- 12 Aralık 2016
- 1.550
- 3.053
- 63
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #56.721
neeeeSene 2001 de ilk denememi 6 embiryo koyarak hayal kirikli ile yapmiştim ,neymiş deneme yapiyolarmiş dendi ve bu benim 17 senedir tupbebege olumsuz bakmama sebep oldu
Izmir de irenbe tp bebek merkezinde dr.israil eruh .neymiş o yillarda denemeler yapiliyomuşneeee6 embriyo mu aptal mı unlar ya. 6 embriyonun 6 sını da hiç ettiler yani. Akıl var mantık var.çoğul gebelik riskli iken 6 ne ya??? yok artık bilinçliyiz. tek tek koyduracağız.
6 embriyo mu o nedir ya.Sene 2001 de ilk denememi 6 embiryo koyarak hayal kirikli ile yapmiştim ,neymiş deneme yapiyolarmiş dendi ve bu benim 17 senedir tupbebege olumsuz bakmama sebep oldu
Derinsu izmirdemisin sende ?Izmir de irenbe tp bebek merkezinde dr.israil eruh .neymiş o yillarda denemeler yapiliyomuş
Benim doktorda hep tek yumurta diyordu demek ki adamın bir bildiği varmış6 embriyo mu o nedir ya.Benim tek embriyom var bu yazıdan sonra tek transfer ettirmeye karar verdim.
Kızlar kesinlikle bu yazıdaki iki durumuda yaşadım, İlk tüp bebek transferimde iki embriyo konmuştu ,maalesef birini kaybettik kısa süre sonra diğer bebeğinde kalbi durmuştu:/ Şimdi ikizlere gebeyim ve her an erken doğum riski ile yaşıyorum servisk boyum kısalmış devamlı yatmak zorundayım prematüre doğurma ihtimalim yüksek, ikiz gebelik cidden riskli ,tek embriyo transferini daha mantıklı bulmaya başladımTüp bebek tedavisi gören kadınların çoğuna birden fazla embriyo transferi yapılıyor. Pek çok çift de bunun gebelik olasılığını artıracağını sanıyor. Belki inanmayacaksınız ama tüp bebek tedavisinde iki adet embriyo transferi yapılması, bebek sahibi olabilme şansınızı yüzde 25 oranında azaltabilir. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, bu yeni ve önemli bilimsel gelişme hakkında şu bilgileri verdi:
“Rahime birden fazla embriyo yerleştirilmesinin tek nedeni hamilelik şansını artırmaktı. Bu yüzden tüp bebek tedavisi gören kadınların çoğu iki embriyo transferinin gebe kalma şanslarını ikiye katlayacağını sanır. Oysa yapılan bir çalışma çoğul transferin gebelik olasılığını yüzde 25 azaltabileceğini ortaya koydu.
Transfer edilen embriyolardan biri kötü kalitedeyse gebelik olasılığını dramatik olarak düşürebiliyor. Çünkü rahim kötü kalitedeki embriyoya odaklanarak onu uzaklaştırmak istiyor, doğal olarak iyi kalitedeki diğer embriyo da tutunamıyor.
Yapılan araştırmalarda bir iyi bir de kötü kalitede embriyo transfer edilmesinin gebelik olasılığını yüzde 27 oranında düşürdüğü saptanmıştır.
İyi kalitede iki adet embriyonun transfer edilmesi, gebeliğin oluşma olasılığı çok artırmaz hatta çoğul gebelik oluşma olasılığı artacağı için premature doğum ve buna bağlı bebek kaybı olasılığı daha da yüksek olur.
Nottingham’daki Nurture Tüp Bebek Kliniği’nde bin 472 adet embriyo üzerinde 5 yılda yapılan çalışma sayıdan ziyade kalitenin önemli olduğunu ortaya koymuştur.
Ayrıca bu çalışma çoğul gebeliklerin önlenmesi açısından da önemlidir.
(Alıntıdır. Bu bilgide çok dikkatimi çekti.)
Bu arada bizim klinikte rutinde imsi uygulamıyormuş, ICSI uygulamıyormuş. Yani normal mikroenjeksiyon yöntemi. İmsi yi bir süre denemişler ama bakmışlar ki sonuçlarında ciddi bir değişiklik yok. Yani ICSI ile imsi yapılanlar arasında gebelik oranı aynı. Bunu da laboratuarlarının iyi, embriyologlarının çok tecrübeli olmasına bağlıyorlar. Bizde bunlar iyi olduğu için ICSI ile de iyi sonuçlar alıyoruz, o yüzden genellikle ICSI yapıyoruz dedi. Bir de IMSI yi uygulamaya embriyologlarımız genelde şu 3 koşulun bir arada olduğu durumlarda karar veriyor dedi:Tesekkurler
2001 yilinda izmirdeydik iş icin 2 sene.ozaman denemiştim.Şuanda ankaradayim zaten ben buraliyimmmmDerinsu izmirdemisin sende ?
Hangileri mesela?Anladim canim kullanmaya devam ozaman.bende 4 tane vitamin birden kullaniyorum kilolar geliyor yavaş yavaş yapcak bisey yok artik
Ben de 150 kullanıyorum. Ama yüksek doz kullanmak iyi mi emin değilim. Bende 1 folikül gördüğünde benim ısrarımla merional 75 vererek tedaviye başladı, ilk kontrolde 3ten az olursa tedaviyi sonlandırırız dedi, ben istemedim sonlandırmayı, sonunda 10un üzerinde yumurta toplandı.Günaydın merional 150 kullanıyorum ben yumurta arttiriciymis. Mg olarak bu ilacı daha çok alan var mı. DOKRORDOZAJ olarak en yüksek bu dedi .İnternete 300 mg a kadar kullaniloyor yazıyor.
balik yagi Q10.e vitamini.teatrio,imprily tabi bunlari doktorum verdi canim gecen ayda folik asitler kullanmiştimHangileri mesela?
Benim tedavi gördüğüm yerde embriyoloğun whatsaapı bile var oradan haberleşiyoruz. Yasak olmasını anlamadım.Bu arada bizim klinikte rutinde imsi uygulamıyormuş, ICSI uygulamıyormuş. Yani normal mikroenjeksiyon yöntemi. İmsi yi bir süre denemişler ama bakmışlar ki sonuçlarında ciddi bir değişiklik yok. Yani ICSI ile imsi yapılanlar arasında gebelik oranı aynı. Bunu da laboratuarlarının iyi, embriyologlarının çok tecrübeli olmasına bağlıyorlar. Bizde bunlar iyi olduğu için ICSI ile de iyi sonuçlar alıyoruz, o yüzden genellikle ICSI yapıyoruz dedi. Bir de IMSI yi uygulamaya embriyologlarımız genelde şu 3 koşulun bir arada olduğu durumlarda karar veriyor dedi:
1- yumurta sayısının az olması,
2- sperm değerlerinin düşük olması,
3- daha önceki denemelerde döllenme oranının düşük olması ya da döllenme olmaması.
Sizde daha önceki denemelerde döllenme oldu, 5.güne de geldi, o yüzden sizde IMSI düşünülmemiştir dedi doktorumuz.
Yine de sizin özel tercihiniz o yöndeyse IMSI yapalım dedi. Biz bizde IMSI uygulanmasını istediğimizi söyledik. Döllenme gerçekleşmiş olsa da sperm değerleri düşük ve yumurta rezervimde de azalma var çünkü. Bunun üzerine gerekli notları aldı, laboratuara (embriyologlara) bilgi verecek. Bizim merkezimizde embriyologlarla görüşmek yasak çünkü.neyse gerekli düzeltmeleri yaptı, kayıtlardan da düzelttirdi ICSI yı imsi olarak değiştirdi. Bu arada bunun için ayrı bir ücretlendirme olmadığını da söyledi. Bizim merkezimizde bütün bunlar tedavi ücretine dahildir dedi. Sadece pgt ve ayrı partiler halinde saklanması gereken fazla embriyo oluşursa onun dondurma ücreti olur, onun dışında herşey ödediğiniz tedavi ücretine dahildir dedi.
İlk yazdığımda imsi ücretini sormamıştım. Cevap o yüzden gecikti.
Teatrio tek başına bir hazine zaten. İmprily ne için kullanıyorsun canım onu duymadım da?0
balik yagi Q10.e vitamini.teatrio,imprily tabi bunlari doktorum verdi canim gecen ayda folik asitler kullanmiştim
Hızlı hızlı yazınca yanlışlıklar olmuş: bizim klinikte rutinde IMSI uygulanmıyormuş, ICSI uygulanıyormuş.Bu arada bizim klinikte rutinde imsi uygulamıyormuş, ICSI uygulamıyormuş. Yani normal mikroenjeksiyon yöntemi. İmsi yi bir süre denemişler ama bakmışlar ki sonuçlarında ciddi bir değişiklik yok. Yani ICSI ile imsi yapılanlar arasında gebelik oranı aynı. Bunu da laboratuarlarının iyi, embriyologlarının çok tecrübeli olmasına bağlıyorlar. Bizde bunlar iyi olduğu için ICSI ile de iyi sonuçlar alıyoruz, o yüzden genellikle ICSI yapıyoruz dedi. Bir de IMSI yi uygulamaya embriyologlarımız genelde şu 3 koşulun bir arada olduğu durumlarda karar veriyor dedi:
1- yumurta sayısının az olması,
2- sperm değerlerinin düşük olması,
3- daha önceki denemelerde döllenme oranının düşük olması ya da döllenme olmaması.
Sizde daha önceki denemelerde döllenme oldu, 5.güne de geldi, o yüzden sizde IMSI düşünülmemiştir dedi doktorumuz.
Yine de sizin özel tercihiniz o yöndeyse IMSI yapalım dedi. Biz bizde IMSI uygulanmasını istediğimizi söyledik. Döllenme gerçekleşmiş olsa da sperm değerleri düşük ve yumurta rezervimde de azalma var çünkü. Bunun üzerine gerekli notları aldı, laboratuara (embriyologlara) bilgi verecek. Bizim merkezimizde embriyologlarla görüşmek yasak çünkü.neyse gerekli düzeltmeleri yaptı, kayıtlardan da düzelttirdi ICSI yı imsi olarak değiştirdi. Bu arada bunun için ayrı bir ücretlendirme olmadığını da söyledi. Bizim merkezimizde bütün bunlar tedavi ücretine dahildir dedi. Sadece pgt ve ayrı partiler halinde saklanması gereken fazla embriyo oluşursa onun dondurma ücreti olur, onun dışında herşey ödediğiniz tedavi ücretine dahildir dedi.
İlk yazdığımda imsi ücretini sormamıştım. Cevap o yüzden gecikti.
Görüştürmüyorlar bizde. Ben de anlamadım. Bakıyorum burda herkes görüşüp, fikir alışverişi yapıyor, hatta bazen embriyologlar yönlendiriyor... Ama bizde yok öyle birşey.Benim tedavi gördüğüm yerde embriyoloğun whatsaapı bile var oradan haberleşiyoruz. Yasak olmasını anlamadım.
B vitamini cinko yani oda takviye edici gıdaTeatrio tek başına bir hazine zaten. İmprily ne için kullanıyorsun canım onu duymadım da?
aynen katılıyorum sana. Bazı bünyelere yüksek doz hele de tam tersi etki yapabiliyor. ben de 75 ile başlayıp 125 ile bitirmiştim iğneyi.4 yumurta oluşmuştu. Şimdi yeni doktor acaba dozu artıralım bir bakalım der mi? derse bunları söylemeli miyim? bende ilaçla da ilaçsız da hep 3-4 arası yumurta oluşuyor.Ben de 150 kullanıyorum. Ama yüksek doz kullanmak iyi mi emin değilim. Bende 1 folikül gördüğünde benim ısrarımla merional 75 vererek tedaviye başladı, ilk kontrolde 3ten az olursa tedaviyi sonlandırırız dedi, ben istemedim sonlandırmayı, sonunda 10un üzerinde yumurta toplandı.
Şimdi aynı klibindeki başka bir doktor başlangıçta 4-5 folikül gördü, tedaviye merional 150 ile başlayalım bu kez dedi, ama bu kez de yumurta sayısında öyle dramatik bir artış olmadı. Yani ilaç dozajı arttıkça daha çok sayıda yumurta alınıyor daha çok yumurta gelişiyor sanmayın. Vücudun vereceği tepki farklı da olabiliyor.
hadi inşallah...Canlar haber var. Bir tanesine işlem yapıldı ve donduruldu. Bu benim ilk göz ağrım, canım bebişim. İkincisi de bölünmeye devam ama istenilen şişkinlik ve açıklığa gelmemiş kalite iyi olmasına tağmen, yarın sabaha gelir bu hızla diye planlıyorum dedi. Sizi arayacağım sabahtan dedi. Üçüncü yavrum ne yazık ki bırakmış mücadeleyi. Allahım şimdi ilincisi de gelişsin genetiğe gitsin diye duacıyım. Sonra da genetik sonucunu bekleyeceğiz 1 hafta.
aynen katılıyorum sana. Bazı bünyelere yüksek doz hele de tam tersi etki yapabiliyor. ben de 75 ile başlayıp 125 ile bitirmiştim iğneyi.4 yumurta oluşmuştu. Şimdi yeni doktor acaba dozu artıralım bir bakalım der mi? derse bunları söylemeli miyim? bende ilaçla da ilaçsız da hep 3-4 arası yumurta oluşuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?