Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sene 2001 de ilk denememi 6 embiryo koyarak hayal kirikli ile yapmiştim ,neymiş deneme yapiyolarmiş dendi ve bu benim 17 senedir tupbebege olumsuz bakmama sebep oldu
neeee6 embriyo mu aptal mı unlar ya. 6 embriyonun 6 sını da hiç ettiler yani. Akıl var mantık var.çoğul gebelik riskli iken 6 ne ya??? yok artık bilinçliyiz. tek tek koyduracağız.
 
neeee6 embriyo mu aptal mı unlar ya. 6 embriyonun 6 sını da hiç ettiler yani. Akıl var mantık var.çoğul gebelik riskli iken 6 ne ya??? yok artık bilinçliyiz. tek tek koyduracağız.
Izmir de irenbe tp bebek merkezinde dr.israil eruh .neymiş o yillarda denemeler yapiliyomuş
 
Sene 2001 de ilk denememi 6 embiryo koyarak hayal kirikli ile yapmiştim ,neymiş deneme yapiyolarmiş dendi ve bu benim 17 senedir tupbebege olumsuz bakmama sebep oldu
6 embriyo mu o nedir ya. Benim tek embriyom var bu yazıdan sonra tek transfer ettirmeye karar verdim.
 
Kızlar kesinlikle bu yazıdaki iki durumuda yaşadım, İlk tüp bebek transferimde iki embriyo konmuştu ,maalesef birini kaybettik kısa süre sonra diğer bebeğinde kalbi durmuştu:/ Şimdi ikizlere gebeyim ve her an erken doğum riski ile yaşıyorum servisk boyum kısalmış devamlı yatmak zorundayım prematüre doğurma ihtimalim yüksek, ikiz gebelik cidden riskli ,tek embriyo transferini daha mantıklı bulmaya başladım
 
Bu arada bizim klinikte rutinde imsi uygulamıyormuş, ICSI uygulamıyormuş. Yani normal mikroenjeksiyon yöntemi. İmsi yi bir süre denemişler ama bakmışlar ki sonuçlarında ciddi bir değişiklik yok. Yani ICSI ile imsi yapılanlar arasında gebelik oranı aynı. Bunu da laboratuarlarının iyi, embriyologlarının çok tecrübeli olmasına bağlıyorlar. Bizde bunlar iyi olduğu için ICSI ile de iyi sonuçlar alıyoruz, o yüzden genellikle ICSI yapıyoruz dedi. Bir de IMSI yi uygulamaya embriyologlarımız genelde şu 3 koşulun bir arada olduğu durumlarda karar veriyor dedi:
1- yumurta sayısının az olması,
2- sperm değerlerinin düşük olması,
3- daha önceki denemelerde döllenme oranının düşük olması ya da döllenme olmaması.

Sizde daha önceki denemelerde döllenme oldu, 5.güne de geldi, o yüzden sizde IMSI düşünülmemiştir dedi doktorumuz.
Yine de sizin özel tercihiniz o yöndeyse IMSI yapalım dedi. Biz bizde IMSI uygulanmasını istediğimizi söyledik. Döllenme gerçekleşmiş olsa da sperm değerleri düşük ve yumurta rezervimde de azalma var çünkü. Bunun üzerine gerekli notları aldı, laboratuara (embriyologlara) bilgi verecek. Bizim merkezimizde embriyologlarla görüşmek yasak çünkü. neyse gerekli düzeltmeleri yaptı, kayıtlardan da düzelttirdi ICSI yı imsi olarak değiştirdi. Bu arada bunun için ayrı bir ücretlendirme olmadığını da söyledi. Bizim merkezimizde bütün bunlar tedavi ücretine dahildir dedi. Sadece pgt ve ayrı partiler halinde saklanması gereken fazla embriyo oluşursa onun dondurma ücreti olur, onun dışında herşey ödediğiniz tedavi ücretine dahildir dedi.

İlk yazdığımda imsi ücretini sormamıştım. Cevap o yüzden gecikti.
 
Günaydın merional 150 kullanıyorum ben yumurta arttiriciymis. Mg olarak bu ilacı daha çok alan var mı. DOKRORDOZAJ olarak en yüksek bu dedi .İnternete 300 mg a kadar kullaniloyor yazıyor.
Ben de 150 kullanıyorum. Ama yüksek doz kullanmak iyi mi emin değilim. Bende 1 folikül gördüğünde benim ısrarımla merional 75 vererek tedaviye başladı, ilk kontrolde 3ten az olursa tedaviyi sonlandırırız dedi, ben istemedim sonlandırmayı, sonunda 10un üzerinde yumurta toplandı.

Şimdi aynı klibindeki başka bir doktor başlangıçta 4-5 folikül gördü, tedaviye merional 150 ile başlayalım bu kez dedi, ama bu kez de yumurta sayısında öyle dramatik bir artış olmadı. Yani ilaç dozajı arttıkça daha çok sayıda yumurta alınıyor daha çok yumurta gelişiyor sanmayın. Vücudun vereceği tepki farklı da olabiliyor.
 
Canlar haber var. Bir tanesine işlem yapıldı ve donduruldu. Bu benim ilk göz ağrım, canım bebişim. İkincisi de bölünmeye devam ama istenilen şişkinlik ve açıklığa gelmemiş kalite iyi olmasına tağmen, yarın sabaha gelir bu hızla diye planlıyorum dedi. Sizi arayacağım sabahtan dedi. Üçüncü yavrum ne yazık ki bırakmış mücadeleyi. Allahım şimdi ilincisi de gelişsin genetiğe gitsin diye duacıyım. Sonra da genetik sonucunu bekleyeceğiz 1 hafta.
 
Benim tedavi gördüğüm yerde embriyoloğun whatsaapı bile var oradan haberleşiyoruz. Yasak olmasını anlamadım.
 
Hızlı hızlı yazınca yanlışlıklar olmuş: bizim klinikte rutinde IMSI uygulanmıyormuş, ICSI uygulanıyormuş.
Doğrusu bu
 
Benim tedavi gördüğüm yerde embriyoloğun whatsaapı bile var oradan haberleşiyoruz. Yasak olmasını anlamadım.
Görüştürmüyorlar bizde. Ben de anlamadım. Bakıyorum burda herkes görüşüp, fikir alışverişi yapıyor, hatta bazen embriyologlar yönlendiriyor... Ama bizde yok öyle birşey.
 
aynen katılıyorum sana. Bazı bünyelere yüksek doz hele de tam tersi etki yapabiliyor. ben de 75 ile başlayıp 125 ile bitirmiştim iğneyi.4 yumurta oluşmuştu. Şimdi yeni doktor acaba dozu artıralım bir bakalım der mi? derse bunları söylemeli miyim? bende ilaçla da ilaçsız da hep 3-4 arası yumurta oluşuyor.
 
hadi inşallah...
 

Ne yazık ki onların uzmanlık alanı bu konu, bişey söyleyemiyoruz, şunu yapın bu ilacı verin diyemiyoruz. ve o kadar çok bilinmeyen var ki bu konuda, ister istemez deneme tahtası oluyoruz. Ama ben 4.denememdeyim ve her seferinde farklı dozların bende ne yarattığını biliyorum.

Dilerim bu son tedavidir, ama olur da başka denemelerim de olacaksa doktoruma bu sonuçları gösterip daha düşük doz ilaç uygulamasını isteyeceğim kendi adıma.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…