Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Derya selam, öncelikle kimsenin seni sorguladığını zannetmiyorum, aramızda bu şekilde davranacak kimse olduğuna da inanmıyorum. Bizler senin tedavini yakından takip ettik, genelde sık sık kontrole çağrılırsın, ancak senin tedavinde aralıklar uzundu. doktorlar 2 folikül gördüğünde genelde tedaviye devam etmez, anında keser, ilaçları durdurur, seninki devam etti. bir de buna rağmen senin yumurta toplamaya soktu. Yumurta görmediğinde yumurta toplama olmaz. Neden bu şekilde bir tedavi yapıldığını anlamadık, seni sorgulamak ne haddimize, biz doktoru ve hastaneyi sorguladık aslında.... fsh hususuna gelince burada ayrıca topikler var saraçoğlunun kürlerini yapan arkadaşlar var, onlara girdiğinde öncelikle hayıt suyu ile karşılaşrsın, hayıt suyu veya diğer kürleri yaparsan fsh ı düşürebilirsin, ancak fsh sürekli oynayan bir hormon. dolayısıyla inince çıkma zihtimali de var. dolayısıyla sürekli kontrol ettirmen, yumurtalarına her ay baktırman iyi olacak. doktor bunu kullan sonra 4 ay sonra gel demesi de bence yanlış, açık açık söyleyeyim.... her ay adetin 2. günü yumurtan var mı diye kontrol ettirmen de fayda var.... buradaki eski yazışmaları okursan göreceksin herkesin bir ay yumurtası az ise bir iki ay sonra çok oluyor, hendimden örnek vereyim, ben 39 yaşındayım rezerv azlığı var. bir kez 3 oldu, sonra 7, sonra 4, sonra 8 gibi her ay farklı yumurta sayısı ile karşılaşıryorum.... senin hiç yumurtan olmayabilir, doktorlar menapoza gfirdin diyebilir, ama vazgeçmek yok, sen yine de moralini bozmadan vitaminlerini almalı ve gerekli kontrollerini yaptırmalısın.... sinir bozukluğu hiç bir işe yaramıyor ne yazık ki.... bir de daha önceki yazışmalarda arkadaşlar hangi vitaminleri kullandıklarını yazmıştı, ayrıca yüksek fsh diye topikler var, düşük amh diye, onları da okumanı tavsiye ederim... kendine lütfen dikkat et, çok zor bir süreç biliyorum, ama seni herkes takdir ediyor buna bekar olmana rağmen girişmene. ancak doktorunun dopru şekilde davrandığını düşünmüyorum. tamamen sekerpancari na da katılıyorum.

maşallah canım Allah yavrularını sana bağışlasın. moral oldun bize, çok teşekkür ederiz

ben sormuştum ben cevap vereyim madem. Biz asla seni yargılamıyoruz bunu çok iyi anladığını da biliyoruz.
Sadece seni düşünerek doktorunun olmaz uğraşma menepoza girdin vs laflarını çok yetersiz buluyoruz. Belki sen de bize açıklayıcı bir şekilde anlatamadığın için de kafamız karışıyor olabilir. buradaki arkadaşlarımızın çoğu bu başarısızlığı tabiki de yaşadılar, yaşadıkları için neler yapmaları gerektiğini de çok iyi biiyorlar ve tecrübelerini sana aktarmak istediler. bunda yanlış anlayacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Ha yok ben yardım akıl destek her ne ise istemem dersen karışmayız tbiki de.bizler seni düşünerek senin bu konularda henüz yeni olduğunu düşünerek senin sorman gereken soruları, olması gereken gidişatı biz sana sorman yada bilgilenmen için söylüyoruz. Asla yargılamak adına değil...

Ben burada en kötü değerlere sahip olan biri olarak ben anlatıyorum tedavimi (1,5 sene önce amh 0.08'di 18 ay önce. Fsh 68) ve durumumu ve herkese en azından nasıl umut olabilirim diye örnekler veriyor araştırdığım ve faydası olabilecek her konuyu üşenmeyip işimden gücümden vakit ayırıp paylaşıyorsam bunu tamamen buradaki insanlarda okusun faydalansın diye. Sayfalarca yazıyorum en ufak bir yanlış yönlendirme olmasın diye. Diğer tüm arkadaşların yorumlarından faydalanıyor, ilaçlarını araştırıp okuyor ve kullanmam gerekenleri kullanıyorum. Burada paylaşımları bunun için yapıyoruz. Kimse birbirinden sıkılmıyor. Arı sütünün bile kaynakçasını alıntılıyorum ben buraya!

Kimsenin atarını çekmek için yapmıyoruz biz bu paylaşımları. Dün özür diledim ona bile bir yorum yapmadan teğet geçip başka yorumlarda bulunmak hiç hoş değil.

Burada hemen hemen herkes menopoz veya eşiğinde. Kimsenin savaşı diğerinden daha az yorucu veya daha fazla yorucu değil. Herkes bir mücadele içinde. Ben tedavimin 1 yıl olduğunu söylerken bile utanıyorum yıllarca savaş veren arkadaşlara ayıp etmiş olmayayım, onların umudunu kırmayayım diye.
Burada herkes birbirine yorumda bulunuyor, anlamadığında soru soruyor, yol gösteriyor. Bunda art niyet aramak hiç doğru değil.

canım benim boşver hakikaten, belki de ilk defa tedavi olduğundan ve sonucun kötü olmasından etkilenmiştir... boşver gerçekten, buradakiler sen de dahil tecrübeliyiz. Arkadaşımız da bu süreci yaşadıkça anlayacak ne doktorların ne yanlışlar yaptığını, ne doktorların tüccar olduğunu.... sıkma canını, kendine bak, kendini sev ve düşün.... aynı şekilde arkadaşımızın da öyle yapması gerekiyor, canını sıkmaması, durumu kabullenip çaresine bakması araştırması.... benim bu sürece gireli bu arada 2 sene oldu tam, 2. düşüğümden sonra geçen 2 senede ancak öğrendim ne yapılması gerektiğini.... arkadaşımız da öğrenecek...

Güzel fikirlerin için teşekkür ederim .hayit tohumunu ramazan ayında kullandım o ay sanırım yumurta oldu bayanlar biliriz ya hani ordan anladım ama ramazan bayramı uzun surdugu için o ayı zaten gözden çıkarmıştım sonra hayit hapını aldım sanırım bu yanlış oldu yada bir ay yumurta oluyor bir ay olmuyor.temmuzda adetle beraber başladım tedaviye olmadı yumurtlama.doktor konusunda malesef birşey yapamıyorum zaten fsh 86 yi gösterince onlarda anlıyorum .önerin için çok sagol bu ay adet olunca kadın doğumuna gidip yumurta sayıma baktirayim.Eğer artış varsa dokyorumla gidip konuşmak iyi olacak.ama kesinlikle ilaç değil hayit tohumu nun kendisini öneririm. Tesekkurler

illusive de sinirlenirmis.buradaki en tatlı kızların başındaki.burada yazılanlara bakıyorum, hemen okuyorsun yaziyorsun beğeniyorsun.cok takdir ediyorum seni
aslında zaman zaman burada atarlanan başkalarida olabiliyor veya bana öyle geliyor herkesin duygularını ifade etmesi de güzel bir davranış olabilir.deryayı da anlıyorum.sorgulayıcı gelmis. ki bana da öyle geldi.derya mesajında kusura bakmayın diyerek yazmış atarlanma göremedim aslında.senin özrünü de okudum demek ki seni zamanla tanıyacak cevap vermemesine takıliyorsun ama sizleri tanımıyor ki o kadar.sonraki mesajlarınız ise cok aydinlatıcı ve destekleyiciydi.ama bu kadar cok mesaj yazılması da beni bile bunalttı.deryaderyayı forumumuzda görelim bu sayede arkadaşlıģımızin temeli atılmış olsun.

Kimsede art niyet aramıyorum ama cidden elimden gelmeyen bir konu üzerinde anlamadım diye tek cümlelik yorumlar yapılması yoruyor insanı.

Teşekkürler cnm Anlamiyorum geçen her msj ağlayarak cevaplamaya çalıştım ben.Bu ignelerde sulugozlu yaptı zaten.

Hayit ilacını burada yazılıyor diye alacaktım.eczacı bu hormon ilacı kafanıza göre almayın dedi.bende almadım.ilaç bence de zararlı.hayıt otu bile tedavi süresinde icilmemeli dr.um erbil bey bende o sabıkalı dedi.bir tedaviyi iptal etmisler onun yüzünden.hayit otunu tedavide icmememi söylemisti.arkadaslarimın dedigi gibi takipte kalman iyi olur

cok tebrik ederim,gozunuz aydin,hayirli evlatlar olurlar hepside insallah...3 nazarlik koyalim burayada

gunaydin kizlar....
burasi benim icin bilgi alma verme dertlesme yeri, her zaman yazamadigim terapi odam,dolayisiyla gerilmeye degil bir ''ohh'' demeye bir selam vermeye geliyorum cogunlukla......zaman zaman bende birilerini yanlis anlayabilirim olabilir ya da birileri beni yanlis anlayabilir...genede bunu daha naif bir dille ortaya cikarirsaniz kendi adima cok sevinirim...o kadar ozur dilenmis mesela...neyse bunlari takacak zamanim gercekten yok denecek kadar az ve hem is yogunlugu hem tedavinin stresi uzerimde (henuz baslamamis tedavinin stresi dusunun artik)
sizleri uzaktan sesinizden tatli goruslerinizle seviyorum ben..cogunuzu gordum tatli tebessumlerinizle dertlerimi sevincimi paylastiniz, Allah razi olsun...dolayisiyla ve elbette herkesin ayni olmasini beklemiyorum...buraya ilk yazanada elimden geldigince gormussem biliyorsam yazmaya calisiyorum.
hepimizin iyi bir gun gecirmesini can-i gonulden diliyorum...

Kızlar opudan kaç gün sonra adet olunuyor 2 gün önce opu oldum adet dönemim bayrama denk gelicek diye korkuyorum
Yani ne desem bilemedim, herkesin vucudu farkli farkli tepki veriyor ilaclara, ben mesela opu sonrasi hep taze transfer oldum. buna ragmen ilaclari kesince 2-3 icinde cokta gecikmeden negatif sonrasi adet oldum. bayrama kalmayacagini dusunuyorum isin acigi. bayagi var cunku...

Teşekkürler cnm Anlamiyorum geçen her msj ağlayarak cevaplamaya çalıştım ben.Bu ignelerde sulugozlu yaptı zaten.
Sanırım fazla açıklama yapmadan kısa yazınca ve bazı soruları cevaplamayınca böyle oldu ama üzülme. Burada çoğumuz hassasız, tedavi süreçleri, negatiflikler, olumsuzluklar, buna rağmen yapılan mücadeleler. Zor günlerden geçiyoruz çoğumuz, bazı sınavlar veriyoruz. Kolay değil baş etmeye çalıştığımız şeyler. Bir de üstüne alınan hormon ilaçları vs. Bazen psikolojimiz, modumuz iniyor, çıkıyor. Neler yaşıyoruz kimbilir, buraya yansıtamadığımız neler neler var? Bu sebeple bazen burada bile yanlış cümleler kurabiliyoruz. Ya da bazılarımız kırılabiliyor herhangi bir söyleme. Neticede takılmayın, olur böyle şeyler, bizi bizden başka anlayan yok. Hadi sarılın, öpüşün, koklaşın bakayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…