Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Gunaydinnn.Heralde en uykucu benim burda gözumu acar acmaz okuyorum mesajlari veee gulerek kalkiyorum yataktan seviyorum sizi yaaaaa.Bu arada merak edenler icin 42 yaşindayim gencim guzelim özelim emojide koyacaktim ama nerde bilmiyommm
:)) ehehe sen de katıl işte bize artık izleyici olma katılımcı ol

D deryaderya cığım merak etme bu ay etki etmezse illa ki gelecek ay iğnelerin etkisi devam edecektir. Sabırlı ol. Bu tedavi süreci çok zor sabır isteyen bir süreç. relaks ol. Bırak akışına. Korkma. Diğer ay daha iyi olacaktır. Doktorun verdiği dozu aşma bence de. ilk ayda mucizeler beklememeyi öğrendik biz.
ben de gonalf 75 ml ile başlayıp 125 ile tamamlamıştım. toplamda 10 gün iğne olmuştum. ebatlarını sormadım yumurtaların vallahi. ama 4 yumurta oluşmuştu. gerçi bi halta da yaramadı ya.

kızlarrrr tünaydınnnn yine kaynatmışsınız, yeni arkadaşlarımız var hoşgelmişler. çekiciliğimize dayanamıyor tabii izleyiciler, bir yakından bakalım ortama demekten kendilerini alamıyorlar

henüz haber yok benimkilerden, 11:30 sularında ararlardı, hücre atmadı mı ki yine bu embriyolar diye meraktayımmmm, Allahım kalbim çıkacak heyecandan vallla, Allah izin verirse ilk defa genetikl yapılacak ya bir heyecanlandım.

D deryaderya sana takıldım, amadem hiçbir şey yok doktor neden tedaviye devam ediyor işte ben bu kısmı anlamıyorum...

valla yeterince açıklayıcı yazmıyor bence deryaderya. Yumurta yavaş mı hiç mi yok hala muallaktayız.
senin adına ben bile çok heyecanlandım şekerim. ben de genetiğe yollayacağım inşallah ya o yüzden daha bir heyecanlandım durumuna. İnşallah iki tane sapasağlam gelir. biri transfer diğeri yedekte kalır.

İnşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz canim

44 yaşına doğru şans düşüyor ama…
New York’ta insan üreme sistemi üzerinde araştırmalar yapan Human Reproduction Center’da yaşlanmayla birlikte yumurta hücresinde meydana gelen değişimlerin ve yardımcı üreme metotlarıyla bu konuda geliştirilebilecek çözümlerin mercek altına alındığı bir çalışmanın sonuçları, bize önemli ipuçları vermiştir. Araştırmacılar 21-29, 30-37 ve 43-47 yaş aralıklarında olan ve tüp bebek tedavisi gören kadınların yumurtalarına ait üreme dokusunu karşılaştırmışlardır.

Kadın yaşının artmasıyla beraber yumurta hücrelerinde bulunan granüloza hücrelerinin gelişmesi ve çoğalması azalır. (Bu hücreler hormona duyarlıdır ve yumurta hücresinde bulunur) Bunlar ayrıca, yumurta hücrelerinde, hormonlara duyarlılığı sağlayan ve “reseptör” adı verilen alıcıların sayısını düzenlerler. İleri yaştaki kadınların yumurtasındaki granüloza hücreleri, folikül uyarıcı hormon (FSH) için daha az, fakat luteine edici hormon (LH) ve progesteron için daha fazla alıcı hücre (reseptör) oluştururlar.

Uzmanlara göre yaşın ilerlemesiyle birlikte yumurta hücresinin hormonal duyarlılığında meydana gelen bu değişiklikler, yumurta hücresinde erken luteinizasyona neden olur ve bu da yumurta hücresinin olgunlaşmasını ve rahmin gebelik için hazırlanmasını önler.

Aslında luteinizasyon olayı, normal koşullarda, yumurtlamadan sonra meydana gelir ve LH seviyesindeki artış, FSH seviyelerini düşürürken progesteron seviyesini yükseltir. Eğer luteinizasyon, yumurta hücresi yumurtalıktan ayrılmadan önce olursa, gebelik olasılığını negatif yönde etkiler.

Yaşlanan yumurtalar değil, yumurta ortamının yaşlanması daha önemli
Yani, ileri yaşlarda tüp bebek başarısının azalmasının sorumlusu yaşlanan yumurtalar değil, yumurtanın ortamının yaşlanmasıdır. Pratik olarak yumurtada yaşlanmanın meydana getirdiği hasarı geri döndürmek mümkün olmamakla birlikte, yumurtayı destekleyen ortamın tedavi edilmesini hedefleyen yöntemler umut vericidir.

Bu veriler ışığında şunu sorgulayabiliriz; tüp bebek tedavisinde, erken luteinizasyon olmadan önce yumurta toplanırsa, daha başarılı olunabilir mi?

Yumurta hücresinin daha erken toplanması eşittir daha yüksek gebelik oranı demek.
Halihazırda, IVF (tüp bebek) işlemlerinde, oositlerin (yumurta hücresinin) olgunlaşması için hCG hormonu vermeden önce folikülün boyutunun 19-21mm’lere ulaşmasını bekliyoruz. Ama yeni yaklaşımla birlikte, yumurta hücresini içeren folikül çapı 16-17mm’ye ulaştığında hCG hormonu vererek, erken luteinizasyon olasılığını en düşük seviyeye çekiyoruz.

Ümidinizi yitirmeyin
Bu yeni yaklaşıma göre uyguladığımız tüp bebek sonuçlarıyla, geleneksel tüp bebek sonuçlarını karşılaştırdığımızda, daha erken toplanan oositlerden daha iyi kalitede embriyo geliştiğini ve gebelik oranlarının daha yüksek olduğunu gördük. Elde edilen sonuçlar, ileri yaş grubu tüp bebek başarısı açısından oldukça ümit verici.

Yumurta kalitesinin ve sayısının, kadın yaş aldıkça azalması nedeniyle, ileri yaşlardaki tüp bebek başarısını azalttığı pek çok çalışma ile ortaya kondu. Ancak kadının yaşının ilerlemesiyle tetiklenen mekanizmaların gerisindeki tüm olaylar henüz açıklanamıyor. Bu yüzden yaşınız ilerlemiş de olsa annelik için ümidinizi yitirmeyin.”

(Alıntıdır)

Tüp bebek tedavisi gören kadınların çoğuna birden fazla embriyo transferi yapılıyor. Pek çok çift de bunun gebelik olasılığını artıracağını sanıyor. Belki inanmayacaksınız ama tüp bebek tedavisinde iki adet embriyo transferi yapılması, bebek sahibi olabilme şansınızı yüzde 25 oranında azaltabilir. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, bu yeni ve önemli bilimsel gelişme hakkında şu bilgileri verdi:

“Rahime birden fazla embriyo yerleştirilmesinin tek nedeni hamilelik şansını artırmaktı. Bu yüzden tüp bebek tedavisi gören kadınların çoğu iki embriyo transferinin gebe kalma şanslarını ikiye katlayacağını sanır. Oysa yapılan bir çalışma çoğul transferin gebelik olasılığını yüzde 25 azaltabileceğini ortaya koydu.

Transfer edilen embriyolardan biri kötü kalitedeyse gebelik olasılığını dramatik olarak düşürebiliyor. Çünkü rahim kötü kalitedeki embriyoya odaklanarak onu uzaklaştırmak istiyor, doğal olarak iyi kalitedeki diğer embriyo da tutunamıyor.

Yapılan araştırmalarda bir iyi bir de kötü kalitede embriyo transfer edilmesinin gebelik olasılığını yüzde 27 oranında düşürdüğü saptanmıştır.

İyi kalitede iki adet embriyonun transfer edilmesi, gebeliğin oluşma olasılığı çok artırmaz hatta çoğul gebelik oluşma olasılığı artacağı için premature doğum ve buna bağlı bebek kaybı olasılığı daha da yüksek olur.

Nottingham’daki Nurture Tüp Bebek Kliniği’nde bin 472 adet embriyo üzerinde 5 yılda yapılan çalışma sayıdan ziyade kalitenin önemli olduğunu ortaya koymuştur.

Ayrıca bu çalışma çoğul gebeliklerin önlenmesi açısından da önemlidir.

(Alıntıdır. Bu bilgide çok dikkatimi çekti.)

Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederim tatlım .

Sene 2001 de ilk denememi 6 embiryo koyarak hayal kirikli ile yapmiştim ,neymiş deneme yapiyolarmiş dendi ve bu benim 17 senedir tupbebege olumsuz bakmama sebep oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…