- 11 Haziran 2016
- 385
- 629
- 53
- 48
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #56.741
Herşey çok iyi ilerliyor, tebrik ederim seniCanlar haber var. Bir tanesine işlem yapıldı ve donduruldu. Bu benim ilk göz ağrım, canım bebişim. İkincisi de bölünmeye devam ama istenilen şişkinlik ve açıklığa gelmemiş kalite iyi olmasına tağmen, yarın sabaha gelir bu hızla diye planlıyorum dedi. Sizi arayacağım sabahtan dedi. Üçüncü yavrum ne yazık ki bırakmış mücadeleyi. Allahım şimdi ilincisi de gelişsin genetiğe gitsin diye duacıyım. Sonra da genetik sonucunu bekleyeceğiz 1 hafta.
İki bilgi de güzel ve enteresan.Tüp bebek tedavisi gören kadınların çoğuna birden fazla embriyo transferi yapılıyor. Pek çok çift de bunun gebelik olasılığını artıracağını sanıyor. Belki inanmayacaksınız ama tüp bebek tedavisinde iki adet embriyo transferi yapılması, bebek sahibi olabilme şansınızı yüzde 25 oranında azaltabilir. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, bu yeni ve önemli bilimsel gelişme hakkında şu bilgileri verdi:
“Rahime birden fazla embriyo yerleştirilmesinin tek nedeni hamilelik şansını artırmaktı. Bu yüzden tüp bebek tedavisi gören kadınların çoğu iki embriyo transferinin gebe kalma şanslarını ikiye katlayacağını sanır. Oysa yapılan bir çalışma çoğul transferin gebelik olasılığını yüzde 25 azaltabileceğini ortaya koydu.
Transfer edilen embriyolardan biri kötü kalitedeyse gebelik olasılığını dramatik olarak düşürebiliyor. Çünkü rahim kötü kalitedeki embriyoya odaklanarak onu uzaklaştırmak istiyor, doğal olarak iyi kalitedeki diğer embriyo da tutunamıyor.
Yapılan araştırmalarda bir iyi bir de kötü kalitede embriyo transfer edilmesinin gebelik olasılığını yüzde 27 oranında düşürdüğü saptanmıştır.
İyi kalitede iki adet embriyonun transfer edilmesi, gebeliğin oluşma olasılığı çok artırmaz hatta çoğul gebelik oluşma olasılığı artacağı için premature doğum ve buna bağlı bebek kaybı olasılığı daha da yüksek olur.
Nottingham’daki Nurture Tüp Bebek Kliniği’nde bin 472 adet embriyo üzerinde 5 yılda yapılan çalışma sayıdan ziyade kalitenin önemli olduğunu ortaya koymuştur.
Ayrıca bu çalışma çoğul gebeliklerin önlenmesi açısından da önemlidir.
(Alıntıdır. Bu bilgide çok dikkatimi çekti.)
Ben de sana onu yazacaktım, sen ettir artık onu diye6 embriyo mu o nedir ya.Benim tek embriyom var bu yazıdan sonra tek transfer ettirmeye karar verdim.
Tabi ama genetikten çıkan sağlam embriyolar için daha geçerli bu bence..Kızlar kesinlikle bu yazıdaki iki durumuda yaşadım, İlk tüp bebek transferimde iki embriyo konmuştu ,maalesef birini kaybettik kısa süre sonra diğer bebeğinde kalbi durmuştu:/ Şimdi ikizlere gebeyim ve her an erken doğum riski ile yaşıyorum servisk boyum kısalmış devamlı yatmak zorundayım prematüre doğurma ihtimalim yüksek, ikiz gebelik cidden riskli ,tek embriyo transferini daha mantıklı bulmaya başladım
Benim de iki tedavimde de 3 yumurtam vardı olgun, ancak ilkinde 3'ü de döllendi, ikincisinde sadece biri döllendi. İnsan sorguluyor neden diye. İlkinde ilaçlı, ikincisinde ilaçsız. Doktora göre ilaçla alakası yok, ay ay değişiyor diyor ama gerçekten öyle mi? İki farklı merkez, belki laboratuvar farkı, belki ilaç, belki işlem farkı, maalesef bilemiyoruz. Bence ilaç etki etti, imsi icsi farkı da olabilir.aynen katılıyorum sana. Bazı bünyelere yüksek doz hele de tam tersi etki yapabiliyor. ben de 75 ile başlayıp 125 ile bitirmiştim iğneyi.4 yumurta oluşmuştu. Şimdi yeni doktor acaba dozu artıralım bir bakalım der mi? derse bunları söylemeli miyim? bende ilaçla da ilaçsız da hep 3-4 arası yumurta oluşuyor.
Ettireceğim evet. Zamanla olur bi kaç tane dedik ama olmadı. Tatile çıkacağım. Dönüşte transfere hazırlanırım artık. Tam 14 ay oldu ilk defa transfer aşamasına geleceğim. Hiç yaşamadım daha transferi.Ben de sana onu yazacaktım, sen ettir artık onu diye
Hadi bakalım,Ettireceğim evet. Zamanla olur bi kaç tane dedik ama olmadı. Tatile çıkacağım. Dönüşte transfere hazırlanırım artık. Tam 14 ay oldu ilk defa transfer aşamasına geleceğim. Hiç yaşamadım daha transferi.
Hadi bakalım,Bebegimhadi 'den sonra sıraya girdin:). Transfer büyük bir deneyim valla. Yaşamak lazım.
İnşallah canım yazıların bana umut oldu.Allah gönlünün muradıni versin.D deryaderya cığım merak etme bu ay etki etmezse illa ki gelecek ay iğnelerin etkisi devam edecektir. Sabırlı ol. Bu tedavi süreci çok zor sabır isteyen bir süreç. relaks ol. Bırak akışına. Korkma. Diğer ay daha iyi olacaktır. Doktorun verdiği dozu aşma bence de. ilk ayda mucizeler beklememeyi öğrendik biz.
ben de gonalf 75 ml ile başlayıp 125 ile tamamlamıştım. toplamda 10 gün iğne olmuştum. ebatlarını sormadım yumurtaların vallahi. ama 4 yumurta oluşmuştu. gerçi bi halta da yaramadı ya.
Canım benim değerler berbat olunca zorluyoruz tedaviyi doktoruma malesef.kızlarrrr tünaydınnnn yine kaynatmışsınız, yeni arkadaşlarımız var hoşgelmişler. çekiciliğimize dayanamıyor tabii izleyiciler, bir yakından bakalım ortama demekten kendilerini alamıyorlar
henüz haber yok benimkilerden, 11:30 sularında ararlardı, hücre atmadı mı ki yine bu embriyolar diye meraktayımmmm, Allahım kalbim çıkacak heyecandan vallla, Allah izin verirse ilk defa genetikl yapılacak ya bir heyecanlandım.
D deryaderya sana takıldım, amadem hiçbir şey yok doktor neden tedaviye devam ediyor işte ben bu kısmı anlamıyorum...
Teskler cnm inşallah bir sonraki gitmeme 4 yumurta olsa ne güzel olur.Ben de 150 kullanıyorum. Ama yüksek doz kullanmak iyi mi emin değilim. Bende 1 folikül gördüğünde benim ısrarımla merional 75 vererek tedaviye başladı, ilk kontrolde 3ten az olursa tedaviyi sonlandırırız dedi, ben istemedim sonlandırmayı, sonunda 10un üzerinde yumurta toplandı.
Şimdi aynı klibindeki başka bir doktor başlangıçta 4-5 folikül gördü, tedaviye merional 150 ile başlayalım bu kez dedi, ama bu kez de yumurta sayısında öyle dramatik bir artış olmadı. Yani ilaç dozajı arttıkça daha çok sayıda yumurta alınıyor daha çok yumurta gelişiyor sanmayın. Vücudun vereceği tepki farklı da olabiliyor.
Aslında bir yanlış anlaşılma oldu. Ben bu aylık tedaviti kastettim.... yani yunurta olmayınca o ayli tedavi iptal oluyorCanım benim değerler berbat olunca zorluyoruz tedaviyi doktoruma malesef.
Sağol amin canımHepiniz çok sağolsun .Allah hepimizin gönlünün muradıni versin bayanlar. Yüzümüz gülsün hep.
Aret te imsi var miydi. İmsi mi yapılmıştı ikincide?Benim de iki tedavimde de 3 yumurtam vardı olgun, ancak ilkinde 3'ü de döllendi, ikincisinde sadece biri döllendi. İnsan sorguluyor neden diye. İlkinde ilaçlı, ikincisinde ilaçsız. Doktora göre ilaçla alakası yok, ay ay değişiyor diyor ama gerçekten öyle mi? İki farklı merkez, belki laboratuvar farkı, belki ilaç, belki işlem farkı, maalesef bilemiyoruz. Bence ilaç etki etti, imsi icsi farkı da olabilir.
Şimdi sen sorunca baktım, yok ikisi de icsi yapmış.Aret te imsi var miydi. İmsi mi yapılmıştı ikincide?
Bu çook güzel bi habeeerrBahçeciden tanıştığım 3. Arkadaşım transferini olmuştu ve hamile haberini aldık.onun adına çok mutluyum.moral olarak da iyi geldi.arkadaşım 39 yaşında yumurtalık rezervi çok az her ay 1 yumurtası oluşuyor.ilk opudan 1 embriyosu vardı.ben tanıdığımda 2. Opusunda kalitesiz yumurtası oldu tedavi bitti.ona arı sütünü tavsiye ettim.ist.dan aldı.o ayki yumurtası iyiydi ve 1 tane kaliteli embriyosu oldu.2 transfer edildi.ben bu kadar kötü haberden sonra pek iyi düşünemiyordum korkuyordum.ama arkadaşım hep olacak ben inanıyorum diyen bir kız.süper bir olumlu düşünce içindeydi.öteki kızları söylemedim ona.genetige giden embriyosu yok era testi de yok.ilk tedavisi hamile işte ...@illusiveye benziyor konusu tey tey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?