali (fsh-e2 gibi) cunku uzun sureli kullanimin Allah korusun bazi kotu tumorlerin olusumuna sebep oluyormus.
onada bildigim kadariyla, benim adetlerim azaldi ama nasil desem 2016 subat ve mart inda bunu daha iyi gozlemledim.35 ime girdigim nisan ayinda ise bildiginiz bayagi farketti. totalde 2 gun suruyor,5. gune kadar lekelenme seklinde devam ediyor.ama bir arkadasimin dr u 1 gun olsa bile adet adettir demisti ki su an hak veriyorum.ari sutunu bayagi bir kullanmistim hatta polen ve balda.ne yazik ki o anlamda bir artis saglamadi bana.ama tedavi olmadigimdan belkide kalite artmis olabilir bilmiyorum.bir arkadasimda mesela amh oldukca normal seviyelerde ancak onunda adeti 1-2 gun suruyor.ani kilo alis verislerde ve cok zayifladigimiz zaman miktar olarakta azalirmis. ama ben genel olarak bunu amh dusuklugume bagladim.kendi dr umda o zaman evet bu bir belirti olabilir demisti.Adet yoğunluğu ile yumurta rezervi ve kalitesinin hiçbir ilgisi yok degil mi sevgili bilgili arkadaşım:)
Ben de tam olarak bilmiyorum ancak sanırım adet yoğunluğunun rahim duvarıyla ilgisi var. Tabi diğer taraftan da adet azalması yumurta durumuna ve hormonlara da bağlı. Tam olarak ben de anlamıyorum. Beni yanıltan da adet yogunlugum oldu. Sen ne dersinonada bildigim kadariyla, benim adetlerim azaldi ama nasil desem 2016 subat ve mart inda bunu daha iyi gozlemledim.35 ime girdigim nisan ayinda ise bildiginiz bayagi farketti. totalde 2 gun suruyor,5. gune kadar lekelenme seklinde devam ediyor.ama bir arkadasimin dr u 1 gun olsa bile adet adettir demisti ki su an hak veriyorum.ari sutunu bayagi bir kullanmistim hatta polen ve balda.ne yazik ki o anlamda bir artis saglamadi bana.ama tedavi olmadigimdan belkide kalite artmis olabilir bilmiyorum.bir arkadasimda mesela amh oldukca normal seviyelerde ancak onunda adeti 1-2 gun suruyor.ani kilo alis verislerde ve cok zayifladigimiz zaman miktar olarakta azalirmis. ama ben genel olarak bunu amh dusuklugume bagladim.kendi dr umda o zaman evet bu bir belirti olabilir demisti.
zaten menapoza girmek oldukca uzun bir surecmis,ust uste olculen fsh in 100 ve uzerinde cikmasi gerekirmis...adetler kisalir ve sonrada uzarmis..tabii bu rahim dokusununda dokulmesiyle ilgili.demekki benim rahmim yeterince kalinlasmiyor yada incelmiyor..
bu kadar yazdiktan sonra istatistiki olarak ilgilidir diyorum.
Adet yoğunlunun yumurta sayısı ile ilgilisi olduğunu düşünmüyorum. Neticede tek yumurta ile de Rahim 15 mm olabiliyor. Ve adetle kimisinin 4'e veya 3'e kadar incelebiliyor. Ve bu yoğun adet olmaya sebep olabiliyor.Ben de tam olarak bilmiyorum ancak sanırım adet yoğunluğunun rahim duvarıyla ilgisi var. Tabi diğer taraftan da adet azalması yumurta durumuna ve hormonlara da bağlı. Tam olarak ben de anlamıyorum. Beni yanıltan da adet yogunlugum oldu. Sen ne dersinillusive ?
sonuc olarak hepimiz cok farkliyiz ve genel tedavilere uymuyoruz mutlaka ama mutlaka bireysel bir sekilde tedavi gormeliyiz.cunku malum bana uyan sana uymuyor,sana yarayan bir ilac bana etki bile etmiyor.hepimizin tibbi gecmisi farkli farkli.Ben de tam olarak bilmiyorum ancak sanırım adet yoğunluğunun rahim duvarıyla ilgisi var. Tabi diğer taraftan da adet azalması yumurta durumuna ve hormonlara da bağlı. Tam olarak ben de anlamıyorum. Beni yanıltan da adet yogunlugum oldu. Sen ne dersinillusive ?
evet evet duzenli olmasi muhakkak ki onemli...27-30 gun arasi normal referans galiba,bundan tam emin degilim ama....Adet yoğunlunun yumurta sayısı ile ilgilisi olduğunu düşünmüyorum. Neticede tek yumurta ile de Rahim 15 mm olabiliyor. Ve adetle kimisinin 4'e veya 3'e kadar incelebiliyor. Ve bu yoğun adet olmaya sebep olabiliyor.
Ama bir diğer kadının en fazla 10 mm olabiliyor ve adetle 6 mm'e düşebiliyor. Adet yoğunluğunun tek sebebi bu değil gibi geliyor bana. Neticede bir takım hormonlarla bu değişiyor. Yani 29 tane yumurta toplanan bayanın rahimi 30 mm olmuyordur ki en fazla bi kalınlığı vardır onunda. Benim mesela tek yumurta ile Valla 12 falandı en son ve baya baya yoğun adet oldum.
Bana doktorum adetin kaç gün sürdüğü çok önemli değil demişti. Önemli olan zamanında adet ve tek gün bile olsa o adet olabilmek diye.
Aynen canım insanı annesi bile anlayamıyor. Onun evlatları var neticede. İnsan hem kendini eksik, hem yalnız ve kusurlu görüyor. Benimde etrafımda olan henüz çocuk düşünmeyen insanlara lüften önleminizi alın diye haykırmak geliyor ama denediğim insanlar bana uzaylı gibi baktılar bende sustum artık. Burası bana da çok iyi geliyor. Kimseye kendini ifade edemiyorsun, acımalarını istemiyorsun, sonra ilgisiz oluşlarına takılmak istemiyorsun ve bir sürü sebep var. İyi ki hepiniz varsınız. Amacına çok çok uygun ve iyi, azimli, yardımsever, iyi kalpli güzel kadınların olduğu çok güzel bir konu burası.isin ilginci yani ne bileyim en azindan anneme cekerim diye dusundum taaki genetige gidene kadar, orda dr tum soyagacini soruyor cunku...teyzeminde oyle oldugu sonradan aklima geldi. annemde veya annanemde yok. ama birde soyle birsey varki teyzemin kizinda da var ve ilacsiz adet goremiyor hicbir sekilde, hicbir bitkiyide icemiyor, icmiyor ve bekar ve nerdeyse 20 li yaslardan bu yana var su anda 32 yasinda.yumurta dondurmasini soyledim ancak beni kaale almadi ne yazikki, ne bileyim tabiki herkes dogurmak ya da cocuk sahibi olmak zorunda degil.bu bir tercih meselesi bizim toplumumuzda ise bir baski unsuru.ama sonradan pisman olmaz umarim.
birde eger bu durum genetikse Allah nasip ederse bir evladim olursa ve o da kiz olursa onada bu durumun gecmesi.kendimi su sekilde rahatlatiyorum o zamanda..tip umarim bu sorunu o zamana kadar kokunden cozer.
tum yazdiklarina dileklerine dualarina amin insallah diyorum.Rabbim eli kolu saglam akilii uslu bir evladimiz olana kadar sabrimizi maddi manevi gucumuzu arttirsin...
sonucta annemde mesela sadece onun evladiyim uzuluyorum diye benim adima uzulur yoksa beni tam olarak anlamasi mumkun degil cunku 2 evladi var,cok kaba bir tabir ama essekten dusenin halini yine essekten dusen anlar...eskiyi dusununce bu platform aslinda cok sey katiyor bana...herhalde internet olmadan insanlar bu dertlerini icine atiyor ve hasta oluyordu diyede dusunuyorum.varliginiz bile yetiyor biliyorsunuz degil mi?
Bak bunu ben bilmiyordum.. Çok çok iyi oldu bu bilgi benim için transfer öncesi. Çok sağol canım bir araştırıyım bakıyım ben bu çizgiyi.birde transfer zamani herkes rahmin belli bir kalinlikta olmasi gerektigini belirtiyor,ben bunu tedavi oldugum ve gorusmeye gittigim 4 dr dan daha duydum onemli olan kalinligi degil usg de 3 cizgi olarak gorulmesiymis.katmanli bir yapi olarak galiba. cunku transfer gunu 6 mm kalinlikta olan bir arkadasimda ikizlere gebe kalmisti ki 3 cizgi olayina o sekilde inandim. aksi takdirde 6 mm de transfer olmaz olmamali diye dusunuyorum.
bende tekrar tedaviye baslarsam sorucam, ama birde bu tedavide sanki hicbir seyi sormak bilmek istemiyorum.hormon kac yumurta kac buyudu mu...belki cok yanlis dusunuyorum ama bundan once bildikce endiselerimi suphelerimi tedirginligimi arttirdi ve strese daha cok strese neden oldu.burada zaten gidebilecegim 2 dr var,bende birini tercih edip gidicem aman olmadi dr degistireyim diyemem.Bak bunu ben bilmiyordum.. Çok çok iyi oldu bu bilgi benim için transfer öncesi. Çok sağol canım bir araştırıyım bakıyım ben bu çizgiyi.
eksik ve yalniz evet olabilir ancak Allah in yarattigi kullariz asla kusurlu degiliz biyolojik ya da fiziksel olarak.bunu birinden daha duymustum belki buradan bir arkadasimdi tam hatirlamiyorum evlenirken alinan saglik raporuna erkek kadin hormon sonuclarida eklensin.madem toplumca urememiz bu kadar onemseniyor...bu da yapilsin.kimse gec kalmasin.birde 30 dan sonra evli bekar her kadin mutlaka bu testleri yaptirsin.gec kalmasin. bu arada bekarlarda yumurta toplama islemi kasiktan yapiliyormus.. D deryaderya cok daha iyi bilir gerci.dr u onu bilgilendirmistir mutlaka.bu da cok iyi bir durum.Aynen canım insanı annesi bile anlayamıyor. Onun evlatları var neticede. İnsan hem kendini eksik, hem yalnız ve kusurlu görüyor. Benimde etrafımda olan henüz çocuk düşünmeyen insanlara lüften önleminizi alın diye haykırmak geliyor ama denediğim insanlar bana uzaylı gibi baktılar bende sustum artık. Burası bana da çok iyi geliyor. Kimseye kendini ifade edemiyorsun, acımalarını istemiyorsun, sonra ilgisiz oluşlarına takılmak istemiyorsun ve bir sürü sebep var. İyi ki hepiniz varsınız. Amacına çok çok uygun ve iyi, azimli, yardımsever, iyi kalpli güzel kadınların olduğu çok güzel bir konu burası.
bende tekrar tedaviye baslarsam sorucam, ama birde bu tedavide sanki hicbir seyi sormak bilmek istemiyorum.hormon kac yumurta kac buyudu mu...belki cok yanlis dusunuyorum ama bundan once bildikce endiselerimi suphelerimi tedirginligimi arttirdi ve strese daha cok strese neden oldu.burada zaten gidebilecegim 2 dr var,bende birini tercih edip gidicem aman olmadi dr degistireyim diyemem.
bu sefer cahillik mutluluktur mottosuna uymak istiyorum kendimi tutabilirsem...
Teknoloji çağı ile sekteye uğrayan en önemli şey kadınlardaki üreme sorunu. Hem kariyer sebebiyle hem başka sebeplerle evlilik kararları geç alınıyor eskisi gibi değil. Birde üzerine çalışma hayatının stresi, hormonlu gıdalar, hazır yemekler, hava kirliliği vs vs eklenince erken yumurta yetmezliği çok genç yaşlarda ortaya çıkıyor. Yediğimiz ekmekten, yumurtaya hepsi genetiği ile oynanmış işlenmiş gıdalar sınıfına giriyor.eksik ve yalniz evet olabilir ancak Allah in yarattigi kullariz asla kusurlu degiliz biyolojik ya da fiziksel olarak.bunu birinden daha duymustum belki buradan bir arkadasimdi tam hatirlamiyorum evlenirken alinan saglik raporuna erkek kadin hormon sonuclarida eklensin.madem toplumca urememiz bu kadar onemseniyor...bu da yapilsin.kimse gec kalmasin.birde 30 dan sonra evli bekar her kadin mutlaka bu testleri yaptirsin.gec kalmasin. bu arada bekarlarda yumurta toplama islemi kasiktan yapiliyormus.. D deryaderya cok daha iyi bilir gerci.dr u onu bilgilendirmistir mutlaka.bu da cok iyi bir durum.
ozellikle bu forum digerlerine gore gercekten bilgi paylasmak amaciyla ve hep destek tam destek olmasi yuzunden beni tekrar kk ya dondurdu.
seviyorum ulen hepinizi...
Canım nasıl rahat edeceksen öyle davran. Bilsek bile sonuca etki edemiyoruz. Daha çok geriliyoruz. Hep kafada sorular eksik olmuyor. İnşallah güzel sonuçlar alırsın bu tedavinde.
Teknoloji çağı ile sekteye uğrayan en önemli şey kadınlardaki üreme sorunu. Hem kariyer sebebiyle hem başka sebeplerle evlilik kararları geç alınıyor eskisi gibi değil. Birde üzerine çalışma hayatının stresi, hormonlu gıdalar, hazır yemekler, hava kirliliği vs vs eklenince erken yumurta yetmezliği çok genç yaşlarda ortaya çıkıyor. Yediğimiz ekmekten, yumurtaya hepsi genetiği ile oynanmış işlenmiş gıdalar sınıfına giriyor.
Diyorum ya biz bilinçlendik ama geç oldu.
Bu arada en azından kendi adıma seni seviyorum.ve tabi hepinizi seviyorum. Hepimiz anne olalım bir tanemiz bile eksik kalmasın. Hepimiz yaşayalım bu duyguyu inşallah.
TesekkurlerHayır muayene ücreti bu fiyata dahil değil. Tedavi devam ettiği sürece her 6 ayda 1 kez muayene ücreti ödeniyor. 180 ya da 200 tl idi sanırım en son.
Maalesef canım bu tedaviler yüzünden hayatım boyunca olmadığım kilodayım 60 oldumyine kilo yine kilo
kilo bu alinir verilir hic sikma canini...saglik olsunda kilo halledilir...Maalesef canım bu tedaviler yüzünden hayatım boyunca olmadığım kilodayım 60 oldumben en fazla 51 kilo oldum kendimden inanılmaz rahatsızım . Ama bu ilaç herkeste aynı olmuyormuş .
Alooo noluyo lan burda, öpmeler sarılmalar filan.Sevgiler opucukler sarilmalar benden efenim...amiinnnnnnnnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?