Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

sağol arkadaşım sen de benim dualarımda olacaksın

geçmiş olsun her tedavi bir tecrübe artık böyle bakıyorum ben. ama artık son tedavimiz olsun değil mi?

anlamadım ben şimdi... doktor sana microchip'i yeterince sağlıklı sperm bulabildiğimiz için önermiyoruz dedi ve sen de microchip mi istedin?? microchip imsi mi demek?? icsi microchip demek değil mi zaten.kafam karıştı

önermiyoruz demedi, tüp bebeğe gerekli sperm bulabiliyoruz iyi kalitede, dolayısıyla ancak çalışmakta zorlandıklarımızda öneriyoruz dedi. direk size önermiyoruz demedi, notum yok demek ki spermleriniz üzerinde çalışıp iyi sperm bulabiliyoruz dedi. zaten spermleri hareketlendiren özel solusyonlar da kullanıyoruz icside, yani hiçbirşey yapmıyor değiliz demeye getirdi. ama ben eşim çok sigara içtiğinden dna hasarı olşabilir diye, bir de olgun yumurtam iyi spermle acaba neden döllenmniyor, sperm kaynaklı mı diye yaptırdım... mikrochip imsidan daha yeni bir teknik. bakınız: "Bundan bir yıl öncesine kadar erkekten kaynaklanan kısırlık durumunda; ileri derecede morfoloji (yapı) bozukluğu, şiddetli sperm DNA hasarı ve önceki negatif denemeler gibi durumlarda daha kaliteli spermleri seçebilmek için IMSI dediğimiz bir yöntem kullanıyorduk. Bu teknikle; ileri teknolojiyle donatılmış özel mikroskoplar ve lensler kullanılarak spermi 6000 ile 8000 kat arası büyütmek, hücre içi yapılarını, genetik hasarına işaret eden 'vakuol' adı verilen bozuklukları detaylı olarak tespit edebilmek mümkün oluyordu. Son bir yılda bunun yanı sıra Amerika'da geliştirilen ve 'mikroçip' adı verilen yeni bir yöntem devreye girdi"

mikrochip imsi ve icsiden daha farklı, spermleri kendi etrafında döndürerek seçiyorlarmış, mikrochipte ise sanki yumruta döllüyormuşcasına ileri koşturuyorlar ve bir şekilde ayıklıyorlar.... tam olarak anlatamamış olabilirim.

microship kullanarak spermi yarıştırma methodunu da başında bir türkün olduğu ve birden fazla türkün bulunduğu harvarddaki bir çalışma grubu bulmuş, çok gururlandım valla, şimdi us ilaç ve sağlık kütüphanesindeki makalesine göz attım, maşallah diyorum hepsine.

Eveeeetttt, önce biz önce biz

Madem yumurtaya etki edemiyoruz bence bizim yaş grubumuzda ne olur ne olmaz diye en sağlıklı sperm için mikroçip ile seçim kesinlikle ve kesinlikle tercih edilmeli. Zaten bi kaç tane olan yumurta sperm ile olabilecek şanssızlıkları önler.
Ben hep mikroçip yaptırdım. Ek bir maliyeti oluyor ama bunca tedavi yanında onun lafı bile olmuyor.

Neyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ne dedin sen arkadaşım ya yaa benim yaşıma ne bakıyorsunuz doktor bile bana doğa sana haksızlık etmiş yumurtaların 50 dedi.. Banane ben biyolojik 50 yim.

aynen sadece 850 tl verdim, 10 tane yumurtan olduğunu düşün nedir ki maliyeti

850 tüm işlemin ücreti mi? iyiyimiş valla
evet microchip için verdim. bana fazla gelmedi, sen de acıbademe gidince anlayacaksın aslında dondurma genetik vs işlemlerine göre çok iyi fiyat... genetiğe 500 usd isteyen var yumruta başına :)

İcsi ile spermler 400-600 kat, imsi ile ise 4000 kat büyütülebiliyormuş, böyle olunca da spermlerdeki hasarlar daha iyi tespit edilebiliyormuş. Bu şuna benziyor, what's app varken sms kullanmaya ya da USB varken CD kullanmaya benziyor. Ben bundan sonra direkt imsi yapanı tercih edebilirim. Ya da mikrochip.

evet microchip için verdim. bana fazla gelmedi, sen de acıbademe gidince anlayacaksın aslında dondurma genetik vs işlemlerine göre çok iyi fiyat... genetiğe 500 usd isteyen var yumruta başına :)
acaba micro çip ile seçilen o spermle döllenen yumurtanın genetiği nasıl olacak?. sen yaptırmıştın genetiğe de yollayacaksın. bakalım sonuç ne olacak.Eğer başarılı olursa belki genetiğe de gerek kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…