- 22 Aralık 2014
- 2.141
- 3.625
- 133
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #56.781
sağol arkadaşımMerhaba arkadaşlar
Yazılarınızı 4000. Sayfadan beri sabırla okuyorum. Nihayet şimdi güncel sayfaya gelebildim ve size merhaba demek istedim. Harika bir grupsunuz. Engin bilgilerinize, dualarınıza, desteğinize ihtiyacım var. Benim dualarımdasınız 4 gündür. Sevgilerimle
geçmiş olsun her tedavi bir tecrübe artık böyle bakıyorum ben. ama artık son tedavimiz olsun değil mi?Ben de çok sevindim çoğalmamıza ama ben İstanbul da tedavi görenleri hala kıskanıyorum@Bebegimhadi poppy73 hayatguzel2015
42 yaşımın başlarındayım. 38 de evlendim. Ben erken uyanıp 39 da tüp bebek merkezine başvurdum (Memorial Dr Batu bey) AMH 1,20 idi o zaman. Ama eşimi uyandıramadım inatla normal yolla olacağına inandı. 41 yaşında ikna ettiğimde sanırım biraz geç oldu. Antalya Memorial da IVF Meekezi doktoru değişmesine rağmen laboratuvarına güvenip tedaviye başladım. 3 yum gelişti. Biri önden gelişti eşim yetişemedi (bu arada biz İngiltere'de yaşıyoruz) 2 si alındı. Biri döllendi 5. Gün transfer edildi. Transferden 1 hafta sonra uçakla İngiltere'ye döndüm. Doktor sorun olmaz dedi. Transfer sonrası iğnemi o kadar zor şartlarda yaptırdım ki sonuç negatif. Benim hikayem de böyle işte
iyi tatilller o zaman, en kısa zamanda görüşürüzSelam ben memleketteyim. Insallah herkes iyidir. Agustos sonuna kadar istanbula olamiycam. Insallah başka bulusmada olurum. Davet icin tesekkur ederim.
günaydın canım, ben de öyle ara ara dayanamayıp giriyorum, bağımlı yaptınız beni ulennnnnnngunaydin (gunaydin diyip is sebebiyle bir daha gorunmeyenler=ben ben ben), can ciger kuzu sarmalarim....
anlamadım ben şimdi... doktor sana microchip'i yeterince sağlıklı sperm bulabildiğimiz için önermiyoruz dedi ve sen de microchip mi istedin?? microchip imsi mi demek?? icsi microchip demek değil mi zaten.kafam karıştıevet biliyorum canım, microchip de ayrı bir ayıklama yöntemi, bu yöntemle dna hasarlılar ayıkllanıyor, ama ne kadar ayıklanıyor onu bilemem. ben kendim sordum araştırdım istedim biliyorsun. artık doktorlar bu yöntemlere inanmıyor mu neden teklif etmiyorlar anlamıyorum. ama benim embriyologum şunu söyledi. eğer biz icsi ile sperm seçiminde sorun yaşamadıysak, ki notlarına baktı, herhangi bir notum yok dedi, demek ki eşinizin spermlerinde yeterince sağplıklı bulabiliyoruz, o zaman microchip önermiyoruz dedi. ben de yumurtada oynayamıyoruz madem ne olur ne olmaz spermde birşey varsa eleyelim dedim ve mikrochip yapalım dedim. yapınca da 3te 3 döllenme oldu biliyorsunuz ki ilk defa hepsi döllendi, gerçi sonucu etkileyecek mi göreceğiz.
önermiyoruz demedi, tüp bebeğe gerekli sperm bulabiliyoruz iyi kalitede, dolayısıyla ancak çalışmakta zorlandıklarımızda öneriyoruz dedi. direk size önermiyoruz demedi, notum yok demek ki spermleriniz üzerinde çalışıp iyi sperm bulabiliyoruz dedi. zaten spermleri hareketlendiren özel solusyonlar da kullanıyoruz icside, yani hiçbirşey yapmıyor değiliz demeye getirdi. ama ben eşim çok sigara içtiğinden dna hasarı olşabilir diye, bir de olgun yumurtam iyi spermle acaba neden döllenmniyor, sperm kaynaklı mı diye yaptırdım... mikrochip imsidan daha yeni bir teknik. bakınız: "Bundan bir yıl öncesine kadar erkekten kaynaklanan kısırlık durumunda; ileri derecede morfoloji (yapı) bozukluğu, şiddetli sperm DNA hasarı ve önceki negatif denemeler gibi durumlarda daha kaliteli spermleri seçebilmek için IMSI dediğimiz bir yöntem kullanıyorduk. Bu teknikle; ileri teknolojiyle donatılmış özel mikroskoplar ve lensler kullanılarak spermi 6000 ile 8000 kat arası büyütmek, hücre içi yapılarını, genetik hasarına işaret eden 'vakuol' adı verilen bozuklukları detaylı olarak tespit edebilmek mümkün oluyordu. Son bir yılda bunun yanı sıra Amerika'da geliştirilen ve 'mikroçip' adı verilen yeni bir yöntem devreye girdi"anlamadım ben şimdi... doktor sana microchip'i yeterince sağlıklı sperm bulabildiğimiz için önermiyoruz dedi ve sen de microchip mi istedin?? microchip imsi mi demek?? icsi microchip demek değil mi zaten.kafam karıştı
mikrochip imsi ve icsiden daha farklı, spermleri kendi etrafında döndürerek seçiyorlarmış, mikrochipte ise sanki yumruta döllüyormuşcasına ileri koşturuyorlar ve bir şekilde ayıklıyorlar.... tam olarak anlatamamış olabilirim.önermiyoruz demedi, tüp bebeğe gerekli sperm bulabiliyoruz iyi kalitede, dolayısıyla ancak çalışmakta zorlandıklarımızda öneriyoruz dedi. direk size önermiyoruz demedi, notum yok demek ki spermleriniz üzerinde çalışıp iyi sperm bulabiliyoruz dedi. zaten spermleri hareketlendiren özel solusyonlar da kullanıyoruz icside, yani hiçbirşey yapmıyor değiliz demeye getirdi. ama ben eşim çok sigara içtiğinden dna hasarı olşabilir diye, bir de olgun yumurtam iyi spermle acaba neden döllenmniyor, sperm kaynaklı mı diye yaptırdım... mikrochip imsidan daha yeni bir teknik. bakınız: "Bundan bir yıl öncesine kadar erkekten kaynaklanan kısırlık durumunda; ileri derecede morfoloji (yapı) bozukluğu, şiddetli sperm DNA hasarı ve önceki negatif denemeler gibi durumlarda daha kaliteli spermleri seçebilmek için IMSI dediğimiz bir yöntem kullanıyorduk. Bu teknikle; ileri teknolojiyle donatılmış özel mikroskoplar ve lensler kullanılarak spermi 6000 ile 8000 kat arası büyütmek, hücre içi yapılarını, genetik hasarına işaret eden 'vakuol' adı verilen bozuklukları detaylı olarak tespit edebilmek mümkün oluyordu. Son bir yılda bunun yanı sıra Amerika'da geliştirilen ve 'mikroçip' adı verilen yeni bir yöntem devreye girdi"
tamam canım anlaşılmıştır. teşekkür ederimmikrochip imsi ve icsiden daha farklı, spermleri kendi etrafında döndürerek seçiyorlarmış, mikrochipte ise sanki yumruta döllüyormuşcasına ileri koşturuyorlar ve bir şekilde ayıklıyorlar.... tam olarak anlatamamış olabilirim.
Hep derim canım, tutması tabii ki önemli ama , gebeliğin devamı ve bebeğin sağlıklı olması daha da önemliYa işte olacağı varmış mı diyelim bilemedim. Hem genetik yok hem era yok. Olacaksa oluyor demekki.
Eveeeetttt, önce biz önce bizGünaydınn tüm herkese... bizi mi kıskandıncok hosuma gitti begeniliyor olmak.ankarada tedavi olmak sıkıntılı.en iyi yere gitme cabasıyla istanbula gittim.hem Allah yardım etti, aslında eskiden olmayan 5 yumurtalar ortaya çiktı hem herseyiyle kendime faydalı birsey yaptım hikayeni çok etkileyici buldum.neden cunkü 39 yaşındaki amh.mi bilmiyordum.tahminen benim de o kadardı...hem cabuk uyanmışsın dostum Bu ARADA BENIM HAMILE ARKADASİM DA 40 A GIRMEK ÜZERE amh de yerlerdeydi 1 yumurta bizden daha iyi durumda sayılmaz kendisi.
@Daphne75 dostum 42 yaşındasın ve halen perfect bir yaştasın.korkmadan Allah ne verdiyse girişmen iyi olabilir.ben öyle yaptım.3 ay tedavi görmende yeterli oluyor.şimdi benim bir teorim var
bizler; ben,Haremiz , @poppy73 43 44 oldugumuz icin önce bizim olması lazım.sizlerin 40 41 42 sizlerin daha bebeği olur yaşınız iyi
mikrochip imsi ve icsiden daha farklı, spermleri kendi etrafında döndürerek seçiyorlarmış, mikrochipte ise sanki yumruta döllüyormuşcasına ileri koşturuyorlar ve bir şekilde ayıklıyorlar.... tam olarak anlatamamış olabilirim.
Neyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ne dedin sen arkadaşım yaGünaydınn tüm herkese... bizi mi kıskandıncok hosuma gitti begeniliyor olmak.ankarada tedavi olmak sıkıntılı.en iyi yere gitme cabasıyla istanbula gittim.hem Allah yardım etti, aslında eskiden olmayan 5 yumurtalar ortaya çiktı hem herseyiyle kendime faydalı birsey yaptım hikayeni çok etkileyici buldum.neden cunkü 39 yaşındaki amh.mi bilmiyordum.tahminen benim de o kadardı...hem cabuk uyanmışsın dostum Bu ARADA BENIM HAMILE ARKADASİM DA 40 A GIRMEK ÜZERE amh de yerlerdeydi 1 yumurta bizden daha iyi durumda sayılmaz kendisi.
@Daphne75 dostum 42 yaşındasın ve halen perfect bir yaştasın.korkmadan Allah ne verdiyse girişmen iyi olabilir.ben öyle yaptım.3 ay tedavi görmende yeterli oluyor.şimdi benim bir teorim var
bizler; ben,Haremiz , @poppy73 43 44 oldugumuz icin önce bizim olması lazım.sizlerin 40 41 42 sizlerin daha bebeği olur yaşınız iyi
aynen sadece 850 tl verdim, 10 tane yumurtan olduğunu düşün nedir ki maliyetiMadem yumurtaya etki edemiyoruz bence bizim yaş grubumuzda ne olur ne olmaz diye en sağlıklı sperm için mikroçip ile seçim kesinlikle ve kesinlikle tercih edilmeli. Zaten bi kaç tane olan yumurta sperm ile olabilecek şanssızlıkları önler.
Ben hep mikroçip yaptırdım. Ek bir maliyeti oluyor ama bunca tedavi yanında onun lafı bile olmuyor.
850 tüm işlemin ücreti mi? iyiyimiş vallaaynen sadece 850 tl verdim, 10 tane yumurtan olduğunu düşün nedir ki maliyeti
evet microchip için verdim. bana fazla gelmedi, sen de acıbademe gidince anlayacaksın aslında dondurma genetik vs işlemlerine göre çok iyi fiyat... genetiğe 500 usd isteyen var yumruta başına :)850 tüm işlemin ücreti mi? iyiyimiş valla
İcsi ile spermler 400-600 kat, imsi ile ise 4000 kat büyütülebiliyormuş, böyle olunca da spermlerdeki hasarlar daha iyi tespit edilebiliyormuş. Bu şuna benziyor, what's app varken sms kullanmaya ya da USB varken CD kullanmaya benziyor. Ben bundan sonra direkt imsi yapanı tercih edebilirim. Ya da mikrochip.önermiyoruz demedi, tüp bebeğe gerekli sperm bulabiliyoruz iyi kalitede, dolayısıyla ancak çalışmakta zorlandıklarımızda öneriyoruz dedi. direk size önermiyoruz demedi, notum yok demek ki spermleriniz üzerinde çalışıp iyi sperm bulabiliyoruz dedi. zaten spermleri hareketlendiren özel solusyonlar da kullanıyoruz icside, yani hiçbirşey yapmıyor değiliz demeye getirdi. ama ben eşim çok sigara içtiğinden dna hasarı olşabilir diye, bir de olgun yumurtam iyi spermle acaba neden döllenmniyor, sperm kaynaklı mı diye yaptırdım... mikrochip imsidan daha yeni bir teknik. bakınız: "Bundan bir yıl öncesine kadar erkekten kaynaklanan kısırlık durumunda; ileri derecede morfoloji (yapı) bozukluğu, şiddetli sperm DNA hasarı ve önceki negatif denemeler gibi durumlarda daha kaliteli spermleri seçebilmek için IMSI dediğimiz bir yöntem kullanıyorduk. Bu teknikle; ileri teknolojiyle donatılmış özel mikroskoplar ve lensler kullanılarak spermi 6000 ile 8000 kat arası büyütmek, hücre içi yapılarını, genetik hasarına işaret eden 'vakuol' adı verilen bozuklukları detaylı olarak tespit edebilmek mümkün oluyordu. Son bir yılda bunun yanı sıra Amerika'da geliştirilen ve 'mikroçip' adı verilen yeni bir yöntem devreye girdi"
evet ya en korktuğum da oevet microchip için verdim. bana fazla gelmedi, sen de acıbademe gidince anlayacaksın aslında dondurma genetik vs işlemlerine göre çok iyi fiyat... genetiğe 500 usd isteyen var yumruta başına :)
Korkunun ecele faydası yok şekerim:) yeter ki versiğimiz paraya değsin, üzülmeyelim boşuna para verdik diyeevet ya en korktuğum da o
acaba micro çip ile seçilen o spermle döllenen yumurtanın genetiği nasıl olacak?. sen yaptırmıştın genetiğe de yollayacaksın. bakalım sonuç ne olacak.Eğer başarılı olursa belki genetiğe de gerek kalmaz.evet microchip için verdim. bana fazla gelmedi, sen de acıbademe gidince anlayacaksın aslında dondurma genetik vs işlemlerine göre çok iyi fiyat... genetiğe 500 usd isteyen var yumruta başına :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?