- 22 Aralık 2014
- 2.141
- 3.625
- 133
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #57.561
deryacığım tekrar giremediğim için cevap veremedim sana, ben üç gün önce bırakmıştım. adet başında yani...Hayit bende içiyorum tedavi başlamadan kaç gün önce bırakayım
asmin lenacığım ben kullanıyordum ama azalttım, bağırsaklarımı midemi kötü yapıyor fazla içince. 2 bardak içiyordum. 1 bardağa indirdim, bir de bazı hastalar ağır bağışıklık sistemi çökmüş hastaların içmesi yasak, zararları şeklinde aratırsan googleda yazıyor hepsi... ona göre karar vermelisin bence. ben bu arada kefir mayasından yapıyorum, hazır almıyorum, o tam ağır oluyor. aklıma getirdin bak yola çıkmadan içeyim, oralarda bulup içemem...Kızlar aranızda kefir kullanan var mı ? Biraz baktım kefir nedir nelere iyi gelir diye oldukça faydalı bir içecek benim kardeşim bağışıklık için içiyor banada iç demişti bugün bende başlıcam her akşam bir bardak içicem . Birçok faydası var sizde okuyun isterseniz.
canım merhaba, buradaki arkadaşlar sana yazmıştır, antral folikül sayın çok iyi, yaşına göre olması gerekenden bir tık az, sen amh değerine takılma, her ay ne görüyorlarsa o önemli. doktor 7 foliküle neden az dedi onu anlayamadım... burada arkadaşlar 3 veya 4 ile bile yumurta toplamaya giriyorlar.... tam olarak anlayamadım durumu galiba, seni yanlış yönlendirmeyeyimMerhaba,amh degeri dusuk olanlarla ilgili forumlari hep okuyordum antral folikul sayisina baktirmayii falan yeni ogrendim doktorlar banada kesinlikle tup bebek dediler 1 kez norml yoldan hamile kaldim onunda 9 haftalikken kalbi durdu kurtaj oldum yumurtan kalitesiz yasin 36 bu beklenen sonuc dedi doktor benim fsh degerim inanmayacaksiniz ama hep 5 -6 civarinda cikti amjlh degeriyle bunlar birbirinden bu kadar bagimsiz olabilir mi amh subatta 0.83 cikmisti bu ayda antral folikule bakildi 4+3 toplam 7 cikti doktor az dedi 21 gunde tekrar cagirdi sanirim acil tup bebek diyecekler antral folikul sayim cok mu kotudur normal tutma ihtimali hic yokmu
düşük materyaline genetik test yapıldı mı? sonucun temiz mi?Tesekkur ederim kendi kendime cok kotu gibi dusundum 4 tane antral folikulu olup tup bebek icin bile dr umut vermeyenleri okuyunca icim karardi esimin degerleri iyi ama yinede bitkisel seyler kullaniyoruz bende qenzim q10 kullaniyorum onun disinda aslanpencesi otu vb kullaniyorum biesteron dhea diye birsey varmis tup bebek yapanlara tedavi oncesi dr onermis acaba kullanmalimiyim 21 de tekrar tahlilim var o zaman doktora sormayi dusu nuyorum
canım biz seninle aynıyız, hem de aynıyız, bak benim bir tanecik de olsa ilk defa 5. güne düzgün giden embriyom var.... ilk defa...... bu arada senin morfolojiyi bilmemene çok şaşırdım, burada herkes yazıyor diğer topiklerde... bu konuda sana yazma gereği duymamıştım... benim eşimin morfolojinin yanı sıra sayı düşüklüğü var. senden bir tık daha ileriyim ne yazık kiiiii doğal yolla olmamam konusunda.... moralini bozma devam et, buradaki arkadaşların durumu az çok bizimki ile aynı, birbirimize destek vermeye devam etmeliyiz....selam kizlar,
dun dr daydim, verebilecegim iyi haberlerim yok ne yazik ki...aslinda iyi birsey olmazsa cokta yazmayi sevmiyorum...ama bu da hayatin gercegi..
dr serdar bey genc ve bilgili..amh i ya da fsh i umursamiyor. ancak 3 kere negatif tup bebek (sonuncuda yumurtalarim erken catladi) ve embriyo gelisiminde sorun gormesi (5. gune giden embriyomun olmamasi) uzerine gercekten umut vermedi bana. sansimizin % 20 civarinda oldugunu soyledi. eger 5. gun embriyosu olursa bunun % 40 olacagini, genetige gonderirsek ve saglam gelirse bu oranin % 70 e cikabilecegini belirtti. ama genetigi sart kosmadi. ancak transfer yapmasi icin mutlaka 5. gun embriyosu olmali dedi.
bunun uzerine 2. ya da 3. gun embriyosu transferlerinin oldugunu ve tuttugunu soyledim. o da zaten bekletseler onlarda 5. gunu gorur dedi. yani 2. ya da 3. gunde gelisimi yavaslayan embriyonun anne rahmiyle bir an bulusturulmasi eski ve yanlis bir bilgiymis. bunuda sordum cunku. bu arada esime sigarayi kesinlikle birakmasi gerektigini soyledi. esimin sperm testinde morfoloji 2014 yilinda 0 cikmis. bize kimse bunun onmeli oldugunu soylemedi. sayi ve hareketlilik yerinde ama. morfiloji 0 ise dogal gebelik beklenemezmis pek, tup bebekte sorun degilmis.anladikkki bosa kurek cekmisim yillardir spontan gebelik bekleyerek..
dr 4 secenek sundu bana, cok acik sozluydu,icimi acitti ama gerceklerdi.
1) bu sayfayi kapatir, haftada 2 iliski ve onunuze bakarsiniz.herkes anne ve baba olma zorunda degil dedi.
2) psikolojiniz ve maddiyat el verdigince denemeye devam edersiniz dedi ki 18. denemede gebe kalan var dedi. azmeden kazaniyor mutlaka dedi. ama ilk seferinde vazgecende cok dedi.
3) tabii i donasyon onerdi. (ama en en son tercih olarak)
4) evlat edinmeye bas vurabilirsiniz dedi.
ben zaten coktum. ozellikle sperm kalitesi yumurta uzerine soylediklerinden sonra.
destek takviye ve vitaminlere inanmiyor bu arada. oyle olsaydi bu kadar igne niye olsundu, herkes o destek ve takviyeleri kullanir gebe kalirdi dedi, yumurtayi buyutecek yegane sey fsh igneleri oldugunu soyledi.
sonra usg ile bakmasini rica ettim.tamam dedi. solda 1 sagda 3 yumurta gordu. amh inla uyumlu dedi,soldaki buyuk digerlerini baskilar baslamak icin uygun degil dedi, bu ayi pas gectik.adet olunca ara dedi.
durumumun iyi olmadigini biliyordum ancak bunu dr dan duymak beni gercek anlamda cok sarsti. kafam cok karisik, 5. gune gitmezse transer olmayacak ve benim hic 5 i goren embriyom olmadi.
Adamımsın :) helal be süper yazmışsınCanım öncelikle duygularını anlayabiliyorum ama kendimden örnekle gidiyorum hep çünkü en doğrusu insanın kendisindeki tecrübedir.
Tek yumurta ile mücadele verip 1 tane toplanıp genetikten gelen embriyom varsa senin 4 yumurta ile kesinlikle şansın daha yüksek diye düşünüyorum. Benimde umutlarım 2. denemeden sonra tek yumurta ile nasıl savaşacağım psikolojisi ile devam etti sürekli.
Ama bir ayda iki kere opuda olsamda, "kisttir ama deneyelim istersen" dediğinde doktorum ben yine tamam dedim buna bile. Kistlerden bile medet umut arayarak devam ettim.
Doğal gebeliği hepimiz düşünüyoruz ama malum yaştan dolayı olabilecek riskleri en aza indirmek için birazda korkuyoruz en azından ben korkuyorum.
Takviyelerin yumurta etkisinde bir rol olmadığını söylemiş doktorun ama neticede beslenmemiz ve dış etkenler madem etki değilse neden "sigara" yasaklanıyor veya "alkol".
Demek ki yumurta üzerinde kötü bir etkisi var.
Etki edebiliyor yani.
Neticede yumurta bir hücre vücudumuzdaki diğer hücreler gibi.
Ama tek bölünenebilen yumurta hücresi diğer hücrelerden farklı olarak.
Hücrenin yapı taşı yağ asitleri ve yeni hücre oluşumu azaldıkça yaşla ilgili yumurtada hem sayı hem kalite anlamında düşüş oluyor.
Bizde bu hücre oluşumunu destekliyoruz.
Tabi ki mucizeler yaratmıyordur fakat yediğimiz, içtiğimiz tüm şeylerin hücrelerimiz üzerinde etkisi yüksek.
Hatta psikolojiden bile etkilenen bir hücreden bahsediyoruz.
Antral sayın çok güzel bir sayı. Moralini bozma.
Rabbim ne olmazları olur yapıyor ama ne olur denenleri olmaz yapıyor.
Hep diyorum bu bir can dünyaya getirmek yani bir ruh ve o eğer dünyaya gelecekse hiç bir şey Rabbim için zor değil.
Beni kapıdan kovan doktorlar, yüzüme bakmayan doktorlar, olmaz boşuna yıpranma diyen doktorlar bunun ilmini biliyorlar ama irfanını, kadrini bilmiyor.
Buna bizler sadece vesileyiz Rabbim verecekse veriyor. Kimse bunu bilemez.
Olmaz diyenlere eğer transferim tutarsa hepsine tek tek mail atacağım.
Biz yeter ki o gücü kendimizde bulalım maddi, manevi. Umudunu kaybetme. Biliyorum zor ama sen zaten bu konularda hepimizden daha çok bilgiye sahipsin.
Neticede vereceğin karar senin için en hayırlısı neyse Rabbim sana onu nasip etsin arkadaşım.
Allah beee sen de adamımsın denizkaplan, yirim:)Her şeyin bir ilki vardır canım. Bugüne kadar hiç 5. güne gitmemiş olması bundan sonra da gitmeyeceği anlamına gelmez. Benim eşimin de morfolojisi ve diğer değerleri düşüktü (hayatında ağzına sigara sürmeyen biri olmasına rağmen ) ve o yüzden evliliğin ilk 6 ayında düzenli ilişki olmasına rağmen gebelik oluşmadı ve dolayısıyla 6. ayından itibaren kliniklerdeyiz. Yetere ki Allah maddi manevi güç versin, dayanma ve sabretme gücü versin. Herkesin dediği gibi ; bu işte çok deneyen kazanıyor. Asla moral bozmak yok.hayatguzel2015 in de 5.güne giden embriyosu olmuyordu. Ama bak , son denemede maaşallah genetik sonucunu bekliyor . Mucizeler yok değil. Kaldı ki bu mucize bile değil. hayatguzel2015 şansını denemeseydi embriyolarının hiç 5. güne gidebileceğini ummazdı belki de. Demek ki gayret bizden takdir Allah' tan deyip sabırla devam etmek gerekiyor
arkadaşım hayırlısı olsun, korkmana gerek yok, moral bozmak da yok, yola devam edeceğiz... arada kendimizi kötü hissettiğimiz, moralimizin sıfır olduğu haller olacak, ama yine ayağa kalkıp devam edeceğiz, takiiii o minnak ayaklar bize gelinceye kadarmerhaba arkadaşlar dün aşılamanın 15. günü idi kırmızılar gelmedi ama ben kan veya idrar testi yapma konusunda isteksizdim çünkü negatif görmekten yıldım gerçekten ama eşim rahat durmadı aldı testi geldi ve akşam yaptım veee nefatif beklenildiği üzere...
demek zamanı değilmiş diyorum ama yaş oldu 40 korkuyorum ama @Asmin lena yazmış mesajında üstüne düşünce oluyor işte 52 yaş ve ikiz gebelik rabbim yeterki nasip etsin
ooooo maşallah harika haber, Allahım inşallah hamiş olursun da hem seviniriz hem de sıradakilere moral olursunKızlar 5. Gün transfer kararı verdi dr
4 'ye transfere gidiyorum. Pgtye uygun değilmiş. Çok telaş yaptım hiç beklemiyordum bu haberi.
canım haydi bakalım inşallah hayırlı haberlerini alırız, güzel geçiriyosundur bugünleri umarum, unutma şu an hamişsin aslındapoppy73 H huli @Jalapenoo @Haremiz @Asmin lena sevgili dostlar güzel dilekleriniz icin cook tesekkür ederim. H huli canım transferin hayırli uğurlu pozitif haberli bebekli olsun inş.benim transfer 19.30 da 18.30 da merkeze cağırdılar.simdiden gezme amaçlı yola cıktık.paca corbası icecegiz iyiymiş deniyor.esim ve 2 yakinımızla ma - aile gidiyoruz bekarken bugünleri hayal ediyordum.mesajlarınıza cok duygulandım inş hepimizin iyi olur
maşallah harika haber, maşallah.... ben de bayramdan sonra transfer ettirmeyi düşünüyordum ama bir tane daha embriyom olsun diye uğraşacağım bakalımMerhaba Kızlar, öncelikle uzun zamandır yazamadım, çok yoğundum bu gün girdim, benim genetik sonucum 2 gün önce geldi dün dr ile görüştük çok şükür 1 tanesi pozitif geldi bayramdan sonra transfer olacak Allahın izniyle inşallah..
Ne guzel minnaklar donmus sekilde bizi bekliyor cok sevindim seninde 1 tane olmasina cok sukur bu arada bendebasta dusundum ama vakit kaybetnek istemedim sansimi denemek istedim basta hem dr da transferr direk girince sormadim bile bir daha bayramdan sonra ugrayacagim zaten detaylari konusmak icin.. bu arada sen era dusunuyor musun?maşallah harika haber, maşallah.... ben de bayramdan sonra transfer ettirmeyi düşünüyordum ama bir tane daha embriyom olsun diye uğraşacağım bakalım
Doktorum gibi düşünen başka bir doktor olmasına ve verdigin karara sevindim canım, hayırlısı olsun herşey için. Opuyorum, iyi tatillergençler ben geldim:) merakta bıraktım sizi kusura bakmayın. geçen haftasonu tatile gittik, tatilde pestilim çıktı, önceden arkadaşlara verilmiş bir söz ve rezervasyonu da iptal edilemeyen bir otel vardı... salı işe döndüm, her gece 9a kadar non stop çalışma, dün biraz rahatladım, bugün de eylülün 5ine kadar sürecek tatile başlayacağım inşallah, internetim kısıtlı olacak yine yazamayabilirim haberiniz olsun.... şimdi sizlerin mesajlarını okumaya başlamadan bendeki gelişmeleri yazayım: geçen cts haber geldi embriyolara ilişkin. bir tanesinde 1, 6, 7, 14, 22 olmak üzere 5 kromozom + anomali olduğu için imha edildi. 2. embriyoda ise ne yazık ki işlem yapıldıktan sonra alınan hücrelerin bölünüp ayrışması gerekirken bizimki dna üretmemiş, dolayısıyla yapılan test sonuç vermemiş... doktor benimle yüz yüze görüşmek istediği için dün sabah görüştük kendisi ile. 1. %5 %10 oranında testlerin sonuç vermemesi olabiliyormuş, daha önce de rastlanmış. 2. bu embriyo iyi gelişen embriyo olduğu için sordum hocaya: testte sonuç vermemesi kalitesi genetiği kötü demek olabilir mi diye. öyle bir bağ konusunda hiçbir bilgi yok dedi. 3. bir embriyomun kötü çıkması diğerlerinin de kötü çıkacağı anlamına gelir mi dedim, sizin genetiğiniz iyi. bu anomaliler kromozomlar dizilirken oluyor dedi. dolayısıyla bir embriyo kötü çıkınca diğerleri de kötü çıkacak birşey yok dedi. 4. genetik konusunu tekrar konuştuk. hoca genetiğin 5 ve üzeri embriyosu olanlarda yapılıp böylece şansı yükseltmek isteyenlerin yapacağı bir işlem olduğunu. zira test için alınan hücrelerin (poppy73 aret hocanın anlattığını anlattı burada) plasentadan alındığı, bebekten alınmadığını, yanıltıcı olduğunu... embriyo genetik testte kötü çıkıp da sağlıklı cocuk doğumlarının olduğunu söyledi. ve ben kesin genetikten vazgeçtim. Bu arda Bülent Urman ve Hakan yaralının youtubeda bu konuda tartışması var, tabi akademik bir tartışma, ilgilenenler izleyebilir, henüz ben de izlemedim. tutunma konusuna gelince, kötü embriyo tutunmaz tutunursa da zaten 12 13. haftalarda sonlanır, down sendromu için de testler var, genetik yapılmasına rağmen (raporların sonunda yazıyor bu testlerin yapılması gerektiği, benim raporumda var) bu testleri yaptırmak zorundayız zaten... sadece yaklaşıl kürtaj vs. 5 6 ay kaybedersin bu sürece yeniden başlamak için dedi. erken rezerv azlığı açısından ben embriyo biriktirsem mi dediğimde rapor hakkın varsa yapalım, ama gerek olmadığını düşünüyorum, direk transfer edebiliriz senin tercihin dedi. ben de bu embriyo zaten var bir tane daha olsun diye eylülde tekrar tedaviye başlayabilirim. bakalım kararımı tatilde vereceğim. benden bu kadar
Hayırlı olsun kasinci gün oldu 2 den sonra transfere karar verebiliyor doktorlar. Bu arada sakin ol çok şu içme ben çok sıkışıktım zor durdum 20 dk bekledim. Bol şans olsun bebiş olsunTransfer için çağırdılar. 13:30..biraz erken oldu sanki ama vardır bunda da bir hayır diyorum. Bebeğimi alıp geleceğim kızlar. Dualarınızı eksik etmeyin olur mu!!
Aminnnnnnnn canım teşekkür ederim. Bu durumda aynen senin doktorun gibi oldu durum. 5. Gün genetiğe gitmedi çünkü plasenta kesesi görülmediği için test yapilmadi. Minisim istemedi herhalde minciklanmayi. Bana da moral oldun bilgilerinle teşekkür ederim sevgilerooooo maşallah harika haber, Allahım inşallah hamiş olursun da hem seviniriz hem de sıradakilere moral olursun
Merhaba canim, bu genetik olayi cok karisik aslinda insan okudukca baktikca iyice kafadi karisiyor ama genetik olayi nedense biraz daha garanti icin dr'larin istedigi bir sey yinede belli degil ama dr'a guvenmekle ilgili nedense ben inaniyorum ve yolunda gidiyorum kaldi ki benim ilk denemede 3 embriyomda 5. Gune gitti ama istedikleri gibi bolunmedi genetik icin dr'a sordugumda bunlar tutunmazmiydi hayir dedi ilerleyemediler ki tutunsun yani ama bir diger seyde genetige gitmeyip tutsnda cok kismet meselesi... simdi anladigim kadari ile senon embriyon genetige yolladin sonuc gelmedi dogru mu yani test yapilamadi kaliteli oldugu icin onu mu dondurdu dr.. yanlis anlama merakimdan soruyorum sadece bilglenmek amaci ile... umarim her sey yolunda gider hrpimiz icin Allah yardimcimiz olsun.. sevgiler iyi tatiller bol bol dinlen moral topla...gençler ben geldim:) merakta bıraktım sizi kusura bakmayın. geçen haftasonu tatile gittik, tatilde pestilim çıktı, önceden arkadaşlara verilmiş bir söz ve rezervasyonu da iptal edilemeyen bir otel vardı... salı işe döndüm, her gece 9a kadar non stop çalışma, dün biraz rahatladım, bugün de eylülün 5ine kadar sürecek tatile başlayacağım inşallah, internetim kısıtlı olacak yine yazamayabilirim haberiniz olsun.... şimdi sizlerin mesajlarını okumaya başlamadan bendeki gelişmeleri yazayım: geçen cts haber geldi embriyolara ilişkin. bir tanesinde 1, 6, 7, 14, 22 olmak üzere 5 kromozom + anomali olduğu için imha edildi. 2. embriyoda ise ne yazık ki işlem yapıldıktan sonra alınan hücrelerin bölünüp ayrışması gerekirken bizimki dna üretmemiş, dolayısıyla yapılan test sonuç vermemiş... doktor benimle yüz yüze görüşmek istediği için dün sabah görüştük kendisi ile. 1. %5 %10 oranında testlerin sonuç vermemesi olabiliyormuş, daha önce de rastlanmış. 2. bu embriyo iyi gelişen embriyo olduğu için sordum hocaya: testte sonuç vermemesi kalitesi genetiği kötü demek olabilir mi diye. öyle bir bağ konusunda hiçbir bilgi yok dedi. 3. bir embriyomun kötü çıkması diğerlerinin de kötü çıkacağı anlamına gelir mi dedim, sizin genetiğiniz iyi. bu anomaliler kromozomlar dizilirken oluyor dedi. dolayısıyla bir embriyo kötü çıkınca diğerleri de kötü çıkacak birşey yok dedi. 4. genetik konusunu tekrar konuştuk. hoca genetiğin 5 ve üzeri embriyosu olanlarda yapılıp böylece şansı yükseltmek isteyenlerin yapacağı bir işlem olduğunu. zira test için alınan hücrelerin (poppy73 aret hocanın anlattığını anlattı burada) plasentadan alındığı, bebekten alınmadığını, yanıltıcı olduğunu... embriyo genetik testte kötü çıkıp da sağlıklı cocuk doğumlarının olduğunu söyledi. ve ben kesin genetikten vazgeçtim. Bu arda Bülent Urman ve Hakan yaralının youtubeda bu konuda tartışması var, tabi akademik bir tartışma, ilgilenenler izleyebilir, henüz ben de izlemedim. tutunma konusuna gelince, kötü embriyo tutunmaz tutunursa da zaten 12 13. haftalarda sonlanır, down sendromu için de testler var, genetik yapılmasına rağmen (raporların sonunda yazıyor bu testlerin yapılması gerektiği, benim raporumda var) bu testleri yaptırmak zorundayız zaten... sadece yaklaşıl kürtaj vs. 5 6 ay kaybedersin bu sürece yeniden başlamak için dedi. erken rezerv azlığı açısından ben embriyo biriktirsem mi dediğimde rapor hakkın varsa yapalım, ama gerek olmadığını düşünüyorum, direk transfer edebiliriz senin tercihin dedi. ben de bu embriyo zaten var bir tane daha olsun diye eylülde tekrar tedaviye başlayabilirim. bakalım kararımı tatilde vereceğim. benden bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?